כל הכבוד! אתה אגדה בשבילי!ותסתכל מי מופיע בקרדיטים!!!
כל הכבוד! אתה אגדה בשבילי!ותסתכל מי מופיע בקרדיטים!!!
אני אוהב את הרעיון של ברברי משוריין; מזכיר לי את הChaos Marines של 40K משום מה...ה-Berserker (שיקרא כאן לצורך העניין שיכור קרב) הוא הטייק של עודרגה על הברברי.
נתחיל מהשם שהוחלף כדי לבטל את ההקשר השלילי של ברברי כאיש פרא נחות וחסר השכלה (ולראייה שיכור הקרב מקבל שליטה ב-4 מיומנויות במקום 2 של הברברי).
השינוי המרכזי בסגנון משחק הוא שהמכניקה של שיכור הקרב מתבססת על יכולת ספיגה מוגברת בצד ההגנתי והסתמכות על פגיעות חמורות בצד ההתקפי.
במקום מגננה ללא שריון של הברברי, שיכור הקרב יכול לבחור בין לחימה ללא שריון (כמו מגננה ללא שריון ובמהירות תנועה גבוהה יותר) לבין לחימה בשריון כבד כמו חיית מתכת בלתי ניתנת לעצירה (נע במהירות רגילה בשריון כבד ויכול להשתמש בזעם כמובן).
היכולת ההגנתית משתפרת בהמשך עם אפשרויות כמו Evasion או שליטה בהצלות חוכמה.
יכולת הזעם שונתה ובמקום תוספת לנזק היא מעניקה לשיכור הקרב שכבת נק"פ קטנה בכל סיבוב. בנוסף, הוסרה המגבלה (המעצבנת) של לתקוף או לחטוף נזק כל סיבוב בכדי לא לאבד את הזעם.
השינוי הגדול יותר מגיע בדרגה 2, שם במקום ההתקפה משולחת רסן (Reckless attack) של הברברי מקבלים את Furious Critical (אני אפילו לא מנסה לתרגם את זה) שהיא סדרה של יכולות משופרות לפגיעות קריטיות - למשל דחיפה של 15ft בפגיעה או כפיית מצבים (הפחדה, עיוורון וכו') אבל יש גם יכולות שמשפרות נזק או מעניקות התקפה נוספת.
עוד מגבלה מעניינת היא שהיכולת דורשת שימוש בנשק כבד, דו ידני או ורסטילי.
זה שינוי די דרסטי באופן המשחק של המקצוע הזה שאני לא בטוח איך אני מרגיש לגביו באופן אישי - מצד אחד הברברי של מהדורה 5 הוא מאוד אייקוני ותמציתי ואני חושב שמהדורה 5 עשתה אתו עבודה טובה מאוד, מצד שני אני די אוהב את הרעיון של פגיעות חמורות מיוחדות שיוצרות רגעים נדירים של "הו שיט" במקום חוויה שטוחה יותר.
בנוסף חשוב לציין שזה לא שאין לשיכור הקרב התקפה ראויה, בנוסף לפגיעות הקריטיות המיוחדות הוא מקבל מגוון של תמרוני קרב שמגדילים נזק ומייצרים השפעות נוספות.
האפשרות לשחק שיכור קרב משוריין קצת פחות מסתדרת לי בראש, אבל זה לא BERSERKER חשוף חזה או לבוש עורות חיה כמו זה ההיסטורי אלא טייק שלהם.
בנוסף לכל אלה, כמובן שכמו כל המקצועות של עודרגה יש עוד יכולות לא קרביות שיבואו לידי ביטוי במסעות ובאינטראקציות חברתיות.
לשיכור הקרב יש 3 ארכיטיפים:
Dreadnought הוא הגרסה המשוריינת של המקצוע, כמו שאמרתי קודם מפלצת בלתי ניתנת לעצירה שמסתערת קדימה, אינה מושפעת משטח קשה וכו'.
Rager הוא הארכיטיפ הקלאסי של יותר נזק / ממשיך להילחם גם כשהוא נופל.
Tempest הוא סוג של כוח טבע / סערה משתוללת שגורם לנזק יסודני (ברק ורעם) ומשאיר מאחוריו הרס.
כן.אגב, האם הפייטן עדיין מטיל לחשים מלא עד דרג 9?
מה זה מאמץ?והנה הגענו ללוחם. אין ספק שזה אחד המקצועות שהרוויחו הכי הרבה בעודרגה הודות למהפכת תמרוני הקרב והמגוון העצום שעומד לרשותו.
כבר בדרגה ראשונה הלוחם מכיר 3 תמרוני קרב (עד מקסימום של 17 תמרונים בדרגה 20).
היכולת הבסיסית של סגנון לחימה מכילה עוד אפשרויות חדשות כמו לוחם רכוב, או כאלה שמתייחסות לאלמנטים חדשים כמו תמרוני הקרב ולמכניקה החדשה של מאמץ שקשורה אליהם.
שוב, כמו כל המקצועות הוא מקבל יכולות נוספות חוץ קרביות שעוזרות לבדל אותו מלוחמים אחרים בהתאם לסיפור שלו.
בולטות בהיעדרן שתי היכולות המבוקשות של לוחם במהדורה 5 - משב מרענן (Second Wind) והאייקונית יותר פרץ פעולה (Action Surge). כן כן.
ויחד עם זאת אני יכול לומר שהתמרונים החדשים יותר ממפצים על כך ומעשירים את סגנון המשחק של הלוחם.
בדרגות הבאות כלכלת תמרוני הקרב שלו אף משתפרת והיכולת עשוי ללא חת (Indomitable) גם היא מאפשרת מספר אפשרויות נוספות כמו ספיגת נזק או התקפת-נגד.
שם המשחק של הלוחם הוא מגוון וכראוי לכך הוא היחיד עם 5 ארכיטיפים: כל ארכיטיפ כזה פותח מגוון נוסף של מסורות תמרוני קרב.
Brute מזכיר את שיכור הקרב ויכול לספוג יותר נזק הודות לנקפ זמני, להתנגד להשפעות מצבים, וכן להקריב מאמץ בכדי לגרום ליותר נזק.
Duelist לוחם קל רגליים שיכול לנוע בקלות בתוך זירת הקרב, לחסום ולהשיב מתקפות ליריבים ולבודד יריבים קשוחים ע"י קריאת תיגר.
Gladiator לוחם מרשים ומאיים שיודע כיצד לשבור את רוחם של אויביו להקסים ולהרתיע אותם.
Knight אביר בעל קוד מוסרי המומחה בלחימה בשריון כבד ושימוש כחוד החנית של הקבוצה, מסתער קדימה בעוז.
Sharpshooter הצלף כמובן מתמחה בכל מה שקשור ללחימה מטווח רחוק.
אין כאן ארכיטיפים היברידים כמו Eldritch Knight או Arcane Archer.
קצת קשה להבין את מגוון האפשרויות של הלוחם בלי להכיר את תמרוני הקרב החדשים אבל זוהי תמצית הדברים.
אה אוקיי. תגיד לדעתך הדרואיד פה לא חלש מדי? כי הוא בסוף מקבל רק תוספת של נק"פ זמני חנק"פ שלו במקום לקבל צורה חדשה.כתבתי על זה קצת בתיאור של פרק 9 בעמוד הראשון. בגדול זה משאב של דמויות קרביות שמשמש ל"הפעלת" תמרוני קרב.
אוקיי, שינית את דעתי. במבט על רשימת הלחשים של הדרואיד, יש לו באמת הרבה אפשרויות בקרב, מarea control, לנזק AoE, לריפוי וbuffing.לא חושב שהוא "חלש" יותר אבל אין ספק שהוא לא הספוג נזק (המטופש לטעמי) של מהדורה 5 שלמעשה משלש+ את הנק"פ של עצמו. דרואיד של מעגל הירח יכול לספוג תאורטית כ-100 נקפ בדרגה 2 - זה לא נראה לי כמו יכולת שכתובה טוב.
לדרואיד יש מספיק מה לעשות גם כמטיל לחשים מלא במקום להסתמך על צורת החיה, אבל גם הארכיטיפ הזה אפשרי למשחק בעודרגה ומקבל עוד נזק ואפשרויות שהדרואיד של מהדורה 5 לא מקבל.
כהערה כללית כן אומר שוב שהמקצועות של עודרגה אינם "חזקים" יותר, אבל הם הרבה יותר מגוונים. וזאת דווקא נקודת זכות מבחינתי.
אני חושב שזה בסדר. הלוחם הוא המקצוע עם הכי פחות "זהות" לדעתי. זה לא רע, כן? אתה יכול לקחת את המקצוע לכל מקום שתרצה. אבל לדעתי זה טוב שמשקיעים בו, מי שרוצה לשחק אומן קרבות צריך גם להנות מהמשחק, לא רק מטילי הלחשים והskill monkeys...נראה שהלוחם לאורך הזמן זוכה לפיצוי בשל הזנחת יתר במהדורות מוקדמות. השאלה אם זה לא יותר מדי… עד כמה הלוחם מרגיש שמקצוע שהושקעה בו יותר עבודה ואפשרויות גיוון מאשר אחרים?