• ברוכים הבאים לפורום הפונדק
    הפונדק הוא הקהילה הוותיקה והמובילה של מבוכים ודרקונים, משחקי תפקידים ומשחקי לוח בישראל.
    ההרשמה היא בחינם ולאחר מכן תוכלו לפרסם הודעות, למכור ולקנות משחקים, לחפש קבוצה למשחק ועוד!

    הרשמה /
  • עליית שרי הרונות מתחילה בעברית!

    תמכו עכשיו בפרויקט החדש של הפונדק עם שלוש הרפתקאות בערכה אחת, הדפסה שנייה של ספר הבסיס ואוגדן המפלצות, והמון משחקי תפקידים, קסם, והרפתקאות

חידון

PeskyTiger אמר/ה:
Ogmios אמר/ה:
אבל כמו שאתה בטח יכול לנחש, לא תכנתתי C מאז שהיא נחשבה לשפה שאפשר לעשות איתה משהו, אז אפסיק להתווכח. אני אנסה לשחק עם זה קצת עם הקומפיילר בעבודה (בבית, מן הסתם, אין לי שיקוצים כאלה על המחשב).

כאן, אולי? :)
אויש, זה.
"שיקוץ" - כל תוכנה קשורת עבודה שבטעות מצאה את דרכה למחשב הביתי שלך. לתוך הקטגוריה הזו נופלים קומפיילרים, תוכנות חיבור מרחוק כמו WebEx או VirtualRoom, ואפילו bookmark לאתר הבית של החברה שלך.

"נחשבה לשפה שאפשר לעשות איתה משהו" - שים לב לגוף השלישי של המשפט הזה. תרצו או לא, C כבר שנים נחשבת לשפת נישה, שטובה מאד לדברים מסויימים, אבל איטית מידי (מבחינת זמן פיתוח, לא ביצועים סופיים של קוד) לרוב הצרכים. מה לעשות, התעשיה משתנה עם השנים.

ובכלל, משחקים מזעזעים עם va_args ו-va_list חתומים על לפחות אחד מהבונוסים השנתיים שקיבלתי במהלך הקריירה, אז מי אני שאגיד משהו רע על low level :orcwink:
 
nitzans אמר/ה:
בדיחידה-
אתה נמצא בחדר אם עו"ד,מאפיונר,ועבריין שכנותי...
יש לך אקדח ו2 כדורים ואתה חייב לירות איתם,על מי תירה?
2 יריות בעו"ד

עכשיו חידה אמיתית-
יש 20 כורים במערה,כדי להשתעשע קצת הם לוקחים כדור ומשחקים במערה חשוכה!
הם מוסרים את הכדור אחד לשני,הם מיספרו אחד את השני שברגע שיגיעו ל20 יסיימו את המשחק,עכשיו שמוסרים את הכדור כל פעם הנמסר צריך להגיד כן או לא.
אז איך הכורים יודעים מי קיבל את הכדור?

תשובה לחידה של פנג-
הכל הגיוני,הוא פירסם את הספר אחרי שנגמרה...

לא הגיוני איך הוא ידע על מלחמת העולם זה נתון רק אחרי המלחמת העולם השניה (נתנו לי את השם).
 
מה שלא הגיוני זה השם לוסי,אתה מתייכס לכותב בלשון זכר ("כתב")
אגב,השם מלחמת העולם הראשונה היא קיים כבר ב1920(ויקיפדיה) וגם זכור לי משיעור היסטוריה אחד שנשיא ארה"ב בזמנו(את השם שלו אני לא זוכר :lol: ) אמר שבגלל התנאים של חוזה ורסאי(הנוראים מצד מעצמות המרכז) תפרוץ מלחמה נוספת תוך דור(ככה שסביר להניח שחשבו על הרעיון עוד לפני 1920,ויש הגיון בספר בעניין)
 
פנג הדרואיד אמר/ה:
לא. זה 'אם אני אשאל את השני, מה הוא יגיד לי שהוא?דובר אמת או שקרן?


לכל הרוחות!

זה שהפתרון שלי לא תואם את מה שאתם מכירים כתשובה, לא אומר שהוא לא נכון. תחשבו רגע!
אני מכיר גם את זה ד"א. אני מעדיף את זה שאמרתי.

לאלה מכם שצריכים הבהרה, אז ככה: כמו שאמרתי אני ניגש לאחד מהם ושואל: "אם אני אשאל אותך בעתיד (אפשר גם אם הייתי בעבר, ועוד וריאציות, זה לא משנה)
מי דובר האמת, מה תגיד לי?"

אם אני במקרה ניגש לדובר האמת: הוא יודע שאם אני אשאל אותו בעתיד הוא יצביע על עצמו, ולכן גם כאן הוא יצביע על עצמו.
אם אני במקרה ניגש לשקרן: הוא יודע שאם אני באמת אשאל אותו בעתיד מי דובר האמת הוא ישקר ויצביע על עצמו, אז כאן הוא ישקר ויגיד שבעתיד הוא היה מצביע על השני-דובר האמת.

ובבקשה על תתווכחו על החידה הזאת, תפתרו את שלי, היא הרבה יותר מסובכת.
 
Prince_Kheldar אמר/ה:
חידה:

אתה נמצא בחדר ומולך 3 אסירים. אסיר אחד דובר אמת תמיד, אסיר שני שקרן תמיד, והאסיר השלישי רנדומלי - עונה תשובה אקראית, שיכולה להיות אמת, שקר, או תשובה שאינה קשורה לשאלה. אתה לא יודע מי כל אחד, והם כן. אתה צריך, באמצעות 2 שאלות בלבד, לגלות מי כל אחד.
מטעמי נוחות האסירים עומדים בשורה, כאשר הימני זה אסיר א', האמצעי אסיר ב' והשמאלי אסיר ג'.

אל תנסו לפתור את זה בראש...

זה באמת חידה די קשה לא הלך לי איתה אני החשוב על זה ונרא מה היה.
 
הנה לכם חידה שאולי תקשה עליכם קצת:
נתון בניין בן מאה קומות. לכם יש שני כדורי בדולח. עליכם לבדוק מאיזה קומה ומעלה ישברו כדורי הבדולח אם תזרקו אותם, ולעשות זאת במספר מימלית של זריקות.
תנאי החידה הם:
א. אם כדור נשבר בקומה מסוימת, הוא ישבר גם מכל הקומות שמעליה
ב. אם כדור לא נשבר בקומה מסוימת, הוא לעולם לא ישבר בה או באף קומה מתחתיה
ג. יש לכם שני כדורים, ואם כדור נשבר לא ניתן להשתמש בו שוב (משמע: שיטת האריה במדבר לא תעבוד, תחסכו את זה ממני ומעצמכם)
ד. עליכם לדעת בדיוק מאיזה קומה ומעלה הכדור ישבר
ה. ישנה אפשרות שהכדור לא ישבר מאף קומה

רמז: ניתן לגלות תוך פחות מעשרים זריקות.
בהצלחה!
 
אתה מתחיל מהקומה השלישית ועולה בקפיצות של שלוש.
אם הכדור ה1 נשבר, אתה יורד קומה. אם השני לא נשבר-זאת התשובה. אם גם הוא נשבר, הקומה מתחת זאת התשובה.

רגע יש הרבה יותר טוב, על אותו עיקרון :P

אתה מתחיל מהקומה עשירית ועולה בקפיצות של 10. אם הכדור הראשון נשבר, אתה יורד 9 קומות, ועולה אחת כל פעם.
19 זריקות מקסימום בדרך הזאת.
 
Ogmios אמר/ה:
PeskyTiger אמר/ה:
Ogmios אמר/ה:
אבל כמו שאתה בטח יכול לנחש, לא תכנתתי C מאז שהיא נחשבה לשפה שאפשר לעשות איתה משהו, אז אפסיק להתווכח. אני אנסה לשחק עם זה קצת עם הקומפיילר בעבודה (בבית, מן הסתם, אין לי שיקוצים כאלה על המחשב).

כאן, אולי? :)
אויש, זה.
"שיקוץ" - כל תוכנה קשורת עבודה שבטעות מצאה את דרכה למחשב הביתי שלך. לתוך הקטגוריה הזו נופלים קומפיילרים, תוכנות חיבור מרחוק כמו WebEx או VirtualRoom, ואפילו bookmark לאתר הבית של החברה שלך.

"נחשבה לשפה שאפשר לעשות איתה משהו" - שים לב לגוף השלישי של המשפט הזה. תרצו או לא, C כבר שנים נחשבת לשפת נישה, שטובה מאד לדברים מסויימים, אבל איטית מידי (מבחינת זמן פיתוח, לא ביצועים סופיים של קוד) לרוב הצרכים. מה לעשות, התעשיה משתנה עם השנים.

ובכלל, משחקים מזעזעים עם va_args ו-va_list חתומים על לפחות אחד מהבונוסים השנתיים שקיבלתי במהלך הקריירה, אז מי אני שאגיד משהו רע על low level :orcwink:
דווקא בקהילת הקוד הפתוח, C++ עדיין הולכת חזק. כמדומני, KDE, אחד משולחנות העבודה הנפוצים ביותר בלינוקס (אני די בטוח ש"הנפוץ ביותר"), מפותח בC++. והוא אוכל בלי מלח את ויסטה, וOSX ומה שאתה רוצה, זה פשוט אחד שולחנות העבודה הטובים ביותר.
ויש עוד אינסוף דוגמאות לדברים שמפותחים בC++. בגלל שהקוד פתוח, הוא מתגלגל מדור לדור, ודברים שבעבר פותחו בC++ נשארו בשפה הזו, כי אין סיבה לשנות את זה.


הממ קחו חידה מגניבה:
כמה צבעים דרושים בשביל לצבוע מפה, כל מפה, כך שתוכלו לצבוע אתה מפה בצורה כזו ששתי מדינות שכנות לעולם לא יהיו בצבע זהה?
זה קל, ועכשיו נראה תבן אדם שמוכיח לי את זה. :)
 
הוא מדבר על C,לא C++...

עריכה:
אה וצריך רק צבע אחד בשביל זה,לא אמרת איזה מפה,אמרת מפה,ככה שלא חייבים מפה של יותר ממדינה אחת(או מפת שולחן אפילו? :lol: ) :mrgreen:
עוד עריכה:
אם אתה בכל זאת מדבר על מפת עולם,אז 3 צבעים,אדום ירוק וכחול,מהם אפשר להגיע לכל הצבעים...
 
שתי התשובות שגויות, ואמרתי "כל מפה".

C וC++ זה אותו דבר.
עריכה:
רק כדי שלא תבינו לא נכון - זו לא אותה שפה, אבל העיקרון מובן. תיכנות OO ניתן לעשות גם עם C, כי זה קונספט ולא פיצ'ר.
 
לפני הקישור הניחוש שלי היה סתם שני צבעים, איתם אפשר ליצור אינסוף גוונים.

מצד שני אחרי קריאת הקישור אני טוען שמשפט 5 הצבעים אינו נכון תיאורטית כיוון שיכול להיווצר מצב של נקודת גבול משותפת ליותר מ5 מדינות, כמו לדוגמא במפה של 8 מדינות פיצה? הסבירות שדבר כזה יקרה מתישהוא ברצף הזמן שואפת ל100%, וכשזה יקרה 5 צבעים לא יספיקו.
מ.ש.ל
 
Prince_Kheldar אמר/ה:
ארר- עם הכדור השני אתה קופץ 2 כל פעם :P
זה 14 זריקות מקסימום הפעם

אתה טועה- נניח שזרקת את הכדור הראשון בקומה העשירית, והוא נפל. אחר כך ירדת עד לקומה השניה וזרקת. גם הכדור השני נשבר. עכשיו איך תדע אם הוא היה נשבר גם בקומה הראשונה או לא?


למעשה, גם אני הצלחתי ב 14 זריקות, אבל בדרך נכונה- זהו סדר הזריקות:
עולים לקומה ה13, ואם נשבר אז יורדים לקומה הראשונה ועולים קומה כל פעם.
אחר כך, עולים עו שתים עשרה קומת (זה כבר 25), ועושים אותו דבר. אחר כך עולים עוד :
11
10
9
9
8
7
6
5
4
3
2
קומות.
אם תחשב, תראה שזה יוצא 14 קומות מקסימום.
 
Wolf's Bite אמר/ה:
לפני הקישור הניחוש שלי היה סתם שני צבעים, איתם אפשר ליצור אינסוף גוונים.

מצד שני אחרי קריאת הקישור אני טוען שמשפט 5 הצבעים אינו נכון תיאורטית כיוון שיכול להיווצר מצב של נקודת גבול משותפת ליותר מ5 מדינות, כמו לדוגמא במפה של 8 מדינות פיצה? הסבירות שדבר כזה יקרה מתישהוא ברצף הזמן שואפת ל100%, וכשזה יקרה 5 צבעים לא יספיקו.
מ.ש.ל
נקודה אינה מיקום גיאומטרי, אין לה גודל, נפח, שטח, אורך, רוחב, או כל הגדרה גיאומטרית מרחבית/מישורית אחרת.
ועל כן שתי נקודות צמודות אינן גבול משותף.
משפט ארבעת הצבעים הוכח מבחינה מתמטית, לא יודע לגבי הקישקוש שכתוב בויקיפדיה, אבל אני יודע שישנה הוכחה מתמטית המסתמכת על תורת הגרפים (ולא על מקרים פרטיים).
 
ווד אלף: אז כנראה שזה משהו חדש.... כי אני יודע בוודאות שבמקור ההוכחה שמוזכרת בויקי הייתה היחידה.

אני וחבר שלי הכנו חידה לקבוצת מו"ד שלנו, ואנחנו מנסים לבדוק את רמת הקושי שלה [היא אמורה להיות לא קשה, כזאת שייקח איזה 10 דקות לפתור]
זאת החידה:
יש תשעה בקבוקים שמסודרים ככה: [צפון למעלה]
X X X
X X X
X X X
כשמתוכם יש: 3 רעל, 2 יין, 2 מים, אחד עם שד בפנים ואחד עם שיקוי שהם צריכים למצוא.
ה"נתונים" שהם מקבלים:

1. בשורה המזרחית את הבקבוק הנכון לא תמצא, וכל המשקאות בה שונים אחד מן השני.
2. ליד בקבוק רעל או יין תמיד יהיה בקבוק מים.
3. אם משנים את הבקבוק הדרומי-אמצעי עם הבקבוק המערבי אמצעי תקבלו שורת הפסדים למטה, ושורה לא מזיקה למעלה.
4. בסוף אלכסון עם שני יינות נמצא השד.

הנחות-
שד הוא לא משקה
ב"ליד" אלכסון לא נחשב
יין ומים הם לא מזיקים. רעל ושד לעומת זאת...

תנסו לפתור, ותגידו לי כמה זה קשה, ואם יש משהו לא ברור (כי זה אמור להיות כמה שיותר ברור)
ואם יש לכם רעיון על איך להקשות את זה טיפה אז זה מבורך =)
 
נושא ישן: שלום . לא היו תגובות חדשות בנושא זה במעל 60 ימים.
אין לפרסם תגובות אלא אם התגובה עדיין רלוונטית, אלא לפתוח נושא חדש.

התחילו לשחק עם פאת'פיינדר בעולמות פראיים

נושאים לוהטים

פוסטי פרופיל אחרונים

מתחיל בפעם הראשונה את המסע המופלא של עולם הדיסק!
הרגע שמתי לב, אתמול בדיוק, לפני שנתיים הצטרפתי לפורום!
לאחר דחיות רבות, הצלחנו תחת מטר הטילים, לקיים עוד סשן מטלטל של קת'ולהו: אימה על האוריינט אקספרס.
עולמות השנה, פיזי או בזום?
רכבת האוריינט אקספרס עוצרת בקונסטנטינופול אבל האימה ממשיכה לדהור.
חזרה
Top