מצטער על העיכוב, פשוט ידעתי שאני אצטרך לכתוב תגובה רצינית, ואז הגיעו עוד תגובות, וכל עניין די התנפח, וכמובן שהיו לי כמה דברים על הראש IRL, אז... איחור. תודה על הסבלנות.
עוג:
1. בהתחשב בעובדה שאף אחד לא אמור להילחם בצב אריה, אני לא רואה עם זה בעיה. רוב האויבים יהיו 3, אולי 4 (אלא אם הם חפ"שים, ואז הם תמיד יורדים בפגיעה אחת). אבל אם תילחם במפלצת, אתה תרגיש את זה - ואם תשים לב, הם כמעט אף פעם לא מנצחים בכוח טהור חיות גדולות, הם בדרך כלל מוצאים קיצור דרך או מנסים לברוח (כמו הבושם עם המפלצת המשתקת של ציידת הראשים, או נחש הים הענקי).
2. אני מסכים שצריך חסרונות משמעותיים יותר, אבל אני לא רוצה לתלות אותם בכמות הקוביות. אם יש לך צ'אקרה חזקה, אני רוצה שתשתמש בה בלי לחשוש. יש כבר רמה אחת של זהירות הכרחית (הצורך לשמור קוביות להגנה), אני לא רוצה ששחקנים (והמנחה!) יצטרכו להתחיל לחשב כדאיות בשתי רמות שונות. הפתרון לשימוש בלעדי בצ'אקרה צריך להיות ביתרונות טקטיים ברורים נגד כל צ'אקרה, שאויבים יוכלו לנצל יחסית בקלות (בלי להתכונן מראש, רק עם תשומת לב). אבל אולי לאפשר כמה עמדות בו"ז.
ניסיתי לשלב את היתרונות של כל יסוד בדברים אחרים - קשה לגרום נזק עם אוויר, מאוד קל עם אש, לדוגמא. אבל צריך לעשות את זה בדרך אחרת, ברורה יותר.
אני אוהב את הרעיון של הפרדה בין חמיקה וחסימה, אבל הם יצטרכו לעבוד בדרך שונה מהותית. פשוט להוריד קוביות מהיריב עם קוביות משלך יכול להיות זה או זה, אז צריך למצוא הבדל טוב יותר.
אולדמן: שוב, המטרה היא ליצור תחושה של העולם של אווטאר. אם אתה רוצה לדבר חס"א, אני מניח שזה יהיה שילוב בין אתגר וחוויה.
זו עדיין לא שיטה (אני רוצה לוודא שהבסיס מוצק), אבל לא קשה להרחיב - אתגרים לא קרביים ידרשו מספר מסוים של הצלחות, מול קושי מסוים. כמה חוקים פשוטים לדברים כמו שכנוע או התגנבות.
דרגונז: בעיקרון יוזמה היא יחסית חופשית - השחקנים מחליטים מי מהם פועל מתי. אם יש התנגשות, הקטן יותר פועל ראשון. אם שניהם באותו גודל, הם מגלגלים מהקוביות שלהם עד שאחד מהם מנצח. אני גם מנחש (וממליץ) שהדמויות יהיו בני עשרה, אז הם בד"כ יהיו קטנים יותר מהיריבים שלהם ולכן יפעלו מוקדם יותר ויוכלו להוביל את הקרב.
בקשר לכשפות מים התקפית, זה דווקא לא נכון - קאטארה חותכת הרבה דברים עם מים, לא קרח. הדוגמאות הכי טובות הן בפרק של הביצה, למרות שיש עוד מספיק אחרות.
דארק סית': נקודה טובה, אני אצטרך לראות איך אפשר לבטא את זה.
יכולות מיוחדות כמו של combustion man? אני חושב שנדחה את זה לאחר כך.
דון: מבחינת סיפור אני חושב להסתפק בעצות למנחה, אני לא רוצה להכניס מכאניקה סיפורית. אולי משהו קטן, שאפשר יהיה להשתמש בו בצורה נדירה.
פעלולים זה רעיון מצוין (וממש קל להכניס).
אני לא מסכים שצריך לשים דגש על כשרונות ויכולות מיוחדות. אני רוצה לשמור את רשימת ה"כשרונות"\טכניקות מצומצמת וחלשה ברובה, כי ככה זה עובד בסדרה - אתה צריך להכיר טכניקות כמו שוט מים כשאתה רק לומד, אבל כשאתה עובר את השלב הזה, אתה פשוט עושה את מה שאתה רוצה. אתה רוצה טכניקה ליצירת מגן אדמה? אתה רוצה טכניקה לסילון האש שאזולה דוחפת את עצמה איתו (בסלע הבוער)? אתה רוצה טכניקה למחטי הקרח שפאקו לוכד איתם את קאטארה בקרב שלהם? זה ירגיש הרבה יותר טוב אם תשתמש באדמה בשביל להוריד קוביות מההתקפה המתקרבת, תשתמש באש בשביל לנוע, תשתמש במים בשביל ללכוד. אני רוצה ליצור מבחר בסיסי של אפשרויות שמכסה את כל הפעולות האפשריות, יחד עם כמה חוקי צד לדברים כמו ריפוי. אם אתה רוצה לשמור על השיטה ממוקדת כישרונות, נראה לי עדיף לשחק אווטארק20.
שבע הצ'אקרות: תודה