• ברוכים הבאים לפורום הפונדק
    הפונדק הוא הקהילה הוותיקה והמובילה של מבוכים ודרקונים, משחקי תפקידים ומשחקי לוח בישראל.
    ההרשמה היא בחינם ולאחר מכן תוכלו לפרסם הודעות, למכור ולקנות משחקים, לחפש קבוצה למשחק ועוד!

הרשמה /
  • עליית שרי הרונות מתחילה בעברית!

תמכו עכשיו בפרויקט החדש של הפונדק עם שלוש הרפתקאות בערכה אחת, הדפסה שנייה של ספר הבסיס ואוגדן המפלצות, והמון משחקי תפקידים, קסם, והרפתקאות

חידון

ברק, אתה לא. לחידה הזאת יש המון גרסאות, אתה ענית על גרסא אחרת, כל הכבוד. אבל מה התשובה לחידה שאני הבאתי?
אני אמר/ה:
אתה נמצא בהצטלבות דרכים, יש שתי דרכים שאתה יכול ללכת אליהן. באחת נמצאת מפלצת נוראה, ובשניה יש אוצר, אתה לא יודע איזו דרך מובילה לאוצר ואיזו דרך למפלצת. בהצטלבות יש שומר שיודע רק שתי מילים בשפה שלו, תיק ותק. אחת מהמילים היא "כן" והשנייה- "לא", ואתה לא יודע מה זה מה. יש לך שאלה אחת בלבד לשאול אותו ולפיה אתה צריך לדעת לאיזה דרך ללכת כדי להגיע לאוצר.
יש שומר אחד, והוא לא שקרן.

תלוי. אם ת'נשגב או דרגה 15+, זה לא משנה (נק"ן!).
ותשובה-"אם הדרך הימנית מובילה למפלצת, תגיד תיק. אם הדרך הימנית מובילה לאוצר, תגיד תק. מה יש בדרך הימנית?"
או
שפת גוף.
או
"הבנת שפות! האם האוצר נמצא בדרך הימנית?"
או
.....

קופיל, קרוב אבל לא.
אני אמר/ה:
אתה נמצא בהצטלבות דרכים, יש שתי דרכים שאתה יכול ללכת אליהן. באחת נמצאת מפלצת נוראה, ובשניה יש אוצר, אתה לא יודע איזו דרך מובילה לאוצר ואיזו דרך למפלצת. בהצטלבות יש שומר שיודע רק שתי מילים בשפה שלו, תיק ותק. אחת מהמילים היא "כן" והשנייה- "לא", ואתה לא יודע מה זה מה. יש לך שאלה אחת בלבד לשאול אותו ולפיה אתה צריך לדעת לאיזה דרך ללכת כדי להגיע לאוצר.
הוא יודע רק שתי מילים, בשפה שאתה לא מכיר.

הדבר הכי קרוב שהגעתי אליו:

אתה מצביע על אחת הדרכים ושואל 'תיק', אם הוא עונה 'תיק' בחזרה, משמע הדרך הזו היא הדרך הנכונה (לא - לא וכן - כן = כן)
אם הוא עונה 'תק' אז הדרך הזו היא לא הדרך הנכונה (כן - לא ולא - כן = לא).
(וזה עובד אותו דבר עם תק).
למרות שזו דרך מתמטית, זה הדבר הקרוב ביותר שהגעתי אליו.

קופיל אמר/ה:
חידה 2:
50 גמדים, בעלי מצנפות [או זקנים?] אדומות וכחולות, נכנסים לחדר בזה אחר זה וחייבים להסתדר בשורה שבה האדומים מימין והכחולים משמאל. כיצד יעשו זאת, בלא תיקשורת מילולית או גופנית, בעוד שהגמד הנכנס אינו יודע איזה מצנפת [או זקן?] לראשו?
גמד נכנס לחדר
אם החדר ריק, הוא נעמד באמצע
אם בחדר יש רק כובעים אדומים, הוא נעמד בקצה השמאלי של השורה
אם בחדר יש רק כובעים כחולים, הוא נעמד בקצה הימני של השורה
אחרת, הוא נעמד בין הגמד עם הכובע הכחול לגמד עם הכובע האדום שעומדים באמצע החדר

ברק אמר/ה:
עוד חידה... שלושת האנשים הכי חכמים בעולם עומדים בשורה, כאשר האדם האחרון רואה את השתים שמלפניו האדם השני רואה את האחד שמלפניו והראשון לא רואה אף אחד....
עכשיו מתוך כמות של 3 כובעים שחורים ו2 לבנים שמים להם כובעים על הראש, כאשר כמו שאמרתי האחרון רואה את הצבע של הכובעים של התיים האחרים אבל לא את שלו, השני רואה את הצבע כובע של האדם הראשון אבל לא את שלו, והראשון לא רואה שום כובע
אומרים להם שמי שידע איזה כובע הוא לובש לא ימות.. אחרי מספר דקות הראשון[ זה שלא רואה שום כובע אחר] צועק שהוא יודע.. איך הוא ידע ואיזה צבע כובע היה לו?
הכובע שהיה לו הוא שחור, והוא ידע את זה ככה:
זה שרואה שני כובעים לא צעק, ולכן הוא לא ראה שני כובעים לבנים (כי אז היה יודע ששלו שחור)
זה שרואה כובע יחיד הבין שהכובע שהוא רואה והכובע שעליו הם או שני שחורים, או שחור ולבן.
אם הוא היה רואה לבן, הוא היה צועק ששלו שחור.
מאחר והוא לא עשה את זה, זה שלא רואה כלום הבין שהכובע על ראשו הוא בהכרח שחור

הזוטון הרעב אמר/ה:
הדבר הכי קרוב שהגעתי אליו:

אתה מצביע על אחת הדרכים ושואל 'תיק', אם הוא עונה 'תיק' בחזרה, משמע הדרך הזו היא הדרך הנכונה (לא - לא וכן - כן = כן)
אם הוא עונה 'תק' אז הדרך הזו היא לא הדרך הנכונה (כן - לא ולא - כן = לא).
(וזה עובד אותו דבר עם תק).
למרות שזו דרך מתמטית, זה הדבר הקרוב ביותר שהגעתי אליו.
נכון. עוד חידה(יש לי כמה):
אתה הניצול היחיד מספינה טבועה והגעת לאי קטן שחיים בו אנשים קניבלים שדוברים את שפתך. יש להם מנהג: אם מישהו מגיע לאי והעובדה הראשונה שהוא אומר שקרית, הם שורפים אותו ואם היא אמת הם תולים אותו. אם הוא לא אומר עובדה תוך שעה הם פשוט זורקים אותו לתנינים. אם מישהו מצליח להגיד משהו שיציל אותו הם רואים שהוא מספיק חכם ומצרפים אותו לשבט. מה תאמר כדי שהם לא יהרגו אותך ויצרפו אותך לשבט?

חידה:

יש בגינה 100 גמדים איך תסדר אותם מבלי שגמד אחד עומד ליד השני , בגינה יש 110 מקומות.
50 מהגמדים בעלי בגדים אדומים וחמשים בעלי בגדים כחולים מותר שכחול יעמוד ליד אדום וכך ההפך אך אסור שהיה רוח יותר משמשבצת אחת והם צרכים למלות את כל המקומות.

חידה:

אתה נמצא בחדר ומולך 3 אסירים. אסיר אחד דובר אמת תמיד, אסיר שני שקרן תמיד, והאסיר השלישי רנדומלי - עונה תשובה אקראית, שיכולה להיות אמת, שקר, או תשובה שאינה קשורה לשאלה. אתה לא יודע מי כל אחד, והם כן. אתה צריך, באמצעות 2 שאלות בלבד, לגלות מי כל אחד.
מטעמי נוחות האסירים עומדים בשורה, כאשר הימני זה אסיר א', האמצעי אסיר ב' והשמאלי אסיר ג'.

אל תנסו לפתור את זה בראש...

ממש לא.

שניהם יצביעו על דובר האמת. תקרא כמו שצריך.

"אם אני אשאל אותך *בעתיד*.."

אם באמת הייתי שואל את דובר השקר בעתיד, הוא היה מצביע על עצמו, והוא יודע את זה, לכן הוא יגיד לי שבעתיד הוא יצביע על דובר האמת.

בפתרון שלי נכון, לא "בערך נכון".

לא. זה 'אם אני אשאל את השני, מה הוא יגיד לי שהוא?דובר אמת או שקרן?'

והנה אחת משלי:
דוקטור לוסי שמעון כתב את הספר מלחמת העולם הראשונה. הספר הודפס לראשונה בתאריך הנ"ל:03/11/1919.

מה לא הגיוני :?:

בדיחידה-
אתה נמצא בחדר אם עו"ד,מאפיונר,ועבריין שכנותי...
יש לך אקדח ו2 כדורים ואתה חייב לירות איתם,על מי תירה?
2 יריות בעו"ד

עכשיו חידה אמיתית-
יש 20 כורים במערה,כדי להשתעשע קצת הם לוקחים כדור ומשחקים במערה חשוכה!
הם מוסרים את הכדור אחד לשני,הם מיספרו אחד את השני שברגע שיגיעו ל20 יסיימו את המשחק,עכשיו שמוסרים את הכדור כל פעם הנמסר צריך להגיד כן או לא.
אז איך הכורים יודעים מי קיבל את הכדור?

תשובה לחידה של פנג-
הכל הגיוני,הוא פירסם את הספר אחרי שנגמרה...

נושא ישן: שלום . לא היו תגובות חדשות בנושא זה במעל 60 ימים.
אין לפרסם תגובות אלא אם התגובה עדיין רלוונטית, אלא לפתוח נושא חדש.

התחילו לשחק עם פאת'פיינדר בעולמות פראיים

נושאים לוהטים

פוסטי פרופיל אחרונים

מתחיל בפעם הראשונה את המסע המופלא של עולם הדיסק!
הרגע שמתי לב, אתמול בדיוק, לפני שנתיים הצטרפתי לפורום!
לאחר דחיות רבות, הצלחנו תחת מטר הטילים, לקיים עוד סשן מטלטל של קת'ולהו: אימה על האוריינט אקספרס.
עולמות השנה, פיזי או בזום?
רכבת האוריינט אקספרס עוצרת בקונסטנטינופול אבל האימה ממשיכה לדהור.
חזרה