• ברוכים הבאים לפורום הפונדק
    הפונדק הוא הקהילה הוותיקה והמובילה של מבוכים ודרקונים, משחקי תפקידים ומשחקי לוח בישראל.
    ההרשמה היא בחינם ולאחר מכן תוכלו לפרסם הודעות, למכור ולקנות משחקים, לחפש קבוצה למשחק ועוד!

הרשמה /

דרקוניקון 2026 – עץ סיכומים אישיים מהכנס

דרקוניקון 2026 – פוסט סיכום

אני אתחיל ישר במחמאות: הדרקוניקון הכי טוב שהייתי בו עד היום!
תודה לדניאל, לסגל, למנחים, למתנדבים, לשחקנים, לבעלי הדוכנים!
גם השנה יצא לי לפגוש המון פרצופים מוכרים והמון פרצופים חדשים ואפילו נוצרו חברויות חדשות בעולם התחביב והמון רעיונות לעתיד!

לקחתי חופש של יומיים מהמציאות והקדשתי לכנס, לספוג את האווירה ולהטען באדרנלין!
גם לטעום קצת משיטות משחק שלא הכרתי.
אני הולך לפרט יותר על הרשמים שלי, גם הדברים הפחות טובים באים ממקום של ביקורת בונה, כאמור מאד נהנתי בכנס ובכיף הייתי מאמץ setting כזה גם שנה הבאה.

* אין ספק השהשנה המקום היה הכי נרחב, מקום סופר מכובד ומרשים לכנס שהולך וגדל.

* אני שמח שהייתה חניה, אבל חבל מאד שלא אושר לנו לחנות בחניון הפנימי יותר, לי אישית זה היה חשוב, כי מדי פעם הייתי צריך להוציא ולהכניס דברים שקשורים למשחקים שלי מהרכב.

* זה לא תלוי בנו, אבל הקפיטריה הייתה די יקרה והיינו קהל שבוי שם.
כמובן שאפשר להזמין מבחוץ וגם עשיתי זאת, אבל לדעתי חשוב שיהיו אופציות יותר שפויות גם לקהלים אחרים שיותר מורכב/בעייתי להם להזמין,
או אפילו סתם לקנות בקבוק מים במחיר הגיוני.

* שוב משהו שלא תלוי בנו, אבל ההכנות לקראת המופע של שרית חדד וכמובן גם המופע עצמו קצת הפריעו, אבל הצלחנו להסתדר ואני כן שמח על האולמות הרחבים שהיו.

* ביום השני אני חושב שהיה מקום לרווח את שולחנות המשחקים האחרונים שהורצו, איכשהו הרצתי בין שני שולחנות משחק אחרים וראיתי שכן היה מקום פנוי, אבל הסתדרנו.

* אני גם בעד לתת טיפה יותר מרחב לאיזור היד 2, נאלצנו להדחס שם כדי לראות את מה שמוצע למכירה.

* אני חושב שכדאי לטפח את עתודת המנחים כבר מעכשיו, הייתה המון דרישה לאירועים של משחקי תפקידים ולא מעט התאכזבו שלא הספיקו להרשם.
אני שמח שהייתה לי הזכות להריץ את הרב שולחני, מה שאפשר ל16 שחקנים לשחק.
אולי אפשר להשתמש במאגר המנחים שיש בקבוצת הוואטסאפ, אולי לגייס ולארגן אותם הרבה לפני ואם אפשרי, אולי אפילו להציא עוד הטבות כנס קטנות ואולי גם הגרלות על מוצרים/קוביות/משהו בסגנון.

* לצערי לא יצא לי לשחק הרבה במשחקים של אחרים, אבל זה קרה בגלל מטרה טובה של למלא מקום של מנחה שלא הגיע והשאיר 5-6 שחקנים יתומים (ראה בהמשך).
אבל כן יצא לי לשחק את "אש ושלג: השבט חייב להמשיך" בשיטת משחק בשם "הלהקה" שמפתח אמיתי נדב פרץ.
בשיטה מנהלים שבט קדמוני, משחקים גם את הדמויות הראשיות (לכל אחת תפקיד שבטי) בו וגם לעיתים עוד אנשי שבט.
מחפשים אחר אוכל, מערה חדשה ובדרך עוברים הרפתקאות, מגלים סודות וסיפורים סביב המדורה.
בסך הכל משחק מאד חביב ומהנה, הצלחנו ליצור לא מעט מצבים משעשעים סביב השולחן.
לא הספקתי לדבר עם המנחה, אבל היו לי המון דברים לומר.
למרות שהמשחק עם פוטנציאל גדול, יש שם כמה מכניקות מסורבלות/מיותרות, דף הדמות עמוס מדי ולדעתי השיטה התחילה כ"רזה" אבל במשך הזמן נוספו לה עוד ועוד שכבות.
אבל בשורה התחתונה נראה שכולם נהנו וזה חשוב!

1787722455603.webp
כאן אני עושה שיעורי בית לקראת "הגאות השחורה"

"הגאות השחורה" – The black Tide קת'ולהו רב שולחני.
בערב היום הראשון בכנס, הנחתי משחק קת'ולהו רב שולחני יחד עם עוד ארבעה מנחים: רועי, גיא, אלה ושלום.
אני לא אשקר, זה היה דבר מורכב להרים ובאתי עם לא מעט חששות שדברים לא יעבדו.
אבל טעיתי ובגדול! המשחק היה הצלחה מסחררת, התרגשות ברמת שיא ואדרנלין מציף.
בסוף התרחיש היו מחיאות כפיים סוערות.

בגדול התרחיש אירע בעיר אינסמאות', הצוותים התפצלו לחקירה נפרדת בארבע נקודות שונות בעיר: המגדלור, הכנסיה, המוזיאון ומפעל השימורים.

בסוף, הגאות השחורה הציפה את העיר, ליקוי הירח החל וטקס זימון ישות החל בביצוע של הכת האזוטרית של דגון!
הזימון הלך והתחזק אבל השחקנים הצליחו לבסוף להשתמש בחפצים עתיקים שמצאו והצליחו לעצור את הזימון, להציל את העיר המפוקפקת, אבל לא לפני שרבות מהדמויות נהרגו או איבדו את השפיות לחלוטין.

למרות שהיו בתרחיש 16 מקומות, תוך קצת יותר מ30 דקות כל המקומות במכירה המוקדמת נתפסו ורבים אמרו לי שרצו להרשם ולא הספיקו.
תכננתי אפילו ליצור סרטון טיזר לתרחיש, אבל זה היה מיותר אחרי שהכל נתפס כל כך מהר 😊

1787722589720.webp

"הדים של ברזל" – Echoes of Iron, תרחיש קת'ולהו מקורי שכתבתי.
יצא לי להריץ אותו פעמיים בכנס באותו יום – בבוקר הנחתי בהפתעה קבוצה שהמנחה שלה נעדר,
היה מוצלח אבל קצת שוחק 😊
בעקרון זה דרש ממני לוותר על הפעילות אליה הייתי רשום וגם לוותר על זו שאחריה כדי שיהיה לי זמן לנוח לפני ההרצה המתוכננת של הערב.

לגבי התרחיש עצמו – צוללת סובייטית מתחקה אחר שדר מצוקה בתדר לא מוכר.
היה מותח, מאיים ומלא תובנות והפתעות ואני לא אוסיף יותר למקרה שמי מהקוראים עוד ישחק בתרחיש.
המקומות לתרחיש נתפסו במהירות שיא לשמחתי.

1787722359971.webp

הרגעים הקטנים הם מה שבאמת עושה עבורי את הכנס:
שיחה עם סופר על ימי הBECMI העליזים, לחלוק חוויות עם מנחה צעיר, לשמוע כיוונים חדשים מאיש סגל, להכיר עוד חבר לתחביב שמסתבר שהוא אולדסקול עם קבוצה שלמה ולדעת שיש יותר קבוצות קת'ולהו בחוץ משחשבתי.

דרקוניקון 2026 היה מעולה!
החזרתי את החרב לנדן, כיסיתי את סמל הכת, עטיתי את הברדס וחזרתי הביתה עייף, בלי קול אך מאד מרוצה.

365, 364, 333… ממש תכף דרקוניקון הבא! אתם מוכנים?

בדרך כלל לא נהגתי להגיע לכנסי דרקוניקון. אני נשארתי מאחורי הוילון ולא יצאתי לציבור.
כבר כנס שני שיוסי משכנע אותי להגיע. :LOL:
לראשון הגעתי כשחקן, לשני כבר שוכנעתי להגיע כמנחה.
אני כבר 36 שנה מנחה משחקים ומשחק - בהתחלה D&D על כל גרסאותיו, הספקתי גם להנחות Space Master של I.C.E ובעשור האחרון גם
Call of Cthulhu של Chasoium. בשנים האחרונות התחברתי ShadowDark. מבחינת שחקן, מלא שיטות בעולמות מגוונים לאורך השנים - כאלו שאהבתי יותר וכאלו שפחות.
הפעם החלטתי לתת מהניסיון העשיר שלי ולשתף את הקהילה - בהחלט הדרקוניקון הזה היה משובח יותר מהקודם. המקום היה מזמין ומרווח יותר - (כי ההוואנה מסתדר לי יותר עם תחביב הסלסה/בצ'טה). בניצוחו של יוסי ארגנו אחלה מגה תרחיש עם 4 מיני תרחישים. גם אני לא אשתף יותר מדי על זוועות מפעל השימורים של משפחת מארש במידה ונחליט להריץ אותו בעתיד שוב אבל ממש נהנתי, כולל עם חבורת השחקנים המנוסים שאני קיבלתי לשולחן שלי.
לצערי, גם המשחק שהייתי אמור לשחק של ShadowDark בוטל בדקה ה80 ובמקומו שלום התאמץ להריץ DCC - בהחלט שיטה חביבה, קטלנית ולא יותר. ואם הייתי נרשם ליום השני אין לי ספק שהייתי הולך למשחק השני של יוסי.
אני רושם תרחישים חד פעמיים שונים ואולי, אולי אני אריץ משהו בשנה הבאה ... למרות שמתישהו ב2027 אכנס לפרויקט של The One Ring.
עד אז ...

רועי

גילוי נאות- לא הייתי בכנס כבר יותר מ-20 שנה, אבל אחרי הכנס הזה והנחיה במשחק הרב שולחני של יוסי נותר רק לומר- LET'S GO!

היה ממש כיף, המקום ממש מרווח ומכבד. באתי בתכלס לביקור סופר קצר רק להריץ ברב שולחני של יוסי וקצת לפני זה, היה מגוון חביב מאד של דוכנים אבל לי אישית היה חסר קצת גיוון בשיטות שהציעו למכירה וחבל. לאור ההצלחה והגדילה של הכנס נראה לי שיהיה חכם לקדם פיתוח הנחיה של משחקים בשיטות פחות מוכרות ולהציע יותר מגוון וכמות של משחקים בפעם הבאה.

מה שלא יהיה שנה הבאה, כנראה שאהיה שם. בכל זאת, זה ממש מעבר לפינה😉

משמעותית יותר נהנתי משנה שעברה, בעיקר כי באתי עם חבר וכי אני כבר יותר מנוסה במשחק.

כשחקן
Himbeer
and the mysterious Wizard
היה חמוד מאוד עם קרב אחרון מגניב ממש וקונספט מגניב. כן הרגשתי שלא הייתה כימיה בין השחקנים ומחסום השפה עם שניים מהם היה קצת מציק.

Mythic Combat:
המכאניקה הייתה ממש מגניבה. לא באתי מתוך מחשבה שכל הסשן יהיה רק קרב, אבל מהרגע שהבנתי שזה המצב ונכנסתי לווייב של השטויות היה הרבה יותר כיף.

כמנחה
מרוץ הכבשה המטורף!
הוואן שוט הכי טוב שהרצתי אי פעם, שילוב של שחקנים מנוסים ויצירתיים, הרפתקה מדהימה ומלא הכנה שלי מראש. אגב, ההרפתקה מוכרת מאוד החול ומשום מה לא כל כך בארץ, אז ממליץ מאוד למנחים שכאן לבדוק אותה.

אל תוך הסופה
ניסיון ראשון שלי בהנחייה לילדים קטנים. הלך לא רע והם די נהנו, אם כי היה קצת קצר מדי וההיצמדות לחוקים הייתה מאוד רופפת בלשון המעטה.
זה היה דיעור מאוד חשוב בהתאמה לוייב של השחקנים ובניהול ילדים קטנים, אבל זה דרש ממני הרבה מאוד פוקוס ואלתור תמידי, ופחות נהנתי מאשר עם מבוגרים ובני גילי, שכבר נמצאים בשלב שהם יכולים גם להיות יצירתיים ולעשות שטויות אבל גם לשחק דמויות בצורה כיפית וזכירה, לחשוב מה יהיה טוב לעלילה ולעשות הכל בטעם טוב ובסבלנות.

קניות
אז כן, לא הייתי אחראי מאוד עם כסף, אבל מה לעשות, מיניאטורות זה מגניב. חוץ מזה, קניתי גם מפת קרב, שנראה לי שתהיה מאוד שימושית והרבה יותר נוחה משתי השיטות שלי עד עכשיו (לנסות לזכור איפה כל אחד ולגנוב לחברים).

23539.webp
23540.webp
הודעה חדשה מוזגה אוטומטית ב:

זה לא תלוי בנו, אבל הקפיטריה הייתה די יקרה והיינו קהל שבוי שם.
כמובן שאפשר להזמין מבחוץ וגם עשיתי זאת, אבל לדעתי חשוב שיהיו אופציות יותר שפויות גם לקהלים אחרים שיותר מורכב/בעייתי להם להזמין,
או אפילו סתם לקנות בקבוק מים במחיר הגיוני.
מאוד מאוד נכון, למזלי התארגנתי מראש על כריכים.

עריכה אחרונה:
משמעותית יותר נהנתי משנה שעברה, בעיקר כי באתי עם חבר וכי אני כבר יותר מנוסה במשחק.
נשמע טוב, חבל שלא יצא לנו להכיר את הפנים מאחורי המשתמש בפורום :)
תתחדש על הרכישות!

אז אסכם קצת מהפינה שלי, בתור מי שהולך לכנס הזה מ-2007 😁

העבודה מול אקספו היא מצד אחד מאוד נוחה, כי זה מרכז כנסים מסודר עם הרבה צוות מיומן שזה מקל. למשל לא מגיעים בבוקר ומגלים שלא סידרו בכלל את המקום (*שיעול* הוואנה קלאב)
מצד שני, אנחנו בהחלט הדג הקטנטן בין ארועי ענק ולפעמים היחס בהתאם. עיין ערך ההופעה המיתולוגית של שרית חדד.

אבל בשקלול הכל אני מאוד מרוצה מה Venue.

הכנס עצמו היה הצלחה אדירה - אפילו שהשנה החולפת הייתה עמוסה בארועים הקשים בישראל שכולנו חווים, אז היה לנו פחות זמן ממה שרצינו.

תודה אדירה לכל הסגל שעמל וטרח, בזכותם יש את הכנס כמו שהוא. השדרוג של האתר היה מאוד מוצלח הודות ליואב ולאינה מה שהקל גם משמעותית בקופות. ובכל התחומים היה שיפור ושדרוג. אז תודה.

החוויות של המשפחה מהכנס
מעבר להיות מארגן של הכנס, אני גם משתתף וגם כל הילדים מגיעים לכנס איתי ☺️
הקטנה הגיעה איתי כל בוקר לכנס מרגע הפתיחה והייתה בו בערך 12 שעות כל יום. היא עזרה לי בארגון, התלהבה ברמות על, שיחקה בשלושה משחקים (The missing sheep, אל תוך הסערה, חתולים קסומים), שיחקה במשחקי לוח, צבעה מיניאטורות והסתובבה בין הדוכנים - ויצאה עם ערמות של קוביות ועם רצון להכין קוביות בבית בהשראת Resinbar.

האמצעי כבר לא מתעורר בבוקר, אבל גם הגיע לשחק בשני הימים - בפלייטסט של Arcs במסדר הדרקון ובמרוץ אל כוכב הנצח. גם הוא שיחק במשחקי לוח במהלך הכנס וביום שני עזר לנו בקיפולים ויצא עמי בסגירה ☺️

הגדולה באה לעבוד 😉 והייתה בדוכן הפונדק, היה ממש כיף לראות שם בפעולה. לשחק השנה לא ממש שיחקה אבל תמיד יש עוד שנה.

החוויה שלי
אני גם שיחקתי בלא מעט משחקי לוח, בעיקר עם המשפחה אבל גם עם חבר שבא עם הילדים שלו. גם שיחקתי במשחק של Draw steel עם SabreRunner SabreRunner שהיה מצוין והייתי רשום למשחק של קוסמיר עם Nextorl Nextorl
שלא יצא בסוף לפועל כי… אחד המנחים של המשחק הרב שולחני מרוץ שליחים אל בטן האדמה בעולמות פראיים היה עם גרון גמור אז קפצתי להנחות במקומו- והיה אדיר!
עברו כמה שנים מאז שהנחתי בפעם האחרונה ושכחתי כמה כיף זה להנחות בכנס - והייתה לי חבורה מצוינת שאמנם לא הכירה עולמות פראיים אבל קלטה את השיטה במהירות והיה ממש דוהר וסוער 🥳 חופש האילתור בשיטה הוא נהדר, בסוף השחקנים השתמשו ברוח יסודנית של אש כדי לבנות תותח לבה עצום תוך כדי קרב ואז השמידו את הראש של ארכיטקט הבשר עם התותח 💪
החוויה של משחק רב-שולחני היא נהדרת וכבר מצפה להזדמנות הבאה להריץ את ההרפתקה.

כרגיל מכרתי כמה ספרים בדוכן יד-2, שזה כיף שיש בית חם למשחקים שאני כבר לא צריך. אישית התחדשתי במשחק שלוף 7.

מעבר לכך היה ממש כיף לפגוש את כולם.ן - אנחנו אמנם המארגנים אבל לגמרי נהנים מהחוויה ומהקהילה.
שנה הבאה גם נדאג למפגש פונדקאים מפנק יותר 😁

היה דרקוניקון מעולה.

הרצתי את "הכתרה", לארפ פילוסופי-רגשי בן שעה שכתבתי לשני שחקנים, אשר מתנהל בלי מעורבות שלי בעת המשחק. חרף חששות שלי בדבר הפורמט, ובדבר דפי דמות ארוכים, הלארפ היה מוצלח מאוד (ותודה על משחק דרמטי ונפלא Adran Adran). לא אספיילר יותר מדי, אבל ההכתרה התקיימה, לאחר אובדן קורע לב, במובן שונה מאוד מהתכנון המקורי שלה.
פנו אלי לאורך הכנס (ואפילו לפניו) לא מעט אנשים ששאלו על הלארפ, גם לאור הנושאים ובעיקר כי הקונספט של שני שחקנים סקרן אותם. עכשיו כשאני יודע שהלארפ עובד, בין היתר תודות להרצה פרטית נוספת (תודה ג גאלאן מירטוקן מירטוקן), אדע שאפשר להריץ אותו פעמיים בכנס הבא.

קניתי עם מירטוקן מירטוקן משחק קופסה ישראלי, בעיקר כדי לתמוך ביוצר, ולאחר מכן רכשתי בדוכן יד 2 עותק חדש בניילון של Detective: City of Angels. רציתי לקנות את המשחק הזה כמעט שנתיים, וכמעט נשברתי למרות מחיר משלוח משוגע, אך בסוף מצאתי אותו חדש, בחצי מחיר :) שקלתי לקנות את The Great Wall אבל המחיר היה מעט גבוה מדי לטעמי, אז הספקתי ברכישה נוסטלגית של חבילה הגיעה שהיה אחד ממשחקי הילדות שלי. לאחר מכן שיחקתי מצודות עם Nextorl Nextorl amitf0123 amitf0123 ואחרים, ופגשתי חברים אחרים.

לצערי הייתי יכול להיות יום אחד בלבד, אבל ממה ששמעתי, גם היום השני היה מצוין.

ההשקעה והתחושה של דרקוניקון, כתמיד, נראו והורגשו בכל רגע. תודה רבה לדניאל וחגי The oldman The oldman the Nerubian the Nerubian וכמובן לשאר הצוות, על שנתנו את הנשמה (ובפרט לחגי שסבל את ההצקות שלי). פשוט מופלא איך אתם מצליחים להתעלות על עצמכם כל שנה מחדש!

וואו, איזה כיף היה!

קודם על אגיד על המקום והאווירה שהיה מגניב שעלינו עוד דרגה למקום כזה מגניב! הייתה אווירה מגניבה ורצינית ורמה באמת גבוהה של הפקה. העומס כן היה קשה, בעיקר בשעות הבוקר, שהיה מאוד רועש לשחק, אבל אחר כך היה יותר טוב, והצוות בכללי היה ממש רציני ועוזר!

אני אישית התכוונתי להשתתף במשחק אחד ולהדריך שניים, אבל חזרה מוקדמת למילואים גרמה לאחד המשחקים שלי להיות מוקדם ליום ראשון ואז להתבטל.

במשבצת הראשונה יצא לי לשחק במשחק בשיטת הקוסמיר יחד עם חבר. השהם היה נחמד מאוד, והשיטה חמודה, אבל היה המון רעש, והיינו המון שחקנים, אז זה די צלע. רושם לעצמי לא להרשם יותר למשחקים של מעל חמישה שחקנים.
חוץ מזה, היו גם שחקנים שלא הכירו את העולם של הספר, וזה דרש הסבר ארוך מאוד בתחילת המשחק ופגע מאוד באווירה של לשחק בספד שאנחנו אוהבים בהמשך, כי הם עדיין לא שחו בזה. עם כל האהבה, אני חושב שזה צריך להיות חובה במשחקים כאלו להגיע עם הכרות מינימאלית.

במשבצת הבאה הנחיתי משחק פרי פיתוחי, הגרסא השנייה של "השבט", שמבוסס על מערכת "מנוע הלהקה" שאני מפתח, שבו הם שיחקו שבט של אנשי מערות שמנסה למצוא לעצמו מערה חדשה.
(בגרסא הזו עשיתי ניסוי בשילוב ק20 בדינמיקות שחיצוניות לשבט, שעבד חלקית)
היו לי מגוון מחשבות על המכאניקה, אבל בעיקר אני מרגיש שנפלנו על חבורת שחקנים בוגרת וכיפית, והיה גם קורע מצחוק, וגם הרגיש שהשחקנים ממש לוקחים את התפקידים בשבט ומניעים אותו קדימה חברתית. נורא נהניתי, ואני חושב שגם הם.
(אגב, BadBug BadBug , אני כאן!😇 אשמח מאוד לשמוע !🙂)

לבסוף, בגלל המילואים שלי, העבירו משחק שלי משני לערב ראשון, אבל לא היה ברור אם ירשמו אליו שחקנים ברגע האחרון. נשארתי לחכות לבקשתו של the Nerubian the Nerubian , ואיכשהו, היוצרות התהפכו, והוא עצמו, לא מלאך ולא שרף, הריץ לי ולעוד שחקנים שהמדריך שלהם הבריז להם משחק דוהר וסוער של פת'פיינדר פראי!
אני שיחקתי דמות שממש שלפתי באותו רגע מהאינטרנט כי לא היו מספיק דפי דמות, ואיכשהו כל אחד ממש צלל עמוק לתוך הדמות שלו, כולל אותי ששיחקתי נוכלת עם כמה אישיאויות ומבטאים, ברברי קורע מצחוק, ואבא וביתו בת ה12, ששיחקה בכשרון רב גמדה עם בעיות שתייה, לא פחות. היה כיף להפתיע, גם בזכות השחקנים שידעו להרים וגם בזכות חגי המדריך הנדיר!!

אחרי זה גם עשיתי סיבוב קניות ופגשתי את Envinyatar Envinyatar המלך ורכשתי את ספרי הבסיס של קלדאריה.

זהו, היה לי ממש כיף. אם יש לי הערות זה בעיקר על העומס, אבל מארגני הכנס היו כרגיל מדהימים, סובלניים, עוזרים ורגישים.
הייתה לי מחשבה אולי צריכה להיות מערכת של משוב על משחקים, אבל אני תוהה אם זה כדאי, למרות שאישית אותי כשהם זה מעניין

התחלתי את היום הראשון בהרצה של תרחיש של בין ערפל לקיטור. אני כבר רגיל להריץ אותו, ועדיין כל הרצה שונה מקודמתה. כיף לראות איך כל קבוצה פותרת את אותם האתגרים בצורות שונות. האולם בו שיחקנו היה רועש למדי, אבל התמודדנו. קצב ההתקדמות היה כמעט מושלם, כאשר סיימנו את התרחיש בדיוק דקה לפני סוף הסבב.

בבין-לבין, כשפיניתי את השולחן, יצא לי לדסקס עם צמד המנחים שבאו להנחות בו אחרי את השיטה שכתבו (ARCS). ממש נחמד לפגוש אנשים נוספים שיוצרים שיטות ותוכן - אמרתי להם לפרסם את השיטה בפונדק כשתגיע לבשלות :)

אחר הצהריים שיחקתי בפלייטסט משחק קופסא של משחקי מילים, התוצר של שיתוף פעולה בין יניב חפץ ("יניביזם") ודוב לדעת. חוויה מעניינת ומהנה של הומור, שנינות תחרותית והמון בדיחות קרש.

גולת הכותרת של הכנס עבורי הייתה לשחק את "הכתרה". הניסיון שלי במשחקי תפקידים חיים מצומצם, ולארפ דרמטי שכזה בהחלט היה יציאה מאזור הנוחות עבורי. אך התיאור והמבנה שלו סיקרנו אותי מאוד, ולאחר שקראתי את רקע הדמות שלי הבנתי שיש פה פוטנציאל אדיר. בהתאם, השתדלתי לשחק אותו על הצד הטוב ביותר, וזה השתלם. אני יכול להגיד שהמשחק הזה הוא מהחוויות הטובות ביותר שהיו לי במסגרת התחביב. תודה ענקית ל- rui rui . למי שעוד לא זכה לשחק בלארפים שלו - אני ממליץ בחום.

היום השני של דרקוניקון היה יותר רגוע. בחציו הראשון התנדבתי בקופות. בערב שיחקתי במיזם אספמיה - משחק-שיטה שהכרתי רק משיטוטים פה בפורום. היה משחק מוצלח על חבורת חוקרים בשנות העשרים שנאבקים בקנוניות מטרידות, קנוקנות על-טבעיות וכל מה שביניהן.

היה לי אחלה של כנס. אני מצטרף לשבחים ולתודות למארגנים, דרקוניקון הוא הזדמנות נפלאה לראות את היצירתיות והכשרון של הקהילה שלנו, וזה תענוג לחוות אותו מדי שנה ואפשרי רק בזכותכם. המאמץ שלכם ידוע ומוערך מאוד. תודה!

צאת-דרקוניקון טוב.
השנה, הוא היה בשבילי בסימן של הקוסמיר - הרצתי משחק משלי בקוסמיר 3 פעמים, וגייסתי 2 מנחים נוספים להריץ בשיטה. לצערי הרב, לא הספקתי לעשות פלייטסט להרפתקה שלי (במקום זה הייתי עסוק בלסיים עם העבודות ללימודים), אז הפעם הראשונה שהרצתי אותה בפועל הייתה ביום ראשון בבוקר!
עם כל הרצה, שכללתי קצת ושיפרתי את ההרפתקה. ריפדתי קצת חלקים שלא עבדו, הדגשתי אחרים שכן, והבנתי יותר איך להכניס את השחקנים לעולם הזה. רושאר הוא עולם שקצת קשה להריץ בו כמו שצריך, ואני תמיד מרגיש שאני שוכח משהו כשאני מריץ בו (ובדרך כלל זה לתאר ספרנים).
בראשון בבוקר, המשחק היה פשוט קצר מדי. שעתיים וחצי בדוחק, אחרי שקצת משכתי את הקרב האחרון. בראשון בערב הכנסתי קצת ריפוד ומשימה משנית נוספת, מה שהעלה את אורך המשחק לשלוש שעות. ובשני בצהריים הוא כבר ארך 3.5 שעות כפי שתוכנן. אז נחמד.
בסך הכל, הייתה קומבינציה מעניינת של שחקנים. כשרוב השחקנים דווקא כן הכירו את העולם, וכמה אפילו הכירו את השיטה. קרה אפילו וחבר נרשם לאחד המשחקים, אז היה כיף להריץ לו :), לפגוש אנשים שבאו מקהילת קוראי סנדרסון שאני מנהל, ולהוסיף כמה אנשים חדשים אליה (ואם בא לכם להצטרף, שלחו הודעה בפרטי!).

מקווה שדפי הדמות בעברית היו נוחים לכולם. העליתי כבר לפורום את דף העזר שתרגמתי, ואני מתכנן להעלות גם אותם בהמשך - אם מישהו יודע להפוך PDF ל-form fillable נורמלי וירצה לעשות זאת בהתנדבות דברו איתי.

בין לבין, יצא לי לדסקס קצת עם פלדריק (מתגלה!) על השיטה שלו, בזמן שהוא אסף את הדברים ואני הכנתי את המשחק שלי בשולחן הסמוך. יצא לי כמובן לפגוש את אדראן, רוי, עמית, גרגויל ועוד. כולל כמה אנשים שכבר לא ממש פעילים בפורום. מכרתי כמה משחקים בדוכן היד2, קניתי סט קוביות מresinbar שחזרה לארץ, להגיד שלום לחברים מקבוצת סופרי הפנטזיה, ובעיקר להתרוצץ.

היה ממש כיף לראות את SandChicken SandChicken אגב, שלקח על עצמו הכנס להריץ Mythic Mortals! אני מאמין שזו הפעם הראשונה שמישהו שאינו אני מריץ את השיטה הזו בכנס, וזה מחמם את הלב.

אני מודה שלא ממש התחברתי למקום אבל. גם בלי להתייחס למפגע הרעש שגרם לי לברוח הביתה במקום לבוא למפגש הפונדקאים, הוא הרגיש צפוף יותר מהוואנה קלאב, רחוק ממקומות אוכל נורמליים, ובכללי לא היה מאוד נוח להתמצא בו.

תלונה אחרונה שלי היא המרצ'נדייז. אני, בלשון המעטה, אינני חסיד של "אמנות" של בינה מלאכותית. ומאוד איכזב אותי לראות שהכנס מוכר מרצ'נדייז שמלא בה. ישנם הרבה אמנים בקהילה שישמחו לצייר משהו לכנס שיראה יותר טוב ויתפוס יותר טוב את ההוויה של הכנס. ואני חושב שבתחביב יצירתי כמו שלנו פשוט אין סיבה אמיתית לא לתת את הבמה הזו לאמנים אנושיים.

מה שבטוח, תודה רבה רבה לנרוביאן, אולדמן, Wizard of Dice Tower Wizard of Dice Tower וכל שאר הסגל על כל העבודה הקשה. הג'אגלינג של השולחנות והחדרים, ובקבוקי המים.

פנו אלי לאורך הכנס (ואפילו לפניו) לא מעט אנשים ששאלו על הלארפ
פנו אליך גם אנשים שחושבים שאתה צריך לחזור ולהריץ לארפ ליותר אנשים :)

(אגב, @
BadBug
BadBug , אני כאן!😇 אשמח מאוד לשמוע !🙂)
לא היה לי מושג שאתה זה פלדריק! אנחנו צריכים ללכת עם תגי הכינוי שלנו בפורום :)
כאמור נהנתי מאד מהמשחק ויש לי המון דברים לומר על השיטה - אבל זה לפוסט נפרד או הודעה.
מוכרח לומר גם שהייתי טיפה טרוד כי המשחק שלך היה לפני הרב שולחני שהרצתי, אז קרה פה ושם שהמוח שלי נדד קצת 🤭

היום השני של דרקוניקון היה יותר רגוע. בחציו הראשון התנדבתי בקופות.
אמנם לא הספקנו לדבר על משחקים ושיטות, אבל שתדע שהרצון שלך לעזור לי מעל ומעבר כשהתנדבת בקופות היה ראוי להערכה! תודה!

חוץ מהמשחקים שנהנתי מאד להנחות, אני שמח שהצלחתי למשוך לכנס לא מעט שחקנים ומנחים מהמעגלים שלי, היה כיף לפגוש את מי שידעתי שמגיע ולא פחות את אלו שהתנדנדו והגיעו בהפתעה! (אין כמו לחץ פסיכולוגי מתון).

אני מאוד נהנהתי מהכנס.
פעם ראשונה שאני מגיע לכנס, להגיע מחצור הגלילית זה לא פשוט אבל הגענו, ונפגשנו שם קבוצה והיה מהמם.

הסתובבנו בים השולחנות לראות ולחוות קצת איך אנשים משחקים, ומאוד התלהבתי מקמות האנשים והילדים שהגיעו, יש תחושה של עתיד פורה ואיכותי לתחביב הזה של משחקי שולחן בכלל ומשחקי תפקידים בפרט.

היצירות והצביעה של מיניאטורות היה נפלא, הדוכנים היו מלאים ומרשימים.

באחת הפעמים ניגש אלינו בחור שלא הכרנו ופשוט הציע לנו משחק ושיחקנו כמה משחקים במשך כשעתיים וכלכך נהננו, והכרנו חבר חדש.

דבר מאוד מעניין, דיברתי שם עם כמה אנשים מאוד חמודים, ואף אחד מהם לא הכיר את הפונדק.. לא היה להם מושג על הפורום הזה, ולא נפל להם האסימון גם אחרי שהם הבינו שהפונדק שותף בהקמת הכנס.
אז אולי ההערה היחידה שבאמת יש לי זה שהפונדק צריך לעשות משהו כדי לקבל חשיפה יותר עם קצת יותר פרטים והסבר על מה מדובר.

חוץ מזה, כנס מדהים מדהים מדהים. נהנהתי מאוד.
אתם מופלאים, גם המארגנים וגם מי שהגיע, ערב רב של אנשים קסומים וחמודים, שבאו לחוות ולתת לאחרים חוויות.

1000115490.webp

תודה

התחילו לשחק עם פאת'פיינדר בעולמות פראיים

תוכן מומלץ

נושאים לוהטים

פוסטי פרופיל אחרונים

אם נשאר לי 45 ש"ח הנחה מהשובר מנחה, יש דרך לעשות איתם משהו/להעביר אותם למישהו אחר?
אפשר להכין דמות לכל משחק בדרקוניקון שמציין באיזה דרגה הוא?
Dark sun!!! שמישהו יעלה פוסט על ההכרזות של Wizards :)
יאללה, מתחיל לראות האודיסאה. נראה איך יהיה.
אשרו לי משחק אחד לדרקוניקון ועל השני עדיין לא הוחלט כבר כמה ימים.
מה זה אומר?
חזרה