• ברוכים הבאים לפורום הפונדק
    הפונדק הוא הקהילה הוותיקה והמובילה של מבוכים ודרקונים, משחקי תפקידים ומשחקי לוח בישראל.
    ההרשמה היא בחינם ולאחר מכן תוכלו לפרסם הודעות, למכור ולקנות משחקים, לחפש קבוצה למשחק ועוד!

הרשמה /

מאפיה זומבית - עץ משחק (ניצחון למאפיה!)

• מחבר/ת הנושא מחבר/ת הנושא rui
  • תאריך התחלה תאריך התחלה
אני לא מאמין, כתבתי קטע ארוך, וזה פשוט נמחק לי, לא!!!!!!
דארקמו, שאלו אותך כל מיני שאלות, למה אתה מספר כל פעם את אותם הדברים(כתבת פעמיים למה לדעתך טייגר לורקר), למה אתה מצביע לכל מי שלא מוצא חן בעיינך, למה אתה בכלל מצביע כל כך הרבה, ולמה אתה לא מתעניין בזה שאנשים מאשימים אותך?, עוג האשים אותך והצביע לך, במקום להסביר למה הוא לא צריך להצביע לך, אתה פשוט מתעלם וממשיך,וזה מראה שלא באמת אכפת לך ממה שקורה.

מצב הצבעות:

טייגר 3 (נקסטורל, דארקמו, טומאץ')
דארקמו 2 (קינג, עוג)
גאלאן 1 (אלדרין)
דינרבלו 1 (עמית)
אלדרין 1 (הפייטן)
עמית 1 (גאלאן)
טומאץ' 1 (טייגר)
נקסטורל 1 (דארק)

צריך 6 ללינץ'.

למי שלא הבין - אני מחשיב הצבעות רק במודגש. זה לא משנה מה כחול, הוא לא הצבעה.

אוקיי, מוריד הצבעה כי הצבעות נהיו אמיתיות כאן ואני לא רוצה להיות חלק מלינץ' של אף אחד.

טומאץ', אתה מגזים. אני מסכים לגמרי שטייגר פעל לא נכון. מצד שני, הוא לא היחידי שעשה טעויות, ולהצביע על סמך אחת כזאת *בלי לאפשר לו להוכיח שזה לא מתמשך* זה לא נכון לדעתי. תן לטייגר להגיב קודם, להראות שהוא לא לורקר. הצבעה שלישית זה חצי הדרך ללינץ', ולעשות את זה על סמך לורקריות (ועוד כשהוא לא הלורקר היחיד!) ממש לא כדאי ביום הראשון.
זוכר איך יוצא שתמיד מעיפים את השחקן הגרוע ביום הראשון וכמעט תמיד הוא אזרח? כי כשכולם מתנפלים על מישהו אחד, לאנשים אחרים כמו מאפיונרים נורא קל להשכח ולהיות ברקע, ולכן לא תופסים אותם.

אלדרין- אני לא יודע איך קינג רצה שנעשה, אבל בינתיים אנחנו עושים ככה. יותר נוח לכולם, ובהחלט יותר יעיל

2MUCH אמר/ה:
״העוג הברברי״ אמר/ה:
דארקמו, בינתיים, אתה נראה לי הכי חשוד כאן- אתה סוחף ללינץ', סופר הודעות (כמו שכבר אמרו- זה לא מעיד כאן כמעט על כלום) ואני לא עומד לבזבז את ההצבעה שלי על הצבעה אקראית לכן- מצביע דארקמו
זה לא פחות מהסתה ללינץ׳, לבוא ככה ומיד להצביע בלי האשמה מוצקה. ולספור הודעות זה אולי לא מועיל, אבל ממש לא מאפיונרי.
הרגע שמתי לב להודעה הזאת, ויש לי האשמה מוצקה- דארקמו משנה הצבעה כול שנייה, זה נראה לי מאפיונרי, אתה יכול להסתכל בהודעות שלו- כול הודעה שלישית היא שינוי הצבעה, וגם האשמתי אותו והוא לא ענה להאשמה שלי- זה בהחלט לא נראה לי כמו התנהגות של אזרח שמנסה לעזור לעיירה

אין דדליין?
ואני כל הזמן הסתמכתי על זה:
https://www.pundak.co.il/forums/threads/33024
rui אמר/ה:
קודם כל, מה זה מאפיה ואיך משחקים? (לחדשים)
[...]
חוקים מתקדמים שנקבעו למאפיה ע"י הקהילה:

[...]
5. דדליין יקבע ברגע שהמשחק נתקע לעוד 24 שעות מהרגע בו הכרזתי עליו. בסוף הדדליין יקבע הקורבן ללינץ', אם יש כזה. יום לא יהיה יותר מ72 שעות. זה חופש, אפשר להתמודד עם זה.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
amitf0123 אמר/ה:
אני לא מאמין, כתבתי קטע ארוך, וזה פשוט נמחק לי, לא!!!!!!
דארקמו, שאלו אותך כל מיני שאלות, למה אתה מספר כל פעם את אותם הדברים(כתבת פעמיים למה לדעתך טייגר לורקר), למה אתה מצביע לכל מי שלא מוצא חן בעיינך, למה אתה בכלל מצביע כל כך הרבה, ולמה אתה לא מתעניין בזה שאנשים מאשימים אותך?, עוג האשים אותך והצביע לך, במקום להסביר למה הוא לא צריך להצביע לך, אתה פשוט מתעלם וממשיך,וזה מראה שלא באמת אכפת לך ממה שקורה.
זה לא שלא אכפת לי. אני פשוט אומר שגם אחרים אמרו שאני מנסה לסחוף ללינץ', והעוג רק ניסה להצטרף ולקחת נתח מתהילת ה"a witch!" (ראה מונטי פייתון והגביע הקדוש). הוא חזר על מה שאחרים אמרו, אחרי שאמרתי שלא הייתה לי כל כוונה לסחוף אחרים. אני הצבעתי הרבה כי חשבתי שיש דדליין. אכפת לי מה קורה, אבל אני מנסה לענות למובילים, לא למי שאומר "a witch!" אחרי כולם ותוהה למה אני לא מגיב.
---
עוג - תקרא למעלה.
---
מבטל הצבעה כי אם אין דדליין, אין למה למהר להצביע. אני לא באמת חושב שטייגר זומבי, אבל אני חושב שעדיף להעיף אזרח לא מועיל מאשר אזרח אקראי.

2MUCH אמר/ה:
טיגר
tiger אמר/ה:
"אז אם הדיון לא מתקדם, מתעלמים ממנו? גם מחר המידע יהיה מצומצם. אם לא יהיה דיון כמו שצריך ביום הראשון הסיכויים מאוד לרעתנו" אני חייב לקחת חלק בכל דיון? זה מעצבן שאם לא נכפה עליי להגיב בכל חלק מהדיון אני אוטומטית נחשב לורקר. אין לי בעיה שתחשוב את זה, אבל תחכה לפחות עד סוף היום השני לפני שתקפוץ למסקנות.
בערך. אתה חייב לקחת חלק לפחות בחלק מהדיונים, ולפתוח גם חדשים מפעם לפעם. אתה מגיב רק בדיונים שמציבים סכנה להתקיימותך. ולשפוט רק בסוף היום השני זה לעשות את זה רק כשהמאפיה כבר חצי-ניצחה.
לא אני לא מגיב בכוונה רק בדיונים שמציבים אותי בסכנה. אנשים דיברו אליי, אני עניתי להם (אתה פשוט מצפה שאני אתעלם מהם?). אני לא הולך לחזור על מה שאמרתי קודם, אבל הסברתי במפורש למה לא הגבתי לעיתים קרובות בימים האחרונים, סיבות שנראות לי לגיטימיות לחלוטין. ולגבי "לשפוט ביום השני", זאת הייתה רק הערכה גסה. אני לא מנוסה במשחקי מאפייה, אבל אני דיי בטוח שהאופן שבו אתה קובע החלטות הוא נמהר מדי.
tiger אמר/ה:
"איך בדיוק להגיב יכול להיות גרוע?" כמובן שלא התכוונתי שכולם ישתקו, אבל אני חושב שיותר מדי להתברבר בשלב המוקדם של המשחק גורם לאנשים לפתח דעה מסוימת עליך (שלא בהכרח נכונה). גם אם אתה מגיב בתמימות אנשים מתחילים לחשוד בך.
יחשדו בך בכל מקרה, כמו עכשיו. המיטב שאתה יכול לעשות עם זה זה להיות פעיל ולעזור לעיירה. החשד ההדדי הזה הוא מהותו של משחק המאפיה.
מעניין מאוד. התגובה הזאת שנכתבה על ידך דווקא טוענת אחרת:
2MUCH אמר/ה:
בגלל שזה רק יום וחצי-יומיים זה עוד לא ממש מחשיד, אבל אם עד מחר בערב הם לא יגיבו תגובה רצינית, זה יהיה.
[עמוד 5]
היחיד שיכול להרוויח מהטקטיקה שלך הוא מאפיונר, ואל תגיד לי שאתה פשוט טאוני שמשחק מתוחכם, כי את מי בדיוק אתה מנסה לבלבל בזה? המאפיה יודעת שאתה מהעיירה (אם נעקוב אחרי ההנחה שאתה עיירה) וכך יוצא שאתה טאוני שמנסה לבלבל את העיירה.

מצביע טיגר
אוקיי אני מקבל את זה שעד עכשיו דיברתי רק בנושאים שנוגעים אליי, אני אשתדל להשתתף יותר בדיונים עכשיו, כשזה שלב מתקדם יותר במשחק ויש טעם לדיון.

tiger אמר/ה:
אוקיי אני מקבל את זה שעד עכשיו דיברתי רק בנושאים שנוגעים אליי, אני אשתדל להשתתף יותר בדיונים עכשיו, כשזה שלב מתקדם יותר במשחק ויש טעם לדיון.
טייגר, מתקבל, אבל זה קצת מוזר שרק אחרי שהצביעו לך אתה "נזכר" להגיב, עדיין, זו לא סיבה לחשד, אבל אני שם עליך עין

darkmo10 אמר/ה:
זה לא שלא אכפת לי. אני פשוט אומר שגם אחרים אמרו שאני מנסה לסחוף ללינץ', והעוג רק ניסה להצטרף ולקחת נתח מתהילת ה"a witch!" (ראה מונטי פייתון והגביע הקדוש). הוא חזר על מה שאחרים אמרו, אחרי שאמרתי שלא הייתה לי כל כוונה לסחוף אחרים. אני הצבעתי הרבה כי חשבתי שיש דדליין. אכפת לי מה קורה, אבל אני מנסה לענות למובילים, לא למי שאומר "a witch!" אחרי כולם ותוהה למה אני לא מגיב.
---
עוג - תקרא למעלה.
דארקמו, "והעוג רק ניסה להצטרף"?! אז רגע, אתה אומר שבגלל שלאחרים היה עליך חשד אז אסור לי להצטרף אל החשד שלהם? אם באמת אתה אומר "הגבתי למעלה" תצטט את התשובה שלך! אל תאמר לי "הגבתי" ותשלח אותי לנבור בדפים האחרים של המאפיה, כי כמו שכבר אמרתי אחרי שספרת את ההודעות שלי- אין לי הרבה זמן

tiger אמר/ה:
טייגר, מתקבל, אבל זה קצת מוזר שרק אחרי שהצביעו לך אתה "נזכר" להגיב, עדיין, זו לא סיבה לחשד, אבל אני שם עליך עין
אתה מודע שקול אחד נעשה באופן אקראי, קול אחד מבוסס על הנתון היבש של מספר הקולות בעץ וקול אחד של בנאדם שבאמת מאמין שאני מאפינר?

אווווקייי! לבינתיים אני מוריד הצבעה עד שאני כותב תגובה בה אני אתייחס לכל מה שכתבתם כאן.
(מצטער שלא הגבתי, אבל לוקח זמן לפרמט את המחשב).

דארקמו
מה הקטע שלך? אתה מחפש מאפיונרים בדרכים מוזרות של ספירת הצבעות והאשמות על לורקריות חסרות טעם. מה זאת ההדבקות זאת לטייגר? אתה כל הזמן מצטט אותו כשהוא מדבר עם טומאץ' ואז מצטט את עצמך ואתה תמיד אומר שזאת הסיבה שאתה חושב שהוא לורקר. אני לא הבנתי את הסיבה ואשמח אם תסביר לי אותה.

גאלאן אמר/ה:
ציטוט מעמוד 3, לא מחשיד בכלל, נכון? :

בכל מקרה, דארקמו, זה לא רק wifom. ההתנהגות שלך היא לדעתי אנטי-עיירה כרגע. אתה מצביע המון, ויותר מזה, אתה מסביר למה הם לא רק חשודים אלא מאפיונרים, וזה מרגיש לי כאילו אתה מנסה לסחוף ללינץ'. אפילו אם אני טועה, להצביע ולהכליל ברמה כזאת זה פשוט רע. אם זה לא גרוע מספיק, אתה נותן לגיטימציה למאפיונרים לעשות את זה בעצמם, וזה לא יראה חשוד.

darkmo10 אמר/ה:
---
גאלאן - התכוונת להצביע לי? אם כן - במודגש. לא בכחול.
ואני מצביע ומכליל כי אין לי משהו יותר טוב - חוץ ממני שמצביע ומכליל אין פה אף אחד שעושה משהו יותר מדי חשוד (חוץ מלורקרים).
חוץ מזה, זה לא על סמך כמות הודעות בלבד - כמות ההודעות היה משהו לחיזוק הטענה שלי שהוא לורקר.

+לא אמרתי שהם מאפיונרים שימו לב. אני לא מנסה לסחוף אף אחד.

amitf0123 אמר/ה:
הפייטן, אתה הצבעת על מישהו מסיבות מוזרות, במקום להצביע הצבעה אקראית, בגלל זה, נקסטורל האשים אותך, ואמר שאתה טיפה מחשיד אותו, לאחר מכן, אתה התחלת להאשים את נקסטורל על כך שהוא מאשים אותך ללא סיבה, והוא מנסה להסית את אור הזרקורים לכיוונך, במקום להגיד שאתה חדש, או טיעון אחר שמתקבל על הדעת, האשמת אותו על כך שהוא "מפליל אותך", וזו תגובת מגננה מוגזמת.
ציטוט: "ולקחת את זה ברצינות כזאת רק כדי לנסות להפליל אותי, באמת, איזה אזרח היה לוקח את את ההצבעה שלי ברצינות רבה?"
במשפט הזה אמרת בדרך עקיפה שהוא מאפיונר, ואמרת שאף אזרח לא ייקח את ההצבעה הזאת ברצינות, אבל אין כזה דבר אזרח מקובל, אין דבר כזה אזרח "נורמלי", כולם משחקים אחרת, וככה זה.
כרגע אתה לא חשוד אצלי, כי זה המאפיה הראשונה שלך, אני פשוט רוצה שתסביר את צעדייך.

darkmo10 אמר/ה:
מצביע עמיתפ0123
- כי כמעט תמיד מי שנשמע הכי משכנע ומשחק מעולה הוא המאפיונר הכי טוב. הוא הצליח לשכנע אותי - ולכן אני חושד בו. זה למה במאפיה הקודמת הייתי בטוח שסול מאפיונר - הוא נשמע אמין מדי בשבילי

נהיה מעניין יותר, ציטוט מעמוד 8 :

darkmo10 אמר/ה:
העוג הברברי אמר/ה:
darkmo10 אמר/ה:
חייב להצביע למישהו:
גלגול...
ו...
8!
מצביע דינר!
דארקמו- למה אתה סתם מצביע שוב הצבעה אקראית? אני די בטוח שעברנו את השלב הזה, בנוסף לכך שכבר הצבעת הצבעה
זה בינתיים נראה לי די מוזר
הצבעתי הצבעה, ואז ביטלתי אותה בגלל שראיתי שהוא לא מתנהג כמו המאפיונר החכם. ושוב, זה wifom.
---
הטכניקות הנפוצות של מאפיונרים לפי מה שאני ראיתי בינתיים (שמישהו יתקן אותי אם אני טועה) הן:
א. להשתלב בדיון ולנסות להוביל אותו
ב. לורקר
---
ספירת הודעות במאפיה:

לא מעניין!
---
לפי הרשימה בהודעה הקודמת הכי לורקר זה טייגר והכי מגיב זה גאלאן. כמעט תמיד יש לפחות לורקר אחד ולכן אני מצביע טייגר אז אתה כן חושב שהוא מאפיונר. עכשיו הכל ברור. לורקר/ מוביל בדיון= מאפיונר!!! כמה פשוט!

אחר כך יש "שיחה" בין דארקמו לטייגר שהוא לא רומז על כך שהוא מאפיונר אבל הוא מזכיר את הלורקריות שלו כבר כמה פעמים למרות שהוא כבר מזמן לא לורקר.

דארקמו. תסביר לי את כל מה שהצגתי. אתה כתבת שלא הצגת אותם כמאפיונרים למרות שכן עשית את זה. אפשר לקרוא לזה שקר, אפשר לקרוא לזה טעות. למה עשית את זה?

נושא ישן: שלום . לא היו תגובות חדשות בנושא זה במעל 60 ימים.
אין לפרסם תגובות אלא אם התגובה עדיין רלוונטית, אלא לפתוח נושא חדש.

התחילו לשחק עם פאת'פיינדר בעולמות פראיים

תוכן מומלץ

נושאים לוהטים

פוסטי פרופיל אחרונים

אם נשאר לי 45 ש"ח הנחה מהשובר מנחה, יש דרך לעשות איתם משהו/להעביר אותם למישהו אחר?
אפשר להכין דמות לכל משחק בדרקוניקון שמציין באיזה דרגה הוא?
Dark sun!!! שמישהו יעלה פוסט על ההכרזות של Wizards :)
יאללה, מתחיל לראות האודיסאה. נראה איך יהיה.
אשרו לי משחק אחד לדרקוניקון ועל השני עדיין לא הוחלט כבר כמה ימים.
מה זה אומר?
חזרה