• ברוכים הבאים לפורום הפונדק
    הפונדק הוא הקהילה הוותיקה והמובילה של מבוכים ודרקונים, משחקי תפקידים ומשחקי לוח בישראל.
    ההרשמה היא בחינם ולאחר מכן תוכלו לפרסם הודעות, למכור ולקנות משחקים, לחפש קבוצה למשחק ועוד!

הרשמה /

מאפיה זומבית - עץ משחק (ניצחון למאפיה!)

• מחבר/ת הנושא מחבר/ת הנושא rui
  • תאריך התחלה תאריך התחלה
אין לי בעיה להיכנס איתך לדיונים - אני פשוט ארגיש חופשי לצאת מהם מתי שבא לי. להזכירך, אני לא בא בשביל לבנות איתך יחסי אמון. אם אתה מתכוון להגיע ל"a witch!", אני בחוץ.

תגובה מסודרת בהקדם. את התגובה על נקסטורל גנזתי.

1​

תמימות את העמודים הראשונים אני בקושי סופר, אלא אם מתרחשים בהם דברים משונים מאוד. בעמ' 3 עמית טוען שזה "לגיטימי לטעון שעשית את מה שעשית בגלל שאתה חדש". מעתה ואילך טייגר ועמית משתמשים לסירוגין בטיעון הזה כשהם שואלים שאלות שאמורות לטהר אותם ["האם המאפיונרים יודעים אחד על השני ביום הראשון". שאלה שרק מאפיונר ורוי יכולים לענות עליה]. טייגר שואל שתי שאלות מאוד מוזרות, כאן וכאן. התשובות של רוי יוצרות אשליה שהוא באמת טירון שעדיין מקבל הדרכה מהמורה שלו. בכלל, השאלות שלו לא מועילות לשום דבר. נו, אז המאפיונרים יודעים אחד על השני. מה זה נותן לך, לעאזאזל. אפילו המאפיונרים מפסידים משאילת שאלה כזו - אפשר לשאול את זה בה"פ. הסיבה היחידה היא בכדי שיקשרו בין "טייגר" לבין "נוב". ונוב הרי לא יכול להיות מאפיונר. השאלה השנייה נשאלה בשביל שפרסום התאוריה המשוקצת שלו ייראה אמין - הנוב התמים שאל אם המאפיונרים יכולים לבחור מישהו אחר, ואז הבין שכנראה מדובר בקינג ריוונג' המאפיונר. גם עמית שואל שאלות מוזרות, והנה אחת מהן. איך לעאזאזל השאלה הזו עוזרת לעיירה - אני לא יודע, כי אני חושב שהיא לא עוזרת לעיירה בשום דרך אלא רק עוזרת למאפיונרים לסנן טוב יותר את הקורבנות שלהם.

ידידות בזמן שכולנו התעסקנו בלתקוף את דארקמו, גם טייגר עשה את זה. אבל טייגר גם הגן עליו. כאן וכאן. אלו שאלות מוזרות וחשודות. אחרי תגובה תמציתית של טייגר שעיקרה הוא "אני מסכים שדארקמו חשוד", אותו טייגר מפרסם גם שאלה - "למה דארקמו חשוד בכלל". עמית, לעומת זאת, לא הגן על דארקמו. הוא לימד אותו איך להיות מאפיונר טוב. בהדרגה היחס שלו משתנה לרעה, עד שהוא מחליט לנטוש את דארקמו. קשור לתגובות שלי.
https://www.pundak.co.il/forums/threads/33079/post-573347
"לעשות X מחשיד אותך, אל תעשה את X"
https://www.pundak.co.il/forums/threads/33079/post-573517
"כדאי לך לענות על השאלות במקום להסביר את עצמך שוב"
https://www.pundak.co.il/forums/threads/33079/post-573530
"אתה אפאתי כלפי המשחק. אם תמשיך, אנחנו נעיף אותך"
https://www.pundak.co.il/forums/threads/33079/post-573650
"דארקמו באמת מאפיונר - היי, יש ציפור נדירה מאחוריכם!"
https://www.pundak.co.il/forums/threads/33079/post-573681
"דארקמו מאפיונר כי הוא כל הזמן אומר 'נניח שאני מאפיונר' ואנשים אחרים - לא אני - חושדים בך בגלל זה"
https://www.pundak.co.il/forums/threads/33079/post-573690
[העתקה בוטה של דברים שאמרתי. נלחץ ורץ אחורה בשביל לחפש סיבות טובות]
https://www.pundak.co.il/forums/threads/33079/post-573821
["אבוד" - השאלה כלפי מי]
עמית לא מתנהג כמורה מול הפייטן מסולאס, שגם עשה לדעתו טעות. הוא פשוט חותך אותו חד וחלק - "במשפט הזה אמרת בדרך עקיפה שהוא מאפיונר, ואמרת שאף אזרח לא ייקח את ההצבעה הזאת ברצינות, אבל אין כזה דבר אזרח מקובל, אין דבר כזה אזרח "נורמלי", כולם משחקים אחרת, וככה זה." עמית מתנהג כלפי דארקמו בסלחנות עד לרגע שבו ברור שכולם הולכים להצביע לו וללנצ'ץ' לו את הצורה. גם טייגר עושה את אותו הדבר. שניהם בעלי קשר לדארקמו.

זה אחד.

King Revange אמר/ה:
נניח שרוי יגיד שאתה צודק וזה המצב - שאפשר לבחור רק אדם אחד בכל פעם [שלא לדבר על לרצוח אדם אחד בכל פעם]. אין לי מושג למה לא ניסו לפגוע בי. אולי אני מחזיק מעצמי יותר מדי. מישהו פה משחק משחק גאוני ומזהה את התפקידים המיוחדים לבד, או שמדובר בהימורים מוצלחים מאוד. בכל מקרה, אני לא יודע לענות לכם. מה שכן, שימו לב לטיעון מלא ההשערות של טייגר שכולם [כלומר, עמית] הסכימו איתו בעדינות:
1. המאפיונרים מחפשים לפגוע בשחקנים חזקים, פעילים ומנוסים.
2. המאפיונרים פגעו בגאלאן כי הוא היה שחקן חזק ומנוסה.
3. קינג שחקן חזק ומנוסה.
4. המאפיונרים יכולים לבחור שחקן אחד בכל פעם.
5. המאפיונרים היו אמורים לפגוע בקינג במקום בטומאץ'.
6. המאפיונרים לא ניסו לפגוע בקינג.
7. קינג מאפיונר.
ועכשיו תגידו לי - כמה חורים אתם סופרים בטיעון הזה?
לא, כמו שאמר עמית, סעיף 7 לא מדוייק. מה גם שביהרתי את הדברים רק בשביל הודעות מהסוג הזה:
אני לא אומר שאתה מאפיונר, אני אומר שלטעמי שבגלל שלא התנקשו בך, עולים לך הסיכויים להיות מאפיונר.
[ חלק מהתגובה בעמוד 34 הודעה אחרונה].
ברור שהכל פה סטטיסטיקה, ואף פעם אי אפשר להיות בטוח במאת האחוזים שמשהו מאפיונר, אבל בכל זאת, אפילו אם זאת הטעייה מצד המאפיונרים (כמו שקראתי לזה בתגובה שלי "טריק"), זה מספיק בשביל להעלות את הסיכויים שלך מעל אחרים (לדעתי).

פזיז מדי, עמית. בהודעה שלי כללתי את היום הראשון בלבד, שבו אתה וטייגר עוד לא הספקתם לדבר בכלל. אבל אתה חש מאוים ונחפז להגן על עצמך.

טעות ראשונה.

King Revange אמר/ה:
פזיז מדי, עמית. בהודעה שלי כללתי את היום הראשון בלבד, שבו אתה וטייגר עוד לא הספקתם לדבר בכלל. אבל אתה חש מאוים ונחפז להגן על עצמך.

טעות ראשונה.
אופס - שכחתי שנחפזת להגן גם עליו משום מה.

טייגר, הצבעת לעמית בעבר. אתה עדיין חושב שהוא מאפיונר, או שפתאום המספרים ירדו דרמטית?

King Revange - רציתי להגיב באדום בהודעה שלך בציטוט אבל זה יוצא מסורבל ולא נוח. מצטער אם זה מקשה על הקריאה.
לטהר את עצמי ממה? אני צריך להיות טמא קודם, ובאותו רגע אני בספק אם אדם אחד חוץ מ-2MUCH חשד בי כמאפיונר.
זה חשוב לי לדעת אם המאפיונרים יודעים אחד על השני ביום הראשון, אני חושב שזה אפילו חובה שכל שחקן ידע את זה. כל אחד מפרטי המידע שקיבלתי מ-rui עזרו לי להבין את המשחק טוב יותר ולנסות לנתח בהתחלה את התגובות. אחרי שיודעים שמשהו מאפיונר וחוזרים אחורה, אפשר לגלות מידע.
והסיבה החשובה יותר למה הגבתי את זה באשכול ולא בהודעה פרטית, זה בגלל שיותר מדי אנשים העירו לי על לורקריות והייתי צריך לטפל בזה.

הגנתי עליו? WUUUUT
בשביל הקורא העצלן, להלן הציטוטים המפלילים לכאורה.
ד"א משהו יכול להסביר לי למה שינוי הצבעות תכוף מעלה חשד במשהו שהוא מאפיונר? ראיתי את הטענה הזאת הרבה נגד דארקמו ולא ברור לי למה. למרות שבכללי יש לי חשד כלשהו נגד דאקרמו.
לשאול למה אנשים חושבים שדבר X מפליל אדם Y זאת לא הגנה. תעיר את עניי למה כן. וזה מצחיק שאתה נותן לינק לתגובה הזאת כשהיא כוללת את החלק: "למרות שבכללי יש לי חשד כלשהו נגד דאקרמו".
גאלאן כתב:
אוקיי, אני באמת לא יודע למי להצביע. דארקמו מחשיד אותי, אפילו מחשיד אותי מאוד, אבל גם עוד שחקנים (KR, טומאץ', נקסטורל טיפה). אני גם יודע שלא להצביע זה שווה ערך להצביע לדארקמו, אז אני בטוח יצביע *למישהו*.

כולללם להגיב היום. אין דבר כזה "אין לי מה להגיד", תגיבו משהו

על סמך איזה תגובות/אופן התנהגות דארקמו מחשיד אותך?
שאלה ספציפית לגאלאן שלא נימק מדוע דארקמו מחשיד אותו. שום הגנה.

ואני אתעלם מכל עיוותי המידע.

יכול להיות ששנינו נלחמים אחד בשני בלי סיבה? בוא נוציא את עמית להורג. גם אתה וגם אני חושדים בו מאוד או לפחות יותר מהשאר. אם יתגלה שהוא אזרח, תהרגו גם אותי וככה בטוח תמצאו מאפיונר. אני לא חוזר על המשפט המגונה של דארקמו. אני פשוט מצביע על עובדה שלפיה גם אתה וגם אני חושדים אחד בשני, אבל גם אתה וגם אני מסמנים את עמית כחשוד מרכזי ביותר. בוא נכסח אותו ביחד.

אני ממש לא הפסקתי לחשוד בך. אני פשוט חושב שאם זיווגתי בינך לבינו אבל אתה מתנער ממנו, אולי אפשר לתת לך הזדמנות ולהוריד אותו. עם סיבות מהימנות כמובן.

הרי לטענתי שניכם מאפיונרים - מה זה משנה אם נהרוג אותך או אותו. אם גם אתה רוצה להרוג אותו וגם אתה חושב שהוא מאפיונר, בוא נהרוג אותו וגמרנו.

את הנימוקים נגד עמית פיזרתי לכל אורך העץ. אם אתה מעוניין לחבור איתי נגדו, אני אכנס אותם בהודעה אחת חדשה.

tiger אמר/ה:
לטהר את עצמי ממה? אני צריך להיות טמא קודם, ובאותו רגע אני בספק אם אדם אחד חוץ מ-2MUCH חשד בי כמאפיונר.
בדיוק. הוא היה היחיד שחשד בך. ולכן הוא [טומאץ'] נהרג. כנ"ל לגבי עמית וגאלאן.

tiger אמר/ה:
זה חשוב לי לדעת אם המאפיונרים יודעים אחד על השני ביום הראשון, אני חושב שזה אפילו חובה שכל שחקן ידע את זה. כל אחד מפרטי המידע שקיבלתי מ-rui עזרו לי להבין את המשחק טוב יותר ולנסות לנתח בהתחלה את התגובות. אחרי שיודעים שמשהו מאפיונר וחוזרים אחורה, אפשר לגלות מידע.
והסיבה החשובה יותר למה הגבתי את זה באשכול ולא בהודעה פרטית, זה בגלל שיותר מדי אנשים העירו לי על לורקריות והייתי צריך לטפל בזה.
סיבות לא מספיק טובות. כל אחד יודע שמאפיונרים יודעים אחד על השני ביום הראשון. ככה כל המאפיות התנהלו עד עכשיו. גם אם אתה נוב, המשחק שלך לא מתאים למשחק של נובים. אתה לא עושה שגיאות גסות, אין "שאלות נובים" אמיתיות [כמו "מה זה לינץ'"], ואחרי שמישהו מאשים אותך במאפיונריות אתה תולה את האשמה בנוביות שלך. נוב לא קורא לעצמו נוב. "שחקן חדש". "מאפיה ראשונה שלי". אבל לא "נוב". זו מילה שהיא אפילו מעליבה. הניסיון לשייך את עצמך לקבוצת הנובים מעידה על ניסיון לגמד את הקומה שלך. וככל שאתה נמוך יותר, סביר להניח שאתה גבוה בהתאם. אנשים העירו לך על לורקריות בעמ' 11. אתה מתקן את הרושם באמצעות שאילת שאלות שלא תורמת ולא מזיקה לאף אחד במשחק. כמו ההתרכזות הראשונית שלי בהודעות סדר. גם עכשיו, התגובות הכי ענייניות שלך היו על ההצבעה לעמית. רוב הזמן קשקשת בשכל על איפוס הצבעות. שוב שאלת נובים. אתה שואל יותר מדי שאלות נובים. אני לא זוכר שמישהו שאל כל כך הרבה שאלות נובים בצורה הזו. אתה שואל הרבה יותר מדי שאלות תמימות או רטוריות. והדרך שלך לתקן את התדמית הלורקרית באמצעות שאלות חסרות תועלת היא פשוט מאוד בולשיט אחד גדול.

"לא נכון, בעזרתן חשבתי על התאוריה הגאונית שאתה מאפיונר!"
בתחת שלי. אפשר להגיד שהורדתם את גאלאן כי הוא איים על עמית ואת טומאץ' העפתם כי הוא איים עלייך. אפשר להגיד שהמאפיונרים מהמרים. אפשר להגיד שהם מנסים להוריד שחקנים חזקים ומנוסים. אבל על הנדבך הזה בנית עוד שלב שאי אפשר להוכיח או להפריך: שהמאפיונרים ראו בגאלאן ובי שחקנים חזקים, והורידו אותו. אני נשארתי כי אני מאפיונר. נהדר. אפשר לומר שהם השאירו אותי בדיוק מהסיבה הזו - כדי שתבוא ותגיד את מה שאמרת. אפשר להגיד שהם ראו בטומאץ' איום ושחקן לא פחות חזק ממני. דווקא במשחק הזה אני פחות פעיל, בניגוד למשחקים הקודמים. גם על הנדבך הזה בנית אחד נוסף: שהמאפיונרים יכולים לבחור שחקן אחד בכל יום, ואם הרופא מגן עליו אז לא מתבצע רצח. מסקנה - קינג [כנראה] מאפיונר. באותו הרגע עשיתי לך קאונטר, על השלב השלישי והכי פחות חשוב. את הקודמים זנחתי ולא שמתי אליהם לב. אתה [ועמית. למה לעאזאזל עמית לא התגונן כשהצבעת לו? ואם התגונן, למה לא השבת לו? למה לא ראינו תכתובת משמעותית? למה אני לא זוכר שום נימוק שלך ושום נימוק של עמית שהוא מעבר ל"לא נכון"?] התנגדת, ואז הסכמתי. רק ששכחתי לגמרי שבנית מגדל בן 3 קומות באוויר.
בקיצור, השאלות שלך לא עוזרות לטאוניז. הן רבות מדי ותמימות מדי, ואי אפשר לעשות איתן שום דבר טוב, כולל לבנות מהן תאוריה ששווה אגורה.

tiger אמר/ה:
הגנתי עליו? WUUUUT
כשאתה תוקף מישהו, זו טעות רצינית לעצור רגע ולשאול מישהו אחר למה הוא תוקף אותו. זה כמו ששאלתי את עוג למה הוא תקף את דארק סית'. או שאתה חושד שהוא מאפיונר, או שאתה מאפיונר. ואם אתה חושד שהוא מאפיונר, אופי השאלה שלך צריך להיראות ברור. גם לא ממש הבהרת שאתה חושד בגאלאן, עד שהיה מאוחר מדי. אני עשיתי את זה תוך חצי עמוד. אז כנראה שאופציה א' לא נכונה. זרקת עליו אבנים, ופתאום נעמדת והסתכלת עליו. "למה אנחנו זורקים עליו אבנים?". אלא שהאבנים הן טיעון מנומק, ומה שעשית סתר את העובדות. או שהאבנים אינן מנומקות כלל ועיקר - וזה מעמיד אותך במצב גרוע עוד יותר.

tiger אמר/ה:
ואני אתעלם מכל עיוותי המידע.
"לא הולך להסביר למה, אבל אתה שקרן!"

וזה עדיין אחד. עוד לא עברנו על הימים האחרים ועל הבעיות האחרות. למשל, שטייגר ועמית של היום הראשון מסוגלים להגיב באותו העמוד, אבל לאחר מכן לכל אחד מהם יש טריטוריה נפרדת. הם לא מדברים ביניהם [להוציא פעם או פעמיים שבהן טייגר אמר "אתה מאפיונר" ועמית אמר "מה פתאום"], ואפשר לראות שאם טייגר מגיב בעמוד X, עמית יגיב רק עמוד או שניים אחריו. זו ממש הימנעות מכוונת ממגע שנכנסת לתחום של שעות ואפילו ימים.

King Revange אמר/ה:
הרי לטענתי שניכם מאפיונרים - מה זה משנה אם נהרוג אותך או אותו. אם גם אתה רוצה להרוג אותו וגם אתה חושב שהוא מאפיונר, בוא נהרוג אותו וגמרנו.

את הנימוקים נגד עמית פיזרתי לכל אורך העץ. אם אתה מעוניין לחבור איתי נגדו, אני אכנס אותם בהודעה אחת חדשה.
דבר ראשון-
לטענתך, זה לא אומר שזה נכון.
דבר שני-
אספתי מספיק תיאוריות שאתה מאפיונר, מכמה סיבות:
1. מאפיה קודמת השתמשת באי ידיעה של החוקים כדי לקבל יתרון על העיירה, מקודם אמרת(למרות שאתה שחקן מאפיה מנוסה ולמרות ששיחקת מאפיונר) שהמאפיונרים בוחרים בנפרד את מי הם הורגים, ומגלגלים קובייה כדי לראות מי נרצח, אנחנו יודעים שזה לא נכון, ולדעתי ניסת לייצר בלבול בעזרת השאלה.
2. כמו דארקמו, אתה מציין יותר מדי את האמירה, "אתה מאפיונר", במקום להגיד שאתה חושד במישהו, בשבילך הוא מאפיונר אוטומטית.
3. אתה מנצל את בעיית המספרים שהוזכרה מקודם על ידי נקסטורל(נראה לי), זה אומר שאם אנחנו לא תופסים מאפיונר היום, המאפיונרים ניצחו, ניצלת את זה שאמרת, "תהרגו אותו, אם הוא לא מאפיונר, אז תהרגו אותי, בטוח תמצאו מאפיונר".

מתי גאלאן איים אליי?
אני לא מדבר עם טייגר כי הוא לא מדבר איתי, הוא לא כותב למה הוא חושד בי.

נושא ישן: שלום . לא היו תגובות חדשות בנושא זה במעל 60 ימים.
אין לפרסם תגובות אלא אם התגובה עדיין רלוונטית, אלא לפתוח נושא חדש.

התחילו לשחק עם פאת'פיינדר בעולמות פראיים

תוכן מומלץ

נושאים לוהטים

פוסטי פרופיל אחרונים

אם נשאר לי 45 ש"ח הנחה מהשובר מנחה, יש דרך לעשות איתם משהו/להעביר אותם למישהו אחר?
אפשר להכין דמות לכל משחק בדרקוניקון שמציין באיזה דרגה הוא?
Dark sun!!! שמישהו יעלה פוסט על ההכרזות של Wizards :)
יאללה, מתחיל לראות האודיסאה. נראה איך יהיה.
אשרו לי משחק אחד לדרקוניקון ועל השני עדיין לא הוחלט כבר כמה ימים.
מה זה אומר?
חזרה