• ברוכים הבאים לפורום הפונדק
    הפונדק הוא הקהילה הוותיקה והמובילה של מבוכים ודרקונים, משחקי תפקידים ומשחקי לוח בישראל.
    ההרשמה היא בחינם ולאחר מכן תוכלו לפרסם הודעות, למכור ולקנות משחקים, לחפש קבוצה למשחק ועוד!

הרשמה /

אתגר פורום - אווטאר כשף האוויר האחרון

הרגע הקלאסי בסדרה זה איך שהם מנצחים את כשפי האש המפציצים. פעם עם אבן מדוייקת ישר לקעקוע, ופעם אחת עם קסדת ברזל שננעלת על הראש.
הדבר שאני מנסה כמו שאמרתי מקודם סה הסטת צומת הלב של ממשאבי הקוביות לחשיבה טקטית, ובנוסף מגניב אותי להוסחף לשיטה משהו שלא דומה לטף שיטה אחרת.

ולשיטה-
קימה- אני דווקא הייתי נטתן יתרון בקימה ליצורים אחרת נמצא את עצמנו עם אפה שוכב על הצד ולא מצליח לקום כי טופ דורכת עליו והוא לא מצליח להדיג 10 הצלות כדי לקום...

יצירה- הייתי מוסיף שיצירות של אדמה וקרח נשארות קבועות אם לא ישברו ימסו אותן, ויצירות של אש ואוויר קשה יותר לנגוד אם הם נתפסו על חומר דליק, מחזקות רוח קיימת.

העתקה הייתי משנה ל- סיוע/חסימה ומפריד לגמרי.
אין שום סיבה שאווי לא יוכל לרתק

זהו בינתיים

מאיפה קסדת הברזל? אני לא זוכר את זה.

קימה - אלא אם אפה מנסה לקום באמצע רעידת אדמה 8, הוא צריך 10 קוביות. ולבחור גדול כמוהו זו לא אמורה להיות בעיה.
יצירה - סבבה.
העתקה - ככה זה היה בגרסא מוקדמת יותר, אבל אני מעדיף כמה שפחות פעולות שונות ובשתיהן מתאים ההבדל בין אותה כשפות וכשפויות שונות. אני גם שוקל לשלב את ריתוק ביצירה, אולי עם קושי גדול יותר.

קסדת הברזל זה איך שהם מנצחים את החברה של זאהיר באגדה שלמקורה
לא מצאתי פתאום את החלק על הקימה, אבל זכרתי שצריך מספר הצלחות כגדול היצור, ולא שמקבלים מספר קובעות חח אם טעית הכל בסדר
העתקה- אלו פשוט שתי פונקציות שונות לחלוטין לדעתי, מבחינת הסגנון
אם כבר הייתי מאחד את ריתוק ועירעור שגם מבחינת השפעה די דומות.

צאקרות, הייתי מאפשר משחק רגיל עם ארבע הצאקרות הראשונות, אבל לשלוש האחרונות הייתי נותן כוח מוגבר, ודורש תהליך רוחני ועלילתי כדי לפתוח אותן.

אה, קורה. מסביר למה לא זכרתי את זה.

בשביל לקום צריך, טכנית, הצלחות כגודל היצור, אבל זו פעולה של תנועה. ולתנועה יש בד"כ קושי 0 (=הצלחה אוטומטית). כלומר אלא אם הוא נמצא על קרח, הוא יוכל להיעמד תוך תור אחד. מה שכן, צריך לעשות את זה קשה יותר להפיל אותו (ערעור די שימושי כבר ככה).

העתקה: עכשיו שאני חושב על זה, כן, כדאי להפריד. חסימה של קוביה על כל הצלחה (במקום הצלחה להצלחה) פשוט חלשה מדי.

בשביל צ'אקרות חשבתי פשוט לדרוש מין פירמידה - בשביל צ'אקרה של 4 אתה צריך גם צ'אקרות ב-3, 2 ו-1. והצ'אקרות הגבוהות יותר לא יכולות להיות עם הערך הכי גבוה.

דווקא הייתי לוקח את לכיוון של צאקרות ארצית, אש אדמה אוויר ומים... שאפשר לשחק איתן בחופשיות ואפילו לחזק אותו בלי לדעת (אינפליי)... מול שלוש צאקרות רוחניות, שפתיחה שלהן (או לפחות של שתי האחרונות) היא עניין מודע לחלוטין שדורש תהליך רוחני.
וכתוצאה מכך הן גם חזקות יותר.
מעבר לזה יש לי רעיונות למבנה ההתפתחות של "לא כשפים" אני אשלח לך בהמשך. בגדול זה אותו מבנה, ארבע רמות ארציות ללא היררכיה בינהן- "שקדן" "כשרוני" "נלהב" "זהיר" ואחר כך שלוש רמות עילית -"אמן", " רב אמן" "אשף".
אשר כל רמה נותנת פלוסים ופותחת יכולות לא שגרתיות. בתחילת המשחק הדמות הלא כשפית בוחרת דיסיפלינה
מתנקש, ממציא קשת ולוחם (לוחם יצטרך לבחור נשק ראשי ומשני, וקרב מגע יהיה תחת לוחם)
או, מתנקש, ממציא אומן-לחימה ולחם (וקשת תהיה סוג של נשק)
או- מתנקש, אומן לחימה, קשת ולוחם (וממציא זה פשוט לוחם עם נשק ביזארי).

אה... זה ממש לא הכיוון שחשבתי עליו. כל הרעיון היה שכולם משתמשים בצ'אקרות, והתמחויות אישיות מיוצגות עם מיומנויות (פלוסים קבועים לגלגולים) וטכניקות. כל עניין המקצועות\דיסיפלינות שהצעת יהיה הרבה יותר מורכב מכל השאר, ולא באמת נחוץ. דברים כמו חסימת צ'י הם פשוט טכניקות מתקדמות עם הרבה דרישות.

לגבי צ'אקרות, הצ'אקרות הרוחניות יותר יהיו קשות יותר להשגה אבל עדיין אפשריות, גם בתחילת המשחק. טאף, לדוגמא, מתחילה עם צ'אקרת אור לא רעה, וסאקה עם צ'אקרת קול.

טאף דמות אגדתית מהרגע הראשון.
לעומת סאקה, הוא מתחיל רק עם צאקרת גבוה. מי שפותחת לו את צאקרת האדמה זו סוקי, את צאקרת המים הוא פותח כשהוא מצטרף לאבא שלו בקרבות בעונה הראשונה, ובקוטב הצפוני. את צאקרת האוויר הוא פותח בעונה השנייה בעיקר מתוך עמגת החסרון בקרבות עם מאי ובעיקר טאי לי שבנם הוא בחסרון מוחלט וחייב ללמוד להתחמק אחרת יובס במכה אחת.

עכשיו הוא סיים לפתוח את הצאקרות הארציות, וצאקרות רוחניות אי אפשר סתם לפתוח, חייב מאסטר רציני(הסייף של אומת האש) או גורו רוחני (המאסטר שפותח לאנג את הצאקרות) או שנים של מדיטציה (זאהיר באגדה של קורה). את זה הוא משיג רק באימונים עם המאסטר מאומת האש בחרב, שפותח לו את צאקרת הקול והאור.
בגדול, דמות שצאקרת הקול שלה פתוחה לדעתי צריכה להיות דמות מאד חזקה ביחס לעולם.

מה המשמעות של צאקרה פתוחה? לא יודע, אולי נעשה שאי אפשר יותר מ2 נק' בצאקרה סגורה, ושלא מקבלים את היתרון הקבוע שלה.

קודם כל, לא, טאף לא אגדית מהרגע הראשון. יש לה צ'אקרת אדמה גבוהה ומיומנות מאוד גבוהה, אבל היא לא עוברת את רמת האומן גם בסוף הסדרה.

עכשיו בקשר לצ'אקרות פתוחות וסגורות, זה רעיון חדש שאתה מציג כאן ובכנות אני לא חושב שהוא מתאים לשיטה. גם עם הפירוש המכאני הלא מכביד שלך זה לא עובד - אנג עדיין צריך לפתוח את כל הצ'אקרות שלו עם פאטיק, למרות שברור שיש לו לפחות 4 או 5 נקודות בצ'אקרת האוויר. הצ'אקרה השנייה הכי חזקה של טאף היא אור כבר בהתחלה, והאימון הכי רציני שהיא קיבלה היה זמן איכות עם גיריות-חפרפרת.
לכן אני אומר שעדיף לקבוע שצ'אקרות האור והקול צריכות שתהיה לפחות צ'אקרה אחת יותר חזקה, וצ'אקרת המחשבה צריכה לפחות 2 יותר חזקות. אולי צריך עוד הגבלות, אבל בלי כל עניין הצ'אקרות הפתוחות\סגורות. זה לא עובד.

לגבי ואף אני חולק עליך (בגיל 10, לנצח את כל לוחמי הבור הכי חזקים באזור, ביחד! כשהיא עיוורת? לי זה נשמע אגדתי למדי.)
בנוגע לפתיחת צאקרות, לא צריך לפתוח כל צ'אקרה באופן מודע, רק את שלוש האחרונות. זה מוסיף נופך מגניב לדעתי. ואולי אפשר שהן יהיה גבוהות אבל סגורות ופשוט מוחלשות כבמעין תרדמת.
מבחינה משחקים אני רואה את זה האירוע מרגש אופפליי, בדומה לעליית דרגה, שיעשיר את יעדי השחקן ויגוון את הביטוי המכאני לאופי הדמות "צ'אקרה פתוחה" משפיעה הרי גם מחוץ למכאניקה/יכולות

אני חושב שנכנסנו עמוק מדי לעניין פיתוח הדמות, שבקושי יצא לי לחשוב עליו. אני רוצה לסיים עם המערכת הבסיסית לפני שאנחנו מתחילים לפתח אותה. יש לך עוד הערות על חוקי האתגר?

חח הלוואי הייתה לי קבוצה בשלוף, אבל אין קבוצה לשחק איתה. אבל אם יש פה כמה חברה מאותו אזור, שווה לבדוק ולנסות להריץ משחק חד פעמי קצר ולתת קצת עבודה מרוכזת על השיטה.
זה יקפיץ את השיטה בטירוף לדעתי.

נושא ישן: שלום . לא היו תגובות חדשות בנושא זה במעל 60 ימים.
אין לפרסם תגובות אלא אם התגובה עדיין רלוונטית, אלא לפתוח נושא חדש.

התחילו לשחק עם פאת'פיינדר בעולמות פראיים

תוכן מומלץ

נושאים לוהטים

פוסטי פרופיל אחרונים

לאחר דחיות רבות, הצלחנו תחת מטר הטילים, לקיים עוד סשן מטלטל של קת'ולהו: אימה על האוריינט אקספרס.
עולמות השנה, פיזי או בזום?
רכבת האוריינט אקספרס עוצרת בקונסטנטינופול אבל האימה ממשיכה לדהור.
זוועות על האוריינט אקספרס מסשן קת'ולהו האחרון שלנו.
הבן מכין את השולחן לחברים שלו - איזה אושר 😁
חזרה