• ברוכים הבאים לפורום הפונדק
    הפונדק הוא הקהילה הוותיקה והמובילה של מבוכים ודרקונים, משחקי תפקידים ומשחקי לוח בישראל.
    ההרשמה היא בחינם ולאחר מכן תוכלו לפרסם הודעות, למכור ולקנות משחקים, לחפש קבוצה למשחק ועוד!

הרשמה /

לפני שיהיה רע מאוד: הסיפור המגעיל של FXP

globus אמר/ה:
angel killer אמר/ה:
גם ממני גנבו משהו!!
את השם שלי :? (הוא בבעלותי, ואני רציני) אני אתבע אותם!!!!!!

בבקשה,אפשר לחשוב על אירגון תביעה בין גופית-אני אתה ועוד מי שיצטרף עלינו-מייצגים את ציבור השחקנים שנפגע מזה,זה תהיה תביעה יצוגית,ואז אפשר לגשת לבית משפט השלום.
גלובוס, זה מעט פטתי. אני לא חושב ששופט שלום, שעבד 20 שנה כדי להגיע להיות שופט שלום, צריך להיות מוטרד מתביעה של ילד בן 12 לפורום שגנב לו דברים (ואאל"ט אני לא זוכר שפירסמת פה מקצוע/מפלצת/גזע, אבל הזיכרון שלי לא משהו) שיש דברים כמו אנשים שמתגרשים, או גניבות ועבירות מין.

מעבר לזה, כמו שמישהו מעליי הסביר, אני לא חושב שאפשר לתבוע את המנהלים, רק את המעתיק, זה אומר שאתה יכול לתבוע רק את הילד שלא הרבה יותר גדול ממך, ולא את המנהל הראשי. וזה עוד לפני שדיברנו שאתה צריך להוכיח שאתה כתבת את מה שכתבת, וכמו שאייסל אמר, זה רק עם במקרה שלחת מכתב לעצמך עם התוכן המיועד לפני שפירסמת אותו שמור במעטפה, וגם אז אפשר להגיד שפשוט העתקת והדפסת.

נ"ב- ותספיק לעשות טריפל פוסטים!!! זה מיותר לגמרי, כל מה שאמרת היה יכול להיכנס להודעה אחת.

כן,אבל לאור הרפצה בחוקם הגלובלים של המערכת בכלל,אני יכול להעלות את דרג האשמים,על הפיכת כזה דבר לגיטמי,זה שותפות בפשע.
או,לא שלום,אבל אפשר ללכת למחוזי בירושליים אות בתל אביב,ואם אנחנו רוצים שהתביעה תרוץ מהר,אז לחיפה,יש שם הכי פחות תור.

globus אמר/ה:
angel killer אמר/ה:
גם ממני גנבו משהו!!

בבקשה,אפשר לחשוב על אירגון תביעה בין גופית-אני אתה ועוד מי שיצטרף עלינו-מייצגים את ציבור השחקנים שנפגע מזה,זה תהיה תביעה יצוגית,ואז אפשר לגשת לבית משפט השלום.
אתה לא חושב שאתה מגזים? FXP זה אתר חינמי וככל הניראה נטול פירסומות. כלומר- הם לא מרוויחים כסף מהפורום וכל תביעה תפגע מאד במנהלים שיאלצו לשלם מכספם האישי. הם כבר אמרו שהם מטפלים בבעיה. הם כבר שינו את החוקים, מחקו העתקות מספרים ומחקו העתקות מאנשים שביקשו. אני מקווה שהם ימחקו בקרוב את כל הדברים שהעתיקו.
שים לב שאני, שהדבר הראשון שהם העתיקו היה שלי, פחות או יותר סלחתי להם ואני מנסה לשפר את המצב. לך, לעומת זאת, לא העתיקו כלום ובכל זאת אתה מאיים שתתבע אותם!

חבר'ה, אני ממליץ להרגיע. בסך הכל כמה חבר'ה העתיקו משהו מפורום אחד לפורום אחר. הם אומנם לא נתנו קרדיט ראוי, אבל גם לא טענו שהם עצמם כתבו את זה.

אף אחד לא יתבע כאן אף אחד, ואני מציע להפסיק עם האיומים וההצהרות המופרעות. זה נושא שולי וטיפשי, והנרוביאן העלה כאן את הדיון כדי *למנוע* את ההדרדרות שהולכת כאן.

בעבר, כשהייתי עורך ראשי בויגיימס, מצאנו כמה וכמה מקומות שגנבו מאיתנו, ובלי שום קרדיט. האמינו לי שזה היה משמעותית יותר רציני - הם היו גונבים על בסיס שבועי, ואל תשכחו שויגיימס הוא אתר ששייך לחברה כלכלית, ולא סתם קבוצת חובבים כמו כאן. ולמרות כל זה, גם אז אף אחד לא תבע אף אחד אחר, ואחרי כמה דיבורים העניין הפסיק.

פורום FXP הפסיק להעתיק מכאן דברים. אין באמת סיבה להתווכח על דברים שהוא כבר העתיק בעבר, זה מאחורינו ולאף אחד שיכנס לפורום שם לא יהיה איכפת. אין טעם לדרוש בכל תוקף שיורידו איזו הודעה מלפני חצי שנה, או אפילו מלפני שלושה שבועות. זה לא בעמוד הראשי? אז זה כבר לא מעניין אף אחד. תרדו מהנושא, ותתנחמו בכך שהפורום שם תיקן את דרכיו, שהם מצטערים, ושזה לא יקרה יותר.

תפסיקו סתם להתרגז בעצמכם, ולהרגיז את מנהלי פורום FXP. בסדר, הם עשו טעות, לא צריך לרדת לחייהם ולאיים עליהם בגלל זה. כנסו לפרופורציות. אני אומר את זה בתור מי שהיה לו הרבה יותר לסכן במצב דומה מאוד, והגיב הרבה פחות בהיסטריה ממה שמגיבים כאן.

גלובוס, בנימה אישית: תפסיק להתלהב עם מונחים משפטיים והאבא המשפטן שלך. כל הכבוד לו על השגיו בחיים וכו' וכו', אבל בחייאת, רק בגלל שיש אבא משפטן, לא אומר ש:א. אתה באמת יכול לתבוע את FXP, ו-ב. שאתה באמת מבין איך עושים את זה.

globus אמר/ה:
Busted אמר/ה:
ODDin אמר/ה:
אייסל, אני מאוכזב, אתה לא טרחת אפילו לקרוא את הקישור שהוא נתן. זה ש-Busted בעצמו לא הבין את מה שכתוב שם בתור מנהל זה עצוב, אבל כדי להתאכזב צריך לצפות.
מה שיש בדף הזה זאת הודעה על כך שמנהלי האתר אינם אחראים על הפרת זכויות יוצרים בהודעות שהגולשים פרסמו, כל עוד ההודעות האלה נמחקות ברגע שלמנהלים נודע שזאת פגיעה בזכויות יוצרים. הדף הזה גם מצטט תקדים משפטי בו בית המשפט זיכה בעלי פורום שגולשים פרסמו בו הודעות שהפרו זכויות יוצרים, כיוון שבעלי הפורום מחקו את ההודעות ברגע שנודע להם על הפרת זכויות היוצרים.
עכשיו, האם זה פותר את FXP מתביעה הפעם זאת שאלה מעניינת. מצד אחד, התוכן אכן הוסר ברגע שאמרו להם את זה. מצד שני, המנהלים היו אלה שפרסמו חלק מהתוכן בעצמם. מה שכן, בעלי תוכן בפונדק, כמו שכבר אמרתי, לא יכולים לתבוע כי הודעה בפורום אינה ראיה מספקת לכך שהחומר הוא קניינך האינטלקטואלי. היחידים כאן שיכולים לתבוע אלה כוכבי כסף, במידה ואלה היו אכן המנהלים עצמם שספציפית העתיקו חומר מספרים שיצאו לאור של כוכבי כסף.

למען האמת, נראה לי שהנושא כאן די מוצה. זה עצוב ופתטי, המקרה ו-FXP בכלל. פורום שאכפת לו מכמה אנשים מבקרים בו ולא באיזשהו פורום אחר מאשר מה מצב הקהילה בארץ זה מחזה מדאיג. אפילו ויגיימס, שיש להם הרבה יותר פרסומות מל-FXP, לא יורדים לרמה כזאת. אכן, פורום המ"ת בויגיימס הוא די מת, אבל זה לא העניין כאן. מת אז מת. למעשה, זאת ההודאה הגדולה ביותר בכמה שהאתר גרוע, כי זה אומר שהמנהלים מאמינים שברגע שמישהו יגלה על קיום של פורום אחר בתחום, הוא יעבור לשם ויעזוב את FXP.
בוא אני יסביר לך את המצב מנקודת המבט שלי, ואולי, אתה תפסיק לרגע לחשוב שאני כזה גרוע.
הסבירו לי, שהחוק אמור להגיד שמותר להעתיק מאתרים אחרים בכללי. אני הבנתי רק מה שאמרו לי, ואתה לא יכול להגיד שאני נוראי וכו', אם אתה מאשים אותי בזה שהבנתי מה שהסבירו לי. גם אם הסבירו לי לא נכון.

אולי אתה הבנת לא נכון או שההסבר לא מספק,אבל בעיקרון,בו נגיד גם,שאתה רוצח משהו-זה שלא ידעת שזה אסור ולא הבנת,לא פותר אותך מהעונש,לא משנה מה הסיבה.

angel killer אמר/ה:
גם ממני גנבו משהו!!

אני יכול להגיד לך רק דבר אחד, בלי שתקח ללב, באמת, אני לא רוצה להעליב.
אתה מתנהג באופו פתטי מאוד, וזה קצת מוגזם מאוד לא?
בגלל כמה דברים:
א.אני ממש לא גדול, גדול ממך אולי בחצי שנה, עוד לא הייתה לי בר מצווה (עוד חודש D:).
ב.וזה אולי הדבר שהכי מעצבן אותי. כל הכבוד לך, ולאבא שלך,ולעורכי הדין שלכם, לא גנבו ממך כלום, אני אפילו לא חושב שפרסמת בפונדק משהו לפי מה שאני ראיתי (כן, אני מסתכל בפונדק כל יום בערך, גם אם לא עם משתמש). אז תפסיק לעשות האשמות חפוזות. חוץ מזה, אני מתחיל לחשוב שאתה כותב דברים שאתה בכלל לא מבין אותם, חוץ מזה, שאין להאשמות שלך כל בסיס (כן, כמו שאמרתי, אף אחד לא גנב ממך כלום)

גלובוס, אתה באמת מגזים, אפשר לפתור את זה בהיגיון בלי לרוץ לתביעות.
לבאסטד, תמחקו את כל ההעתקות (הבנתי שאתם עושים את זה, טוב מאוד) ותסדרו את העניינים. יש רק דבר אחד שמפריע לי - הרעיון של לא לפרסם את העניין. אם משתמשי FXP לא ידעו מה קרה ולא ידעו שזה אסור, הם עלולים לעשות את זה שוב, ואז מה עשינו? הרעיון הוא למנוע מקרה כזה בעתיד ולכן צריך ליידע את כולם במה שקרה (אפילו אנונימי. לא צריך לכתוב מי העתיק ממי) ולהבהיר להם שזה אסור.

החוק של איסור קישור לפורומים אחרים די מפגר, אבל זה כבר עניין שלכם.

עדי-אתה ממש צודק =], מחקתי את זה,אם תראו עוד ההעתקות אתם מוזמנים לפנות אליי.
בקשר לפרסום פורומים אחרים, אני לא חושב שיש חוק כזה בגלל שFXP מפחדים שיברחו להם, אלא שבערך כל יום, מפרסמים שם 10, 11, פורומים. וזה הפך כבר למנהג. לכן הם לא רוצים להיות ה"פראיירים" שנותנים פרסום לפורומים שמתחרים נגדם

קודם כל,מזל טוב לבר מצווה!עוד חודש זה לא הרבה.
שנית,אם אין שם כלום שלי,כפי שאמרתי,אז אני יורד מזה.
שלישית,אני מצטער,הגזמתי בהרבה.
:D
מקווה שלא סתם נידנדתי.
ערן

Busted אמר/ה:
בקשר לפרסום פורומים אחרים, אני לא חושב שיש חוק כזה בגלל שFXP מפחדים שיברחו להם, אלא שבערך כל יום, מפרסמים שם 10, 11, פורומים. וזה הפך כבר למנהג. לכן הם לא רוצים להיות ה"פראיירים" שנותנים פרסום לפורומים שמתחרים נגדם
הגישה הזאת היא הבעיה. בפורומים האחרים לא מתחרים נגדם. אין שום אינטרס לתחרות- הפורום היחיד שמרוויח כסף זה ויגיימס, ואלי תפוז. פורומים שונים של משחקי תפקידים הם פשוט פורומים שונים באותו נושא שכל החברים בהם אוהבים אותו תחביב. אין לכם שום סיבה להתייחס לפורומים האחרים כמתחרים, במיוחד כשאף אחד מהפורמים האחרים לא עושה את זה. גישה טיפשית כזאת יכולה ליצור לכם מוניטין גרוע מאד בקהילת שחקני התפקידים בארץ.

אבל לא הפורום מבוכים ודרקונים, אלא FXP יצר את החוק הזה.
אני אם הייתי יכול הייתי מוריד אותו.
גלובוס, שמח שהבנת, ושלא נצא מכאן שונאים אחד את השני, כי הצטרפתי סופית לפונדק =]

Busted אמר/ה:
הם עדיין לא מרווחים כסף מהאתר, אז אין סיבה לתחרות.
אגב, לא ביקשת מאולדמן לעזור לך עם המשתמש הקודם? מה קורה עם זה?

ישמעאל אמר/ה:
Busted אמר/ה:
FXP? אתה צוחק נכון? ברור שהם מרוויחים כסף, והרבה. בכללי, אני משער לפי מה שאני רואה, שיש 100000 כניסות ביום. ארז, בעל האתר ושוב, אני משער, מרוויח בסביבות ה20 אלף שקל לחודש.
בקשר למשתמש הקודם, האימייל נמחק, עידן ואתה יכולים לאשר שזה אני, ואני מחכה לתשובה לאולדמן, אם זה בסדר... הוא לא התחבר כבר שבוע ויום =\

Busted אמר/ה:
ישמעאל אמר/ה:
Busted אמר/ה:
FXP? אתה צוחק נכון? ברור שהם מרוויחים כסף, והרבה. בכללי, אני משער לפי מה שאני רואה, שיש 100000 כניסות ביום. ארז, בעל האתר ושוב, אני משער, מרוויח בסביבות ה20 אלף שקל לחודש.
בקשר למשתמש הקודם, האימייל נמחק, עידן ואתה יכולים לאשר שזה אני, ואני מחכה לתשובה לאולדמן, אם זה בסדר... הוא לא התחבר כבר שבוע ויום =\
הם לא מרוויחים כסף מכניסות, אלא אם חברות באתר עולה כסף, ולא נראה לי שזה המצב. הם מרוויחים כסף רק אם יש באתר פרסומות. לא ממש שמתי לב אם יש פרסומות או לא, ואני מניח שאתה יודע יותר טוב ממני.

נראה לך? הם מרוויחים סכום זעום מהפרסומות המעטות באתר. הסכום הזה אולי מכסה את ההוצאות על השרת והדומיין ומשאיר עוד כסף לארטיק.
אני מסוגל להבין את החוק הזה. אחרי הכל כשיש כ"כ הרבה משתמשים אם כל אחד יפרסם פורום זה יהפוך לאתר פרסומי נטו. לכן הגיוני שיהיה אסור לפרסם פורום סתם כך, אבל מפה ועד לומר שאסור להזכיר שם של פורום אחר העוסק בתחום מסויים ונלקח ממנו חומר? זאת הפרזה פראית.

שלחתי הודעה למנכ"ל (שזה כבר שם משעשע) FXP עם בקשה להעלות למודעות באתר את עניין זכויות היוצרים. אני מקווה שהוא יענה בהקדם.
עריכה: הוא קיבל ואף ענה. אמשיך להתדיין איתו ואביא את התוצאות לפה בקרוב.

באסטד, ברוך שובך/בואך לפונדק.
(אנא קרא את חוקי הפורום וודא שהבנתה אותם כראי הפעם)

אפשר להבין אותם. יש פורומים שאין בהם את האיסור הזה (והמנהלים לא טובים כמו אצלנו) ומציפים את הפורומים בפרסומות, בין אם זה לפורומים אחרים ובין אם זה למשחת שיניים. הכי נוח מבחינתם זה להגיד "הכל אסור" ולפתור את הבעיה.
מה שכן, אני מסכים לזה די מוקצן (ולכן זה גם די מפגר).

Busted אמר/ה:
ישמעאל אמר/ה:
Busted אמר/ה:
רק לי 100,000 כניסות ביום נשמע הרבה יותר מדי?

נושא ישן: שלום . לא היו תגובות חדשות בנושא זה במעל 60 ימים.
אין לפרסם תגובות אלא אם התגובה עדיין רלוונטית, אלא לפתוח נושא חדש.

התחילו לשחק עם פאת'פיינדר בעולמות פראיים

נושאים לוהטים

פוסטי פרופיל אחרונים

לפני שנה וארבעה ימים התחלנו את משחק הפורום המצוין של פרגרין השני -הצד האפל של הירח
בבקשה בבקשה לא שוב.
בדיוק כשאנחנו חושבים שראינו הכל באימה, מגיע סשן קת'ולהו מס' 70 - אימה באוריינט אקספרס.
מתחיל בפעם הראשונה את המסע המופלא של עולם הדיסק!
הרגע שמתי לב, אתמול בדיוק, לפני שנתיים הצטרפתי לפורום!
חזרה