• ברוכים הבאים לפורום הפונדק
    הפונדק הוא הקהילה הוותיקה והמובילה של מבוכים ודרקונים, משחקי תפקידים ומשחקי לוח בישראל.
    ההרשמה היא בחינם ולאחר מכן תוכלו לפרסם הודעות, למכור ולקנות משחקים, לחפש קבוצה למשחק ועוד!

הרשמה /
  • עליית שרי הרונות מתחילה!

תמכו עכשיו בפרויקט החדש של הפונדק עם שלוש הרפתקאות בערכה אחת, הדפסה שנייה של ספר הבסיס ואוגדן המפלצות, והמון משחקי תפקידים, קסם, והרפתקאות

מהדורה 5 קרוסאובר של מהדורה 5 עם עולמות אחרים

מנכ"ל הסברו דיבר בראיון על כך שאולי בעתיד נראה קרוסאוברים של מבוכים ודרקונים עם מותגים אחרים - בדיוק כמו שקורה כיום לא מעט עם מג'יק (למשל היה הטבעת האחת, פיינל פנטזי, ובטח עוד כמה)
אמנם כבר ראינו שיתוף פעולה עם דברים מוזרים וגם עם ריק ומורטי, אבל זה נשמע יותר ממוקד ושואב מההצלחה של זה במג'יק.

אישית זה דווקא נשמע מרענן, כי במשחקי תפקידים זה לטעמי הרבה פחות מאולץ מאשר במשחק קלפים כמו מגי'ק. אם מחר יוצא קרוסאובר עם משחקי הכס, זה יהיה פשוט ספר מערכה עם חוקים ממוקדים.

אני לא אוהב את הקרוסאוברים, מעדיף תוכן חדש, מקורי, יצירתי עם מחשבה מאחוריו ולא "רכיבה הדדית על הצלחות".
Having said that... מתאר לעצמי שיש שוק לדברים הללו, במיוחד אם זה מקבל את "החותמת" של מכשפי החוף.

באיזשהו מקום חסרה לי היצירתיות של מוד"מ 2 ותחילת מו"ד 3 מבחינת עולמות מערכה. מכשפי החוף דיי עוסקים בלהוציא מחדש עולמות קיימים כבר לא מעט זמן, ואפילו להפיק מחדש\להרחיב הרפתקאות קיימות, ומזמן לא היה עולם מערכה רשמי חדש "פרופר" כמו שמש שחורה או אברון. מצד שני, פיצול המותג (לפי חלק מהטענות לפחות) היה אחד מהגורמים לקריסה של TSR, ואני יכול להבין (אפילו אם אינני מסכים) את האסטרטגיה של מכשפי החוף של ללכת על בטוח ולא לקחת סיכונים.

ובאיזשהו מקום פשוט נמאס לי מפרנצ'ייזים קיימים בכל מדיה שהיא. מרביתם לעוסים עד דק, בייחוד אלו שבבעלות דיסני ותאגידי-על דומים. צרו משהו חדש ומגניב, לעזאזל!

(שוב, האסטרטגיה של סיכון מינימלי הגיונית מאוד מבחינה כלכלית, למשל סרט חדש של מלחמת הכוכבים זה כסף על הרצפה לדיסני: הוא תמיד יצליח כלכלית בגדול אפילו אם הרבה מאוד חובבי הפרנצ'ייז יקטרו באינטרנט. אבל התוצאה היא העלאת גרה מתמשכת)

עריכה אחרונה:
זה כנראה מסוג המהלכים שיהיו מאד פופולריים בשוק הרחב והמלחמה מסחרית אדירה - אבל במקביל לא חביבים על הקהל ההרדקור..
כמו שאפשר לראות כאן 😁

זה כנראה מסוג המהלכים שיהיו מאד פופולריים בשוק הרחב והמלחמה מסחרית אדירה - אבל במקביל לא חביבים על הקהל ההרדקור..
כמו שאפשר לראות כאן 😁

לדעתי (הלא מיודעת בשיווק אבל כן במו"ד) יש למשחק פוטנציאל שיווקי אדיר, אבל הם גם מסתכלים עליו לא נכון והם גם מגושמים כמו טרול.

הם זיהו נכון שמו"ד הוא פרנצ'ייז מוכר ורצו להרחיב אותו לספרים, סרטים וכו.. הם אפילו הפיקו סרט טוב, אבל חירבנו את זה עם ה-OGL. לקהל ייקח הרבה זמן לסלוח על זה, אז מה שנאר להם זה בעיקר מכירת זכיונות. הצליח להם מאד עם BG3 (בזכות לריאן, לא בזכותם) אבל לא ראיתי מהלך עסקי משמעותי בכיוון מעבר לזה.

אבל הדבר הסופר גדול שהם מפספסים הוא שמו"ד הוא לא רק "מוצר" או "משחק", הוא תרבות שלמה (בן מילטון קורא לזה בצדק פולקלור) ובעיקר הוא מדיום. יש להם משהו ששקול לרובלוקס ביד, הם יכולים ליצור אקוסיסטם חזק של יוצרים. כבר היה להם את ה-GM Guild (שזה תמיכה חלקית, על הדרך בקונספט) אבל מהוויבים שאני מקבל זה הולך ודועך להם.

מזל שיש להם את מג'יק לכסות על כל השאר. אני באמת מרגיש שלצוות החדש של מו"ד יש כוונות טובות ואת הצניעות הנדרשת, אבל מישהו שם למעלה במקום שמקבלים בו החלטות, לא בקשב למהות של המשחק והקהל.

שר הטבעות עוד מילא, הייתה נחיתה רכה. בין הסטים האחרונים של מג'יק היו צבי הנינג'ה, אווטאר כשף האוויר וספיידרמן, ונדמה לי שעכשיו יוצאת מהדורה מוגבלת של גארפילד

אני לא מופתע שרוצים לקחת את זה גם למו"ד כי זה פופולרי *מאוד* בקרב הקהל הרחב (כמו שאולדמן ציין, קהל ההארדקור לא מאושר..) ונמכר מעבר לכל הציפיות, עם יוצאי דופן מעטים. אני חושב שספציפית ספיידרמן מכר גרוע, אבל פיינל פנטזי למיטב זכרוני הסט הנמכר ביותר בכל הזמנים.

לטענת מארו המעצב הראשי, זה לא רק אספנים - *כל* מטריקה שמכשפי החוף בדקו, כולל במה אנשים משחקים בבית שלהם, מראה שהקרוסאוברים פופולריים יותר מרוב הסטים הרגילים. הטאמבלר שלו מוצף בהודעות ממורמרות של מעריצים ששונאים את הקרוסאוברים, אבל הוא מתעקש שוב ושוב שמדובר במיעוט קטן שפשוט פעיל באינטרנט ולכן מיוצג יתר על המידה ברשתות החברתיות. אני נוטה להאמין שהוא מדייק, למרות שאני אישית משתייך למיעוט ששונא את הקרוסאוברים האלו.

אני חושב שיש כמה סיבות למה לא הייתי מצפה שזה יצליח באותה המידה במו"ד, כמובן האספקט של האספנות (לא סתם יש המונים שאוספים קלפי פוקימון בלי אף כוונה לשחק, או לומדים לשחק רק אחרי שכבר קנו אוסף לשם האוסף), אבל גם צורך בחפיפה גדולה יותר בהעדפות - בשביל לבנות דק של צבי הנינג'ה, צריך שבונה הדק יאהב צבי הנינג'ה, ומי שהוא משחק מולו לא ישנא את הקונספט עד כדי כך שלא יסכים לשחק.
לעומת זאת בשביל קבוצת מו"ד בעולם של צבי הנינג'ה, צריך ארבעה-חמישה אנשים שמעוניינים לשחק בעולם הזה. אפילו אם לוקחים בחשבון שאחוז משמעותי ממי שקונה ספרי מערכה מתכוון רק לקרוא בהם ולא לשחק אף פעם, יש פחות מקום בעיניי למשהו נישתי שמתאים רק לחלק מהאנשים.

שר הטבעות עוד מילא, הייתה נחיתה רכה. בין הסטים האחרונים של מג'יק היו צבי הנינג'ה, אווטאר כשף האוויר וספיידרמן, ונדמה לי שעכשיו יוצאת מהדורה מוגבלת של גארפילד

אני לא מופתע שרוצים לקחת את זה גם למו"ד כי זה פופולרי *מאוד* בקרב הקהל הרחב (כמו שאולדמן ציין, קהל ההארדקור לא מאושר..) ונמכר מעבר לכל הציפיות, עם יוצאי דופן מעטים. אני חושב שספציפית ספיידרמן מכר גרוע, אבל פיינל פנטזי למיטב זכרוני הסט הנמכר ביותר בכל הזמנים.

לטענת מארו המעצב הראשי, זה לא רק אספנים - *כל* מטריקה שמכשפי החוף בדקו, כולל במה אנשים משחקים בבית שלהם, מראה שהקרוסאוברים פופולריים יותר מרוב הסטים הרגילים. הטאמבלר שלו מוצף בהודעות ממורמרות של מעריצים ששונאים את הקרוסאוברים, אבל הוא מתעקש שוב ושוב שמדובר במיעוט קטן שפשוט פעיל באינטרנט ולכן מיוצג יתר על המידה ברשתות החברתיות. אני נוטה להאמין שהוא מדייק, למרות שאני אישית משתייך למיעוט ששונא את הקרוסאוברים האלו.

אני חושב שיש כמה סיבות למה לא הייתי מצפה שזה יצליח באותה המידה במו"ד, כמובן האספקט של האספנות (לא סתם יש המונים שאוספים קלפי פוקימון בלי אף כוונה לשחק, או לומדים לשחק רק אחרי שכבר קנו אוסף לשם האוסף), אבל גם צורך בחפיפה גדולה יותר בהעדפות - בשביל לבנות דק של צבי הנינג'ה, צריך שבונה הדק יאהב צבי הנינג'ה, ומי שהוא משחק מולו לא ישנא את הקונספט עד כדי כך שלא יסכים לשחק.
לעומת זאת בשביל קבוצת מו"ד בעולם של צבי הנינג'ה, צריך ארבעה-חמישה אנשים שמעוניינים לשחק בעולם הזה. אפילו אם לוקחים בחשבון שאחוז משמעותי ממי שקונה ספרי מערכה מתכוון רק לקרוא בהם ולא לשחק אף פעם, יש פחות מקום בעיניי למשהו נישתי שמתאים רק לחלק מהאנשים.
בדיוק! זה אופי אחר לגמרי של התחביב.

אני מופתע שזה לא קרה יותר עד עכשיו. חצי מהפרויקטים שמשיגים מאות אלפים\מליונים בקיקסטארט זה חוקים למוד 5 עבור גיבורי על\אנימה\מד"ב\כל דבר שיש בו עניין של קרב (וגם כאלה שלא), למה שלא לעשות משהו רשמי עם שם מוכר שימשוך אנשים שלא בהכרח אוהבים פנטזיה, או כאלה שאוהבים פנטזיה שהיא לא מודית בהכרח? (כמו מה שעשו הליגה החופשית עם שר הטבעות ועד כמה שאני יודע די הצליח)
עריכה-חשוב לציין שאני מדבר מנקודת מבט של בעלי החברה שרוצים להרוויח כסף, בתור צרכן אני חושב שעדיף שיטות משחק שונות באופן מהותי לז'אנרים שונים ולא מת על הרעיון של שליטה מוחלטת של חברה אחת בשוק.

דוגרי, מוזר לי שהם עוד לא ניסו לחבר את 5 הקלאסית עם השיבוטים המעוותים שלה בessnece 20, כאילו PR, JIO, רובטורקים (ומסתבר שגם my little poney) קיימים ורצים (איכשהו), השיטות כמעט זהות ברמה שלחבר אותן אמור להיות פשוט בקטע רע.

התחילו לשחק עם פאת'פיינדר בעולמות פראיים

נושאים לוהטים

פוסטי פרופיל אחרונים

מתחיל בפעם הראשונה את המסע המופלא של עולם הדיסק!
הרגע שמתי לב, אתמול בדיוק, לפני שנתיים הצטרפתי לפורום!
לאחר דחיות רבות, הצלחנו תחת מטר הטילים, לקיים עוד סשן מטלטל של קת'ולהו: אימה על האוריינט אקספרס.
עולמות השנה, פיזי או בזום?
רכבת האוריינט אקספרס עוצרת בקונסטנטינופול אבל האימה ממשיכה לדהור.
חזרה