• ברוכים הבאים לפורום הפונדק
    הפונדק הוא הקהילה הוותיקה והמובילה של מבוכים ודרקונים, משחקי תפקידים ומשחקי לוח בישראל.
    ההרשמה היא בחינם ולאחר מכן תוכלו לפרסם הודעות, למכור ולקנות משחקים, לחפש קבוצה למשחק ועוד!

הרשמה /

רשומות Dark Greyhawk [ShadowDark]

יש פה קלקלן למה שרועי יכתוב בהמשך היום. עובר אורח בבר פרסם את הזמריר הבא:

"חזיתי בקטטה בבר
הגעתי מארצות ניכר
הם הגזימו בשיכר
זרקו אותם לרחוב הקר

זה התחיל בספל מעופף
הוא לא הספיק להתכופף
הוא לא השכיל להתחפף
כנראה היה מעט עייף

הפונדקאי לא ידע
איך לעצור את הקטטה
"לא שוב" קרא בבעתה
כשאורחת תמימה חטפה בעיטה

איש בגלימה הכה במטה עוצמה
אלפית ערמומית דאגה לעצמה
הלוחם הגדול קם מהאדמה
ורבה הייתה המהומה

איש גדול מאיים ומזיק
גרם לאף של בריון להבזיק
הבריון ברח אל הרחוב
ידע שזה לא יגמר בטוב

לכל זה הייתי עד
הייתי ממשיך עוד לתעד
אך מקטטות אני מפחד
ומיהרתי להתפייד"

סיישן 23:
יום ראשון StarDay בחודש Patchwall תאריך 22.10.579

החבורה ו OTIS ישבו על מספר ארגזים ושרפרפי עבודה. מספר נרות האירו את המקום והטילו צללים. האווירה היתה מתוחה, פרנואידית אבל אופטימית. גשם חזק ירד בחוץ והרחובות היו כמעט וריקים. Otis הגיף את החלונות ופנה לחבורה:
"אתם לא מבינים מה עוללתם כשחיסלתם את Lareth היפה. אומנם עשיתם מעשה הירואי וגדול — אבל רעש האדמה שזה גרם ... המים של הביצה מתחילים לבעבע כמו כלב של טירוף ונקמה שעומד להתפרץ דרך הדלת. כתות המקדש קיבלו בעיטה והם עומדים להתעורר"
שקט נופל בחדר, כולם מודאגים. Otis מהרהר וחושב
"אתם חייבים לאסוף מידע על תנועת הסחורות מהמקדש – השמועות מספרות שלעיתים מגיעות סחורות מוזרות וומקוללות - פיסות בשר וגופות לעבודה במקדש. אחד הדייגים בנמל שמע על כך מפי רברבנים בפונדק. כל דקה או שעה שאתם שוהים שם – זה כמו להדליק לפיד בלב היער. כל חלאה ששורצת שם – שומעת, רואה, מרחרחת. אל תישארו שם. הבנתי שבן המחצית השחור כבר דיבר עליכם וקלסטרון של Remi והבחור הגבוה (Erik) מסתובבים בעיר."
הוא הולך לחלון ובודק אם מישהו מסתכל ואז מסתובב "יש פה כמה בתים נטושים מהצד המזרחי של נולב, סמוך לאזור שקרס בשריפה לפני מספר שנים. שקט שם – מדי פעם מגיע מישהו, אבל אם אתם צריכים בסיס לתקופה קצרה – זה יותר בטוח."
Otis מציע להכיר להם מתווך מקומי בשם Drask (חצי אלף שתיין עם קשרים אפלים) שיכול "לסדר" להם מפתח ושקט. Drask מעביר את זמנו בין Waterside Hostel ל Boatmen's tavern.

"הם יודעים שאתם פה, הפנתרה החורה יודעת. עוד לא יודעים בדיוק מי אתם, אבל הם יודעים שמשהו קרה ו'הפנתרה' מחפשת נקמה. ובן-המחצית ההוא… הוא כנראה נעלם למקדש. כל דקה שאתם פה – זה זמן שהם מתארגנים. אתם לא תחזיקו פה הרבה זמן בלי שהם לא ישימו לב. עזבו מחר עם שחר, צעדו דרומה – דרך הגבעות והיער".

החבורה יוצאת לטברנה של אנשי הסירה, הגשם נחלש אך הרחובות עדיין כמעט וריקים. מעט מסוממים, נכים חסרי בית וקבצנים תחת מחסה שרויים ברחובות. בכניסה לטברנה, בית עץ ולבנים גדול ומרשים ששליש ממנו הוא טברנה מצחינה, אפופת עשן וזיעה והיתר הוא מחסן גדול שמשמש כמשרד הסחורות הראשי של הנמל המפוקפק, Eric חוטף קנקן בירה לראש בדיוק כשמתחילה המולה וקרב בין מספר קבוצות - כנופיה מקומית, מספר פיראטים ואנשי כת דתית לבושי גלימות, ובינהם בלתי מעורבים - סוחרים וסחורות, אנשי הכפר ועובדי המקום - לודריס שמשמשת כבעלים, סקול המוזג, ואליואנה המלצרית.

WhatsApp Image 2025-08-03 at 21.33.33.webp WhatsApp Image 2025-08-03 at 21.32.29 (1).webp WhatsApp Image 2025-08-03 at 22.11.51.webp
WhatsApp Image 2025-08-03 at 21.32.29.webp WhatsApp Image 2025-08-03 at 21.57.03.webp WhatsApp Image 2025-08-03 at 22.49.40.webp

Remi באצילותו ניסה להגן את לודריס הצועקת שניסתה להשליט סדר, שאר החבורה הצטרפה לקטטה של הקנקנים, הכיסאות והאגרופים. רק Lirion השתמש במטה והרג 2 חברי כנופיה שלבשו את סט הגדים שאפיינו את חבורתו של Lareth. חצי האורק Kar עיוור זמנית שני בריונים בהטלת לחש אור על אפם. לאחר זמן קצר, המעולפים נגררו, הפצועים ברחו וההמולה שכחה לטברנה הסוערת. החבורה הזמינה קישקא דגים, עם חמאה וקערת מתבלים בשמן דגים ובירה דלוחה אך מספקת. את Drask חצי האלף הם מצאו עם עוד 2 בריונים (אלף מחודד ונבזי ואדם מגודל וטיפש). בעסקה שבצעה "מתחת לשולחן" החבורה קיבלה צריף במזרח העיר, שהיתה שייכת לחוטב עצים שעבר זמנו. הצריף, שעלה סכום מטבעות זהב לא מבואטל והגיע עם חור בתקרה, היכן שהיתה ארובה ושלולית מים בחדר במרכזי היה מוזנח אבל ענה על הצרכים של מסתור רחוק מהעין עם מספר מזרונים ונרות מוכנים להדלקה. החבורה העבירה את הלילה בחוסר נוחות בשל יללות זאבים מיער Gnarly, ציקדות , קרפדות ויתושים.

יום שני SunDay בחודש Patchwall תאריך 23.10.579
החבורה יצאה להצטיידות, ביקור שווקים וחנויות כדי לסקור את הכפר כדי לא להיות מופתעים לפני העזיבה הפזיזה. הם לא חזרו לחדרים שהשכירו ב Waterside hostel, הם ביקרו בחנות של Mother Screng and Hruda. זקנה בלה, אך אנרגתית להפליא עם ביה המכוערת והמבוגרת בעצמה. מידע הם לא הצליחו להוציא חוץ ממלמולי הבלהה השטוטיים ל הזקנה על כך שהיא לא מתערבת וסוחרת עם כולם. הם קנו ממנה עשבים, משחות ושמנים.

בשוק שבכניסה לעיר, Erik ו Siri התמקחו עם גובלינית צווחנית לגבי רכישה של פסלון קרפד מכושף שמביא מזל. Erik שבמרבית הבוקר החליט להתלבש כאישה כדי להסתיר את זהותו אחרי שOtis גילה לו שכנראה מחפשים אותו נרשם בשעת אחה"צ לקרבות בזירה המקומית כדי לנצח ולהרוויח. Siri, הבחינה בשליח שבא איתם מHommlet, הוא שוחח עם דמויות מכנופיה מקומית ונעלם.

לשוק הגדול ליד הנמל הצחין הגיעו Lirion, Silver leaf, Remi and Kar. הנמל היה גדוש בעובדין, סוחרים וקבצנים. 2 רציפי עץ יציבים מחד ומלוכלכים מאוד החזיקו סירות דיג שהועמסו בכל טוב. מזח עץ ארוך, מחוזק בלבנים המשיך למפרץ הארוך ובסופו עגנה ספינת פיראטים שחורה מזפת. האנשים בה היו חמושים ונבזיים למראה. ממזרח לרציפים וקרוב לטברנה Boatmen שגשג שוק של מאכלי ים וסחורות. החבורה עצרה את איש לטאה שמכר לSilverleaf לקנות מפת אוצר של ספינה טבועה ומגפיים קסומות Boots of the Cat בתמורה ל-3 אבני חן יקרות.

בפרק הבא ... קרבות הבור של Erik

יום שני SunDay בחודש Patchwall תאריך 23.10.579
הערב יורד, החבורה ואנשי העיירה צועדים לכיוון היער. מאחורי waterside hostel, מעבר לשער עץ רעוע שעליו חרוטות חריטות סכין של שמות וקללות, הדרך מובילה כ200-250 מטר לאזור היער. שם, בשרידיו של בית קברות נטוש, רואים את שרידיה של במה או מאוזילאום שקירותיו נהרסו מזמן, אבני הבניין כבר ממזמן מצאו את יעודם במקום אחר והשאירו במה טקסית פשוטה מוכתמת בדם יבש. זהו "בור הקרבות של NULB".
סביב הבמה, על ספסלים רעועים, חביות הפוכות ומגדלוני עץ מקרטעים, יושבים ועומדים עשרות צופים — שודדי נהר מרופטים, שומרי מקדש סמויים, פיראטים, סבלים, מלחים, גובלינים עם חצי בקבוק בירה ביד, ואף כמה חצי אורקים שלובשים פרוות רטובות. הצעקות עולות לשמיים, תערובת של קללות, קריאות עידוד, ושירים שיכורים. פה ושם עובר מוכר מזון מקומי שמציע "כנפי ברווז חרוכות" ו"יין זול שמחדיר אומץ".
הבמה עצמה מוארת מלפידים שנעוצים בעמוד המרכזי ומקרני השמש האחרונות שחודרות את צמרות העצים, לאורך השביל, המארגנים הכינו שקי חול עם נרות כדי להתוות את הדרך לאירוע. הלפידים יוצרים כתמי אור מרצדים וצללים ארוכים באזור. ליד שער קטן שמוביל לתוך הזירה עומד שומר חבוש קסדה, בודק שכל הלוחמים “לא מכניסים כלים אסורים” – מלבד נשקי העץ המותרים.
בפינה, ישנו שולחן נמוך עליו נערמות מטבעות כסף, נחושת, ואף כמה אבנים יקרות – זהו שולחן ההימורים, שם מחליפים ידיים לא פחות עשר עסקאות בכל רגע. שומרים נוספים מגודלים וחזקים למראה עומדים ומכים במהמרים שמתקרבים יותר מדי לאזור המטבעות.
הקהל צורח בהתלהבות, ומי שמפסיד – אם הוא שורד – נגרר החוצה ומושלך מעולף לצד מצבה של קבר ישן. האווירה חיה, מסריחה, ומסוכנת – פה, בצל האורות המרצדים והצעקות המשתכרות, חיי אדם שווים לא יותר מכמה מטבעות כסף.

הלוחמים המשתתפים: הובגובלין גבוה בשם רוג "מפצח עצמות" - חייל ותיק של המקדש, אורזג חצי אורק שנראה תחרותי מאוד, "שן אדומה", גובלין ערמומי שמטיל לחשים בסתר, גרומלי "מעיים מאבן" - גמד מתאבק עם צחוק רועם, יורגן השקט - ברברי אילם ואימתני ובאת'זז - איש לטאה רמאי. נציג החבורה היא אריק.

כל שחקן קיבל דמות אחרת והערב היה תענוג אחד צרוף מלא בתיאורים מלהיבים ומצחיקים.

הקרבות היו עם כלי עץ והלוחמים ספגו חבטות קשות אבל האווירה היה סערת ומלהיבה, הלוחמים הפילו אחד את השני, נאבקו, חבטו אחד בשני עם כלי נשק מעץ, פירות ודליי עץ, הניפו אחד את השני, השליכו אחד את השני על מצבות ישנות, בעטו בביצים, נשכו ועוד. הקהל היה שותף. פירות נזרקו לזירה, גם כיסא מעץ ושני דליי מים מעורבבים בשמן. ב3 הסיבובים הראשונים באת'זז הכניע את "שן אדומה הגובלין" ואריק הכניע בקרב משולש את יורגן האימתני עם אגרוף שאחז בבננה ואת גרומלי הגמד בזירה מחליקה משמן. בקרב השלישי, אוזג חצי אורק הכניע את רוג "מפצח עצמות" בקרב שכל כולו הוי שריקות בוווז ל2 המתמודדים.
בגמר המשולש התחרו אריק, אורזג חצי אורק ואיש הלטאה שהוכנע ראשון ונזרק מעולף הצידה. לבסוף, אורזג, חצי האורק הקשוח ניצח את אריק למרות ניסיותיו של Lirion להטיל 2 קליעי קסם. החבורה פרשה עם אריק החבול חזרה לצריף הנסתר שלה.

WhatsApp Image 2025-09-04 at 22.36.18.webp WhatsApp Image 2025-09-04 at 21.43.27.webp

יום שלישי MoonDay בחודש Patchwall תאריך 24.10.579

החבורה החליטה לצאת לבדוק את מפת האוצר שsilverleaf קנתה. אריק המובס שמח לצאת, רק כדי לא להראות את פרצופו החבול בעיירה. הדרך לסירה השקועה (5 ק"מ) היה קשה מהרגיל באדמות המים הספוגות והבוציות של Blackwater Bog. סילברליף כמעט טבעה בחול טובעני, סירי מעדה על שורש עץ שקוע ונחבלה מעץ שבתוכו כוורת צרעות. לאחר מספר שעות הגיעה החבורה ומצאה את הספינה השקועה. לאחר מאבק קצר עם 3 צפרדעי ענק בגודל עיזי הרים החבורה עלתה על הספינה הרקובה והצליחה לחלץ ממנה תיבת מתכת מלאה קורוזיה. המנעול נשבר במכה ובפנים מצאו מספר מטבעות זהב, שקיק עשוי מעי של אופוסום עם כמה אבני חן וגביש שחור מעוצב בצורה של זרוע תמנונית. ליריון גילה כי הגביש קסום וכי השפעתו חצויה בין אימה ופחד להשפעת הגנה חזקה.
(Wis check DC15 - הצלחה: הגנה מיצורי מים + נשימה מתחת למים / כישלון: עונשין לזריקות כל עוד ליד מקור/יצור מים ופחד ממים ל1d4 שעות)
על חלק מהחבורה הגביש השפיע בצורה רעה והם החליטו להתחיל במנוסה כשהתחילה להם הידרופוביה בביצה.

ChatGPT Image Sep 5, 2025, 07_14_22 PM.webp 1757332760274.webp

עריכה אחרונה:
אהבתי את בור הקרבות, את כך ששמתם מיפלים צופים מסביב לפי הצילום (אפקט קטן, אך מוסיף יפה!) ואת כך שהדמויות שיחקו את המתחרים. האם הם הימרו עליהם?

סה"כ מאוד נחמד. מסתקרן להתחלת חקירת המקדש... :grin:

יום שלישי MoonDay בחודש Patchwall תאריך 24.10.579
בהלה השתלטה על חלק מהחבורה ואז הם שמו לב כי המים סביב הספינה השקועה התחילו לבעבע. בתחילה הם חשבו שזה גז ביצות, אבל אז משהו השתנה באוויר – קרירות עטפה את האזור, הצלילים של החרקים נעלמו, והערפל התעבה ונעשה כהה.
לאט לאט, ידיים רטובות בבוץ ובאצות נשלחו מן המים – גופות נפוחות של בני אדם, גמדים, ואפילו הובגובלינים שנסחפו לכאן בעבר. חלקן עוד לובשות שאריות שריון חלוד והבשר והעור תלוי כמו בגדים, אחרות נראות כאילו טבעו רק אתמול.
במרחק, החבורה ראתה דמות גדולה במיוחד עולה מתוך המים – זומבי עוג עצום, עיניו בוערות בירקרק, וממנה נטף ריח של ריקבון ואצות.
מעל כל זה, מתוך הערפל המתעבה, הגיחה צללית אפלה של פיראטית – Wraith – צעקות חנוקות של מים נכנסים לריאותיה ובוקעות מגרונה. הצללית נעה בין העצים, נעה לעבר מי שמחזיק את הגביש השחור.
ליריון חטף את הגביש מקאר המבוהל ונתקף בעצמו באימה. הביצה רעדה. החבורה הבינה שכל צעד לאחור עלול לגרום לכם ללכת לאיבוד – ומבט למעלה, בתקווה שהשמש תשטוף את האפילה מצאה כי חופת העצים מעליהם סוגרת את השמיים, ואור היום כמעט ונעלם.
החבורה הותקפה על ידי מתי הביצה, נחיל של שלדים וזומבים נפוחים, ליריון באימה זרק את הגביש חזרה למים והאור שבקע ממנו החל לשקוע. חלק מהמתים עקבו אחר האור, חלקם כבר התמקדו בחבורה שהחליטה לנוס תוך כדי קרב.

ChatGPT Image Oct 20, 2025, 11_50_20 AM.webp WhatsApp Image 2025-10-19 at 21.34.33.webp

החבורה נסוגה בבהלה, ערפל המשיך לעלות מן הקרקע, והנהר, שהיווה סימן חזרה לNulb נעלם מן העין. אחרי זמן מה, חלק מהמתים שקעו חזרה בבוץ, אבל השקט שלאחר הקרב לא הביא מנוחה. המים רעדו עדיין, אדוות מים שטפו את האזור, כאילו משהו נשאר מתחת לפני השטח שאילץ את החבורה לנוע קדימה בדרך הבוצית וספוגת מים , השורשים והבורות. חלק מהחבורה היו בבהתה עדיין מהשפעת הגביש. הערפל התעבה והחופה מעל סגרה כל קרן אור, ורחשי צרצרים וגבעולי קנים מתנפצים נשמעו מכל עבר.
נחילי יתושים עקצו שוב ושוב, נדבקו לעור החשוף, ומזמזמים ליד האוזניים. עלוקות שחורות טיפסו על הרגליים מהמים, נצמדו לבשר, והיה צריך לקרוע אותן בידיים. הריח בביצה היה בלתי נסבל – גזי ביצה עלו מבועות מתפוצצות והפיצו ריח גופרית ומוות. כל נשימה היתה מאמץ. בכל פעם שהחבורה נעצרה, נדמה שמשהו עקב אחריהם – הד לא מוסבר של צעדים בבוץ, טביעה מרוחקת של קול אנחה, או טפיחה במים ממש מעבר לערפל. ליריון וסילברליף הרגישו עדיין את הלחישות מהגביש , לחישות שעוררו בהלה, אבל הם היו עייפים ומותשים מה שהוסיף לתחושת הנרדפות – כאילו המתים שהבסתם לא עזרה, הם לא, אלא המשיכו לזנב בחבורה, מהדהדים בתוך החשיכה.

ChatGPT Image Oct 20, 2025, 11_50_07 AM.webp

שעתיים, אולי שלוש, הולכות לאיבוד בלי תחושת זמן. החבורה היתה בטוחה שהם חזרו על אותה הדרך שוב ושוב, הקנים נראו מוכרים, אפילו גזע עקום אחד עם קרפדה מתה עליו נראה שחזר שלוש פעמים.
אבל אז, לאט, הבוץ נעלם. האדמה נעשתה יציבה יותר, העצים פחות צפופים. הערפל התפוגג במקצת. והם דרכו על קרקע יבשה לראשונה מזה שעות. האוויר התנקה, ורק לחישות אחרונות מהגביש הזכירו להם שלא השתחררו לגמרי.

מולם, אסופת העשבים הצהובים והמתים הסתיימו במראה שלא יכול להיות מקרי – חומה האחורית, נראה כמו מקדש ישן או קתדרלה המתנשאת מעבר ליער, אפורה, מחוספסת, מרקיבה. רוחות ערב נושבות דרכה, נושאות איתן נהמות חלושות וצלילים של נשמות אבודות.

temple1.webp
אריק ורמי דורכים על אובייקט מתפצפץ. עצם ישנה ולסת של יצור שכבר לא ניתן לזיהוי, סילברלי, מציצה מאחורי אזור בו החומה קרסה והנה מתגלה אזור המנוקד בעשבים רעילים – קוצים, דרדרים, סרפדים ושיחים דוקרניים אחרים. ניתן להבחין בתנועת רגליים ובעלי חיים, כנראה חזירי בר או זאבים, שעשו שימוש בשבילים שבין השיחים. הצמחייה סביב נעשית מטרידה – עצים מתים עם מראה של שלדים, שיחים מעוותים בצבעים לא טבעיים, כולם חולים ונבולים באופן חריג ודוחה. חורבות הקירות החיצוניים של המקדש נראות כערימות אפלות של הריסות אפרפרות ושיחים מטפסים וכהים. עצמות וגולגולות של בני אדם ויצורים דמויי-אדם נוצצות בלובנן בין העשבים. הצמחייה במתחם מסריחה וצמיחתה פראית. הקוצים תופסים בבגדים, הקוצים ננעצים, וגבעולים מרוסקים פולטים ריח נורא או משאירים כוויות צורבות על העור החשוף.
מבט לימין, לכיון צפון, סילברליף מבחינה בחורש של עצי "Usk" מעוותים, נמוכים ומצולקים – עצים שנראים כאילו נאחזו במחלה. בסוף החומה עומד גדם שבור של מגדל בולט ליד החומה המרוסקת. קומתו העליונה קרסה כבר לפני שנים, עורבים גדולים, בגודל של כלבי משמר, מוטציות גדולות של דודניהם הקטנים, יושבים וקוראים בקול מצווח מהקומה העליונה.
אבל המקדש עצמו – האפרפר והמצורע – עודו עומד על תילו. תמיכות הקשתות שלו נדמות כמגונות ממש, מכוסות בצמחייה מטפסת שצמיחתה עצמה נראית כמעט כקללה. הכול סביב המקום הזה – מבחיל ומזעזע. בעיקר הגרגוילים הגותים, אין קיר שאין עליו פרצופים מעוותים, גיחוכים מעוותים, צורות מתפתלות ומעוותות, כאילו מתלוצצות על התועבות שהן עצמן מייצגות.

אבל הגרוע מכול – הוא תחושת הפחד. פחד שמרחף באוויר כמו ענן חונק, דביק וכמעט מוחשי – זוהמה ואימה של ממש.
קולות החרקים והעורבים מסביב מתעוותות – חלקם חנוקים וצרודים, אחרים חדים ומציקים בצורה לא טבעית. עיניהם של אנשי החבורה מתעתעות בכם. הם מבחינים בתזוזות בזווית העין – צללים שחומקים ממש בקצה שדה הראייה – אך כשהם מסבים את המבט, כמובן, אין שם דבר.
אתם לא יכולים שלא לתהות – איזו ישות מסוגלת לשוטט סביב המבנה הנתעב הזה – מבלי לפרוץ בצרחות, או להשתגע לגמרי?
ובכל זאת, הקולות המלווים את מסעכם הם רק רוחות השורקות בפתחי המקדש – מאות פתחים שנבנו כך שיבכו כקולותיהם של נשמות אבודות, נמסרות למרמסי שדי-התופת. ולצדם, צרחות עגומות של עורבים – מקפצים, מתנופפים, לוטשים עיניים בצחוק מתועב.
אין כל ספק: הגעתם למקום של רוע שאין לו שם.

סילברליף, שמה פעמיה בשקט למגדל, מעבר למבטים הבוחנים של העורבים מטילי האימה. היא מגיעה לדלת העץ ופורצת את המנעול הכבד והיקר ומסירה את השרשרת. אבל הבריח, גדול וכבד. היא צריכה את אריק. שאר החבורה מגיעה אך עינהם הבוחנות של העורבים קולטות אותם. אך החבורה עם מטר חיצים ואש מאצבעותיו של ליריון מחסלים את האיום. אריק מרים את הבריח הכבד ופותח את דלת המגדל.
לאורם של שני לפידים, הקומה הראשונה של המגדל מתגלה כמגוריהם של שודדים, אותה חבורה שהשתלטה על האזורים מ Hommlet עד Nulb. נראה כי הקומה התחתונה של המגדל משמשת כחדר משמר ומגורים. שקי שינה, ארגזי מצעים, חביות מים ויין וארגזי עם פירות יבשים ובשר ממולח שניצוד. הקירות מסביב, מנוקדים בחורי קשתות,, גרם מדרגות מוביל לקומה עליונה ומרפסת. התקרה קרסה לקומה השנייה ונשארה רק מרפסת פנימית עם מעקה מעץ. הריח, ריח עומד, של משחקים זולים, עישון ואוכל. קבוצת השודדים מכילה בני אדם, חצאי אורקים, גמד אחד ובן מחצית שחור, אותו אחד שברח מספר פעמים מהחבורה. "זה הם!" הוא צועק, בעוד השאר קמים ואוחזים בקשתות וחרבות. אריק, נסוג לחצר וטורק את הדלת עם הבריח. לפתע, פתח קטן בצד הקורה נפתח, והבריח נמשך פנימה בזריזות ... אין ברירה, צריך להתכונן לקרב קשה.
WhatsApp Image 2025-10-19 at 23.13.23.webp

עריכה אחרונה:
יום שלישי MoonDay בחודש Patchwall תאריך 24.10.579 שעות אחה"צ

WhatsApp Image 2025-11-01 at 00.22.10.webp WhatsApp Image 2025-11-01 at 00.22.11.webp ChatGPT Image Nov 1, 2025, 11_04_35 AM.webp

הרגשהשל מתח באוויר, צעקות נשמעו מאחורי דלת המגדל. הבריח נמשך פנימה ורמי עוד ניסה להצמיד יתד בין הדלת למשקוף אבן אבל הדלת נבעטה החוצה ושני שודדים חמושים בחניתות, שניהם היו חצאי אורקים לבושים בשריון ובד גס שתפור לחלקי מתכת שהיוו קסדה מאולתרת, הם אחזו בחניתות במטרהלנעוץ אותם ברמי. מאחוריהם, מספר קשתים ששלפו חיצי עץ מגולפים. לצידם עמדו אדם עב קרס וגמדה שעירה ופראית חמושים בגרזן וחרב. ומאחור ניהלו את החבורה בן המחצית השחור, אלף עם גוון עור כהה, שיער לבן שהחזיק בידו כוכב שחר ואדם שרירי ובריון, לבוש שריון וחמוש במגן וחרב ארוכה - הוא צעק פקודות לכולם. ברקע נשמע שופר ולאחריו שופר נוסף וחבורה של חצאי אורקים מובלים על ידי אלף נבזי ואדם נוסף שהגיעה בריצה זהירה מאזור אחר וניסתה לנווט בין השיחים הקוצניים והמסוכנים שגדלו באזור שבין המקדש למגדל.
הקרב היה קשה, השודדים היו בעלי מוטיבציה גבוהה ויכולות למנוע מהחבורה הפולשת להשתלט על האזור. ליריון הפליא עם המטה ומניפת האש שלו, סילברליף עם הפגיון ואריק עם מכות החרב. אריק, סירי וסילברליף כמעט וקיפחו את חייהם אך התושיה ובעיקר לחשי הריפוי של קאר הכהן והשיקויים שהם קנו ב Hommlet היטו את הכף לטובתם.
בדומה לפעמיים הקודמות, בן המחצית הצליח להימלט בעוד שאר השודדים נהרגו. החבורה מצאה כי נתיב ההימלטות שלו הוא פיר שהוביל למחילה תת קרקעית מתחת למגדל. ב2 החדרים הבודדים במגדל, שנשארו שלמים, מצאה החבורה מטבעות כסף וזהב רבים, כנראה רכוש גנוב ותשלומים על משימות פשיעה. החבורה, פצועה וחבולה, החליטה להסתגר ולהתבצר במגדל ולהעביר בו את הלילה כדי לצאת בכוחות מחודשים למקדש למחרת.

עריכה אחרונה:
נקודת המבט של ליריון:
נשבעתי שאנקום בכל הארגון המקולל שחטף אותי ורצה למכור אותי לעבדות, או יותר גרוע כבשר למפלצות. סוף סוף מצאתי את הזוטון הפחדן שברח לנו מהמבצר, הנקמה היא שלי!

רעשי קרב מכל כיוון, אויבים מכל הצדדים, אני חושב שאני שומע את המטה שלי לוחש לי "הזעם שלך יהיה הדלק לנקמה שלך" בעודי מנסה להבין אם המטה דיבר או שלחץ הקרב גורם לי לשמוע קולות, 5 אוייבים נעמדים בצורה צפופה ואני מתחיל לחייך, אני מכוון אליהם את ידיי ומתעל דרך הקסם את הזעם שלי, חרוט האש יוצא חם במיוחד וארבעה מהם נופלים מפוחמים על הריצפה, רק בחור גדול ומרשים נשאר לעמוד.
המטה ממשיך ללחוש לי "תשתמש בי, אני הדרך לנקמה!"
אני שוכח לרגע שקוסם צריך לתמוך מאחור, ולא למצוא את עצמו בלב הקרב, ונעמד מול מנהיג השודדים, אני מפעיל חלק מהאנרגה שבמטה והוא מתחיל לזהור באור שחור, המנהיג כהראה איבד ריכוז מבהלה, ורני מצליח לפגוע בו בנקודה רגישה בין מבלי שיצליח לחסום אותי. פיצוץ שחור עם תחושה אפלה מייצר לו חור בצד הגוף, אבל הוא עדיין עומד.
אני נסוג לאחור, נעמד על המדרגות, 3 מחברי על הריצפה, זהו, זה הקרב האחרון שלנו...
המטה שוב לוחש לי, "העולם שייך לאלו שלוקחים, לא לאלו שמוותרים"
הוא מסיים את לחישותיו ושוב נעמדים שישה אוייבים בצורה צפופה, כהראה כדי להגן על המנהיג, אני מכוון את ידי ומתעל את רצוני לחיות ולנקום, חרוט אש יוצא מיידי ועובר דרך השודדים ופוגע גם במנהיג, רק אלף שחור נותר לעמוד ומקלל אותנו.
אותו אני מסיים עם מכה נוספת מהמטה שלי.
מי היה מאמין שהנשק של הכוהן המרושע שחטף אותי יהיה המפלה של כל הארגון המקולל הזה.
אני מביא שיקוי ריפוי לאח מחברי, אבל מגלה שהזוטון הפחדן שוב נמלט מנקמתי... אני עוד אשוב יצור נתעב, אתה תיפרד מהעולם הזה כדאתה מקלל את היום שהצטלבו דרכיך עם ליריון לאמס.

יום רביעי Godsday בחודש Patchwall תאריך 25.10.579
לאחר לילה שברובו היה שקט, מלבד עורבי ענק שניקרו את דלת המגדל הצפון מזרחי של מתחם המקדש, והפריעו למנוחתה הטרופה של Siri, החבורה העבירה את הלילה בשרידי המגדל. הם הניחו ארגזי בגדים על דלת המלכודת שהובילה לפיר שממנו ברח בן המחצית השחור. בבוקר, מזג האוויר התבהר, קרני השמש חדרו דרך חרכי הירי של המגדל והטילו קווי אור ארוכים, רוח קרה שרקה ונשבה דרך החריצים הרבים של קירות המגדל. אחר ארוחת בוקר, שכללה חלק מהמזון שהשאירו ה Brigands יצאה החבורה החוצה.
בחוץ, הם מיהרו לאורך החומה והחליטו לצאת דרך פתח החומה החיצונית בחזרה ליער. הגופות הרבות של השודדים נשארו מאחור, חלקן שימשו כאוכל לאוכלי נבלות ולעורבים הגדולים. אחרות, נגררו ונעלמו על ידי יצורים לא ידועים.
בשל החשש מהשפעת המקדש המקולל, הדמויות החליטו לצאת ולהתקדם בתור היער ולסמוך על יכולות הניווט שלהן, הכיוון המשוער, צפון מערב, זהו הכיוון של NULB. העיקר לא לחזור צפון מזרח לכיוון הביצות המסריחות. המסע החל לטפס בשיפולי גבעות מיוערות ולקח שעות של ניווט בסבך צמחייה עבות וקשה. לבסוך הגיעה החבורה לנקיק, פיר וולקני שקרס לעצמו. הפיר התמלא בחלקו במי גשמים והיווה בריכה טבעית מוקפת מצוקים מתונים. ריח חריף היה באוויר, כשל דשן לפני זריעת האביב, ריח שגרם לצריבה בגרון ודמעות בעיניים ואז ממערה חבויה מתחת למצוק התרומם דרקון יערות זינק בשאגה, קרני השמש מסנוורים את עינהם בעוד האור הוחזר מקשקשיו הירוקים, הוא זינק לאוויר במעוף זריז, ריחף מול החבורה ופלט עננת אדים רעילה. החבורה, אשר נכנסה לפאניקה ניסתה להתחבא, וירדו על ברכיהם בתחנונים וחנופה. רמי וליריון, אשר דברו את שפתו ניסו לרצות את הדרקון בעבור אבני חן ומטבעות. הדרקון, שעדיין זעם על החדירה לטריטוריה שלו, הטיל לחש שגרם לשורשי העצים ולענפי השיחים ללכוד את רמי, קאר ואריק.
ChatGPT Image Nov 14, 2025, 04_37_03 PM.webp
לאחר דין ודברים הדרקון התרצה, חמדנותו עלתה על רעבונו והחבורה נסה מהאזור. שעות נוספות בדרך עד שלבסוף אריק וסירי הבחינו בעשן ארובות, הם הגיעו לפאתי NULB מכיוון דרום. הדרך היתה מחורצת בשלוליות ובקיעים ומלאה בשיחים.
הם הגיעו בשעת אחה"צ מאוחרת, בכניסה לכפר עמדו מספרי גרדומים, על אחד מהם גופתו המתה והמנוקרת והחצי אכולה של העגלון שאיתו הם הגיעו מHommlet. בכניסה מדרום, אנשים הביטו בהם, בעיקר על רמי ואריק, הצביעו והתלחששו. לפני שהמצב נהיה גרוע יותר, רמי ואריק חזרו על עקבותיהם וביצעו עקוף לבית המחסה Hideout של החבורה.
ליריון, קאר הכהן וסירי המשיכו לנפחיה של אוטיס שקיבל אותם בלחץ. אוטיס שיתף שדמות מתנקשת בשם הפנתרה השחורה בעקבותיהם, הוא לא יודע מי היא, אבל איש הלטאה שסילברליף קיבלה ממנו את המפה נעלם, הגובלין שסחר עם אריק בשוק והתמקח איתו נמצא צלוב עם לשון כרותה בכניסה לכפר. ברחבי הכפר ניתלו הודעות :
  • WANTED — Erik of the Axe , 200 gp dead or alive.”
  • WANTED — Remi of Hommlet, 150 gp — accomplice to murder and theft.”
  • Signed, Captain Torvin, Enforcer of the Nulb
בקצה צויר סמל של פנתר שחור. אין ספר, החבורה בסכנה גדולה וגם כל איש קשר שהם באים איתו במגע בסכנה. סירי וקאר החליטו להישאר עם אוטיס בזמן שליריון יצא החוצה לחפש רמזים ולקנות ציוד, אוטיס שלח את סמי, השוליה שלו, לקנות עבור החבורה מצרכים נוספים. ליריון גילה בנוסף כתובות בנמל ועל הקיר החיצוני של הפונדק:
“Murderers of Lareth — Justice Comes in Black.” , “You took our sun. Now darkness will take you.”
החבורה קנתה ציוד במטרה לעזוב לפני אור ראשון את NULB שכרגע היוותה סכנה רבה מאשר מקום בטוח לישון בו.

יום חמישי Waterday בחודש Patchwall תאריך 26.10.579
בשעות החשכה והבוקר המוקדמות, בחסות חופת העננות העבה שהגיעה ממערב והכהתה את הזריחה המתעכבת יצאה החבורה ואספה את העגלה ואת הסוסים ויצאה בדרך החתחתים שהובילה דרומה. הדרך המחורצת ומלאת הבקיעים והשלוליות והבוץ היוותה אתגר לא קטן עבור העגלה ובהמות המשא. לאחר מספר שעות של רכיבה תחת אור יום אפרורי ותנאים סגריריים הגיעה החבורה לחומה שהקיפה את המקדש. הדרך היתה שקטה, אפילו חיות הבר בחרו נתיבים אחרים בטבע. הנוף התחלף לנוף חולה ופצוע, גדמי עצים, עצים מעוותים עם פירות חולים, שיחים קוצניים בירכו אותם בכניסה. חלקי חומה שקרסה ואזוב שגדל בכל מקום ... ובינהם, עצמות רבות ושלדים מפורקים, שריד לקרבות קדומים שהיו באזור.
החבורה החליטה לסרוק בזהירות וצעדים מדודים את היקף מתחם המקדש. בדיקה זהירה של המבנה, לרבות סיור סביב חיצוניותו, גילה את הדברים הבאים: נראה כי הגג המשופע והגמלוני באופן מוזר שהחריף את סף הלחץ והמתח עד כדי נקישת שיניים. פניהם הנוראות של הפסלים, גרגויילים ויצורים מעוותים אחרים, מציצות מן הקירות, חורקות מהאבן כאילו ניסו להשתחרר. הם נראים בכל מקום — כקישוטים בולטים, כעמודים תומכים, כתבליטים מסותתים הישר באבן האפורה. המבנה עצום. הוא משתרע לאורך כ־450 רגל מצפון לדרום, וכמעט אותו רוחב ממזרח למערב. הקירות מתנשאים לגובה של כ־30 רגל, נתמכים בקשתות תומכות רבות ועמודים דקים אך איתנים המעוצבים בסגנון גותי קודר. קודקוד הגג עולה עוד 20 רגל מעל הקירות, כך שהמבנה כולו מתנשא לגובה של כמעט חמישים רגל. שלוש כניסות בלבד נראות לעין — כולן בחלקו הדרומי של המקדש. החלונות הצרים נעולים במוטות פלדה עבים, צפופים וקרים למראה. שרידי זכוכית צבעונית מרוסקת מרמזים שפעם אולי נצבע האור הקדוש בגוונים של סגול, ירוק ודם.
גם מי שבוחן את המקדש מרחוק מבחין כי חלונות הזכוכית הצבעוניים המעוטרים בציורים מתפתלים של צורות יסוד, רוחות וצללים. נותרו שלמים, כאילו שום דבר בעולם לא יכול לשבור אותם. הצבעים המעוותים מטילים כתמים על הקרקע, כעין להבות בוערות בגוונים ירוקים ואדומים.

באזור הצפון מערבי של המגדל, היו שרידיו של מבנה אבן ישן אשר הצמחיה השתלטה עליו. גרם מדרגות הרוס נקטע באמצע הטיפוס לקומה שנייה חרבה. גרם מדרגות נוסף ירד למרתף שהכיל קיני עכברושים רבים. החבורה גילתה דלת רצפתית חבויה ומתרוממת שהובילה במדרגות עץ בלויות אך יציבות למרתף יינות. כדי לאל סכן את הסוסים ואת העגלה, החליטה החבורה לחזור למגדל הצפון מזרחי, היכן שהרגה את השודדים, ולאחסן שם את העגלה, בהמות המסע ומספוא. לאחר מכן, החבורה פנתה לכיוון הדלתות של המקדש.

w9bxqdhaym5b1.webp

בכניסה הראשית ניצבו זוג דלתות ברונזה עצומות, גבוהות כ־23 רגל ורחבות 20 רגל. הדלתות עצמן מוחזקות בחוזקה על־ידי שרשראות ברזל שחורות כגחלים, וכל הסדקים נאטמו בברזל רך שהותך והתקשה. לאורך המתכת חרוטות רונות קסומות, זוהרות בזוהר כסוף וקר, כאילו אור הירח נלכד בהן לנצח. האור צורב את העיניים, גורם לדמעות לזלוג מהן מעצמן, ולתחושת קור עמוק לחלחל לתוך העצמות. הרונות האלו אינן סתם קישוט - אלא כוחות הקשירה הקדומים, אשר אף־כיום מחזיקים את הישות הדמונית Zuggtmoy - the Demon Queen of Fungi אשר כלואה במעמקי המבוך שמתחת למקדש. הסיפורים מספרים כי אם זוג אחד או יותר מן הדלתות הללו יישבר , אז תוכל Zuggtmoy להשתחרר, ושוב יעלה חורבן על האדמות.

והדלתות עם הרונות - ניתן לחוש את הכוח הרוחש מתחת לפני השטח: אוויר קר וחשמלי נושף על העור, והעין מזהה את הרונות רועדות קלות, כאילו הן נושמות ואז האימה, משהו בהן שידר אימה, כל החבורה נתקפה אימה ולא נותר להן אלא לסגת לצדדים ולרדת מהמדרגות, האימה לא איפשרה להן להשיר מבט לדלתות.
מעבר לפינה המזרחית והמערבית ניתן להבחין בזוג דלתות Bronzewood – עץ כהה, צפוף וקשה יותר מאלון. כל אחת מהן מעוטרת בתבליט של אלמנט אחר: רוח וגשם בצד המזרחי, ולבה ואש בצד המערבי. דלתות אלו קטנות מהראשיות, אך אין לדעת אילו סכנות או רוחות שוכנות מאחוריהן.

WhatsApp Image 2025-11-13 at 08.55.36.webp

לדרקון היה מזל שקאר לא היה ראשון ביוזמה, ובגלל ששאר הדמויות פחדו מהדרקון וניסו לפייס אותו, קאר זרם איתן. .. .
זה היה קרב שהיינו מנצחים, או לפחות מתים עם הרגשת סיפוק.
כמו שאמר טרול מהולל: "חכי חכי גריזלדה, הוגו עוד יחזור".

החבורה עמדה בצמוד לדלת המזרחית ובחנה את האזור, היא שמרה על מרחק מהדלתות הראשיות שהקרינו אימה ופחד. מבדיקה, ניתן היה לראות שהדלת המזרחית משמשת ככניסה פעילה. סימני בוץ, חול, חצץ וגרירה של חפצים נמצאים מסביב לדלת הסגורה. החבורה החליטה שכניסה ישירות למקדש כנראה מסוכנת מכאן והחליטה לחזור למגדל בו איחסנו את בהמות המשא והעגלה ולנסות את מזלן עם הפיר שממנו ברח בן המחצית השחור.
בהרימם את הרהיטים ואת דלת המלכודת, הם מצאו פיר ברוחב 1.5 שירד עם סולם ברזל לחשיכה. סילברליף ירדה ראשונה עם לפיד. רמי, סירי וליריון אחריה , אבן הגיר התחלפה בעומק לאבן גרניט בראשיתית והם ירדו לנקיק תת קרקעי, כנראה נוצר על ידי רעידת אדמה שקרעה את האדמה , בין אם טבעית או בין אם תוצאה של המלחמה הנוראית שהתרחשה באזור. הנקיק הטבעי שגובהו נע עד 2.5 מטרים באזור זה ורוחבו בין מטר ל3 באזורים מסויימים המשיך צפונה ומערבה. ליד הסולם, דרגש עץ ישן החזיק תיבת ברונזה מקושטת וקופסת ברזל. תיבת הברזל החזיקה מטבעות זהב רבים, תיבת הברונזה הישנה החזיקה מקום ל6 בקבוקונים, רק אחד נשאר, נוזל כחלחל עם פסים לבנים (Water breathing).

ChatGPT Image Nov 28, 2025, 12_22_03 AM.webp

החבורה החליטה ללכת מערבה במבוך של פניות ועיקולים ואיבדה את הכיוון מהר מאוד, למזלם הנקיק המפותל ירד במתינות והיה ללא פניות. לבסוף, אחרי כמה עשרות דקות, הגיעה החבורה למערת פעמון, התקרה כבר היתה שרויה בחשיכה. לוח אבן חצוב וגדול נח בפינה השמאלית והסתיר בחלקיות מסדרון גרניט חצוב שירד לחשיכה בשיפוע גדול, מדי פעם לאורך הדרך נחצבו מדרגות אבן באזורים בהם השיפוע היה גבוה ומסוכן. זמן נוסף עבר, סילברליף הובילה את החבורה לאור הלפיד הבוער במורד המערה החצובה שהסתיימה במסדרון חצוב ומרוצף אריכי אבן חומים. המסדרון פנה ימינה לחדר גדול 20' על 30', 2 דלתות עץ רחוקות היו בקירות מנוגדים ובקיר הרחוק, הנגדי לאזור שממנו הגיעה החבורה, חצובה לתוך הקיר היתה מזרקה מעוצבת בצורת 2 ראשי דרקון, המזרקה היתה יבשה ממים.
להפתעת סילברליף התבונן בה זוחל ארסי, דמוי נחש גדול בעל גוון קשקשים ירוק ו6 רגליים (באסיליק!) - כל החבורה מלבד ליריון קפאה במקומה מאימה - ליריון זיהה כי החיה היא לחש אשליה חזק. לפתע, פיות הדרקון ממזרקת האבן בקיר הנגדי המרוחק פלטו חרוטי אש לוהטים שהתפרצו לכיוון החבורה. ליריון במעשה גבורה השליך את סירי ואת רמי החוצה אבל נחרך בעצמו מהאש. סילברליף נפגעה ונסוגה כשאשליית הבאסיליק נעלמה.

ChatGPT Image Nov 28, 2025, 12_10_57 AM.webp ChatGPT Image Nov 28, 2025, 12_37_07 AM.webp

קולות טריקה נשמעו וקריאה אזהרה ומאחת הדלתות יצאה אישה כתומת שיער Oeridian עם חרב שחורה, היא בחנה את החבורה בעצבנות ונעלמה מהעין .. לאחריה מהדלת השנייה יצא אדם נוסף מגזע Baklunish, עם שיער מלא צמות (ראסטות) ובגדים צבעוניים, בקצבות שיערותיו תכשיטים ותליונים קטנים, הוא רקע עם מטהו על הרצפה תוך כדי מלמול ועוד 5 דמויות דומות לו צצו כקסם. מאחוריו, שדון מעופף עטוף בלהבות וטפרים חדים. הקרב היא קשה וכלל התקפות מסוכנות מהלוחמת אדומת השיער שנעלמה והופיעה בהפתעה, שדון האש פגע עם ידיים לוהטות והקוסם הספיק להמטיר 2 קסמים לפני שנפל למלכודת הדובים שרמי הטמין. החבורה הצליחה להרוג את הקוסם לפני שהוא הצליח להימלט אבל אדומת השיער המסוכנת ושדון האש הכניעו את סירי, רמי ואת סילברליף ... ליריון , מחשש לחייו, נמלט פצוע לחשיכה ... סירי, רמי וסילברליף נכנעו למבוך של המקדש המרושע וקיפחו את חייהם.
ליריון, חבול ופצוע נמלט למעלה, לאורך הנקיק הטבעי עד שחזר למגדל - לאריק וקאר שחיכו שם.

עריכה אחרונה:
אחד מהנקודות הזכורות לי מהמבוך הענק שהוא המקדש, היא שיש לא מעט נקודות כניסה, חלקן ברורות יותר, חלקן פחות, חלקן מובילות לאתגרים פשוטים יותר, וחלק למאוד מאוד קשים...

יש גם הרבה נקודות חיבור בין חלקי המקדש השונים, והוא לא לינארי. Dungeon Crawl שיכול להיות דינמי, עם הרבה דרכי חקירה, אך כיוצא בפועל מכך- זה אחד מהמקומות שאתה צריך לדעת מתי משהוא מעבר ליכולתך ולברוח...

עדיין מבאס כשזה קורה, בעיקר בחבורה שכבר התגברה על לא מעט מכשולים, והתגבשה.

האם אתם ממשיכים? או שמא המאורע הזה הוציא רוח מהמפרשים?

בטח ממשיכים. גם היו 2 שחקנים שלא הצליחו להגיע והדמויות שלהם חיכו במגדל. מהקרב הזה רק דמות אחת מתוך הארבעה שירדו למטה שרדה והיא בורחת חזרה למגדל. שאר השחקנים יבנו דמויות חדשות וחלקן כבר בנו. בכל מקרה. SD גרסה קשה יותר, אין רחמים.
אין ספק שהדמויות תהיינה זהירות יותר עכשיו ...

יום חמישי Waterday בחודש Patchwall תאריך 26.10.579
(בזמן שרמי הפייטן, ליריון הקוסם, סילברליף הגנבת וסירי הידעונית) יורדים ונלחמים במבוך למטה (סיישן שעבר)
שעת בוקר מוקדמת ב Nulb. אוטיס, אשר מסווה כנפח בעיירת הפושעים ומנסה לנטר עם רשת המרגלים המצומצמת שלו את פעולות המקדש מזמן 2 גמדים אליו. חלבמיד ותורין, 2 מכרי עבר אשר עבדו עם אוטיס לפני מספר שנים בHommlet, במקור הם מה Lortmills אך הם עברו לעבוד בכפר בעבודות בנייה, סבלות ומנעולנות. כיום, הם מספקים שירותים מקו Hommlet, Nulb, Kron Hills למרות שלאחרונה הם ב Nulb כי הדרכים בתקופה האחרונה כבר לא בטוחות. אוטיס ביקש מצמד הגמדים להתחקות אחרי חצי אורק מאמין של St. Cuthbert העונה לכינוי בלייז, הוא נתפס לפני כמה זמן על ידי פורעי חוק שעובדים עם המקדש ואוטיס חושש שהוא יוצא להורג או ישועבד. בכל מקרה, אוטיס דואג לחבורה השנייה ומקווה ש2 הגמדים יוכלו לבדוק בשבילו ולדווח לו איך הם מתקדמים.
חלבמיד ותורין, יוצאים בשעת בוקר מוקדמת ועוקבים דרומה בדרך המפותלת שעוברת דרך הגבעות הדרומיות המיוערות ובכיוון הכללי של המקדש אחרי חבורת הובגובלינים שסחרה בסחורה , כנראה גנובה בnulb ויצאה דרומה. לאחר קילומטר דרומית לעיירה, 2 הגמדים זיהו שחבורת ההובגובלינים ביצעה סחר עם קבוצת בני אדם לבושי גלימות. בתמורה לסחורה, ההובגובלינים קיבלה קבוצת אסירים וציוד. משם הם החישו צעד ונעלמו בהמשך הדרך ובפיתולי הגבעות המיוערות. לאחר מספר שעות הגיעו תורין וחלבמיד בעקבות ההובגובלינים להריסות החומה אשר מקיפות את מתחם המקדש. כל האזור היה חולה, מלא בעצמות דמוי אנוש ואדם ובע"ח, שיחים קוצניים ועצים מעוותים מהרוע שמקרין האזור. 2 הגמדים צפו מרחוק בקבוצת ההובגובלינים, נכנסים למקדש דרך זוג דלתות צדדי עשויות עץ מהגוני ומחוזקות במוטות ברונזה. הם נעלמו בחשכת המקדש והדלתות נסגרו בקול רועם. מרחוק הבחין תורין, באדם מעשן מקטרת מחוץ למגדל שקרס (אריק).
"הם מתים, כולם מתים ... הצלחתי להימלט אבל הלוחמת אדומת השיער ושדון האש הרגו אותם !" ליריון טיפס בסולם מהמערות שמתחת למתחם המקדש וחזרה אל המגדל. קאר, חצי האורק הכהן קיבל אותו וניסע להרגיע אותו. אריק, שמע את ההמולה מבפנים וחזר פנימה. "משכתי את סירי ורמי, אבל מלכודת האש היתה חזקה מדי. ולאחריה, הלוחמת אדומת השיער, היא נעלמה והופיעה ותקפה אותנו בהפתעה כל פעם מחדש. לפחות את הקוסם השחור הצלחנו להרוג לפני ששדון האש הופיע. הצלחתי להימלט בעור שיני, כמעט אבדתי בחושך, השדון עוד חיפש אותי ... האימה ! סירי נדקרה ומתה לי בידיים". החבורה הסכימה שעם כל הצער והעצבות, חילוץ או בדיקה יהיו מסוכנים וצריך למצוא דרך אחרת פנימה למקדש, הם אספו את הציוד ומיהרו לצאת ופגשו בשני הגמדים מחוץ למגדל.
לאחר דין ודברים בין 2 הגמדים ל2 בני האדם וחצי האורק הכוהן וההבנה שאוטיס שלח תגבורת מnulb החליטה החבורה המתגבשת להיכנס למקדש מהדרך שנכנסו ההובגובלינים כי הדרך ממנה הגיע ליריון מסוכנת.
החבורה פנתה לכיוון הכניסה ולאחר ש2 הגמדים, גם הם, נפלו לכישוף הרוע הנורא של דלתות הברונזה האדירות של המקדש הם פנו לזוג דלתות המהגוני הצידיות ממזרח וחבטו ומשכו עד שהצליחו לשבור את הבריח הפנימי. השעה היתה כבר שעת צהריים, השמש שביצבצה מבין העננים לא הצליחה לחמם ולו בקצת את הצינה ששררה במתחם המקולל של המקדש. אין ספק שבזוג דלתות אלו נעשה שימוש על ידי דרי המקדש החולני, שאריות בוץ וסימני גרירה של ציוד וזבל זרוקים ליד הדלתות ובין הצמחיה הפראית והמבחילה שגדלה ליד המדרגות המובילות לדלתות.
החבורה החדשה נכנסה פנימה, רק המעבר מתחת לדלת סימר שיער ושידר צינה שחדרה עד לעמוד השדרה.
רצפת אזור הכניסה עשויה לוחות אבן חומים־אדמדמים, דמויי צפחה, שכל אחד מהם כמעט ריבוע בן שני רגל. הקירות מטויחים ומצופים ציורי קיר - סצנות נוראות הראויות לאופיו של המקדש: מעשי זוועה, רצח, עינוי, שעבוד, שוד וגנבה, ודברים שאי אפשר לבטאם במילים. אמונתם של עובדי המקום ניכרת היטב בכל משיחת מכחול, הרוע איננו מוסתר במקום זה, אלא מוצג בגאווה.
אור עמום חודר דרך חלונות הזכוכית הצבעונית, מטיל כתמי אור בגוונים חולניים על האבנים הירקרקות של הרצפה בצפון. שם נראיה האולם המרכזי של המקדש, רחבה ופתוחה יותר מלאה בעמודי תמך. העמודים משני הצדדים עשויים ממינרל ורדרד, מעורקים בקווים דקים בגוון תולעי־דם. קשתות האבן שלהם נפתחות לשני מעברים צדדיים חסרי ייחוד, אך גם הם מצופים בתבליטי תועבה. נראה כי אזור זה שימש את פשוטי העם שבאו להשתחוות לאלמנטים — חסרי מעמד, אך מלאי אמונה מעוותת.
2. Vestibulate - paintings.webp
תורין הוביל את החבורה לאזור התפילה המרכזי של המקדש, הם הלכו בזהירות, משתמשים בעמודי התמך הגבוהים כמסתור. המקדש שקט, אין סימן לחבורת ההובגובלינים שגררה מכאן אסירים לפני זמן מה. אזור התפילה המרכזי מלא בעמודים עשויים שיש לבן המעורק בגוון אדום חולני. במרכז ניצב גוש מזבח שיש ורדרד, בצורת אליפסה באורך כשבע רגל ורוחב כחמש רגל.
חלקו העליון חצוב בצורת גוף אנושי, ידיים פרושות, רגליים פסוקות עם שקע מדויק שבו הונחו הקורבנות. האבן באותו מקום מוכתמת בצבע כהה יותר, עדות לדם שנשפך עליה שוב ושוב. ממש מצפון למזבח פעורה באר עגולה, בקוטר עשרים רגל, מצופה שיש לבן. סביב לה פזורים שברי גביעים מקריסטל, רסיסי כלים טקסיים, ואף סכין קריסטלית שבורה המונחת על גוש האבן. ריח של מתכת ודם יבש ממלא את האוויר. החשכה של הבאר עמוקה ובלתי חדירה עד שליריון הטיל לחש אור על אחד משברי הקריסטל והוריד אותו אט אט. החבל לא הגיע לסוף הבאר, אך קאר הבחין במדף צר שהפך למדרגות ספירליות שהקיפו את קיר הבאר והתחילו כ15 רגל מתחת לפה שבה עמדו.
3. CENTRAL ALTAR.webp 1766059782106.webp

החבורה הניחה שירידה לאזור תהיה מסוכנת ותורין החליט לבדוק דלת רחוקה מעץ. מסתבר שעל דלת העץ "התלבשה" דלת נוספת ! MIMIC! לאחר קרב קצר בה תורין כמעט ונטרף על ידי המפלצת שהוסוותה כדלת עץ החבורה בחנה את החדר מאחורי דלת העץ האמיתית ומצאה חדר התארגנות הרוס ומבולגן. שאריות קרועות וחרוכות של גלימות, עם שולחן שבור וכלי קריסטל וזכוכית מנותצים.
החבורה המשיכה לכנף המזרחית של המקדש. באזור זה העמודים התומכים עשויים אבן חול צהבהבה, ניצבים על רצפת צפחה אדומה. שברי כלי חרס ואבנים חדות מכסים את הרצפה והקשו על ההליכה. סימני דם טרי העידו שכנראה אסירים הובלו מכאן לעבר דלת עץ פתוחה בצד הרחוק של האולם. במרכז האזור נותר רק גדם של מונולית גרניט שבור, סביבו שברי אבן חומים־אדומים. נראה כי המזבח שהיה כאן הושמד באלימות. כמה חוליות של שרשרת ברונזה, אזיקים מעוותים ופטיש עץ שנשבר מעידים כי מי שהחריב את המקום — עשה זאת מתוך שנאה עזה לכל מה שעמד כאן.

5. WEST ALTAR.webp
החבורה חצתה את האולם ונכנסה דרך הדלת למבואה נוספת. 2 מעמדים שהחזיקו קערות מנותצות ומסביבם כיסאות עץ שבורים של כהנים סבבו את הקירות. נראה כמו חדר הכנה לפני תפילה. חצי קיר לבנים חצה לשניים את הכניסה לחדר וגרם מדרגות אשר ירד אל החשיכה. גדם נר אשר לחש את לחישות הלהבה האחרונה שלו סיפקו אור קלוש לחדר ולכן ליריון הטיל לחש אור. אריק וחלבמיד הובילו את החבורה לקומת המבוך הראשונה. בהגיעם לפיצול, שמעההחבורה קולות מהומה, הם התקדמו בזהירות והבחינו בפיצול נוסף. אזורים פה הוסבו למיגונים וביצורים מעץ, מחוזקים במוטות ברזל, באזור התחולל קרב בין 2 טורפי גופות להובגובלין וbugbear והחבורה הופיעה בדיוק באמצע. ההובגובלין נסוג אחורה וקאר הצליח להבריח את טורף הגופות הנותר לעבר החשיכה ומעבר לדלת עץ. דלת עץ נוספת, מבורחת ניבצה במרחק מה מהחבורה ... האם זה חדר האסירים ?

עריכה אחרונה:
סיישן 30: יום חמישי Waterday בחודש Patchwall תאריך 26.10.579
תורין, ניגש לדלת המבורחת. השומרים קשרו את הטבעת של הדלת עם שרשרת שנתלתה על שני ווים בקיר וננעלה עם מנעל ברזל פשוט. את המפתח הם לא מצאו אז הוא רכן והחל לשחק עם המנעול, מבעד לדלת היו קולות אנושיים. תורין מיהר, והביט בעצבנות לעבר דלת העץ אחרת בסוף המסדרון שממנה ברח טורף גופות שנמלט מהקדושה שהפיץ סמל הקודש של Pelor שאחז קאר.
מהצד השני של המסדרון אריק וקאר ניהלו שיחה זהירה עם נשקים שלופים עם ההובגובלין והBugbear שנלחמו בטורפי הגופות. ההובגובלין זיהה את קאר בתור אחד המתחרים שהיו בזירה בNulb ואריק בתורו נזכר שאחד המפסידים היה הובגובלין גבוה בשם רוג "מפצח עצמות" אשר ליוו אותו קבוצת הובגובלינים שעשתה עסקים בעיר. עצם הזיהוי תרם במקצת לזהירות בשני הצדדים.
ההובגובלין, שלא נידב מידע רב, הציע לאריק שיתוף פעולה כנגד קבוצת Gnolls אכזריים שדרים בחדרים הסמוכים וחלוקת השלל בין 2 הקבוצות (ההובגובלינים והחבורה). הם הגיעו להסכמה מסויימת שהמתקפה תתחיל עוד היום. ההובגובלין והBugbear שאינו דיבר את שפת בני האדם נסוגו לחשיכת המסדרון.
---------------------------------------------------------------
*קליק* - תורין פרץ את המנעול ופתח את הדלת. ריח צרכים שטף אותו וגילה קבוצת בני אדם וחצי אורק (בלייז) שעליו דיבר אוטיס. החדר היה נטול רהיטים וקבוצת בני אדם, מבוגרים וצעירים היו על הרצפה בחשיכה מוחלטת, חבולים, מדממים. הם סיפרו שאנשי כת שבו אותם, חלקם היו סוחרים שנחטפו עם סחורתם, חלקם היו אנשים מהעיר שנקלעו לחובות, גניבה או מקרה אלימות עם כנופיה ונחטפו , ההובגובלינים הביאו אותם לפה. חלק מהאסירים ביקשו נשקים כדי להילחם ולחזור לnulb, הסוחרים האסירים סיפרו שמדי פעם הגיע לחדר איש דת לבוש גלימות חומות עם רקמת זהב, בליווי ההובגובלינים ואנשים נוספים ולקחו מפה אנשים שלא נראו שוב.
הדלת בסוף המסדרון, נפתחה בפתאומיות, אריק שעמד בפתח חדר האסירים, נסוב לאחור כדי לראות 4 טורפי גופות אפורי עור ומכוסי זוהמה, עטים עליו ועל קאר. טורפי הגופות ארבו לאסירים חדשים אך נקלעו מוקדם יותר לקרב עם ההובגובלין בדיוק כשהחבורה הגיעה. כעת הם הסתערו על החבורה כדי להגיע לבשר טרי אך עוצמת אמונתו של קאר גירשה אותם מפניו.
תורין מיהר להוריד את השלשלאות מהאסירים בזמן שאריק וקאר בדקו את החדר שממנו הגיעו טורפי הגופות.
115. Ghoul room.webp

הקיר הדרומי של החדר נשא תבליט־קיר של ראש מחריד – פנים אנושיות מעוכות. ברקע משתוללים ומרקדים דמויות הומנואידיות שונות, מפלצות ויצורים שטניים בשלל מעשים מחרידים. שרידיו של מזבח מאבן חול מוטלים מרוסקים לפני הפסל. כל הריהוט שאי פעם היה נעלם, אך שש ערימות של בגדים ישנים, סמרטוטים ושאריות שונות נותרו ושימשו כמרבצים מאולתרים לטורפי הגופות. קופסת עץ מונחת ליד דלת צפונית עשויה עץ. בדלת נוספת בקיר המערבי יש חור הצצה, שניתן להשתמש בו מצידה הפנימי של החדר. קאר הציץ והאיר מסדרון אבן שנעלם משדה הראייה שלו. בקופסת העץ מצאה החבורה מטבעות נחושת וצלמית משנהב. את הכסף הם החליטו למסור לאסירים.
"סיימתי" קרא תורין והחבורה חזרה אחורה, הם החליטו ללוות את האסירים (סוחרים ואנשי מקצוע) למגדל כדי להתחמש בנשקים מהשודדים שחוסלו במגדל לפני יומיים, לאחר מכן הם חזרו לכיוון המקדש ונפרדו מהאסירים לשלום, 10 האסירים פנוי לחצות את חומת המבצר כדי לחזור ל Nulb כל עוד יש אור, בעוד בלייז, חצי האורק ואיש דת של St. Cuthbert, החליט לחבור לחבורה בחקירת המקדש. הם החישו צעד במקדש המקולל והמרושע, והמקדש, שקט, דומם, קר ואפל, כאילו נהנה מסדרת הרציחות והמוות שהתרחשו בקומה התחתונה, השקט מטריד והאפלה מזנבת, מאיימת על האור הקסום שהטיל קאר. החבורה ירדה לאזור של חדר האסירים, כדי לנטרל את האיום של טורפי הגופות לפני שהם מתפנים לפעילות כנגד ה Gnolls. הם נכנסו בזהירות לחדר עם תבליט הראש המחריד ופנו לדלת הצפונית .. מאחוריה הדלת כבר חיכו 4 טורפי גופות ו2 Ghasts נוספים ... ואלמלא הקדושה שהפיץ קאר הקרב היה מסוכן יותר ובכל זאת, הסירחון שעלה מהחדר היה נוראי ועורר בחילה בחבורה. החדר עצמו התאדר בשטיחי קיר קרועים ורקובים, שולחן חבוט עם שני שרפרפים וערימות בגדים נוספות שהיוו כרי שינה לדרי החדר. חבית מים עמדה בכניסה ושקים שהכילו בגדים ישנים נחו ליד דלת נוספת בצפון החדר.
116. Ghoul room.webp

עריכה אחרונה:

התחילו לשחק עם פאת'פיינדר בעולמות פראיים

תוכן מומלץ

נושאים לוהטים

פוסטי פרופיל אחרונים

לאחר דחיות רבות, הצלחנו תחת מטר הטילים, לקיים עוד סשן מטלטל של קת'ולהו: אימה על האוריינט אקספרס.
עולמות השנה, פיזי או בזום?
רכבת האוריינט אקספרס עוצרת בקונסטנטינופול אבל האימה ממשיכה לדהור.
זוועות על האוריינט אקספרס מסשן קת'ולהו האחרון שלנו.
הבן מכין את השולחן לחברים שלו - איזה אושר 😁
חזרה