• ברוכים הבאים לפורום הפונדק
    הפונדק הוא הקהילה הוותיקה והמובילה של מבוכים ודרקונים, משחקי תפקידים ומשחקי לוח בישראל.
    ההרשמה היא בחינם ולאחר מכן תוכלו לפרסם הודעות, למכור ולקנות משחקים, לחפש קבוצה למשחק ועוד!

הרשמה /

אתגר פורום - אווטאר כשף האוויר האחרון

אחלה רעיונות. זה חומר טוב למחשבה.

מבחינת עולם? מה נראה לכם נק' הזמן הכי טובה? אני חשבתי על ארבע-

בשנים שרוקו מת ואנג עדיין לא ברח מהמנזר ככה שיש כשפים מכל הסוגים אבל גם את המלחמה ברקע, 30-40 שנה אחרי חיסול כשפי האוויר (ככה שהם ממש נדירים אבל עוד לא נכחדו אלא רק ניצודים כי כולם יודעים שאחד מהם הוא האווטאר) ויש את המלחמה ברקע ואולי גם דמויות מהסדרה בצעירותן (בומי, איירו וכו'). אופציה שלישית היא קצת לפני שמוצאים את אנג או לאורך הסדרה, העולם הכי מוכר אבל אין כשפי אוויר.
ארבע, אחרי סוף הסדרה (העולם של קורה פחות מגניב בעיני באופן אישי) אז גג עד תחילת רפובליק-סיטי כשהעיר בשנותיה הראשונות.

מה דעתכם המנומקת?

האמת היא שאני לא מבין למה צריך לבחור נקודת זמן? הרעיון הוא שיהיה אפשר להשתמש במכניקה הזאת בכל רגע בעולם, אז לא הבנתי למה חשוב נקודת הזמן.

אממ, מעבר ללבנות שיטה זה גם כיף לבנות עולם, בסך הכל אנחנו לא באמת יודעים הרבה על הארצות השונות, ובמיוחד לא על האדמה.
הרעיון הוא שיהיה אפשר לשחק בכל מקום, אבל אם באמת אנשים מעוניינים לבנות דבר כזה יחד, שגם נצא מהסיפור הזה עם עולם מערכה שמפרט קצת יותר על העולם מאשר מה שאנחנו מקבלים בסדרה. (שבה לא מקבלים הרבה מעבר לאומאשו, בה-סינג סה, קיושי, כפר אחד של אומת המים הדרומית, עיר הבירה של אומת המים הצפונית, ועיר הבירה של אומת האש).

ממלכת האדמה נראית כמו המקום הכי גדול ולכן הכי כללי- ממה שהבנתי זה אזור יחסית שגרתי, כפרים וערים פזורים על שטח גדול. כדאי להתמקד על כמה מקומות מגניבים שמערבים כשפות (נגיד סדרת מבצרים על רכס הרים, ששומרים מהתקפה אחורית של אומת האש), אבל נראה לי שהשטח מספיק גדול בשביל שיהיו די הרבה כפרים בהם כשפות היא לא פקטור בכלל וזה סתם כפר ימי בינימי רגיל. אבל יכול להיות שאני טועה.

אני כן אשמח לדעת מה הגודל של היישובים בקוטב הצפוני/דרומי- כי לא נראה לי הגיוני שסוקה וקטרה נשארו לשמור על שני איגלו וחצי וזה היה כל שבט המים הדרומי. אבל אנחנו גם לא יודעים כמה יותר מזה היה. זה רלוונטי גם לקוטב הצפוני, למרות שקצת פחות כי ראינו עיר גדולה.

אומת האש היא מעין אי אאז"נ, מה שקצת אירוני אבל גם אומר משהו על תרבות. בניגוד לממלכת האדמה אני חושב שכאן יש הרבה דברים מעניינים, במיוחד ממה הייתה האידאולוגיה לפני שהיציאה למלחמה ומה הוביל לביסוס האידיאולוגיה המלחמתית.

הדבר היחיד שראינו את כולו זה מקדשי האוויר, וזה כי היו מעט מהם.

העניין פה לדעתי הוא ליצור סביבה מגניבה למשחק, יחסי כוחות פוליטיים מעניינים מעבר למלחמה הכללית. איפה שולטת אומת האש, איפה האדמה, מי הגנרלים הכי משמעותיים )משני הצדדים( ומה קורה תחת ממשלם... באזורי הגבול נוצרו אנשים שהם לא אש ולא אדמה אלא משהו באמצע (הכי בולטת הייתה הבחורה הציידת ראשים עם השוט והמכרסם הענק שעוקב אחרי ריחות)
איזה עוד ערים אפשר להמציא/מוזכרות בחטף ואפשר להרחיב באומת האדמה חוץ מאומשו ובה סינג סה?
העניין לדעתי הוא ליצור מספיק רקע כדי שיהיו קרסי עלילה מגניבים, וחומר לבנייה של דמויות מגוונות.

אני לא חושב שממש זרקו שמות בסדרה (אם כן אשמח אם מישהו יגיד מתי ומה) אבל אם זה ברמה של שמות גנרלים וכאלה ממש אין בעיה להמציא.
אני לא חושב שאנשים רק מוגדרים לפי אש/אדמה. זה לא שכל בן אדם הוא אש, אדמה, או שילוב מוזר ביניהם. הם כולם בני אנוש, עם אופי תרבותי שונה.
יש את הקולוניות של אומת האש שהפכו לרפבליק סיטי. אלה המקומות שבהן אומת האש שולטת בשטח של ממלכת האדמה כבר די הרבה זמן, ושם התפתחה בטח תרבות יחודית- מה לקחה משם אומת האש (מבחינה תרבותית)? אחרי ההתנגדות, איזה מנהגים/מאכלים/ווטאבר אימצו בני ממלכת האדמה? האם בסופו של דבר הם הגיעו ליחסים טובים יחסית?

אפשר לפצל את העניין של הכשפויות, כמו שצוקו הסביר, אפשר להניע כשפות על ידי מספר רגשות, אש יכולה להיות מונעת גם מרצון לעזור וגם מרצון לפגוע(זה בערך מה שהוא אמר), אז גם הכשפויות צריכות להתפצל על פי המניע שלהן, ועל כן צורת השימוש בהן.
היו כמה שמות בסדרה(הגנרל שניסה להכניס את אנג למצב אווטאר, מועצת החמישה, וכאלה).

בדיוק, פתחתי את העץ כדי שנזרוק רעיונות מעניינים (שזה שונה כמובן משמות) על אזורי משחק (איך עובדת הפוליטיקה הפנימית של אומשו? מה מעניין בה חוץ מבומי..?), ארגונים (הלוטוס הלבן, לדוגמא, או חדשים שנמציא) , אישים מעניינים (מההיסטוריה של התוכנית או לא) וכו'
לי עלה לדוגמא רעיון על מסדר של סוכנים חשאיים של אומת האש שצד כשפי אוויר, האווטאר נעלם רק לפני 40 שנה והרבה אנשים עדיין בטוחים באומת האש שהוא פשוט מתחבא... (רק אוזאיי החליט שזו שטות מגוכחת, אזולן זכר את הסיפורי של אבא שלו על עוצמת האווטאר)
אפרט בהמשך

אפשר לפרט יותר על הדאי לי. הנאמנות שלהם לא ממש הייתה בשמיים כשאזולה כבשה את העיר, אז נראה שהם יותר ארגון אישי מאשר לאומי- למה? מאיפה הם התחילו? האם יש להם מנהיג בעל אינטרסים? איזה עוד פעולות הם עושים חוץ מלחטוף ולהפנט אנשים?
אפשר גם להמציא את המבנה המדיני של ממלכת האדמה- האם כל הערים והכפרים מחוברים? האם כל עיר עצמאית? איזה דברים הם "גלובאליים" בממלכת האדמה? האם יש שיטת מעמדות חברתית מיוחדת (שנקבעת לפי חומות/גובה הבית על צלע הר)?
באופן כללי נראה לי שיש הכי הרבה חומר פוטנציאלי עם ממלכת האדמה (מבחינת מקום להרפתקאות של השחקנים שהוא לא ארץ האויב), כי אנחנו יודעים די הרבה על המים והאוויר, ובאומת האש יהיו בעיקר דברים צבאיים.

מבחינת בניית העולם קחו בחשבון שכבר קיים המון חומר: גם בסדרה (צופים לרוב לא שמים לב להכל כי נמצאים במתח של הסיפור), וגם במוצרים נלווים כמו הקומיקסים (שהם לדעתי ממש לא רעים). בעניין הדאי לי - הקמת המסדר מפורטת בפרק שלא שודר ("escape from the spirit world"), המתרחש בין העונה השנייה לשלישית. אנג מגלה שאווטאר קיושי הקימה את הדאי לי כדי לשמור על הנכסים התרבותיים בבא-סינג-סה, והיא אימנה אותם בעצמה. משם הגיעה כשפות האדמה הייחודית שלהם.

לדעתי, לפני שמשקיעים כאן בפיתוח העולם כדאי לבחון את הפורומים של קהילת המעריצים ואת אתר avatar wiki שכולל המון חומר על העולם והדמויות שלא מוצג בסדרה.

מסכים עם זה שיש עוד הרבה חומר שלא קראנו, למרבה הצער אני לא בטוח אם יש למישהו כאן את הזמן/כוח לעבור על הכל, אבל בהחלט כדי להעיף מבט. אם יש כאן מישהו שמומחה/קרא את המנגה/בעל ידע כלשהו, יהיה נחמד אם הוא ישתף.
אגב, נראה שהדאי לי לא נאמנים במיוחד. מעניין מי מנהל אותם אחרי קיושי, והאם הוא עוקב אחרי האינטרסים שהיו לה (אם בלשמור הכוונה היא להעיף את המלך חובב הדובים ולעזור לאומת האש להפיל את העיר... אני לא חושב שזה עוזר במיוחד לנכסי בה סינג סה).

קיושי הקימה אותם כמה מאות שנים לפני זה.
העניין שהיה מלך אדמה עריץ שרצה לכבוש את כולם. היא בהתחלה ניסתה להיות נטרלית, אבל בלית ברירה הרגה אותו. בעקבות מותו מהומות ומלחמות אזרחים השתוללו. היא לקחה אחראיות
היא הקימה את הדאי-לי, כדי לשמר את המסורת, והאיזון, ולמעשה הסמכות שלהם מקבילה/מעל למלך. הם במקור פיקחו על המלך שלא יהיה עריץ.
טבעי שבמהלך מאות השנים הארגון יצבור כוח

dragons אמר/ה:
מסכים עם זה שיש עוד הרבה חומר שלא קראנו, למרבה הצער אני לא בטוח אם יש למישהו כאן את הזמן/כוח לעבור על הכל, אבל בהחלט כדי להעיף מבט. אם יש כאן מישהו שמומחה/קרא את המנגה/בעל ידע כלשהו, יהיה נחמד אם הוא ישתף.
אם כבר בוחרים לפתח עולם מערכה, אני חושב ששימוש בחומר הקיים עשוי דווקא לחסוך עבודה. כמו כן באווטאר וויקי יש חלוקה די מקיפה לקטגוריות ונושאים, כך שאפשר לחפש נושא ספציפי (כמו הדאי לי) ולמצוא רק את החומר הרלוונטי. אגב, מישהו העלה כאן רעיון על חוליות כשפי אש שצדות כשפי אוויר - יש קומיקס קצר שעשוי לתרום קצת רקע לרעיון כזה:
http://www.mangaeden.com/en/en-manga/avatar-the-last-airbender---the-lost-adventures/4/1/

אורי, אני חושב שהרעיון באתגר זה לחשוב על חומר בעצמנו, לא להשתמש בחומר הקיים.

דון-לגבי התקופה. יש חיסרון בכל תקופה. בתקופה שנבחרה הטכנולוגיה מאוד לא מתקדמת. אין כדורים פורחים אפילו.

ממלכת האדמה מבוססת על סין, אז כמו סין יש בה הרבה כפרים והרבה אנשים. ממלכת האש מבוססת על יפן. מאוד נוקשים והכי מתקדמים טכנולוגית. יהיה קל להתחיל איתם, אני חושב. יש לי כמה רעיונות אבל אני לא ליד מחשב כרגע, אז לא נוח לי לכתוב. אני מקווה שהפרוייקט לא טבע.

Dark sith אמר/ה:
דון-לגבי התקופה. יש חיסרון בכל תקופה. בתקופה שנבחרה הטכנולוגיה מאוד לא מתקדמת. אין כדורים פורחים אפילו.

החשבון שלי הוא כזה-

או כשפי אוויר ותקפה יחסית פתוחה לפרשנויות
או תקופה כמו בסדדרה אבל בלי כששפי אוויר
או תקופה אחרי קורה שיש כשפי אוויר אבל טכנולוגיה הרבה יותר מדי מתקדמת לטעמי ועולם סדור ומבואר עם מלא מידע

אני חושב שזה קצת אחרי השביט שיש עוד כמה כשפי אוויר נמלטים שהם לא אנג (גם אם זה לא קאנון, זה נועד כדי שתוכל לשחק כשף אוויר אם תרצה), אבל הם מיעוט קטן של בודדים שיעלמו בקרוב (אבל הם הולכים לנסות שלא- מי יודע, אולי בעולם שיתפתח במערכה כזאת ישרדו כמה כאלה ואפשר ליצור קאנון מקביל על כשפי אוויר).

נושא ישן: שלום . לא היו תגובות חדשות בנושא זה במעל 60 ימים.
אין לפרסם תגובות אלא אם התגובה עדיין רלוונטית, אלא לפתוח נושא חדש.

התחילו לשחק עם פאת'פיינדר בעולמות פראיים

תוכן מומלץ

נושאים לוהטים

פוסטי פרופיל אחרונים

לאחר דחיות רבות, הצלחנו תחת מטר הטילים, לקיים עוד סשן מטלטל של קת'ולהו: אימה על האוריינט אקספרס.
עולמות השנה, פיזי או בזום?
רכבת האוריינט אקספרס עוצרת בקונסטנטינופול אבל האימה ממשיכה לדהור.
זוועות על האוריינט אקספרס מסשן קת'ולהו האחרון שלנו.
הבן מכין את השולחן לחברים שלו - איזה אושר 😁
חזרה