• ברוכים הבאים לפורום הפונדק
    הפונדק הוא הקהילה הוותיקה והמובילה של מבוכים ודרקונים, משחקי תפקידים ומשחקי לוח בישראל.
    ההרשמה היא בחינם ולאחר מכן תוכלו לפרסם הודעות, למכור ולקנות משחקים, לחפש קבוצה למשחק ועוד!

הרשמה /

רשומות Dark Greyhawk [ShadowDark]

סיישן 16 - יום חמישי WaterDay בחודש Patchwall תאריך 15.10.579
מבעד לחרכיי הירי של חדר המשמר הבליחו ברקים שהעירו את הגשם השוטף שירד באזור הביצה. חיות הרכיבה היו חסרות מנוחה אך המנוחה עברה ללא הפרעה - גם דרי המרתפים לא העזו לצאת החוצה במזג האוויר הסוער. החבורה ירדה למבוך מתחת למצודה וחזרה לחדר העבודה הגדול והנטוש. בחדר ממנו הגיעו ה Bugbears הם מצאו שבוי נוסף, כפות בבדים, אבן הוכנסה לפיו כדי שלא יזעק. השבוי התגלה כקוסם צעיר בשם Lirion, שנתפס על ידי קבוצת שודדים על הדרך מזרחית ל Hommlet כשיצא ללקט פטריות ולתייג חרקים. השבוי הובל למצודה על ידי קבוצת שודדי הדרכים בהנהגתו של Lareth היפה ושימש כסחר חליפים עם קבוצת Bugbears שכירי רכב שעבדו עבורם. החדר לא היה מרשים, בעיקר ארגזים הפוכים, ושקי שינה מסריחים שהיצורים הפכו למאורה.
בחדר העבודה, החבורה פתחה את 3 הדלתות כדי לגלות מחסן כלים, בית שימוש ודלת מלכודת מזוייפת שהפעילה מנגנון מכאני באזור אחר במבוך. לאחר מכן, החבורה גילתה כי דלת מתכת כבדה ירדה לפני מסדרון המדרגות הארוך שהוביל לחדר המשמר. הדרך היתה חסומה וניצבה בפניהן האפשרות המרה של שוטטות נוספת במבוך ... הפעם עם הקצבה של מזון ואור.
החבורה המשיכה במסדרון אחר והגיע לחדר גדול עם 3 דלתות ומסדרון. זאת היתה ספרייה ישנה, במרכז החדר עמדה מדורה כבויה, ספרים מצהיבים, קרועים, מפוררים ורקובים שנפלו ממדפים רקובים ומטים ליפול היו פזורים בחדר. מספר כורסאות רקובות וישנות, שורצות חרקים ושולחן עץ מרקיב השלימו את הריהוט. החבורה החלה בחיפוש בחדר כש Kar החל לשמוע יללות, נהימות ונביחות ... נשמע כמו שפה ... ואז פרצו לחדר אנשי צבוע Gnolls - חמושים בחניתות, קשתות וחיצים עם זעם ופה שוצף וקוצף. היצורים היו חזקים ופראיים אך ללא סדר וחוכמת קרב - דבר שהכריע את הכף לטובת החבורה שהרגה את כולם ושבתה איש צבוע אחד.

OIG4 (2).jpg WhatsApp Image 2025-03-31 at 12.44.40.jpeg WhatsApp Image 2025-03-30 at 22.02.02.jpeg

איש הצבוא הצעיר זימרר וילל בתמורה לשיחרורו בחיים - הוא הבטיח לחבורה שייקח אותם לאזור בו שכנו השודדים. החבורה החליטה לנוח מספר שעות כדי לטפל בפצעים ולאכול ... מלבד רחשים, עכברים שניסו להתגנב כדיל לקחת אוכל וקולות שקשוק ודפיקות רחוקות לא הפתיעו את החבורה יצורים מסוכנים.
3 הדלתות שהיו בחדר הובילו לתא קריאה נפרד עם כורסה ושולחן כתיבה הרוסים ומלאי עובש , לקיר עם מנגנון שרשרת פלדה דומה לחדר הקודם ולמסדרון. המסדרון התפצל, איש הצבוע נבח שהשודדים נמצאים בכיוון הזה ובכיוון השני יש מאגר מים תת קרקעי וגופות מהלכות של מתים. החבורה החליטה לבדוק את אזור המאגר התת קרקעי כדי שלא יופתעו מאחור אם במקרה יצטרכו להימלט ... כרגע היתה רק יציאה אחת, והיציאה היתה בכיוון השודדים.

עריכה אחרונה:
סיישן 17 - יום חמישי WaterDay בחודש Patchwall תאריך 15.10.579

החבורה ירדה במדרגות חצובות בסלע, נראה שמתכנני המרתף שמתחת לטירה חצבו במקרה את דרכם למערה טבעית מתחת לביצה. הם בנו קיר תומך ומדרגות מסותתות בסלע שהובילו למערה גדולה עם נביעת מי תהום. הבונים, חצבו ובנו שולי בריכת אגירה וחיזקו וקישטו את האזור עם קשתות כדי לתמוך בתקרה ותבליט אבן מרשים, אך כיום מלא טחב וירוקת, של אחד מרוחות הטבע שאחראיות על המים מה Old faith. המים היו מעט עכורים אך ראויים לשתייה, מספר דליים ישנים ושבורים מעץ נחו ליד שולי הבריכה החצובה. בדיקה של המים על ידי Siri שלחה אדווה לקצה השני, האדווה חזרה גבוהה יותר ואיתה לובסטר ענק (בגודל של סוס) שפרץ מהמים וניסע לתפוס חלק מההרפתקאנים כמזון מהיר. הקרב היה מאתגר ... Kar נפגע אנושות אך החבורה הצליחה לגבור על פרוק הרגליים המסוכן שהזדחל ונמלט לקרקעית הבריכה ולתוך מערה תת קרקעית עמוקה. הניסיונות לתפוס את הלובסטר הפצוע, גם על ידי צלילה עלו בתוהו.

cfnew.png

מרחוק נשמעו קולות אך מצב החבורה לא היה טוב, הם היו פצועים. הם ראו במעלה המדרגות ובהמשך המסדרון, קבוצה של שודדים Brigands מובלים על ידי אלפית מקועקעת לחדר בו החבורה הרגה את אנשי הצבוע Gnolls. כמה צעקות והאלפית והשודדים חזרו במהירות למסדרון שממנו הם הגיעו (בו החבורה עוד לא ביקרה). התנגדות ממשית של איש הצבוע הצעיר שהם תפסו ומספר יללות שהידהדו במסדרונות גרמו לחשש מקרב נוסף לעלות, Lirion הרג את איש הצבוע הפצוע והחבורה מיהרה לחדר במבוך בו הם הרגו את ה Bugbears כדי להתחבא. החבורה ניסתה לנוח אך המנוחה הופרעה ופרצו 2 קרבות קשים בחדרים ולאורך מסדרונות מרתפי המצודה בין החבורה לבין השודדים. למרות ש Kar היה מעולף, החבורה ניצלה את חוסר ניסיונם של שודדי הדרכים - חלקם פשוטי עם בגילאים מבוגרים וצעירים שחיפשו כסף קל תוך כדי אלימות וגניבה. החבורה הצליחה להרוג את האלפית המקועקעת המסוכנת עם 2 חיצים מדוייקים של Silverleaf אך שוב בן המחצית כהה העור , ששדד מהם את העגלה עם מטילי הברזל על הדרך מHommlet, הצליח להימלט.

elf and hobbit.png OIG1.jpg WhatsApp Image 2025-04-13 at 23.38.31.jpeg WhatsApp Image 2025-04-13 at 22.53.24.jpeg

לאחר הקרבות, בהן חלק מהשודדים נסוגו ... החבורה החליטה להתחבא באזור אחר. השודדים החליטו לא לחזור וקולות רחוקים של גרירות ודפיקות רמזו לחבורה שכנראה השודדים מתכוננים ומתבצרים באזור היחיד שהוא הדרך החוצה !! המנוחה עברה בלחץ ופחד, מדורה קטנה חיממה את הפצועים אך ההתמודדות עם הריחב המבחיל והאוויר העומד של המבוך לא עשו טוב. לאחר כמה שעות של מנוחה מסוייטת החבורה התארגנה לנסות למצוא מקום יציאה.
הם עברו את החדר הגדול שהיווה ספריה הרוסה כדי לגלות שמישהו / או משהו גרר חלק מהגופות של השודדים שהחבורה חיסלה לאורך המסדרונות והחדרים. חלקי גופות וסימני דם מרוחים על רצפת מרתף המצודה הובילו לפנייה שהיתה קרובה למאגר המים התת קרקעי, מחסום הרהיטים שהוצב שם, כנראה על ידי השודדים עצמם היה הרוס בחלקו וסימני מריחת הדם , גרירת הגופות וטביעות רגליים יחפות בדם הובילו למסדרון חשוך. Ghouls קבעה Silverleaf נחרצות ... זה או הם, או השודדים ו Lareth או אנחנו ... חייבים לצאת ... האוכל אוזל ואין הרבה לפידים. לא יעבור הרבה זמן עד שהאפלה, הצמא הרעב ישתלטו עלינו.

עריכה אחרונה:
החלטה מעניינת - האם להתמודד עם השודדים או עם הגועלים.
התחושה מהקריאה זה שהחבורה במצב לא-טוב, זה באמת כך במשחק?
אומנם הם בבריאות מלאה ומאגר לחשים מלא כי נחו 8 שעות אבל האוכל והמים והלפידים אומרים להיגמר. הדרך החוצה למצודה למעלה חסומה עם דלת מתכת מלכודת שנפלה. כרגע 2 המסדרונות היחידים שמובילים לאנשהו מובילים מצד אחד כנראה לקבוצה של אל מתים שגררו את הגופות של השודדים וקבוצה נוספת של שודדים עם המנהיג שלהם.

סיישן 18 - יום שישי GodsDay בחודש Patchwall תאריך 16.10.579
החבורה החליטה שהתמודדות עם המוכר והחי עדיף על פני התמודדות עם המתים. האבחנה שקרב מול מספר שודדי דרכים צעירים ומבוגרים, חלקם פורעי ופורעות חוק, בריונים, וגנבים פשוטים עדיף ולא יסבך אותם מול אל מתים מסוכנים. בנוסף, המחויבות למצוא את הסחורה הגנובה ולהפסיק את כנופיות הטרור של Lareth חשובה יותר ובתקווה גם האוצר.
עם לפיד אחרון וללא אוכל, פנתה החבורה למסדרון הארוך ורחב (10') העשוי מאבן גיר מסותת כלבנים. בסופו של המסדרון דלת עץ עם טבעת ברזל. Silverleaf משכה את הטבעת והציצה כדי לראות קיר מסדרון ומעגל אור, לפיד דולק האיר את המסדרון, היא פתחה את הדלת לרווחה וחשפה מסדרון נוסף, דלת עץ נוספת ופתוחה היתה קבועה בקיר השמאלי, בהמשך המסדרון 2 שודדים, בחור מבוגר ומזוקן ולידו בן נוער מתבגר עם זיפים שמרו מאחורי שולחן עץ הפוך שחסם את המעבר. בבירור, 2 גנבים איטיים ומוסחי דעת שהספיקו לצעוק לתגבורת ולהכין את עצמם מאחורי המחסה. מהדלת השנייה הגיעה תגבורת ... לוחם שחור לבוש בשריון לוחות מלא עם חרב ארוכה, 3 שודדים פשוטם נוספים, בן המחצית כהה העור החמקן ו Lareth היפה ... מנהיגם הכריזמתי והבלונדיני, חמוש במטה ואלה, לבוש בשריון לוחות ואפוף בכריזמה ומנהיגות.

WhatsApp Image 2025-04-27 at 21.24.49.webp WhatsApp Image 2025-04-27 at 22.20.01.webp

הקרב היה קשה ורצוף אירועים ... מהלומות, התגנבויות, הטלת לחשים וקסמים, החלפת עלבונות ואיומים מצד אחד עד הצעות להצטרפות לחבורתו בתשלום שנידחו על סף כש Erik התמלא בזעם מהשפעותיה של Siri. המטה הקסום ועוצמתו של Lareth היוו אתגר לחבורה המוכשרת. Remi הפייטן כמעט ונהרג ושאר החבורה ספגה פציעות קשות אך הן הצליחו להכניע את השודדים המסורבלים ואת Lareth והסגן השחור הגדול שלו. בן המחצית כהה העור והחמקן, ניצל את זריזותו וחוסר נאמנותו ונמלט שוב מהחבורה לחשיכה. השקט השתרר במבוך, החבורה היתה מותשת, רעבה ופצועה. הם חסמו עם השולחן את הדלת שהובילה למסדרון ממנו הגיעו וחיפשו מקום לנוח.
החדרים שממנו הגיעו השודדים היוו אזור אספקה (חביות וארגזים) שהכילו אוכל, מים ויין זול. אזורי שינה מבוססי בוץ קשה עם ריפוד של זרדים, צמחיית ביצה ודשא טרי, חפצים אישיים וביגוד. חדרו של המנהיג Lareth היה מהודר והכיל ספה, כיסאות מרופדים, שולחן עם גביעים וסכו"ם מכסף, ארון וכרית שינה גדולה - אין ספק שחלקם הגדול גנוב או נקנה מכסף דמים.

Supply room.webp Lareth room.webp lareth.webp

עריכה אחרונה:
סיישן 19 - יום שלישי MoonDay בחודש Patchwall תאריך 17.10.579 (תוקנו שמות ימים בשל טעות)

לאחר מנוחה במתחם החדרים של השודדים ושל Lareth היפה שכללה שמירה לאורך המסדרון והדלקה תמידית של לפידים החליטה החבורה לצאת ולעלות על עקבותיו של בן המחצית כהה העור. הם חזרו למסדרון הראשי ובמקום לשוב למבוך שמתחת למצודה ההרוסה פנו למסדרון ארוך נוסף. המדרון היה בנוי מאבן גיר שסותתה ללבנים, המסדרון נתמך על ידי קורות עץ עבות שהתנפחו עם הזמן. המסדרון עלה במתינות למעלה, מדי פעם שורשי עצים עמוקים ביצבצו מהתקרה ושלוליות עם מי ביצה מעופשים ניזונו מטפטוף וחלחול רק כדי להזכירם שהם מתחת לאזור הביצה. לאחר זמן רב של הליכה, כאשר הדמויות מלאות בציוד ואוצרות, הם הבחינו בחדר חפור לימינם, החדר היה אורווה מאולתרת המחולקת ל-3 תאים. שניים מהתאים היו מאוכלסים בסוסים עם ארגז מים, ארגז חציר יבש ודשא ביצה, תא שלישי היה ריק ונראה כי סוס נוסף עם ציוד פשוט, עזבו בחיפזון. "בן המחצית!" קבעה Silverleaf בהחלטיות.
ציוד רכיבה נוסף הונח לאורך הקיר עם מספר כדי חרס מלאים בשמן שנגנבו מבית הבד בHommlet, כמה ארגזי בדים מאובקים וארגז עם מטילי מתכת - אותו ארגז שהוא חלק מהסחורה אותו מחפשת החבורה. הם העמיסו חלק מהציוד על 2 הסוסים ויצאו לדרך, השעה היתה שעת בוקר מוקדמת, לפני זריחה .. המסדרון יצא לבסוף לתל נמוך מוקף ביצה כחצי ק"מ מזרחית ל Moathouse, פתח מנהרת המילוט היה רחוק 150 מטר בסבך הצמחיה מהדרך שהובילה מהMoathouse ל Nulb.

החבורה החליטה, לחזור עם הMoonflower שקטפה לפני מספר ימים בעזרת אנשי הלטאה ועם ארגז מטילי המתכת ל Hommlet. יציאה מוקדמת ומסע ללא עצירות ומנוחה יזכו אותם בהגעה מאוחרת לHommlet ללא צורך בקמפינג לאורך הדרך. בדרך הם אספו את שאר הסוסים והחמורים מחדר המשמר במצודה. ליתר ביטחון הם הניחו את דלת המצודה הנפולה על גשר ההרמה כדי להוריד את הסיכון שאחת החיות תיפול. לצער החבורה החמור האחרון שבר במשקלו את הגשר ונפל לשוחה העמוקה ומלאת המים, נעירות החמור השתתקו במהרה כאשר החל לטבוע ותניני ענק החלו לסגור עליו. בצער רב, החבורה המשיכה.

הצעדה הכפויה פגעה בעמידה על המשמר והחבורה עם סוסיה וחמוריה הרועשים, לרוע מזלה, נצפתה על ידי ענק גבעות. החבורה המטירה קליעים וחיצים על הענק אך הסלעים הגדולים שהוא המטיר עליהם הסבו נזק גדול והרגו חמור נוסף. החבורה החליטה להימלט והשאירה את פגר החמור השני לענק הגדול והפראי שהחליט לא לרדוף אחריהם והסתפק בחמור.

don.webp giant.webp

בשעת ערב מאוחרת חזרה החבורה לHommlet. הם חלפו על פני אתר בניית המצודה של Burne and Rufus. והמשיכו ל Inn of the Welcome Wench. באוצר הרב שהם השיגו הם התפנקו בחדרים פרטיים, ארוחת 7 מנות חגיגית שהורכבה מגבינות מעשה ידי ננסים מהגבעת Kron, נקניקיות חזיר, קלחי תירס ברוטב, ארנבות צלויות ויין טוב. הם אפילו התרברבו בניצחונם על השודדים ו Lareth והציגו את ראשו לראווה. Ostler, בעל המקום כעס וגער בהם שהצגת ראש במסבאה היא אות מבשר רעות ואל להם להתרברב כי עיניים ואוזניים רבות, גם לסוכני ומרגלי הרוע, נמצאות בעיירה.

סיישן 19 -יום רביעי GodsDay בחודש Patchwall תאריך 18.10.579

בשל הפציעות הרבות והסכנות שעלולות לצוץ לאורך הדרך ל Nulb החליטה החבורה לרכוש מהמקדש של St. Cuthbert שירותי מגילות ושיקויים בתמורה לתרומה נדיבה. הם גם החליטו ללכת לתכשיטן וחלפן הכספים ולמכור חלק מהאוצרות והתכשיטים הכבדים.

items.webp items2.webp

עריכה אחרונה:
אני עוקב בעניין אחר הרשומות.
אני שיחקתי בעבר הרחוק בהרפתקאה, (לפני למעלה מ 20 שנים, ב AD&D אני חושב?) אםכי לא עד סופה, ונהנה לקרוא. הרשומות כתובות היטב, ההרפתקאה מעניינת, והאווירה רוויית סכנה ומתח, עם בחירות מעניינות.

ה Moat House הוא כביכול מבוך יחסית קטן למנ שהיה מקובל אז (אך גדול ביחס לסטנדרט הנוכחי), אך היה קשה למיטב זכרוני, ונראה שכך גם לחבורה שלך. מהכתיבה בפרק האחרון, נראה שבסיום החבורה הייתה כבר עייפה ורצוצה, ורצו רק לחזור, לחגוג, ולהנות מהאוצרות. אני זוכר תחושה זהה בדיוק (כולל התפנקות בארוחה גדולה ושינה טובה) מהפעם בה אני שיחקתי.

סקרנות- למעט שיקויי ריפוי, מה עוד החבורה רכשה? אילו מגילות? איזה ציוד? לפי מה החליטו? ידוע לכך התוכניות שלהם כעת? עוד משימות באיזור Hommlet, או ל Nulb?

וכמה שאלות טכניות, בדגש להנחייה:
1- כיצד אתה מוצא שהשיטה עובדת בשבילך? מהירות קרבות?
התנהלות במרחב?
במבוך?
אלתור?
הכנה לפני ואחרי מפגש?
האם יש דברים שחשוב לשים אליהם לב בהנחייה בשיטה, דברים שהיית משפר/ משנה?

2- איך השחקנים מגיבים לשיטה?

3- אני מאוד סקרן לגבי השימוש באביזרים למפת המבוך (קוביות העץ לקירות ודלתות והשאר) שנראים בתמונות. אני בעבר השתמשתי בעיקר בציור ע"ג הגריד, או בציור נוכן מראש ע"ג בריסטול שקוף, כך שיהיה ניתן לשים מהר (מחולק לחלקים).
זה נראה מעולה, אך אני תוהה האם זה נוח לשימוש, והאם זה מוסיף או גורע? (האם לדוגמא הדלתות לא נופלות? הקירות זזים? כמה מהר לשים זאת?)

תודה מראש,
Kol.

החבורה ויתרה על התמודדות עם אל-מתים ורצתה לחזור. היו להן 2 משימות להשלים. להחזיר את ה Moonflower לטיפול של הילד החולה, Silverleaf גם ניסתה להכין תרופה ולהחזיר חלק מהסחורה היקרה שנגנבה (מטילי מתכת להכנת נשקים). כרגע לא נשארו להן משימות באזור Hommlet, הם רק צריכים למצוא את הסחורה שנעלמה כי את השודדים ב MoatHouse הם הביסו.

הכנת שיקויים ומגילות לוקחת זמן ולכן הם רכשו מספר מועט. ההנחה היא שהם יצאו ל Nulb ואולי יהיו להם אזורים אחרים בדרך, תלוי איזו דרך הם יחליטו לקחת. משימות Side Quests תמיד יש , יש לי אופציות למידה שהם יסטו מהדרך ולהוסיף עוד עניין.

לגבי הנחיה של SD - קליל ביותר, מרוצה מאוד. צריך החלטה מהירה והאינטואציה לא משחקת תפקיד זורקים 1ק6. 1-3 הצלחה, 4-6 כישלון. פשוט מאוד ועם הקלילות הזאת אנחנו זורמים. השיטה לא מסובכת, ממליץ מאוד.
לגבי התנהלות מרחב - אני משתמש ב A free overland travel and hexcrawl rules - לינק חוקים. התחברתי וזה זורם יופי ופשוט.
לגבי אילתורים - אני מעולה בזה ככה שאין עם זה בעיה, אם צריך לאלתר משהו אני זורם עם זה ועם הדמיון. אחרי המשחק יש לי שבוע וחצי שבועיים לחדד ולהכין את האילתור שיישב טוב עם ההרפתקאה - אני עושה את זה גם עם הרפתקאת Call of Cthulhu שאני מריץ.
הכנה - באופן סביא שלא פוגע ל בחיים חחח ... מכין תמונות יפות ומחדד תיאורים סיפוריים עם GPT. השחקנים אוהבים ונהנים מאוד.

לגבי שימוש במבוך - הכנתי מעץ תפאורת מבחוך, קנינו בזול קירות וריהוט מעלי אקספרס, ואנחנו עובדים על BattleGrid, מעט מאוד ציור ושרטוט והשחקנים ממש נהנים, זה מאוד מוסיף. לחקנים אחרים יש מיניאטורות, יש לנו שחקן גם עם 3D printer במידה וצריך. זה מוסיף מאוד, הדלתות לא נופלות, הכול יציב ונשאר במקום. אחד הקמפיינים הכי כייפים שניהלתי וכולם נהנים ומצפים לפעם הבאה.

תודה רבה על הפירוט!
תוכל לתאר (בקצרה) את המצב הנוכחי של החבורה (מקצועות, גזע, דרגה, פרטים רלוונטיים למקצוע, ציוד מרכזי).

אני לא בקיא ב Shadowdark, קראתי על כך מעט (אך אני בהחלט מסתקרן), כך שייתכן שאני טועה בדברים מסויימים.

תוכל לתאר (בקצרה) את המצב הנוכחי של החבורה (מקצועות, גזע, דרגה, פרטים רלוונטיים למקצוע, ציוד מרכזי).
השיטה לא מרחמת ולמרות זאת מתה רק דמות אחת עד היום.
Silverleaf - Female Elf Thief. Remi - Male Human Bard. Siri - Female Human Seer. Erik - Male Human Fighter. Kar - Male Half Orc Priest. Lirion - Male Human Wizard.​

סיישן 20 -יום רביעי GodsDay בחודש Patchwall תאריך 18.10.579
היום עבר בעיקר בהתמקחות ומכירה של שלל וחפצים, בהפסד מסויים, בתחנת המסחר של Gremag ו Rannos. הזוג הביע פליאה והתעניין לשמוע על כל חפץ שנמכר האם יש סיפור מאחוריו. החבורה התרברבה וסיפרה בגאווה ששריון הלוחות שמכרה שייך לLareth היפה בעצמו ואם הסיפור לא הספיק, הם גם שמרו את הראש שלו , שכבר התחיל להסריח, כהוכחה בשק בד שאריק נשא בגאווה. החבורה גם קנתה ציוד רב (עגלה, יוני דואר, מזון ועוד) למסע בהמשך ל Nulb ולמקדש. זוג הסוחרים המטיר עליהם ציוד ותשומת לב והציעו לצרף אליהם שליח עד לNulb כדי שבהמשך יחפש לסילברליף שריון Mithril נדיר.

Trading Post.webp Gremag.webp Rammos.webp

בביקור אצל הילד שחלה, מצאה החבורה שהתרופה שסילברליף רקחה אומנם הצילה את הילד אבל במחיר גבוה. לשונו ואישוניו של הילד נצבעו סגול והמסכן סבל ממצבי רוח חרדתיים. האמא הכעוסה כבר דאגה להלבין את פני החבורה בכפר לאחר שערב לפני החבורה עוד היתה יקירת האזור אחרי הטיפול בשודדים. חלק מיושבי הפונדק דאגו לשמור מהם מרחק ולהתלחשש עליהם כמביאי רעה בעוד אחרים, סוחרים בעיקר, עדיין הנהנו בכבוד והרימו לחבורה כוס לאות תודה.

בערב, הוזמנה החבורה לארוחת ערב במגדל של Burne ו Rufus. מסביב למגדל עמלו העובדים וסיימו עוד יום עבודה, הם חצבו תעלה שתנקז את מי הגשמים לערוץ נחל קרוב בעוד הם המשיכו לעבוד על בית השער החדש וחומת האבן שתגן על המצודה העתידית. המארח הפעם היה Burne, הקוסם הנכבד של Hommlet בעוד Rufus היה בגבעות כאורח לטובת עסקי מסחר עם הגמדים לגבי אספקת אבנים לבניית המצודה. הקוסם שהיה מרוצה מאוד מהטיפול של החבורה בקבוצת השודדים וב Lareth היפה אירח את החבורה לארוחת ערב ידידותית ועסקית בה הגישו להם פירות, יין טוב, נתחי בשר וגבינות. הקוסם היה מרוצה אך הזהיר את החבורה שLareth, שהיה הנבחר להוביל את שיקום כוחות המקדש הוא רק ההתחלה. הוא התפלא מהממצאים שהעידו על התעוררות כוחות זדוניים במרחב ושקבוצת השודדים של Lareth כנראה היתה בתהליך בניה והתעצמות כדי להשתלט על האזור על ידי גיוס מרגלים ושודדים. Burne שמח שהם הצליחו לטפל בבעיה אך באותה נשימה דאג שדמות בכירה יותר כנראה משחקת בחוטים ושלחה את Lareth להכין את הקרקע למבצע קטלני יותר.
"אין ברירה. חייבים להתמודד ולהבין מה קורה ב Nulb ובמקדש. אם האזור מתעורר אנחנו עלולים להיות בבעיה" סיכם Burne והציע לחבורה שתעבוד בשבילו ובשביל Rufus כסוכנים בתמורה לתואר ואדמות מהרוזן של Verbobonc. החבורה חתמה על חוזה מול הקוסם וקיבלה שק זהב, טבעת הגנה, פגיון קסום, תיק נשיאה קסום, שרביט אור ומספר מגילות ושיקויים.

burne.webp tower1.webp citadel.webp

יום חמישי WaterDay בחודש Patchwall תאריך 19.10.579
למחרת החבורה יצאה לדרך. הם החליטו לצאת שוב לאורך הדרך שירדה אל אזור הביצות וה Moathouse. בדרך, החשש היה כבד לפגוש את ענק הגבעות שוב. אך הענק עזב, לא לפני שהשאיר אחריו קורבנות נוספים - עגלת סוחרים נוספת הרוסה עם חמור אכול וסחורה שהושמדה. החבורה נתקלה בחבורת גובלינים קטנה שפשטה על האזור ונמלטה ליער לאחר שנהרגו לה 2 בוזזים על ידי החבורה. אכן, הדרכים שהיו בטוחות לפני כמה שנים, חזרו להיות מסוכנות ... הרע מתחיל להתפשט שוב באזור.

עריכה אחרונה:
תודה רבה על הפירוט.
ייתכן שזה יישמע מעט מוזר לבני הדור הצעיר, אבל דווקא ההתעסקות בלוגיסטיקה, קניית ציוד בסיסי אך שימושי (העגלה, יוני הדואר, וכדומה) הם חלק מהדברים האהובים עלי.

במהדורות החדשות אני מרגיש שחלק מהקסמים וחפצי הקסם נוצרו במיוחד כדי לעקוף את הנושאים הללו (מקסמים למזון, לאור, לתקושרת ממרחקים, לנשיאת ציוד ועוד), ואני מבין לחלוטין שזה נעשה עדי להתמקד בחלקי האקשן, אך אני דווקא אוהב אל האלמנטים האלו, שדווקא מצריכים תכנון לרחוק, זהירות, החלטות לגבי שימוש נכון במשאבים, ואלמנטים נוספים של קשיים/ הפסדים בדמויות (בדומה לבהמת המשא שנפלה בגשר ועוד).

מבחינתי האלמנטים האלו מוסיפים לתחושת ההרפתקאה, ולא גורעים ממנה. אבל חשוב מכך- הם גורמים לתחושה כי העולם יותר אמיתי, יותר חי (Immersion), ולא רק תפאורה/ Backdrop לאקשן.

ובנוגע לכך- כל הכבוד לך ולחבורה שהצלחתם ליצור תחושת עולם חי ואמיתי. זה ממש מורגש בסיכומים- אפילו תיאורים קטנים של שינוי (שלבים בבניית המצודה, היעדרות של אחד מהמנהיגים, היחס המשתנה של תושבי העיירה, היחסים עם אנשי הלטאה, החשש מהענק, ועוד...). זה לא פשוט ליצור זאת, אך מאוד מעשיר את המשחק!

כל הכבוד, ותודה על הרשומה!

בהחלט Roy78 Roy78 מוכשר בהעברת אווירה ופרטים קטנים שעושים את המשחק (גילוי נאות, אני כבר לא משחק בקמפיין המדובר אבל כן במשחק אחר שלו).
הייתי חייב להגיב ולומר שShadowdark דווקא כן מתעכבת על סלוטים וציוד, אבל בצורה זורמת ולא מעיקה ואני גם אוהב יותר את התלות בציוד - כי זה דוחק שחקנים לפינה ומוציא מהם את היצירתיות, דבר שבשיטות החדשות כפי שאמרת פוחת כי ציוד (ומעמסה) מהר מאד הופך זניח וקסמים עוקפים כל חלקה טובה של מכשול ראוי.

תודה רבה.
זה כבר פעם שנייה שאנחנו מעבירים 60% מהסיישן על מסחר, קנייה, ציוד ומשחק בעיירת כפר על ידי Roleplaying ואני ממש מרוצה. זה לא עוד "עוצרים לקנות חרב ומגן וממשיכים" - העיירה דינמית מאוד. הפעם הם הגיעו לנפח ולדרואיד והם לא היו ... יש משחק בתחנת המסחר ואצל בעלי חוות, ועסקים אחרים. והשחקנים מחשבים ומתכננים הלאה על ידי קנייה עגלות, אוכל לבע"ח, אפילו שכנעו אותם לקנות מריצה כי אי אפשר להכניס עגלה למבוך והם קנו יוני דואר כדי לתקשר עם Burne בשלב מאוחר יותק. התלות בslots של הסחיבה ובכמות הכסף שיש היא מעולה. אני משאיר את העולם דינמי, חי ... ה Moathouse לא יישאר נטוש, כבר בפעם האחרונה החצר התמלאה בעלוקות ביצה גדולות שלא לדבר על דברים נוספים שהם לא גילו עדיין.
כמדען מדעי כדה"א בחיים האמיתיים אני מקפיד מאוד על מזג אוויר (גשם, בוץ, רוח, תנאי אור עקב עננות).

סיישן 21 - יום חמישי WaterDay בחודש Patchwall תאריך 19.10.579
לאחר ההיתקלות עם הגובלינים, הזדרזה החבורה להמשיך בדרך פן ייתקלו בענק המאיים. עכשיו הסכנה היתה גבוהה יותר. החבורה נאה באיטיות עם עגלה עמוסה ובע"ח. לקראת ערב החבורה עצרה להקמת מחנה. האזור לא היה מוצלח, בין מדרון מיוער לאזור מוצף וביצתי שהשתרע ק"מ רבים. לבסוף Kar מצא מיקום סביר אבל איסוף העצים של Erik and Lirion היה כושל. עצי ההסקה למדורה היו רטובים וספוגי מים ועלוקות וחרקי ביצה נכנסו לבגדיהם והפכו את הלילה למקצץ, מגרד ובעיקר לא נעים.

יום שישי EarthDay בחודש Patchwall תאריך 20.10.579
החבורה השכימה קום והמשיכה בדרך. מזג האוויר הנעים של יום לפני התחלף במזג אוויר סגרירי שהתאפיין ברוחות צפון מזרחיות חזקות וקרירות שהגיעו מההרי Lortmills. החבורה שעברה בשעת בוקר מאוחרת ליד ה moathouse החליטה לחנות ולהיכנס מהיציאה הנסתרת. העגלה נשארה בחוץ. את הסוסים ואת השליח (ששלחו איתם Rammos and Gremag) מתחנת המסחר השאירו בחדר האורווה שהיה בפתח המבוך בעוד החבורה המשיכה פנימה כדי לחסל אחת ולתמיד את איום האל מתים שהם השאירו מתחת למצודה.
שובלי גופות וכתמי דם, החתימו את הקרקע מהאזור שבו שכנו השודדים. מישהו או משהו גרר אותם לאורך המסדרונות עמוק לאזור

שהחבורה לא מיפתה. ריח הריקבון, הבשר המת והרקוב, ריח של קבר פתוח שגרם לחלחלה בחלקם מהחבורה עלה באפם כשהם נכנסו לקריפטה. אזור הקטקומבות שבו היו קבורים לאורך דורות אדוני המצודה. המקום בו היו אמורות לשכב הגופות והנשמות בשלום הפך למאורה מצחינה ממוות של זומבים וטורפי גופות.
הקרב היה מסוכן אך החבורה שמה מבטחיה בKar שהפליא באמונתו ב Pelor והשמיד/הבריח את האל מתים במנהיגות יוצאת דופן לחצי האורק חסר הנימוס. לאחר שחיסלו את האיום האחרון, מצאה החבורה את שרידיו של כהן St. Cuthbert בעצב רב. החבורה החליטה שזהו הזמן לעזוב ולחזור לעגלה, לשליח ולציוד ולהתחיל את המסע ל Nulb. ההתמודדות עם החיים, יכול להיות מאתגר יותר מאשר עם המתים. מהם קשה לדעת מה לצפות, בעיקר בישוב חסר חוק כמו Nulb.

יום שבת FreeDay בחודש Patchwall תאריך 21.10.579

WhatsApp Image 2025-07-07 at 11.53.36.webp WhatsApp Image 2025-07-06 at 22.55.21.webp WhatsApp Image 2025-07-06 at 22.19.43.webp

תבטח בקאר, וקאר לא יאכזב.
כמו פיה, שמתעצמת מהאמונה בה, גם קאר, הרים עצמו למאורע. אל מתים? במשמרת שלי? לא יקום ולא יהיה!
תותח זכוכית הם קוראים לי. .. . .
מחוזק באמונתו, ברצון "להראות להם", ובפרץ מזל לא אופייני, קאר הפליא בלחשיו, מכותיו וכוחותיו במהלך הפשיטה על המרתפים (כשלשחקן שלו, אני יש פרץ מזל לא מוסבר בקוביות. קאר ישלם על זה בפגישה הבאה)

קאר הרים את סמלו הקדוש של פאלור באוויר, והזומבים וטורפי הגופות נסו מפניו. אפילו לחש האור שהטיל נמשך זמן כפול מהרגיל. נראה שכל דבר שנגע בו הצליח.
אך לכל דבר טוב יש סוף. . .. . והסוף של קאר בד"כ מגיע מהר מאוד בקרב.

סיישן 22 - סיישן שכולו RP משובח
יום שבת FreeDay בחודש Patchwall תאריך 21.10.579

החבורה יצאה מהMoathouse לבוקר עם ערפל כבד וראות נמוכה ששרר מעל הביצות. הסכנה להיאבד היתה גבוהה והמסע התארך באיטיות. בשעת בוהוריים מאוחרת הדרך התחילה לטפס מהעמקים והביצה על שיפולי הגבעות הנמוכות והמוריקות. צמחיית ביצה התחלפה בסלעי גרניט ועצי אלון ככל שהקבוצה טיפסה לגובה. בשלב מסויים החבורה עלתה גבוה מספיק כדי להשאיר את ערפל מתחתיהם. מבט מערבה וצפונה גילה שקמ"ר רבים של הביצה תחת ערפל כבד הבוקר. בשעת צהריים הגיעה החבורה לפרשת דרכים בה נפגשות דרך העמקים והביצה עם דרך הגבעות. אבן דרך גדולה סימנה ש NULB צפונה ו HOMMLET דרומה. שביל נוסף ולא מתוחזק המשיך מזרחה והעמיק לגבעות. מסביב, סימני מדורות ומחנות עבר סימנו את האזור כחביב על סוחרים ומטיילים. הקבוצה נעה צפונה, הדרך אט אט ירדה במורד המדרון מהגבעות לכרי דשא, מנוקדים בסלעים, עצים ואגמים קטנים. נחלים מהגבעות הזינו את האזור ולא הפכו לאגן ביצתי אפוף סירחון. לקראת דמדומים פגשה חבורת ציידים (3 חצאי אורקים, 3 גברים, כלב צייד ואישה בשם בריאנה - אישה מלאה וחסונה) לאורך אחד האגמים עם 2 קרוואנים. מתלי עץ החזיקו מגוון עופות בר (אווזים, ברווזים וברבור) וסלי נצרים דגים מהאגם הסמוך. 2 החבורות החליטו לסחור ולהעביר את הערב ביחד מסביב למדורה במחנה בסיפורי מעשיות ושירים. בריאנה שיתפה שהדרכים בדרום מסוכנות ושודדים השתלטו עליהם, ששמועה הכוללת פרס כספי, מתרוצצת ב Nulb, אשר נמצאת יותר מחצי יום מסע, שLareth היפה נהרג ו"הפנתרה השחורה" וחבורת חתולי הפרא שלה יצאו לצוד את החבורה שביצעה את ההרג כנקמה.

יום ראשון StarDay בחודש Patchwall תאריך 22.10.579
החבורה המשיכה לאורך המדרונות המוריקים של הגבעות המיוערות של ה Gnarly forest. מצפון להם היער התמעט ונפתח למישורי כרי הדשא, אשר בחורף מתמלאים בחלקם במים Emirdy Meadows. אזור מפורסם הגובל בGnarly Forest ובביצות Fens of Tor. שם אדמות ביצה מצחינות יוצרות חיץ טבעי בין השדות הפוריים של Verbobonc בצפון מערב לבין מרחבי הצללים של יער גנרלי (Gnarley Forest). אזור הידוע באל מתים הקבורים והטבועים ובעונת הסתיו והחורף מסוכן ביותר. כעבור יותר מחצי יום הגיעה החבורה לפאתי Nulb. הדרך נעשית צרה יותר ככל שהיא מתקרבת לגשר אבן רעוע, המתוח מעל מימיו האיטיים של נחל אימרידס (Imeryds Run).
האוויר כבד בריח מים עומדים, צמחייה נרקבת, ועשן עץ מתאבך מהצריפים המרוחקים של Nulb. 3 גופות אכולות על ידי אוכלי נבלות מוסמרו או נתלו לפני הגשר כסימן לצדק ולחוק שצפויה החבורה להיתקל באזור זה.
למרגלות הגשר ניצב בית משמר מעץ מט ליפול, קורות העץ הרקובות שלו מתנגדות לשיני הזמן ולעליית המים. כרזות דהויות ובלות תלויות ברפיון באוויר הלח, סמלי אצולה שכבר מזמן נעלמו מתחת לשכבות הלכלוך. מהמבנה עלו קולות עמומים – צחוק כבוש, דיבורים גסים, ולעיתים צלצול מתכת – רמז לכך ששומרי המקום אינם ממש שומרים, אלא יותר רמאים מזדמנים המחפשים הזדמנויות.
שני דמויות בשריונות לא תואמים עומדות בכניסה למבנה, עיניהם חדות ובלתי-ידידותיות. אחד יורק לבוץ, בעוד השני מניח את ידו על ניצב חרב חלודה. דמות שלישית נשענת ברישול על מעקה הגשר, לועסת גבעול עשב ביצות, ועוקבת אחר העוברים והשבים במבט של מי שאינו מהסס מפני עימותים.
3 דמויות חצו את הגשר - כנראה מטיילים או פושעים שיוצאים לפשיטה יוצאים על גבי סוסים וחולפים ליד החבורה. אחד מהם, גמד מגולח זקן עם שפם עבות ושקיות שחורות מתחת לעיניים מביט בחבורה עם חיוך מסוכן, קורץ לSiri ויורק על הרצפה.

מעבר לנהר, לבה של Nulb נראה באי-סדר קודר. כיכר השוק שוכנת ממש מעבר לגשר – מקבץ של מבנים עקומים ולא אחידים, מצטופפים יחד כאוכלי נבלות סביב גופה טרייה. משמאל, מפרץ הנהר מחזיק מזח יציב וארוך, שם דמויות מוצלות וסירות קטנות, עושה רושם מתפרקות אבל עמוסות חביות, ארגזים ושקים נעות לצלן של ספינות פיראטים מאיימות. מימין, נחל אימרידס ממשיך וזורם דרומה, משמאלף הנהר ממשיך צפונה, מימיו החשוכים מקיפים את קצה הכפר ונעלמים לתוך אזורים המערביים של יער גנרלי.

Nulb.webp NULB2.webp

הכפר כולו עטוף בערפל של עשן ורקבון. הגגות השוקעים והארובות הנטויות מעידים על הזנחה רבת שנים, ואווירת חוסר החוק מורגשת בכל פינה מוצלת. אפילו מרחוק, נולב משדרת תחושת סכנה – מקום שבו ההישרדות תלויה בכוח, ערמומיות, ובנכונות לעשות את מה שאחרים אינם יעזו. בכניסה, בניין גדול, עשוי שילובי אבן ועץ מציג את WaterSide Hostel, הדלת לעולם לא סגורה יותר מ10 שניות. קבצנים, שתויים שהולכים מכות, תושבי העיירה, פיראטים וסוחרים יוצאים ונכנסים. החבורה מחנה את העגלה בחוץ וחלקם נכנסים פנימה כדי להשיג מידע וחדר. השליח שהתלווה אליהם עוזב בברכה וחשש. המקום שורץ כייסים, שיכורים ואנשים נוספים, אורקים, חצאי אורקים, גובלינים, בני אדם ואפילו מספר גמדים ואלפים שפלים למראה. הרעש גדול והחגיגה בשיאה בערב זה. לאחר דין ודברים עם Dala אחת המשרתות ועם Dick בעל המקום, החבורה משיגה 3 חדרים ומקבלת הנחיות למקם את העגלה באורוות/נפחיה בהמשך הדרך.

WhatsApp Image 2025-07-14 at 07.52.08.webp WhatsApp Image 2025-07-13 at 22.46.13.webp WhatsApp Image 2025-07-13 at 22.46.13 (1).webp

חלק מהחבורה מתמקם, בעוד החלק השני יוצא לנפחיה. בדרך Lirion מגלה שודדים שבגדיהם דומים לאותה החבורה ששבתה אותו ומכרה אותו לBugbears. הם מכים חוואי מקומי כחלק מתהליך גביית חובות. הוא מצליח, על ידי הטלת קסם היעלמות לנקום באחד מהם, אך השני בורח. מרדף קצר מביא את הקוסם הצעיר לאזור פחות נעים של העיר והוא מחליט לסגת בחסות קסמיו. לאחר מכן, קסמיו לא יעזרו באכילת צלופח ממולח וכנראה לא בשל. החבורה מאפסנת את העגלה אצל הבחור החסון שמסתבר שהתרככו פניו כשהוא הבין שהם הגיעו מ Hommlet. בערב Kar התמים מבלה עם 2 זונות חצאי אורקיות שמנצלות את תמימותו לקבלת משקאות באופן דומה שילדים קבצנים / גנבים הוציאו ממנו נדבות כשהם הגיעו ל Nulb. בין לבין, כמעט כל החבורה כויסה על בסיס קבוע מבלי לשים לב.

בפגישה מאוחרת וסודית בינהם, בחסות החשיכה והגשם שהחל לרדת, הרחובות שפונו, הדוכנים שנסגרו והזונות והלקוחות שפינו את הרחובות המצחינים והמלוכלכים מגיעה החבורה לנפחייה שוב כדי לגלות כי הנפח השרירי, אשר גובה מהם מחיר הוגן עבור אחסנת העגלה הוא Otis, האח של Elmo. לאחר דין ודברים והבנה שההנפחיה היא המקום הבטוח היחידי בעיירה ושOtis הוא סוכן של מלך Furyondy והארכיבישוף של Veluna, החבורה מגלה לOtis את משימתה ושהם אלו שאחראים להריגתו של Lareth.

WhatsApp Image 2025-07-14 at 07.52.37.webp

בערב קאר התמים מבלה עם 2 זונות חצאי אורקיות שמנצלות את תמימותו לקבלת משקאות באופן דומה שילדים קבצנים / גנבים הוציאו ממנו נדבות כשהם הגיעו ל Nulb. בין לבין, כמעט כל החבורה כויסה על בסיס קבוע מבלי לשים לב.
"מבלה". הוא לא הבין מה הן רוצות ממנו. הוא אמנם נראה כמו קונאן הברברי, ויש לו מזג חם ונוטה להתעצבן ולצרוח, אבל הוא לא רגיל לקבל תשומת לב מבנות. . .. .זה מחוץ לאזור הנוחות שלו. תן לו זומבים, איתם הוא יודע להסתדר. .. . .. .. רגע! לא לזה התכוונתי!

התחילו לשחק עם פאת'פיינדר בעולמות פראיים

נושאים לוהטים

פוסטי פרופיל אחרונים

בבקשה בבקשה לא שוב.
בדיוק כשאנחנו חושבים שראינו הכל באימה, מגיע סשן קת'ולהו מס' 70 - אימה באוריינט אקספרס.
מתחיל בפעם הראשונה את המסע המופלא של עולם הדיסק!
הרגע שמתי לב, אתמול בדיוק, לפני שנתיים הצטרפתי לפורום!
לאחר דחיות רבות, הצלחנו תחת מטר הטילים, לקיים עוד סשן מטלטל של קת'ולהו: אימה על האוריינט אקספרס.
חזרה