• ברוכים הבאים לפורום הפונדק
    הפונדק הוא הקהילה הוותיקה והמובילה של מבוכים ודרקונים, משחקי תפקידים ומשחקי לוח בישראל.
    ההרשמה היא בחינם ולאחר מכן תוכלו לפרסם הודעות, למכור ולקנות משחקים, לחפש קבוצה למשחק ועוד!

הרשמה /

לפני שיהיה רע מאוד: הסיפור המגעיל של FXP

המנהל שאני דיברתי איתו זה I_Know_you. אם זה blue arrow זה באמת אפילו יותר מעצבן ומאכזב, כי פגשתי אותו בכנסים ולא חשבתי שהוא בנאדם שידרדר לכזה טימטום.

ישמעאל אמר/ה:
המנהל שאני דיברתי איתו זה I_Know_you. אם זה blue arrow זה באמת אפילו יותר מעצבן ומאכזב, כי פגשתי אותו בכנסים ולא חשבתי שהוא בנאדם שידרדר לכזה טימטום.
blue arrow הוא באמת בן אדם בסדר, למה הוא לא כותב בפונדק וזהו?

2 נקודות יש לי להוסיף לדיון

- בחוקי הפונדק אין שום חוק האוסר על העתקה של חומר מחברי הפונדק. לדעתי כדאי להוסיף את זה. ברור שמי שמעתיק לא קורא את החוקים, אבל זה חשוב, לדעתי, לצורך הפרוטוקול.
באופן עקרוני נהוג לתת קרדיט, אבל חוקית מכיוון שזה לא כתוב ואנחנו לא רושמים בכל הודעה שלא ניתן להשתמש בחומר הזה, הוא ברשת והוא סוג של חופשי.

- הפורום שלהם כל-כך מבולגן שאפילו שכבר שינסתי מותניים וניסיתי לצלול לתוך העצים האין סופיים האלו לא מצאתי איפה אני יכול לעזור.
דון, אני אשמח לנסות ולעזור במה שאפשר. אם אתה רוצה את עזרתי שלח הודעה פרטית עם קו הפעולה שהחלטתם לנקוט בו.

מישהו ראה שם משהו שכתבתי?

יש מצב לאיים עליהם בתביעה?
כאילו,אני רוצה את אישור של מנהל להעביר להם מכתב מעורך די ןשמציע להוריד את כל החומר מהפורום הזה.ואת שלי בפרט,או להתמודד על תביעה של זכויות יוצרים,בבית המשפט לתביעות קטנות,בסכום של 30 אלף שקלים.
מישהו יאשר לי את זה פה?

בסדר,אבל הם לא יודעים שאני לא יכול,חוץ מזה,אני לא מאיים לתבוע אותם,אני מאיים שנצטרך להגיע ל"הסכם דיני על זכויות ששיכות לי"
אולי צריך באמת לדבר עם המנהלים של FXP שיבהירו להם מה הולך לקרות שם,בכל מקרה,עם מישהו רואה שם חומר שלי,אשמח מאוד לדעת.
ראיתי קצת על זה,הרמה שלהם מאוד נמוכה,אני לא אומר שאנחנו מדהימים,אבל פה יש רמה,שם אין כלום,ברוב המקרים,זה פשוט פורום מלא ספאם,לא מסודר,ולא נוח,ללא חוכמה,או כישרונות,כמעט.

זה דוגמה,ילדים,למה קורהשלא משגיחים על הספאם,ויש מנהלים גרועים וכותבים גרועים עוד יותר(בלי להכליל)
אני חושב שאני יעשה שם משתמש,להשגיח.

אם אני זוכר נכון, אתה לא צריך להוצאי פטנט על "רכוש אינטלקטואלי".
אתה כן [אני חושב] צריך להוכיח שהוא שלך
ואתה כן צריך שלא לפרסם את זה באופן שמשתמע ממנו, שהשימוש וההפצה מחדש מותרים. [כגון לינוקס]

רוב החומרים הארוגים שלי פה,פורסמו עם הודאה של זכויות יוצרים,אני יכול להוכיח,יש לי העתק בכתב ידי,מקורי,מתוארך ברשות הדואר אם אנ לא טועה,והוחכות מחשב.
אני לא אחראי לתחום,אבא שלי(עורך דין ואיש עסקים)דואג שלרוב היה הוכות,כי הוא טוען שצריך לגבות דברים

כמו שכבר אמרתי, אתה לא צריך לרשום פטנט, אבל אתה כן צריך להיות מסוגל להביא הוכחה לכך שאתה כתבת את זה לפני מי שאתה תובע אותו. וכמו שכבר אמרתי קודם, עד כמה שידוע לי, מסד נתונים אלקטרוני לא יכול להחשב כהוכחה, כיוון שאפשר לערוך אותו, ולהציג את ההודעה האמורה כאילו פורסמה בתאריך אחר משהיא פורסמה באמת. הדבר היחידי שמתקבל במאת האחוזים בבית משפט זה אם הטקסט מודפס במעטפה חתומה משירות הדואר, ותאריך השליחה הוא לפני מה שהצד האחר טוען.

מה שמפריע לי זה שמנהל לא מוכן להראות לחברי הפורום שלו מה קרה. עשיתם טעות, נכון, אבל כולם צריכים לדעת את זה כדי לא לעשות את זה שוב.

בגלל איך שהפורום שלהם (ועוד כמה פורומים בארץ) נראה אני כל כך מעדיף את הפונדק. זה מתחיל מחתימות באורך שני מטרים ונגמר בספאם, קללות ובור שופכין עירוני.

דון גובלאונה אמר/ה:
(כשמנהל הפורום אומר לאנשים שחוגים עדיף מלשחק בבית עם חברים כי המדריך הוא מקצועי יותר אנחנו בבעיה...)
לא אמרתי את זה בחיים,
בחיים, אף פעם, לא אמרתי שמדריך עדיף על לשחק בבית עם חברים. אני משחק כבר שנתיים עם חברים ועם מנחה שהוא חבר שלי, אין לי מושג מאיפה הבאת את זה.
the Nerubian אמר/ה:
מסתבר שלפני חצי שנה, נפתח פורום מו"ד במערכת של FXP. האחראי על הפורום שלהם חשב שעל מנת לעודד יצירתיות, כדאי לו להעתיק מכאן דברים.

2. אם אתם נתקלים במשהו שכתבתם ואתם לא רוצים שיהיה שם, שלחו הודעה לאחד ממנהלי פורום מו"ד של FXP בבקשה שהתוכן המועתק יימחק.
אני יגיב לשתי הדברים:
לראשון, זה דבר נכון מאוד, שלפני חצי שנה נראה לי בסדר, ועכשיו לא =\. זה היה תת פורום, לא מפותח, בלי אנשים, רציתי באמת לעודד יצירתיות. עכשיו אני חושב שזה סתם היה טיפשי.

לדבר השני, בדיוק. כמו שכבר ראיתם, אני מוחק לצמיתות, כל דבר שעובר את חוק הקרדיט.
globus אמר/ה:
מישהו ראה שם משהו שכתבתי?

יש מצב לאיים עליהם בתביעה?
כאילו,אני רוצה את אישור של מנהל להעביר להם מכתב מעורך די ןשמציע להוריד את כל החומר מהפורום הזה.ואת שלי בפרט,או להתמודד על תביעה של זכויות יוצרים,בבית המשפט לתביעות קטנות,בסכום של 30 אלף שקלים.
מישהו יאשר לי את זה פה?
אני יצטט רק את התגובה הזאת, מבין כל התגובות חסרות המשמעות שאמרת.
כמה דברים:
א.אל תתחיל באיומים, לפני ששמת לב שהעתיקו ממך משהו, כי לא עשו את זה.
ב.אתה לא יכול לתבוע אותנו, תסתכל בFXP למטה, יש זכויות יוצרים, תקרא את זה בבקשה.
ג.תנמיך את הגישה ומהר. אנשים שהעתיקו מהם, ואפילו ננסק, שהוא המתרגם של כוכבי כסף, ואכן יש לו אפשרות לתבוע אותנו, לא עשה מניפולציות כמו שאתה עושה כרגע, ותאמין לי, אם היית עומד מולי, או מול אחד מן המנהלים האחרים\דרגה סמכותית גבוה יותר, לא היית מדבר ככה. ואני בטוח שהרבה יותר קל לדבר ככה כשאנחנו לא שומעים אותך.
the Nerubian אמר/ה:
ישמעאל אמר/ה:
כשמנהל הפורום אומר לאנשים שחוגים עדיף מלשחק בבית עם חברים כי המדריך הוא מקצועי יותר אנחנו בבעיה...
:shock:
גוועלט.
אגב, המנהל אמר לי שהוא חבר בפונדק, אבל לא ענה לי מי הוא. למישהו יש מושג?
יאפ. זה blue arrow.

זה בדיוק מה שמכעיס אותי בהודעה שלו כאן: http://www.fxp.co.il/showthread.php?t=1919387
ובדיוק עשיתי את זה, לא מרצוני, אלא מרצון ההנהלה הגבוהה. דווקא אני זה שהתנגדתי להגיד את זה.
אבל מה אני יכול לעשות.
חוץ מזה, שחלק קטן מאוד מזה זה נכון. ראיתם שכל מי שפנה אליי בהודעה פרטית, קיבל את מבוקשו, ויש משתמשים שאפילו קיבלו באנים על זה.
ישמעאל אמר/ה:
תודה.

אתה בערך מנסה להגיד "הגונב מגנב פטור", "אם שמתי זכויות יוצרים על חומר שגנבתי ממישהו אחר אז בטח אי אפשר לתבוע אותי".
ברור...
גם אם על כל האתר יש (C) של FXP, זה לא אומר שהם פטורים מעברות של גניבת זכויות על קניין רוחני של אנשים אחרים.
מספיק שאני מוכיח שחומר שלי היה בפונדק/מקום אחר לפני שהוא פורסם בFXP והאתר לא יכול להוכיח שאני אישרתי לו לשים אותו שם, הוא עובר על החוק.

תפסיק לנסות להיראות פגוע. אתה דפקת אנשים, אנשים כועסים- ויש להם את הזכות המלאה. קבל את זה בשקט.

Icel אמר/ה:
אתה בערך מנסה להגיד "הגונב מגנב פטור", "אם שמתי זכויות יוצרים על חומר שגנבתי ממישהו אחר אז בטח אי אפשר לתבוע אותי".
ברור...
גם אם על כל האתר יש (C) של FXP, זה לא אומר שהם פטורים מעברות של גניבת זכויות על קניין רוחני של אנשים אחרים.
מספיק שאני מוכיח שחומר שלי היה בפונדק/מקום אחר לפני שהוא פורסם בFXP והאתר לא יכול להוכיח שאני אישרתי לו לשים אותו שם, הוא עובר על החוק.

תפסיק לנסות להיראות פגוע. אתה דפקת אנשים, אנשים כועסים- ויש להם את הזכות המלאה. קבל את זה בשקט.
פגוע? לא אמרתי שאני פגוע. זה נכון שחלק מהדברים שעשיתי הם לא באשמתי, אבל אני לא פגוע, כי על רוב הפעולות שעשיתי אני שלטתי. הדבר היחיד שאני לא שלטתי עליו זו ההצהרה הזאת...
ואני לא יודע מה זה הזכויות יוצרים, לא הבנתי כל כך את הקטע הזה, פשוט אמרו לי שזה משחרר את FXP מכל תביעה, משהו כזה.

נושא ישן: שלום . לא היו תגובות חדשות בנושא זה במעל 60 ימים.
אין לפרסם תגובות אלא אם התגובה עדיין רלוונטית, אלא לפתוח נושא חדש.

התחילו לשחק עם פאת'פיינדר בעולמות פראיים

נושאים לוהטים

פוסטי פרופיל אחרונים

לפני שנה וארבעה ימים התחלנו את משחק הפורום המצוין של פרגרין השני -הצד האפל של הירח
בבקשה בבקשה לא שוב.
בדיוק כשאנחנו חושבים שראינו הכל באימה, מגיע סשן קת'ולהו מס' 70 - אימה באוריינט אקספרס.
מתחיל בפעם הראשונה את המסע המופלא של עולם הדיסק!
הרגע שמתי לב, אתמול בדיוק, לפני שנתיים הצטרפתי לפורום!
חזרה