• ברוכים הבאים לפורום הפונדק
    הפונדק הוא הקהילה הוותיקה והמובילה של מבוכים ודרקונים, משחקי תפקידים ומשחקי לוח בישראל.
    ההרשמה היא בחינם ולאחר מכן תוכלו לפרסם הודעות, למכור ולקנות משחקים, לחפש קבוצה למשחק ועוד!

הרשמה /

מאפיה זומבית - עץ משחק (ניצחון למאפיה!)

• מחבר/ת הנושא מחבר/ת הנושא rui
  • תאריך התחלה תאריך התחלה
אין לי בעיה, שימו בספוילר, אבל אל תצטטו לי בלוקים. אולי יש לי קול אחד, אבל אני עצבני. ובטח שאני לא מנחה המשחק. אני פשוט שתלטן וגס רוח ולמדתי לעשות את זה בצורה ממלכתית. ונוח לי עם זה, ונראה שהאחרים אימצו את זה. הצבעת שנאה היא המצאה גאונית - הרעיון פשוט וקל להבנה. אתה מצביע לשחקנים שלדעתך דופקים את המשחק, טכנית.

לגבי המשפט הזה:
darkmo10 אמר/ה:
ספירת הודעות במאפיה זה בונוס.
הסבר?

ולגבי שני אלה:
darkmo10 אמר/ה:
לורקר=מזיק. יש לך טיעון נגד?
מוביל בדיון != מאפיונר, אבל הרבה פעמים המאפיונרים מבינים שאם הם ישתלטו על הדיון הם יוכלו 'להסיט' חצים מהמאפיה. לכן מאפיונר חכם משתלב בדיון טוב.
מה שאתה כנראה לא מבין הוא שמאפיונר טוב יכול להיות משתתף לא מוביל בדיון. או לורקר. או משתתף מוביל. או משתתף פעיל למחצה. או "החבר הכי טוב שלי". או כל ואריאציה אחרת של אינטרקציות בין שני בני אדם שאחד מהם הוא בוגד והשני תמים [מתוך הגדרתו]. אז לא, מאפיונר לא עובד על אופציות בינאריות.

דארקמו,
זגזוג בהצבעות ושינוי תכוף שלהן הוא סממן מאפיונרי לעילא ולעילא. זה יוצר בלבול. בלבול טוב למאפיונרים [ועושה את המשחק משעמם ומתיש]. היחס להצבעה צריך להיות קצת יותר בוגר, לפחות אם אתה מבין שההצבעה שלך יכולה לדפוק את המשחק לעיירה. לכן, הצבעות אקראיות וכל מיני גלגולים מחדש, לאורך זמן, זה כמו להגיד "לא אכפת לי למי אני מצביע". ולטאוניז אמור להיות אכפת למי הם מצביעים. למאפיונרים - לא. אגב, היה קטע שבו הצבעת לי ומיד שינית הצבעה לעצמך. אפשר לראות את זה כקשר בין שנינו, לפחות בתחילת המשחק, ואז זה מחשיד גם אותי. אבל שיהיה. האווירה הכללית כאן היא במילא לטובת המאפיונרים [המון מגיבים, לחץ, הרבה הצבעות להרבה אנשים, חוסר סדר, מגיבים לא החלטיים]. מעבר לכך, אתה השתמשת פעם או פעמיים בFOSING, בהודעה הזו למשל [מצביע לשחקן אחד ומאשים שחקן אחר]. ולבסוף, משהו שמזכיר פליטת פה פרוידיאנית למדי. אני מקווה שלא הוצאתי אותה מהקשר אחר:
darkmo10 אמר/ה:
אתם מבינים, אנשים פוחדים לצאת בהאשמות סרק, כי אז ישאלו אותם "למה אתה מאשים?"
הבעיה הייתה כשאמרת "אנשים מפחדים לצאת בהאשמות סרק". למאפיונרים יש יותר מידע, ולכן הם נוטים לומר יותר אמת [!], על אף שהם משקרים הרבה. כמו למשל, מאפיונר יכול לקרוא בטעות למישהו "אזרח" בלי להוסיף הסתייגות כלשהי. פשוט להגיד "מכיוון שזה וזה הוא אזרח, אז X". לפי דוגמא אחרת, מאפיונר יודע שההאשמות שלו הן האשמות סרק, ולכן הוא אומר שמדובר בהאשמות סרק, בלי לשים לב שהוא מציין פרטים שרק הוא יודע. זה לא wifom. למאפיונרים באמת יש הרבה מידע, ואם אתם מכירים קצת ביון, אתם יודעים שמפעילי סוכנים לא רוצים לשמוע שמות של מקורות שהם לא בקשר ישיר איתם, מחשש שיפלטו בטעות משהו שיסגיר אותם. ככה באמת עובד המוח האנושי. אנחנו משתמשים במידע שיש לנו באופן חופשי.

"ספירת הודעות במאפיה זה בונוס"=הוספתי את זה כבונוס ולחיזוק דברי, אבל זה לא העיקרון.

אמרתי שלורקר מזיק, לא שלורקר מאפיונר.

מאפיונר לא עובד על אופציות בינאריות, אבל מאפיונר חם מנסה להזיז את הדיון לאן שנוח לו. לא משנה איך.

תגדיר FOSING, אני לא מתמצא בכל המושגים האלה (לפחות למדתי מה זה wifom)

הזגזוג בהצבעות נבע מלחץ של זמן.

נניח שנייה שאני מאפיונר. אמרתי שכולם, גם אחרים (בהנחה שאני מאפיונר הם אזרחים, נכון?) מפחדים לצאת בהאשמות סרק. זה קצת סותר את התיאוריה שאמרתי "האשמות סרק" כי אני מאפיונר. (אם זה לא wifom, מה זה? wibm - wine is behind me? או שיש לך הגדרה נוספת לזה?)

וכמו שאמרתי, רציתי ללחוץ על דיבור והאשמות מלחץ של זמן, ולא משום סיבה אחרת.

לסיום, אני חייב להגיד שהייט ווט דופק אותנו כי במקום שקול ילך על מי שאתה חושב שהוא מאפיונר הקול הולך על מי שאתה חושב שאתה שונא את המשחק שלו.
כמו שגאלאן אמר,
גאלאן אמר/ה:
hate vote זאת תועבה שלא צריכה להתקיים. כשאני מצביע למישהו זאת הדרך שלי להגיד "אני מתכוון לעשות עליך לינץ'", וכל דבר אחר (כמו "ללמד אותו להתנהג בצורה מסויימת", כמו שקרה כמה פעמים) זה לא רק לא רציונלי, אלא מזיק.

ועל פי השיטה של מי שלא אכפת לו למי הוא מצביע=מאפיונר אפשר להגיד שאם אתה מצביע למי שאתה שונא ולא למי שאתה חושב שהוא מאפיונר שלא אכפת לך אם אתה מצביע למאפיונר ומשם להסיק שאתה מאפיונר. אבל כמובן שזו לא באמת המסקנה שלי כי אני יודע שזה WIFOM מטורף שלא אומר כלום.

או ששניהם.
או שאף אחד מהם.
ואני יכול להגיד שאני חושב שאף אחד מהם. יש לי הרגשה שהמאפיונרים נשארים ברקע. מצד שני, גם אם הייתי מאפיונר הייתי אומר את זה (אלא אם כן המאפיונרים האחרים היו נשארים ברקע ואז לא הייתי רוצה להסגיר אותם).

בקיצור, יש לי הרגשה שאנחנו חבורת אזרחים מטומטמים שמתקוטטים על כלום ושיש איפה שהוא חבורת מאפיונרים שיושבים מאחורה וצוחקים. עלינו. ואני חייב להגיד שאם הייתי אחד מהם הייתי צוחק גם.

"משתיל דיון"- נראה לי שאתה די מגזים כאן במאפיונרים שלנו, כמו שכבר אמרו, איך הם יכולים להשתיל דיון אם הם לא מדברים עד הלילה?

"או שדארקמו הוא מאפיונר"- למה דווקא דארקמו, מבין, גם אותי הוא מחשיד, אבל למה אתה מסתכל רק עליו? יכול להיות שכול אחד כאן הוא מאפיונר, לא רק הוא, צריך לפתוח עיניים על כולם

דארקמו- אחרי שראיתי את ההודעה שלך אני יכול לומר- למה אתה אומר "בטח, אני אזרח, יכול להיות שיש כאן איזה מאפיונר שצוחק עלינו", זו אמירה שהייתי מצפה לראות אצל מאפיונר פעיל שאומר "לא! אל תחשדו בי! המאפיונרים מסתתרים ברקע!"

1. אז ככה. FOS זה להגיד שאתה "שם עין על מישהו" ובעצם רומז לזה שאולי תצביע לו. זה נקרא pseudovote, או "הצבעה למחצה". אבל זה עוד יותר חשוד במצב שבו אתה מאשים מישהו אבל מצביע למישהו אחר.
2. "נניח שאני מאפיונר". wifom בגודל של הירח, בערך.

דינרבלו אמר/ה:
חברה שנייה רגע יש לנו שתי אפשרויות גדולות פה.
אחד מהמאפיונרים משתיל לנו פה דיון.
או שדראקמו הוא מאפיונר.
"נניח שאני מאפיונר"

darkmo10 אמר/ה:
"ספירת הודעות במאפיה זה בונוס"=הוספתי את זה כבונוס ולחיזוק דברי, אבל זה לא העיקרון.
שוב, לא הבנתי למה התכוונת.

darkmo10 אמר/ה:
אמרתי שלורקר מזיק, לא שלורקר מאפיונר.
לא משנה. לא חשוב. דיברתי על "מוביל דיון = מאפיונר".

darkmo10 אמר/ה:
מאפיונר לא עובד על אופציות בינאריות, אבל מאפיונר חם מנסה להזיז את הדיון לאן שנוח לו. לא משנה איך.
נכון. אבל אפשר שיהיה לו נוח לא לעשות כלום, או רק להגיב בצורה פושרת.

darkmo10 אמר/ה:
הזגזוג בהצבעות נבע מלחץ של זמן.
אחרי שהצעתי להשתמש בתוכנית ססק במאפיה הקודמת, אמרתי שזה היה בתום לב, למרות שבפועל ידעתי שיש חסם וקיוויתי שאף אחד לא ישים לב לזה. אתה עושה כאן את אותו הדבר.

darkmo10 אמר/ה:
לסיום, אני חייב להגיד שהייט ווט דופק אותנו כי במקום שקול ילך על מי שאתה חושב שהוא מאפיונר הקול הולך על מי שאתה חושב שאתה שונא את המשחק שלו.
בטח שהייט ווט דופק אותנו. אבל לא אכפת לי. אם שחקן עיצבן אותי עד כדי כך שזה יוצא מגבולות הדיון ונכנס לתחום האפור והמעיק של טכניקת חרא ושטויות, אז אני אצביע לו. כי המשחק חשוב בדיוק כמו לנצח.

King Revange אמר/ה:
1. אז ככה. FOS זה להגיד שאתה "שם עין על מישהו" ובעצם רומז לזה שאולי תצביע לו. זה נקרא pseudovote, או "הצבעה למחצה". אבל זה עוד יותר חשוד במצב שבו אתה מאשים מישהו אבל מצביע למישהו אחר.
2. "נניח שאני מאפיונר". wifom בגודל של הירח, בערך.

דינרבלו אמר/ה:
חברה שנייה רגע יש לנו שתי אפשרויות גדולות פה.
אחד מהמאפיונרים משתיל לנו פה דיון.
או שדראקמו הוא מאפיונר.
"נניח שאני מאפיונר"
לא wifon, לאמאסו :mrgreen:

(תגובה רצינית עוד מעט)

דארקמו, אתה אומר בצורה עקיפה שאתה לא מאפיונר, ביחד אם שאר הדברים שעשית(זגזוג בהצבעות, האשמת אנשים שהם מאפיונרים בצורה עקיפה) אתה נראה די מאפיונר, אבל עכשיו שמתי לב למשהו, מה קרה לאלדרין, נקסטורל, והפייטן?, בהתחלה הם דיברו הרבה, ועכשיו הם פשוט נעלמו.

טוב, בינתיים הדבר היחידי שיש לי להגיד זה שאני מסכים עם דרקמו בדבר אחד- נורא קל כאן לא להגיב. מישהו זוכר את התגובה האחרונה של נקסטורל? או אלדרין? יש כאן קבוצת אנשים שמדברים המון, עוד כמה אנשים שהם פעילים אבל פחות, וכמה אנשים שהם לורקרים לכל דבר (כלומר אולי הם הגיבו מידי פעם, אבל לא אמרו כלום בתגובות שלהם). עוד דבר שאנחנו יודעים זה שבכל מאפיה ואנילה בפונדק שאני יכול לזכור לפחות חלק מהמאפיונרים היו לורקרים. במרבית המקרים זה רובם, ולפעמים אפילו כולם.

אז כן, אני רוצה עכשיו שאנשים שלא שמענו אותם כמה עמודים יצטרפו לדיון. אל תגידו "אני כאן", זה קל. תגיבו תגובה עניינית לדיון, ותנסו להצטרף אליו לגמרי.

זה מחק לי תגובה לעוג אז אני אתמצת אותה.
עוג - אני לא מבין אותך. רגע אחד מנסה לחפות עלי - "למה אתה מסתכל רק עליו?" ודקה אחרי, הודעה אחרי, אתה מאשים אותי. עוג, חביבי, מה נסגר?
---
1. אני מצביע למישהו אבל חושד במישהו אחר. יש לי 2 חשדות ואחד חזק/משמעותי יותר לדעתי.
2. נניח. אז? וכן, זה WIFOM. יש לך חשד שהוא לא יכול להיות מפורש כWIFOM?
---
מישהו יכול להסביר את מה שהסברתי על הבונוס בשפה של KR? לא נראה לי שאני מצליח לתרגם את זה מדארקמואית מדוברת...

אני אנסה שוב - הוספתי את ספירת ההודעות לחיזוק דברי. הם היו סוג של בונוס להודעה, אבל הם לא העיקרון היחיד שעל פיו טענתי שהוא לורקר.

אני אחזור שוב - מוביל דיון זה לא מאפיונר, אבל מאפיונר חכם מנסה לשלוט בדיון בצורה טובה בלי להיות המרכז שלו.

אפשר שיהיה נוח. אבל דיברתי על מאפיונר חכם, לא עצלן. וכן, אתה צודק. יש לי הרגשה שזה המקרה - המאפיונרים מגיבים רק בצורה פושרת, יושבים בצד, וצוחקים עלינו בלב שלהם.

אחרי שהצעתי להשתמש בתוכנית ססק במאפיה הקודמת, אמרתי שזה היה בתום לב, למרות שבפועל ידעתי שיש חסם וקיוויתי שאף אחד לא ישים לב לזה. אתה עושה כאן את אותו הדבר.
???

אם לא אכפת למישהו לדפוק אותנו זה רע מאוד, גם אם הוא טאוני.

גאלאן - +1

1. או שאתה פשוט משליך האשמות מסביבך. אני אבדוק ואראה אם יש לך עוד האשמות מרחפות בסביבה.
2. לשבת עם שחקן שאני מאשים אותו במאפיונריות ולשחק ב"נדמה לי" זה צעד מוטעה. קל הרבה יותר להתבלבל ככה. בפרפרזה אחרת, חוקרי FBI מצאו שבהרבה מאוד מקרים, חוקר שמנסה לחקור פסיכופת, "נשבה" על ידו לעתים קרובות. לפעמים התפקידים מתחלפים, והפסיכופת חוקר בעצמו. זה לא קשור לזה שהוא משוגע, זה קשור לזה שתבנית האישיות שלהם היא כריזמטית להחריד. אני לא מוכן לקחת סיכון וליצור תאוריה שיושבת על כתפיים זרות.

שוב, אני לא אוהב לדבר על "המאפיונרים" שיושבים בצד וכו' וכו'.

מאיפה אתה יודע כל כך הרבה על הFBI ולמה לעזאזל בדקת את כל זה?
1. אני מניח שזה בדיוק מה שתעשה.
2. אז בואו נשמח שאני לא פסיכופת. מאיפה כל סיפורי הFBI האלה ואיך זה בדיוק קשור ל"נדמה לי"?
ואיך אפשר לנחש מניעים של מישהו בלי WIFOMים?

wine in front of me
משפט שמבוסס על ואזיני מהסרט "הנסיכה הקסומה", ומה שהוא תכלס אומר זה מעגל אין סופי של פסיכולוגיה הפוכה ומשולשת ומרובעת. זה דבר איום ונורא במאפיה, ומשום מה אנשים כל הזמן קוראים לדברים לא קשורים wifom. אם אתה מגיע לwifom, תעשה כמיטב יכולתך להתעלם ממנו- אתה רק תסתבך מזה, אין תשובה נכונה למצב כזה

1. תשובות בהמשך.
2. זה קשור כי אם אתה רוצה במקרה לשקר לי, ואנחנו בונים סיפור ביחד, אז יותר קל לך להכניס לי שטויות לראש כי אנחנו יוצרים מין co-working של כמה הודעות. ואז זה מרגיש לי יותר בטוח וכו' וכו'.

אין לי מושג מה זה FBI ומה זה wifom, העתקתי את זה מוויקיפדיה.

2. אנחנו בונים סיפור ביחד? אתה מנסה לרמוז לי שאני איתך במאפיה? אני מניח שאם זה היה המצב הייתי יודע את זה (ועל הדרך הייתי יודע גם שאני מאפיונר). ומה מרגיש לך איך יותר בטוח? אם משהו מרגיש לך יותר בטוח - קח הפסקה של דקה, תחשוב קונספירטיבי ותחזור. אלא אם כן אתה רוצה להישאר בנקודה שמרגישה לך בטוח מדי.

אם אתה לא יודע מה זה FBI או WIFOM, למה אתה משתמש בזה? אתה מחשיד אותי מאוד.

ואם כבר לחשוב קונספירטיבי - יקנו את זה שאנחנו ביחד במאפיה, יפילו אותך, יפילו אותי, ירדו מאפיונר ואזרח והמאפיה תרוויח עוד זמן על חשבונך. אחלה תכנית. למרות שאני מניח שאם אתה אזרח לא חשבת על זה. במקרה כזה, המאפיה תרוויח זמן כפול. אבל תתעלמו מזה - זה חשיבה קונספירטיבית ןWIFOMית.

נושא ישן: שלום . לא היו תגובות חדשות בנושא זה במעל 60 ימים.
אין לפרסם תגובות אלא אם התגובה עדיין רלוונטית, אלא לפתוח נושא חדש.

התחילו לשחק עם פאת'פיינדר בעולמות פראיים

תוכן מומלץ

נושאים לוהטים

פוסטי פרופיל אחרונים

אם נשאר לי 45 ש"ח הנחה מהשובר מנחה, יש דרך לעשות איתם משהו/להעביר אותם למישהו אחר?
אפשר להכין דמות לכל משחק בדרקוניקון שמציין באיזה דרגה הוא?
Dark sun!!! שמישהו יעלה פוסט על ההכרזות של Wizards :)
יאללה, מתחיל לראות האודיסאה. נראה איך יהיה.
אשרו לי משחק אחד לדרקוניקון ועל השני עדיין לא הוחלט כבר כמה ימים.
מה זה אומר?
חזרה