• ברוכים הבאים לפורום הפונדק
    הפונדק הוא הקהילה הוותיקה והמובילה של מבוכים ודרקונים, משחקי תפקידים ומשחקי לוח בישראל.
    ההרשמה היא בחינם ולאחר מכן תוכלו לפרסם הודעות, למכור ולקנות משחקים, לחפש קבוצה למשחק ועוד!

הרשמה /

כתר רקוב - עץ משחק (מו"ד 4, 4/4)

• מחבר/ת הנושא מחבר/ת הנושא rui
  • תאריך התחלה תאריך התחלה
נושא
תקצירי עלילה (א')
(ב')
(ג')
(ד')
הנפשות הפועלות (א')
(ב')
(ג')
(ד')
(ה')
(ו')
עץ ההרשמה מידע על ת'נדיאן
IN
"לא מכיר... לכרגע" אומרת אילידיה בחיוך יודע רגע לפני שהם מגיעים אל המבנה והשיחה נקטעת.

"הוא ראה אותנו" אומרת אילידיה כאשר היא מזהה את התזוזה "החלון שם, מישהו לא חיכה לפגוש את המנטור הקודם שלו ממנה שנראה" אומרת אילידיה ומתחילה להסתכל מהצדדים, מתרחקת לכיוון אזור בו תהיה דלת אחורית או משהו כזה בהרגשה שמישהו הולך לפצוח בבריחה מהם.

אילידיה -

"אם הייתי נותן לדלת נעולה לעצור אותי, לא הייתי מוצא את עצמי שתוי לגמרי בספינה לעבר איי וילר סטיורנה. סיפור אמיתי ליום אחר" וירניק לוקח את הסכין שלו ומתחיל לשחק עם המנעול, אך בטרם הוא מצליח לסיים את העבודה, מקל מעלה עשן נזרק היישר מתוך הבית לעבר הכניסה. וירניק נחנק לרגע, משתעל בעודו מגשש את דרכו הרחק משם, ואילידיה שמה לב שאחד החלונות נפתח וממנו יוצא סאטיר בעל שיער חום מדולדל ופרסות בעלות פסי זהב. הוא מתחיל לרוץ משם, קופץ מעל הגדר שמקיפה את הבית בתקווה להיעלם ברחוב הראשי.

IN
"תגיד, קראולי היה בעבר סאטיר עם פרסות זהב?" אומרת אילידיה, תוהה בכלל אחרי מי היא רודפת, ומזנקת קדימה בריצה, קופצת החוצה. כול מה שהיא צריכה זה להגיע קרוב מספיק, והיא תוכל להשליך את צנצנת החומצה שלה... החומר שם דביק בצורה מוזרה בשביל לכאב את הסאטיר המוזר הזה. היא רצה קדימה, מקווה שהגדר האטה את הסאטיר מספיק.

OUT
לכוח רפש פתאומי יש טווח של 10 משבצות. האם אני בטווח?
אם לא, פשוט תגיד איזו מיומנות לגלגל (בתקווה שאילידיה לא תהיה כושלת יתר על המידה).

"ודאי, אדוני הנכבד. סמכותו הדתית של האב תאודוריאן לא ניתנת לערעור, אבל אולי כדאי לתת לאנשים קצת זמן להתרגל אליה, להתכונן לתקנות של כבודו" אומר שירו כשהוא מרכין את ראשו בכבוד בשנית. הוא מתקרב אל הכהן, תוך כדי שהוא מבהיר לבריונים שהוא אינו מעוניין להרע לו.
"אני מאמין שהאב תאודוריאן הקדוש ירצה שהציבור יקבל את סמכותו ברצון, ולא מתוך התנגדות. אם תיתן קצת זמן לסוחר להתכונן לבואן של התקנות, אותן הוא יהיה חייב למלא כשהן יחולו, הוא יקבל אותן בהבנה גדולה יותר, ולא ירגיש שנעשה לו עוול" הוא אומר בשקט לכהן, על מנת שהסוחר לא ישמע.
"אם תנחיל את התקנות בהבנה להמונים, הם ירצו בהן לא פחות ממה שהוד קדושתו רוצה. לעומת זאת, אם תכפה עליהם תקנות מחמירות מבלי שיינתן להם הזמן להתכונן אליהן - הציבור פשוט יתקומם נגדן. כמו שאמר הפילוסוף המדיני קוקובו-קוניארי: 'אין גוזרים גזירה על הציבור, אלא אם כן הוא יכול לעמוד בה'".

הקטור-
הקטור לא מקשיב אל האב כאשר הוא צועד אל עבר הקלף. הוא מתיישב ומצחו מתקמט שהוא מחזיק את נוצת הכתיבה. הוא נראה מוטרד, אך אף אחד לא מסתכל עליו ברגע זה.
״הכל בשביל הקווסט״ אומר הקטור בלחישה ומתחיל לכתוב. הוא כותב מכתב לריבון הברק, מכתב שכולל כל מה שהם עברו עד עכשיו. נוגע בהתערבות המלכה ואבירי המעמקים במאבק, אך לא מעמיק.
״לו ותרצה הרחבה בנושאים אלו, תאלץ לנצל בון נוסף. כידוע לך, בכדי להשיג בון ממשפחת נפטיס אנו זקוקים למידע שיסייע לנו בחיפוש אחר הקווסט.
בתודות, הקטור דה לה נפטיס״ חותם האביר הסוף המכתב.
הוא סוגר את המכתב ומניח את חותם השעווה שלו, סמלה חרב הנמצאת במי אגם בכדי לוודא שרק הריבון ייקרא את המכתב. אבל לפני שהוא מעביר את המכתב הוא עוצר לכמה רגעים. האם הוא באמת ינסה לחלץ ככה בכוח מידע בשביל הקווסט? האם הוא יסגיר את חבריו בשביל להשלים את מטרת שושלתו?
מבטו של הקטור מתמלא נחישות, המשפחה שלו והקווסט ארוך השנים חשובים יותר מהכל. ״זה צריך להגיע לקריאת כתר, הישר לידיו של ריבון הברק״.

אילידיה -

"בן של תיש, תתפסי אותו" וירניק נאבק לומר בין שיעול לשיעול - אילידיה זורקת את הצנצנת וזורקת אותה, מנסה לכוון לעבר הסאטיר החמקמק.

META
גלגול התקפה.

שירו סנשאי -

"לא מדובר בחוקים חדשים. זה ברור שלורד נורברט עושה ככל העולה על רוחו בארודר" הכוהן מיישיר מבט לשירו, ומשהו בעינו העיוורת משרה בדם הדרקון חוסר נוחות, כאילו הוא מסוגל לבחון אותו גם איתה, ואולי אף יותר.
"השתהינו כאן מספיק בכל מקרה. דע שקרב היום בו התקנות ייאכפו בצורה רצינית" הוא מפנה את מבטו הרושף לסוחר, ולאחר מכן משיב אותו לשירו-סנשאי. "ובאשר אליך - אם אתה שליחו של העוצר, הרי ודאי תשמח לסייע לבן בריתו. במידה ותשמע על איש המכנה עצמו 'ידי צדק', עדכן באופן מיידי את הכוהן הקרוב ביותר שתוכל למצוא. אל תעשה דבר מעבר לכך" הוא הולך משם, מעט צולע, בבירור לא מתכוון להרחיב בפני דם הדרקון על ההקשר של האיש.

"אלף תודות" הסוחר תופס את תשומת ליבו של הלוחם בעודו מביט בכוהן ובשומריו מתרחקים מהמקום. "בלעדיך, הוא בוודאי היה הורס את כל הדוכן! אני מגיע לארודר שנים דווקא בזכות ההקלות מהתקנות של האב תאודוריאן. אם גם פה הוא יאכוף אותן... אלים, האם עלי יהיה לסחור בדוכסות וילאס?" הוא ממלמל לעצמו. "הרי גם שם הם אדוקים יתר על המידה".

הקטור -

"כמובן" האב ממתין בסבלנות בשעה שהקטור מנסח את מכתבו, שקוע במחשבות, ארשת פניו מודאגת.
"אדאג לכך באופן אישי. בנתיים, אני ממליץ לך להתאזר בסבלנות במידה ותרצה למצוא את האישה - אולי תוכל לשקוע במדיטציה או להתפלל בהיכל הראשי, הוא פתוח לכולם בכל שעה".

IN
אילידיה משליכה את הבקבוקון מידיה, "ובפנים!" היא צועקת כאשר היא מקווה שהצעקה הפתאומית שלה תגרום לסאטיר באמת לסובב את הפנים לכיוון הזריקה המדויקת.

META
פעולה משנית- רפש פתאומי
התקפה: 18+5=23 נגד קשיחות (25 אם לאילידיה יש יתרון קרבי על ההפתעה).
פגיעה: 4 נזק חומצה והמטרה מואטת עד סוף תורה הבא.

אילידיה -

התכסיס של חצי האלפית פועל היטב - הסאטיר מסתובב ומרים את זרועותיו להגן על פניו. הצנצנת פוגעת בידו, והתכולה כולה נשפכת על פניו ונוזלת מטה מטה. האיש מסתבך, בקושי מצליח לראות להיכן הוא רץ, עד שפוגע בכרכרה ריקה ונופל לתוכה.

״ובכך, מסתיים המרדף הפטתי ביותר שידעתי מימיי״ וירניק מסנן בעודו רץ לצד אילידיה, והשניים תופסים את זמוס רגע לפני שהוא מצליח לצאת מהכרכרה ולברוח.

״זה לא אני, ב-ב-באמת, זה לא אני!״ הוא זועק בעודו מנסה לבעוט בשניהם בפרסותיו, אך הם מצליחים להשתלט עליו. מספר עוברי אורח מביטים בהם בהפתעה, עד שוירניק מתקרב אליהם, נותן לאילידיה להתעסק עם הסאטיר הפרוע לרגע.

״אין מה לראות כאן. המשיכו בדרככם״ וירניק מרים את ידו.
״מה קורה פה, צלופח?״ דורש אחד מהם. ״התדרדרת לחטיפת אנשים ברחובות?״
״חלילה. תגידו, שמעתם על המטבעות שיצאו לטיול?״
״מה?״
״זה סיפור ילדים מוכר. יום אחד, קבוצת מטבעות הרגישה בודדה וחסרת חברים. כל אחד מהם רצה שיבזבזו אותו, אז הם עזבו את מערת הדרקון בה שכנו עידנים וטיילו לאורכה ולרוחבה של ת׳נדיאן, עד שמצאו בית חם בארנקו של איכר עני. כעבור יום הוא רכש מהאופה הצנוע כיכר לחם, שבתורו שילם לנגר שישפץ את ביתו, אשר מיהר לרכוש פטיש חדש מהנפח, שהחליט לתת בידו של בנו האביר כסף בו יוכל להשתמש במסעו הגדול כדי לקטול את הדרקון השכן. האביר הגיע, מעד על סדק במערב ושבר את מפרקתו, והמטבעות חזרו לאוצר הדרקון״.
האנשים, המומים מעט, משתתקים. לבסוף אחד מהם פוצה את פיו: ״אז מה הנקודה שלך?״
״מטבעות אוהבים לטייל. לכו תהיו איכרים עניים״ הוא זורק מספר שקיקי זהב לכל אחד מהצופים, שלוקחים אותם בחמדנות בריאה ומסתלקים משם במהירות.

״שעת הסיפור נגמרה״ וירניק חוזר לאחר שאילידיה כבר הספיקה לקשור את הסאטיר. ״כלומר, השעה שלי. עכשיו תורך לספר סיפור״.
״וירניק, ב-בקשה! אתה יודע שמעולם לא רבנו, אתה חייב להבין שאני מ-מצווה לשתוק!״
״תגידי, אילידיה, כמה צלופחים את חושבת שצריך כדי לחשמל סאטיר למוות?״ הוא שואל ברוגע למראה פניו המחוויר של האיש.

IN
אילידיה מושכת את הסאטיר בחזרה לכיוון הרחוב ממנו הם באו, לסמטה דרכה הוא ברח. "אז, זה זמוס?" שואלת אילידיה, "הרבה פחות מרשים משציפיתי" אומרת חצי האלפית, ומתכופפת אליו.
"אז, אם ברחת, אני מנחשת שאתה יודע בדיוק למה הגענו, אני צודקת?" שואלת חצי האלפית.

עריכה אחרונה:
הקטור-
"תודות לך אבי" אומר הקטור בחיוך, אך אב המקדש יכול לשים לב שמדובר בחיוך מאולץ. נראה שיש להקטור הרבה מחשבות לאחר המכתב שכתב.
הוא יורד אל ההיכל הראשי, כורע על ברכיו בתנוחת תפילה ופשוט לוקח את זמנו בניסיון לסדר את מחשבותיו, לשאול את הרוח הלבנה אם הצעדים שהוא נקט עד כה יובילו אותו אל הקווסט.

שירו מהנהן בכבוד לכהן כשהוא מבטיח לו שיעשה זאת במקרה וישמע כל פיסת מידע על 'ידי צדק'.

"אולי כדאי לך לשקול את הרפובליקה או את האימפריה. אם אני זוכר נכון, באימפריה אמנם סוגדים ללועט, אבל לא כופים את האמונה הזו על אחרים" הוא אומר לסוחר כשהוא עוזר לו לסדר את מרכולתו.
"או שאולי תחליף את מרכולתך - משהו אומר לי שסוחרי נשקים יתקבלו בממלכה בברכה בזמן הקרוב" שירו מציע בחיוך רפה.

"מהיכן אתה מגיע לכאן?" הוא שואל את הסוחר בזמן שהוא מביט לצדדים, מחפש לאן נעלם קראנג.

איגנציוס מתרחק בזהירות מן הבית המסתורי, ומשתופף מאחורי פינה של אחד הבתים הסמוכים. לאחר מכן הוא ממלמל לחש קצר בשפה האסטרית ומזמן יד ערטילאית. הוא מושיט את ידו בזהירות מן המסתור שלו ומנחה את יד הרפאים אל עבר הידית הכסופה, ואז מורה ליד ללחוץ באיטיות על הידית.

באותו הזמן הוא מנסה לדלות מזכרונו אילו יצורים יכולים להשאיר הילה כה חזקה, וגם קשורים בכסף.

META
יד מאגית - מטיל את הלחש כדי לנסות לפתוח את הדלת מרחוק.
גלגול התגנבות - 8 + 4 = 12
גלגול ידע עם מאגיה - 10 + 8 = 18

אילידיה -

נראה שהסאטיר רוצה להעלב, עד שוירניק מושך בכתפיו כמסכים וממלמל "נו, אלו הם החיים".
"אני יודע למה אתם פה, א-אבל באמת, אתם חייבים להבין אותי. א-אין לי אפשרות לדבר על זה, הם ישברו אותי לשניים. וירניק, א-אני מבקש ש-"
"אתה לא בעמדה לבקש בקשות" וירניק גורר את הסאטיר הצידה תוך כדי שהוא ממשיך להתחנן, עד שהוא זורק אותו על הרצפה, כפות, ומאפשר לו להישען על אחד מקירות ביתו.
"דבר".
"א-אז זאת הברירה שמוצבת בפני? למות עכשיו או אחר כך? א-אתה מפלצת, וירניק, זה מה שאתה!"
"המפלצת מתחילה לאבד מהסבלנות שלה" וירניק מתכופף על שתי רגליו, מביט בו היישר בעיניו. "תפלוט את זה החוצה. איפה לעזאזל קראולי?"
"א-אני לא יודע איפה קראולי" מנסה זמוס, "אבל א-אני יודע שהוא מתכנן משהו גדול. הוא הגיע הנה והימר אפילו יותר מהרגיל, הפסיד הון תועפות. לא נראה שזה בכלל הפריע לו, הוא טען שהוא עומד להפוך לעשיר בעוד מספר ימים".
"מה הוא עוד אמר?"
"אני נשבע, כלום!"
"שקרן! אז למה אתה מפחד לדבר?!" וירניק מאבד את קור רוחו, דופק בכוח על קיר האבן בשעה שזמוס מקפל את ראשו לתוך ידיו בפחד.

הקטור -

האביר יורד מטה במדרגות ועומד להתקרב לחדר התפילה עד שהוא רואה, לפתע, את האישה הגבוהה - היא בדיוק קונה מספר עשבים בבקבוק זכוכית מאחד הכוהנים. היא מביטה בו לרגע בעניין, וחוזרת לעסקתה עם הכוהן, מזרזרת אותו במעט.

שירו-סנשאי -

"אני מעדיף שלא להתקרב לאימפריה, מבלי להעליב. יותר מדי חוקים נוקשים, אני לא רוצה לדרוך שם בטעות למישהו על הזנב ולאבד רגל" הסוחר מרים את ידיו לאות פיוס, בעודו ממשיך לסדר את דוכנו. "אבל אני שוקל לעזוב לרפובליקה, אולי. נראה לי שהעסקים שם יהיו יציבים יותר. אין לי כוונה להתחרות עם נשקי הגמדים, בטח לא עכשיו" הוא נושם עמוקות רגע, להסדיר את הלחץ שהיה שרוי בו.

"אני מגיע במקור מסנואופיק. עזבתי כשהכיבוש היה בלתי נמנע, מעט לפני הקרבות האחרונים. לא הסתכלתי לאחור מאז, ובחיי שאני מאושר. שוב, מבלי להעליב" הוא סוקר לרגע במבטו את דם הדרקון.

איגנציוס -

הדלת, למרבה ההפתעה, נפתחת לחלוטין. איגנציוס מביט מרחוק ורואה שמיד לאחר שהחזיר את היד המאגית, מנגנון הנעילה פועל מחדש - הידית זזה מעצמה ומסתובבת, מאפשרת לזיז הנעילה של המנעול לצאת החוצה. הדבר חסר משמעות, כיוון שהדלת עצמה פתוחה לגמרי, אבל מסקרן... נראה שדווקא העובדה שהשתמש בקסם פתחה את הדלת. הוא מפשפש במוחו לחשוב מי עלול לעשות דבר שכזה - ישנה אפשרות, גם אם לא ריאלית במיוחד, שמדובר בפיה או בשד. לרוב יצורים אלו לא קשורים לכסף, אבל ישנם חריגים מסוימים, וייתכן שהם חזקים מספיק להשאיר טביעת אצבע כל כך ברורה כאן.

הקטור-
הקטור נעמד במרחק מסוים ממנה. לא ישר מאחוריה שכן הוא לא רוצה להפעיל לחצים מיותרים, אך לא רחוק מדי בשביל שהיא תברח לו ותעלם. ברגע שהיא מסיימת את עניינה הוא פונה אליה. ״סלחי לי גברתי, אך תוכלי במטותא להקדיש לי דקה מזמנך?״.

הקטור -

נראה שהאביר התקרב מספיק כדי שלא תימלט ותברח - היא העיפה מבט מהיר לעבר היציאה, אך קלטה שהוא בעמדה בה יוכל לרדוף אחריה, גם אם הוא עטוף בשריון ונושא חרב.
"בטח. מה אתה צריך?" היא מסגלת לעצמה טון נעים, מיישירה מבט לעיניו.

הקטור-
"אני סבור שכבר יצא לנו להיפגש היכרות קלה במאחזו של הלורד. אני הוא הקטור דה לה נפטיס, האם יורשה לי לדעת את שמך?" שואל הקטור, הוא שומר על נימוס וטון נעים כמו שלה, אינו מנסה להיות מאיים באף צורה שהיא.

הקטור-
"ובכן, הגבירה נסי. האם תואילי בטובך לספר לי על מיקומו של הברנש העונה לשם קראולי? כמובן שלו ואינך יודעת היכן הוא, אשמח לו תוכלי לתת לי את המידע אשר כן יש בידך" אומר הקטור ברוגע, לא נראה שעניין השם היה דחוף לו. אם כי הקטור כן סוקר את האישה לרגע, מנסה להבחין אם היא שיקרה לו על שמה.
META
תובנה: 18+2=20.

הקטור -

לא נראה לאביר שהיא שיקרה, אך ייתכן שהיא פשוט טובה בזה.
"קראולי? מסתובב בעיר, אני מניחה" היא מושכת בכתפיה. "ממליצה לך לשאול את הצלופח. אתם אלו שמסתובבים איתו" היא עוצרת אחרי המשפט האחרון, נושכת את שפתיה מעט כאילו לא התכוונה להרחיב בדיבורה, ולבסוף משלבת את ידיה.

הקטור-
״אני בספק שיש לך מידע כללי על מיקומו של קראולי בזמן שיש לך מידע מדויק עם מי מסתובב וירניק. איני מעוניין להזיק לך, אז אני מציע שתשתפי איתי פעולה בכדי שנוכל לסיים את ענייננו ותוכלי לחזור ללמוד רפואה במקדש״ אומר הקטור, כעת בטון יותר רשמי ופחות נחמד, כמזכיר אביר המתשאל אזרחים. הגברת נסי בבירור מסתירה ממנו מידע ולא נראה שהוא הולך להרפות בקרוב.

נושא ישן: שלום . לא היו תגובות חדשות בנושא זה במעל 60 ימים.
אין לפרסם תגובות אלא אם התגובה עדיין רלוונטית, אלא לפתוח נושא חדש.

התחילו לשחק עם פאת'פיינדר בעולמות פראיים

תוכן מומלץ

נושאים לוהטים

פוסטי פרופיל אחרונים

אם נשאר לי 45 ש"ח הנחה מהשובר מנחה, יש דרך לעשות איתם משהו/להעביר אותם למישהו אחר?
אפשר להכין דמות לכל משחק בדרקוניקון שמציין באיזה דרגה הוא?
Dark sun!!! שמישהו יעלה פוסט על ההכרזות של Wizards :)
יאללה, מתחיל לראות האודיסאה. נראה איך יהיה.
אשרו לי משחק אחד לדרקוניקון ועל השני עדיין לא הוחלט כבר כמה ימים.
מה זה אומר?
חזרה