• ברוכים הבאים לפורום הפונדק
    הפונדק הוא הקהילה הוותיקה והמובילה של מבוכים ודרקונים, משחקי תפקידים ומשחקי לוח בישראל.
    ההרשמה היא בחינם ולאחר מכן תוכלו לפרסם הודעות, למכור ולקנות משחקים, לחפש קבוצה למשחק ועוד!

הרשמה /

לפני שיהיה רע מאוד: הסיפור המגעיל של FXP

ואני לא יודע מה זה הזכויות יוצרים, לא הבנתי כל כך את הקטע הזה, פשוט אמרו לי שזה משחרר את FXP מכל תביעה, משהו כזה.
שום דבר לא יכול לשחרר אותם מתביעה מוצדקת אם הם עברו על החוק.
מה שאני לא מבין זה למה לא ביקשת אישור לפרסם דברים מכאן. זה לא שאתה לא מכיר את הפונדק וסתם מצאת אותו במקרה, ולקחת מפה דברים. יש לך משתמש בפונדק! בקלות יכולת לשלוח הודעה פרטית לפני שהעתקת משהו שמישהו כתב.
קופיל- זה המשתמש החדש של blue arrow.

חמודים מנהלי האתר האלא :)

אולי זה משחרר אותם מתביעה היות והם אינם אחריים על התוכן, והם נותנים זכויות יוצרים למה שהם מפרסמים.

אבל אתה לא פתור.

ישמעאל אמר/ה:
ואני לא יודע מה זה הזכויות יוצרים, לא הבנתי כל כך את הקטע הזה, פשוט אמרו לי שזה משחרר את FXP מכל תביעה, משהו כזה.
שום דבר לא יכול לשחרר אותם מתביעה מוצדקת אם הם עברו על החוק.
מה שאני לא מבין זה למה לא ביקשת אישור לפרסם דברים מכאן. זה לא שאתה לא מכיר את הפונדק וסתם מצאת אותו במקרה, ולקחת מפה דברים. יש לך משתמש בפונדק! בקלות יכולת לשלוח הודעה פרטית לפני שהעתקת משהו שמישהו כתב.
קופיל- זה המשתמש החדש של blue arrow.
איפה בדיוק העתקתי?
בדבר הראשון אתה מתכוון?
כשהעתקתי ממך את המדריך ללוחמה (ואני באמת מצטער על זה!)
כי חשבתי שזה מותר. בפונדק (הפורום היחיד שהייתי בו חוץ מFXP) לא אמרו שום דבר על להעתיק דברים מותר\אסור, אני תמיד יצרתי פה דברים שלי.
אבל שמה, ראיתי שמותר להעתיק, והמון עושים את זה, אז עשיתי את זה.
ושוב גל, אני ממש מצטער =\, מקווה שלא תכעס עליי באייקון או משהו
chaosblack אמר/ה:
אבל אתה לא פתור.
אתה מתכוון למשתמש שפרסם את זה.
אני יודע, אבל פעם לא ידעתי את זה..

אם אתה מבין שזה לא בסדר, סבבה. בכל מקרה, כדאי שבתור מנהל תמחק כל דבר שהעתיקו לשם בלי רשות, במיוחד העתקות מספרים (כמו למשל הקטע על תיאמת מהמדריך לקדושה).

ישמעאל אמר/ה:
אם אתה מבין שזה לא בסדר, סבבה. בכל מקרה, כדאי שבתור מנהל תמחק כל דבר שהעתיקו לשם בלי רשות, במיוחד העתקות מספרים (כמו למשל הקטע על תיאמת מהמדריך לקדושה).
כבר מחקתי, היום ב9 בערך, עם IDANSH, את כל ההעתקות של ספרים =]

Busted אמר/ה:
ישמעאל אמר/ה:
כבר מחקתי, היום ב9 בערך, עם IDANSH, את כל ההעתקות של ספרים =]
סבבה. אבל עדיין עדיף למחוק את כל העתקות, או לחלופין לשלוח מיילים/הודעות פרטיות לכל האנשים שהעתיקו מהם, ליידע אותם על העתקה ולבקש מהם אישור.

הרבה יותר הגיוני,
זה פשוט כל מי שרוצה שיורידו את הדבר שהעתיקו ממנו מהפורום, שולח לי\שי הודעה פרטית, ואנחנו ישר מורידים את זה

אייסל, אני מאוכזב, אתה לא טרחת אפילו לקרוא את הקישור שהוא נתן. זה ש-Busted בעצמו לא הבין את מה שכתוב שם בתור מנהל זה עצוב, אבל כדי להתאכזב צריך לצפות.
מה שיש בדף הזה זאת הודעה על כך שמנהלי האתר אינם אחראים על הפרת זכויות יוצרים בהודעות שהגולשים פרסמו, כל עוד ההודעות האלה נמחקות ברגע שלמנהלים נודע שזאת פגיעה בזכויות יוצרים. הדף הזה גם מצטט תקדים משפטי בו בית המשפט זיכה בעלי פורום שגולשים פרסמו בו הודעות שהפרו זכויות יוצרים, כיוון שבעלי הפורום מחקו את ההודעות ברגע שנודע להם על הפרת זכויות היוצרים.
עכשיו, האם זה פותר את FXP מתביעה הפעם זאת שאלה מעניינת. מצד אחד, התוכן אכן הוסר ברגע שאמרו להם את זה. מצד שני, המנהלים היו אלה שפרסמו חלק מהתוכן בעצמם. מה שכן, בעלי תוכן בפונדק, כמו שכבר אמרתי, לא יכולים לתבוע כי הודעה בפורום אינה ראיה מספקת לכך שהחומר הוא קניינך האינטלקטואלי. היחידים כאן שיכולים לתבוע אלה כוכבי כסף, במידה ואלה היו אכן המנהלים עצמם שספציפית העתיקו חומר מספרים שיצאו לאור של כוכבי כסף.

למען האמת, נראה לי שהנושא כאן די מוצה. זה עצוב ופתטי, המקרה ו-FXP בכלל. פורום שאכפת לו מכמה אנשים מבקרים בו ולא באיזשהו פורום אחר מאשר מה מצב הקהילה בארץ זה מחזה מדאיג. אפילו ויגיימס, שיש להם הרבה יותר פרסומות מל-FXP, לא יורדים לרמה כזאת. אכן, פורום המ"ת בויגיימס הוא די מת, אבל זה לא העניין כאן. מת אז מת. למעשה, זאת ההודאה הגדולה ביותר בכמה שהאתר גרוע, כי זה אומר שהמנהלים מאמינים שברגע שמישהו יגלה על קיום של פורום אחר בתחום, הוא יעבור לשם ויעזוב את FXP.

או בעברית: זכויות יוצרים
http://he.wikipedia.org/wiki/זכויות_יוצרים

לא, זה לא נשמע לי הגיוני יותר. הגיוני יותר שתבקשו אישור ואז תפרסמו, ולא שתפרסמו ואז שיבקשו מכם להוריד את זה.
תחשוב שרוצח סידרתי היה מגיע לבית משפט ואומר "כל מי שרוצה יכול לומר לי ואז אני אוציא את הכדור מהראש שלו". מגוחך.
איני מסכים עם החוקים של FXP, אבל אפשר לקבל אותם ועדיין לא לפגוע בזכויות יוצרים. כל מה שצריך זה לשאול את המשתמש שכתב לפני ההעתקה אם הוא מרשה.

דון או מי שבקשר על מנהלי FXP, אולי תבקשו מהם (כי הם הרי מאוד איכפתים ולא רוצים הפרת זכויות יוצרים :) ) לכתוב הכרזה בכל הפורומים בנוגע להפרת זכויות יוצרים?

ODDin אמר/ה:
אייסל, אני מאוכזב, אתה לא טרחת אפילו לקרוא את הקישור שהוא נתן. זה ש-Busted בעצמו לא הבין את מה שכתוב שם בתור מנהל זה עצוב, אבל כדי להתאכזב צריך לצפות.
מה שיש בדף הזה זאת הודעה על כך שמנהלי האתר אינם אחראים על הפרת זכויות יוצרים בהודעות שהגולשים פרסמו, כל עוד ההודעות האלה נמחקות ברגע שלמנהלים נודע שזאת פגיעה בזכויות יוצרים. הדף הזה גם מצטט תקדים משפטי בו בית המשפט זיכה בעלי פורום שגולשים פרסמו בו הודעות שהפרו זכויות יוצרים, כיוון שבעלי הפורום מחקו את ההודעות ברגע שנודע להם על הפרת זכויות היוצרים.
עכשיו, האם זה פותר את FXP מתביעה הפעם זאת שאלה מעניינת. מצד אחד, התוכן אכן הוסר ברגע שאמרו להם את זה. מצד שני, המנהלים היו אלה שפרסמו חלק מהתוכן בעצמם. מה שכן, בעלי תוכן בפונדק, כמו שכבר אמרתי, לא יכולים לתבוע כי הודעה בפורום אינה ראיה מספקת לכך שהחומר הוא קניינך האינטלקטואלי. היחידים כאן שיכולים לתבוע אלה כוכבי כסף, במידה ואלה היו אכן המנהלים עצמם שספציפית העתיקו חומר מספרים שיצאו לאור של כוכבי כסף.

למען האמת, נראה לי שהנושא כאן די מוצה. זה עצוב ופתטי, המקרה ו-FXP בכלל. פורום שאכפת לו מכמה אנשים מבקרים בו ולא באיזשהו פורום אחר מאשר מה מצב הקהילה בארץ זה מחזה מדאיג. אפילו ויגיימס, שיש להם הרבה יותר פרסומות מל-FXP, לא יורדים לרמה כזאת. אכן, פורום המ"ת בויגיימס הוא די מת, אבל זה לא העניין כאן. מת אז מת. למעשה, זאת ההודאה הגדולה ביותר בכמה שהאתר גרוע, כי זה אומר שהמנהלים מאמינים שברגע שמישהו יגלה על קיום של פורום אחר בתחום, הוא יעבור לשם ויעזוב את FXP.
בוא אני יסביר לך את המצב מנקודת המבט שלי, ואולי, אתה תפסיק לרגע לחשוב שאני כזה גרוע.
הסבירו לי, שהחוק אמור להגיד שמותר להעתיק מאתרים אחרים בכללי. אני הבנתי רק מה שאמרו לי, ואתה לא יכול להגיד שאני נוראי וכו', אם אתה מאשים אותי בזה שהבנתי מה שהסבירו לי. גם אם הסבירו לי לא נכון.
אנטרקס אמר/ה:
או בעברית: זכויות יוצרים
http://he.wikipedia.org/wiki/זכויות_יוצרים

לא, זה לא נשמע לי הגיוני יותר. הגיוני יותר שתבקשו אישור ואז תפרסמו, ולא שתפרסמו ואז שיבקשו מכם להוריד את זה.
תחשוב שרוצח סידרתי היה מגיע לבית משפט ואומר "כל מי שרוצה יכול לומר לי ואז אני אוציא את הכדור מהראש שלו". מגוחך.
איני מסכים עם החוקים של FXP, אבל אפשר לקבל אותם ועדיין לא לפגוע בזכויות יוצרים. כל מה שצריך זה לשאול את המשתמש שכתב לפני ההעתקה אם הוא מרשה.

דון או מי שבקשר על מנהלי FXP, אולי תבקשו מהם (כי הם הרי מאוד איכפתים ולא רוצים הפרת זכויות יוצרים :) ) לכתוב הכרזה בכל הפורומים בנוגע להפרת זכויות יוצרים?
אבל הרי ברור שאני לא שולט על העבר. פעם לא ידעתי, ובגלל זה גם משתמשי הפורום, לא ידעו את זה. אז המטאפורה שלך הרי לא קשורה לנושא. ברור שהרבה יותר לגיטימי קודם לשאול, אבל הנקודה פה היא שאנחנו דנים במה שעכשיו עושים למחיקת ההעתקות, ולא למניעת ההעתקות.
ואני לא חושב שזה יעזור בקשר להצעה של זכויות היוצרים. זה לא כל כך מעניין את ההנהלה הגבוהה של FXP..

אם זה לא מעניין אותם יש להם בעיה רצינית. עכשיו, לראשונה בסיפור הזה, גם אני התרגזתי.
איך יכול להיות שמנהל באתר מסויים יגיד שלהנהלה הגבוה באתר לא איכפת מפשע פלילי?! אני הולך לשלוח להם הודעה.

בקשר למה שאמרת לפני זה, לא אי אפשר להחזיר אחורה את הגלגל, אבל המינימום שבמינימום שאפשר לעשות זה לעבור אשכול אשכול ולמחוק כל דבר שמועתק ממקור אחר ללא רשות.

אפשר לסגור את הנושא בערך כך:

להעתיק ללא רשות is a big no no
אם יבוא מישהו בתענה כלפי ההנהלה הגבוהה של FXP הם יגידו משהו בסגנון "לא ידענו בכלל שעושים אצלנו דברים כאלא, ברגע שהובא לידיעתנו פיטרנו את X\ עשינו ban למשתמש (מחק את המיותר) ומחקנו את התוכן. כלפי המנהלים הזוטרים שמנהלים את הפורומים, מאוד קשה לפעול למרות שאי ידיעה אל פותרת מעונש. אני לא מאמין שמישהו יוכל להוציא מהמקרה הנל כסף, אולי הוא יזכה לראות אבא של איזה ילד מפוצץ אותו מכות הוא הוא גרר אותו לבית המשפט ונתקע אם עבודות שירות, כי "הוא נורא מצטער, ולא ידע".

פורום משחקי תפקידים ב FXP צריך לשנות את חוקי ההעתקות שלהם בכדי למנוע הישנות מקרים.
בנוסף יש צורך בהודעה פומבית שתסביר שמקרים חוזרים יסתיימו לא יפה.

הייתי מציע גם סדנאת חינוך מחדש, אני מבין שכבר עובדים על זה :)

Busted אמר/ה:
בוא אני יסביר לך את המצב מנקודת המבט שלי, ואולי, אתה תפסיק לרגע לחשוב שאני כזה גרוע.
הסבירו לי, שהחוק אמור להגיד שמותר להעתיק מאתרים אחרים בכללי. אני הבנתי רק מה שאמרו לי, ואתה לא יכול להגיד שאני נוראי וכו', אם אתה מאשים אותי בזה שהבנתי מה שהסבירו לי. גם אם הסבירו לי לא נכון.
אני מאשים אותך בזה שרק הקשבת בערך למה שהסבירו לך, ולא טרחת לקרוא את העמוד של האתר שאתה מנהל בו על זכויות יוצרים. ואם קראת אותו ולא הבנת את מה שהוא אומר, אז אני מאשים אותך בטמטום.

אנטרקס אמר/ה:
אם זה לא מעניין אותם יש להם בעיה רצינית. עכשיו, לראשונה בסיפור הזה, גם אני התרגזתי.
איך יכול להיות שמנהל באתר מסויים יגיד שלהנהלה הגבוה באתר לא איכפת מפשע פלילי?! אני הולך לשלוח להם הודעה.

בקשר למה שאמרת לפני זה, לא אי אפשר להחזיר אחורה את הגלגל, אבל המינימום שבמינימום שאפשר לעשות זה לעבור אשכול אשכול ולמחוק כל דבר שמועתק ממקור אחר ללא רשות.
ברור שאכפת להם מפשע פלילי. אבל הם עובדים לפי העיקרון של זכויות יוצרים.
אני עדין לא הבנתי את החוק, אם אתה מוכן להסביר...
צודק. אני יעשה את זה עכשיו.
chaosblack אמר/ה:
אפשר לסגור את הנושא בערך כך:

להעתיק ללא רשות is a big no no
אם יבוא מישהו בתענה כלפי ההנהלה הגבוהה של FXP הם יגידו משהו בסגנון "לא ידענו בכלל שעושים אצלנו דברים כאלא, ברגע שהובא לידיעתנו פיטרנו את X\ עשינו ban למשתמש (מחק את המיותר) ומחקנו את התוכן. כלפי המנהלים הזוטרים שמנהלים את הפורומים, מאוד קשה לפעול למרות שאי ידיעה אל פותרת מעונש. אני לא מאמין שמישהו יוכל להוציא מהמקרה הנל כסף, אולי הוא יזכה לראות אבא של איזה ילד מפוצץ אותו מכות הוא הוא גרר אותו לבית המשפט ונתקע אם עבודות שירות, כי "הוא נורא מצטער, ולא ידע".

פורום משחקי תפקידים ב FXP צריך לשנות את חוקי ההעתקות שלהם בכדי למנוע הישנות מקרים.
בנוסף יש צורך בהודעה פומבית שתסביר שמקרים חוזרים יסתיימו לא יפה.

הייתי מציע גם סדנאת חינוך מחדש, אני מבין שכבר עובדים על זה :)
זה כבר סגור, וזה בערך ככה. חוץ מזה, שונו כבר החוקים.
לגבי ההצעה: בדיוק.
ODDin אמר/ה:
Busted אמר/ה:
אני מאשים אותך בזה שרק הקשבת בערך למה שהסבירו לך, ולא טרחת לקרוא את העמוד של האתר שאתה מנהל בו על זכויות יוצרים. ואם קראת אותו ולא הבנת את מה שהוא אומר, אז אני מאשים אותך בטמטום.
תודה.

אז בוא אני אגיד לך איך פועל החוק של זכויות יוצרים:
ברגע שאני מפרסם משהו של מישהו אחר, בלי לשאול אותו, אני יוצא לא בסדר, לא משנה מה. במידה ויש כזה דבר(ואצלכם יש כזה), מוחקים. אין שום דבר רע בזה.

נכון, אני לא מאשים אותך את ההנהלה. היחידים שאשמים פה הם אלה שהעתיקו, והעונש היחיד שלהם צריך להיות הבהרה של העניין(לא אזהרה וא באן, פשוט הסבר) ומחיקת החומר המועתק.

פנג הדרואיד אמר/ה:
אז בוא אני אגיד לך איך פועל החוק של זכויות יוצרים:
ברגע שאני מפרסם משהו של מישהו אחר, בלי לשאול אותו, אני יוצא לא בסדר, לא משנה מה. במידה ויש כזה דבר(ואצלכם יש כזה), מוחקים. אין שום דבר רע בזה.

נכון, אני לא מאשים אותך את ההנהלה. היחידים שאשמים פה הם אלה שהעתיקו, והעונש היחיד שלהם צריך להיות הבהרה של העניין(לא אזהרה וא באן, פשוט הסבר) ומחיקת החומר המועתק.
אני יודע מה זה חוק זכויות היוצרים, פשוט לא הבנתי את העניין של החוק בFXP.
בכל מקרה,
די הברהנו את העניין, והנושא קצת מוצה לא?

יש מצב לאיים עליהם בתביעה?
כאילו,אני רוצה את אישור של מנהל להעביר להם מכתב מעורך די ןשמציע להוריד את כל החומר מהפורום הזה.ואת שלי בפרט,או להתמודד על תביעה של זכויות יוצרים,בבית המשפט לתביעות קטנות,בסכום של 30 אלף שקלים.
מישהו יאשר לי את זה פה?
אני יצטט רק את התגובה הזאת, מבין כל התגובות חסרות המשמעות שאמרת.
כמה דברים:
א.אל תתחיל באיומים, לפני ששמת לב שהעתיקו ממך משהו, כי לא עשו את זה.
ב.אתה לא יכול לתבוע אותנו, תסתכל בFXP למטה, יש זכויות יוצרים, תקרא את זה בבקשה.
ג.תנמיך את הגישה ומהר. אנשים שהעתיקו מהם, ואפילו ננסק, שהוא המתרגם של כוכבי כסף, ואכן יש לו אפשרות לתבוע אותנו, לא עשה מניפולציות כמו שאתה עושה כרגע, ותאמין לי, אם היית עומד מולי, או מול אחד מן המנהלים האחרים\דרגה סמכותית גבוה יותר, לא היית מדבר ככה. ואני בטוח שהרבה יותר קל לדבר ככה כשאנחנו לא שומעים אותך.

תשמע,אני מכבד אותך,להיות מנהל פורום זה לא פשוט,מאוד לא,אבל תשמע,פה הגזמת:עצם העובדה שמישהו מעתיק מהפונדק זה לא בסדר,אבל מנהל???זה חוצפה.
אין לי כוח או סיבה להיכנס איתכם למלחמות,ואם אני אראה שאין שם כלום שלי,אז גם אין לי יותר עניין בכם.
כרגע,כל עוד המצב הזה נותר פתוח,ויש כזאת פירצה בחוקים שלכם שמאפשרת לכם להעתיק משלנו,אני לא בוטח בכל המשתמשים בפורום שלך.
חוץ מזה,אני לא דואג מלדבר ככה לידך,כי לא אכפת לי שאתה יותר מבוגר וכנראה חושב שהוא יותר טוב,אני הרי רק ילד קטן,בן 12,שלא יכול לעשות כלום
אבל מה,למעשה,לילד הקטן הזה,יש אבא עורך דין שנוטה לגונן על המשפחה שלו,ואמא עורכת דין,בכירה מאוד.

אז תשמע,לי,בחורציק,אבא שלי עובד במשרד המשפטים,הוא אחד מהיותר בכירים בכל המשרד,איש שעובד ישירות עם המנכל,עם הוא הגיע כלכך גבוה בשרשרת,אני מניח שהוא יודע לנסח מכתב לFXP שיבהיר שהוא דורש לטפל בעיינים באמצעים הנכונים,עם רמיזה קלה,אני אומר לך שאף אחד בהנהלה לא יחשוב על להתחיל את כל הבלאגן של משפט,כי זה נזק תדמיתי,כי זה נזק לחברה,כי זה מצב לנזק למנהלים הזוטרים,כי זה יפחיד אחרים מלהיות מנהלים.
אני לא מפחד ממך,ואתה לא צריך לפחד ממני,וגם לא מאבא שלי,ואני אתן לך עצה:אתה צריך לחשוב טוב על הצעדים שלך,לפני שתאמר משהו שאולי היה הדבר שיתן לנו את הניצחון.

אני באמת הולך לדבר עם המנהלים על זה,הפעם הגזמתם.

ערן

נ.ב:מקווה שאחרי ההסבר מאיסל,אתה יודע מה זה זכויות יוצרים.ומה זה קניין רוחני.

Busted אמר/ה:
ODDin אמר/ה:

אולי אתה הבנת לא נכון או שההסבר לא מספק,אבל בעיקרון,בו נגיד גם,שאתה רוצח משהו-זה שלא ידעת שזה אסור ולא הבנת,לא פותר אותך מהעונש,לא משנה מה הסיבה.

angel killer אמר/ה:
גם ממני גנבו משהו!!
את השם שלי :? (הוא בבעלותי, ואני רציני) אני אתבע אותם!!!!!!

בבקשה,אפשר לחשוב על אירגון תביעה בין גופית-אני אתה ועוד מי שיצטרף עלינו-מייצגים את ציבור השחקנים שנפגע מזה,זה תהיה תביעה יצוגית,ואז אפשר לגשת לבית משפט השלום.

נושא ישן: שלום . לא היו תגובות חדשות בנושא זה במעל 60 ימים.
אין לפרסם תגובות אלא אם התגובה עדיין רלוונטית, אלא לפתוח נושא חדש.

התחילו לשחק עם פאת'פיינדר בעולמות פראיים

נושאים לוהטים

פוסטי פרופיל אחרונים

לפני שנה וארבעה ימים התחלנו את משחק הפורום המצוין של פרגרין השני -הצד האפל של הירח
בבקשה בבקשה לא שוב.
בדיוק כשאנחנו חושבים שראינו הכל באימה, מגיע סשן קת'ולהו מס' 70 - אימה באוריינט אקספרס.
מתחיל בפעם הראשונה את המסע המופלא של עולם הדיסק!
הרגע שמתי לב, אתמול בדיוק, לפני שנתיים הצטרפתי לפורום!
חזרה