• ברוכים הבאים לפורום הפונדק
    הפונדק הוא הקהילה הוותיקה והמובילה של מבוכים ודרקונים, משחקי תפקידים ומשחקי לוח בישראל.
    ההרשמה היא בחינם ולאחר מכן תוכלו לפרסם הודעות, למכור ולקנות משחקים, לחפש קבוצה למשחק ועוד!

הרשמה /

זחלני המבוכים של קארל - מימון המון למשחק התפקידים

מימון ההמון למשחק תפקידים שמבוסס על סדרת ספרי הקריאה (לנוער?) של Dungeon crawling Carl יצא לדרך וזוכה להצלחה אדירה עם בערך חמש מיליון דולר שגויסו - יש גם משחק קלפים, אבל רוב התמיכות זה למשחק התפקידים.
המשחק והספרים נראים משעשעים, קצת כמו משחקי הרעב משולב עם פורטנייט ואולי עוד רפרנסים שאני לא מכיר. מהדוגמית קריאה באמזון עשה לי חשק לקרוא גם את הספרים.

לא התעמקתי במכאניקה של משחק התפקידים אבל נראה מאוד צבעוני. נראה שאפשר או לשחק במבוכים שמבוססים על הספרים או ליצור משל עצמך.
1776417026052.webp

זו לא סדרת נוער. פשוט LitRPG הומוריסטית. כן יש בה תוכן מיני מסוים. כנראה לא משהו יותר גרוע מסדרות נוער באמת, אבל עדיין. כן אסייג ואגיד שלא קראתי את הסדרה, אבל חבר שלי מאוד אוהב אותה ושמעתי עליה הרבה.

בכל אופן, המכאניקה חביבה. המנחה לא מגלגל ק20 אף פעם, אלא תמיד משתמשים במספר מטרה של 10+תכונה של האויב+ קומת המבוך (או 10+פעמיים קומת המבוך במקרה שאין אויב). הקרב עובד כשהמנחה מתאר מה האויבים מתכננים לעשות, השחקנים מתארים מה הם עושים כדי לחמוק מההתקפות של האויבים וכזה אם בכלל, האויבים עושים את תורם ואז השחקנים משחקים את התור שלהם עם הפעולות שנותרו להם (יש 2 פעולות בסיבוב, אז אם ניצלת פעולה כדי לחמוק מהאויבים קודם, תשאר לך רק פעולה אחת...)

הדבר המוזר/מעניין/מציק במימון ההמון הזה זה כמות השטויות והערך המוסף שהוא בא איתם. ברמה שזה מרגיש מוגזם קצת. יש כאלה שיאהבו, יש כאלה שלא. אישית לא אהבתי את הרעיון של "season pass" במיוחד (בייסיקלי לשלם מראש בשביל סט מוצרי הרחבה לא ידועים), אבל רמות התמיכה לגמרי סבירות גם בשביל מי שפחות רוצה את הפיצ'פעקס ככה שזה לטעמי ממש אחלה.

התחילו לשחק עם פאת'פיינדר בעולמות פראיים

תוכן מומלץ

נושאים לוהטים

פוסטי פרופיל אחרונים

לאחר דחיות רבות, הצלחנו תחת מטר הטילים, לקיים עוד סשן מטלטל של קת'ולהו: אימה על האוריינט אקספרס.
עולמות השנה, פיזי או בזום?
רכבת האוריינט אקספרס עוצרת בקונסטנטינופול אבל האימה ממשיכה לדהור.
זוועות על האוריינט אקספרס מסשן קת'ולהו האחרון שלנו.
הבן מכין את השולחן לחברים שלו - איזה אושר 😁
חזרה