1. אני לא יודע, אני כבר יכול לראות איך זה הופך לבעייתי במקרים הקיצוניים. מומו לכיוון האחד, או צב אריה לכיוון השני, ואני לא אוהב סטיות ענקיות לתכונות ("לאדם יש מקסימום 4 בגודל, אבל לצב אריה יש 100")
2. אני מציע להפוך את החסרונות ליותר משמעותיים, ותלויים ברמת העוצמה שלך. מישהו עם 2 בצ'אקרת האוויר יסבול פחות מהמינוסים של צ'אקרת האוויר מאשר מישהו עם 5 בצ'אקרה הזו, וניתן אפילו לעשות את הקטע של "עד כמה אתה משקיע בעמדה שלך"- כי אם נגיד עכשיו אתה כן רוצה להשתמש באוויר אבל החסרון של צ'אקרת אוויר 5 משמעותי מידי בשבילך, אתה יכול להשתמש בצ'אקרת אוויר 3 או 2 בשביל ההגנתיות שבזה.
אני אקדים ואומר שנראה לי שבשיטה כזו יש לחלק את ההגנות לחמיקה וחסימה, ובדוגמה שלי תבין למה.
אם ניתן נגיד לכול צ'אקרה כמה אפשרויות להשקיע בה, שכול צ'אקרה טובה בזה יותר או פחות. צ'אקרת האש טובה הרבה יותר בלשים קוביות על התקפה, אוויר על חמיקה, אדמה על חסימה וכו', אבל לדעתי לכולן צריכות להיות את אותן האפשרויות הבסיסיות.
אתה יכול להשקיע נקודות עם צ'אקרת האדמה על תנועה מהירה (מה שמתבטא במשחק על לעמוד על אדמה אותה אתה מזיז ולזוז ביחד איתה), אבל צ'אקרת האוויר עושה את זה פשוט הרבה יותר טוב ממך.
אתה יכול להשקיע נקודות עם צ'אקרת האוויר בשביל לחסום משהו (ליצור מגן רוח או משהו בסגנון)- אבל לעומת צ'אקרת האדמה אתה תצטרך להשקיע הרבה יותר בשביל שזה יהיה יעיל.
הצ'אקרות האלו גם לדעתי אמורות להשפיע על צורת המשחק שלך. אש לדוגמה זה מאוד התקפי, לא נוראי בהגנתי, אבל לפי מה שראיתי ברגע שהקרב מתחיל לנטות לרעת אש הם הרבה יותר חלשים- וזה למה אש יכולים לשים קוביות בהתקפה בקלות ועם הרבה תועלת אבל ברגע שהם פצועים הם הרבה יותר חלשים בזה. אוויר טובים בחמיקה מאוד, אבל גרועים בלספוג נזק או לחסום דברים, ולכן אוויר לרוב לא יצאו עליך all-out עם הקוביות כי שווה להם יותר לשמור קוביות לחמיקה מאשר לבזבז אותן על התקפה- מה שהופך את זה לסגנון הגנתי. מאותה הסיבה אדמה יעדיפו לשמור קוביות לחסימה, במקום לצאת להתקפה עוצמתית.
וכמו שראית, אני מעפן בלחשוב על המים, כי אני לא זוכר הרבה קטעים שעשו דברים מרשימים עם המים
זה כן מסבך את השיטה יותר ממה שתיארת, אבל אני חושב שזה הרבה יותר מגניב. כרגע אני לא אוהב אישית את החסרונות. קל יותר/קשה יותר להזיז אותך זה חסרון, פשוט אחד לא חשוב במיוחד. אם אני שולח עליך הוריקן, מה אכפת לי אם לפני זה הזזת אותי קצת אחורה? אם אני זורק עליך סלעים, מה אכפת לי אם קצת התרחקת לפני זה? שדברים כאלו נכנסים לתמונה זה יכול לדפוק את כול הקטע של החסרונות כי החסרונות לא ישנו.