• ברוכים הבאים לפורום הפונדק
    הפונדק הוא הקהילה הוותיקה והמובילה של מבוכים ודרקונים, משחקי תפקידים ומשחקי לוח בישראל.
    ההרשמה היא בחינם ולאחר מכן תוכלו לפרסם הודעות, למכור ולקנות משחקים, לחפש קבוצה למשחק ועוד!

הרשמה /
  • עליית שרי הרונות מתחילה!

תמכו עכשיו בפרויקט החדש של הפונדק עם שלוש הרפתקאות בערכה אחת, הדפסה שנייה של ספר הבסיס ואוגדן המפלצות, והמון משחקי תפקידים, קסם, והרפתקאות

הזירה-מי ינצח? (משחק פורום)

• מחבר/ת הנושא מחבר/ת הנושא muzar
  • תאריך התחלה תאריך התחלה
האמת שאוכלי המוות אוכלים את האורקים. לאורקים אין קסמים, אז הם פשוט תופסים מקום שאי אפשר להגיע אליו, שמים מגן (פרוטגו, שמגן מכול דבר שהוא לא אבדה קדברה, כולל חצים) ומתחילים לירות אבדה קדברה כאילו אין מחר וליצור שריפות. יש גם עוד כמה לחשים שימושיים, כמו זה שמעמעם קולות באזור כול שהוא וזה שגורם לבלבול, שבשימוש נכון יגרמו להרבה בעיות אצל האורקים, אבל גם בלעדיהם הם עושים הרס המוני. ואם רוצים להתחכם, יש את הלחש שמרחיק מוגלגים ממקום מסוים ומונע מהם להיכנס לתוכו, ואפשר להחשיב אורקים כמוגלגים, למרות שזה די התחכמות.

הבעיה של אוכלי המוות היא הנאזגול. אקספקטו פטרונום משפיע על רפאי טבעת? מספיק קרוב לסוהרסן?

מרתוס, אתה מדבר כאילו זה שדה קרב פתוח. זה לא הסגנון של אוכלי המוות. סביר להניח שזאת תהיה מערכה ארוכה להחריד עם המון התקפות פתע מצד אוכלי המוות.
וגם יש כל כל המון יותר סוהרסנים מנאזגולים.

אני חושב שהשאלה העיקרית היא שדה הקרב/מלחמה וכמות הזמן להתכוננות.
אם נזרוק את שני הצדדים ללוח גדול בלי שום הכנה או ידע מוקדם סאורון מנצח בלי שאלה.
אם יש זמן להתארגן ולאסוף בני ברית.. זאת כבר שאלה אחרת.

אוכלי המוות יכולים לעוף ולהשתגר ממקום למקום. בצורת ערפל אני דיייי בטוח שאי אפשר להרוג אותם עם חצים, כי הם לא לגמרי מוחשיים.

אני בטוח שאפשר לנצל את זה לרעה.. שוב, הסכנה העיקרית היא הנאזגול. ושוב, הנאזגול מפחדים מהכל. הם יכולים להביא איתם לפיד, והם מסודרים.
עריכה: ותנסה לפגוע בדרקון עם קטפולטה. האורק שמצליח לעשות את זה מבחינתי מנצח רשמית את הקרב הזה, לא סאורון. אורק כזה ראוי למלוך על האורקים כולם.

למצוא את פרודו, לקחת את הטבעת בכוח, לזרוק אותה להר המוות.

..כמובן, וולדמורט בחיים לא יעשה את זה כי הוא פוץ. אז כעקרון סאורון כבר ניצח. אבל מבחינת צבא, אני באמת חושב שלוולדי יש סיכוי. חזיתית הם נמחצים, אבל עם מספיק תכנון..

אני בטוח לחלוטין. בספר השביעי כשלוקחים את הארי מבית הדודים שלו והם נתקלים באמבוש וחוזרים ונאספים בבית וויזלי אני זכור שהם היו בהלם שוולדמורט יכול לעוף בלי מטאטא

נכון שוולדמורט פוץ, אבל לא כול אוכלי המוות שלו פוצים גם. חלקם ילכו לחפש את הטבעת אולי. ואם זה יקרה, לוולדמורט יש סיכוי ממש גבוה. כי אם אוכלי המוות משיגים את הטבעת, התעתקות להר וסאורון מת. לעומת זאת, אם סאורון משיג את הטבעת, הוא עכשיו יכול לקרוע את וולדמורט בקלות ומנצח.
בנוסף למרדף הזה, יש גם את ההורוקרוסים, שגם אליהם יש מרדף מי יגיע ראשון. בניגוד לטבעת, אם וולדמורט מגיע לזה ראשון הוא לא מנצח, אבל אם סאורון מגיע לשם ראשון הוא מנצח.

השאלה היחידה שנשארה היא מי יגיע ראשון.

אני בטוח שסאורון מנצח.

בעיקרון-התנקשויות לא ממש יעזרו, כי או שהן יהיו באורקים/טרולים/בעלי ברית אחרים של סאורון שהם לא חשובים ושיש הרבה מהם, או שהן יכוונו אל הצמרת...
ובמקרה כזה-כן... לחש "אבדה קדברה" ממש יעזור לך נגד מי שהיה תלמיד של אל רשע ויורש שלו, שחישל עשרים עתקים אדירים בגודלם ושמסוגל לעוות את כל מערכת הקסם של שרה"ט.
ואני לא חשוב שלחש מוות עובד על יצורים שכבר די מתו ולא ממש מתקיימים במישור הגשמי (נאזגול)

ומעבר לזה-התנקשויות ולוחמת גריה לא תעזור בשיט נגד סאורון, טולקין כתב בפירוש שיש לו הרבה מרגלים בכל מקום, עצים, צמחים, חיות, ציפורים, כל אלו יכולים להיות מרגלים של סאורון (ואני לא רואה סיבה שהם לא יהיו) וכך הוא ידע על כל תנועה קטנה של וולדמורט ואנשיו; בכל העולם.

מה השלב הבא? קסם

נראה אילו ייתרונות של קסם יש לכל צד

לוולדמורט ואנשיו יש את מערכת הקסם של הארי פוטר, שמסוגלת באופן כללי להגן, להרוג, לשלוט ביצור אחד, ליצור אש ולעוף, יכולות קסומות סבירות לקוסם יחיד שלא צריך להילחם בצבאות ענק, נכון?

לעומת זאת, לסאורון יש פלנטייר, והוא מצליח לראות איתו הרבה דברים (ואם יש לו שלושה המצב בכלל אדיר, יש לו גם מכשירים שמאפשרים לו בלי קשר לשום משאב חומרי לראות את רוב, אם לא כל העולם, ולתקשר במהירות המחשבה בלי קשר לחשמל, רדיו או קרינה בתדר שאי אפשר ליירט אם אין לך את המכשיר הזה), יש לו טבעות כוח, אני לא יודע מה הוא יכול לעשות עם הטבעת האחת, אבל אני בטוח שזה בסדרי גודל של למחוץ צבאות, והנאזגול בהחלט יכולים לעשות הרבה עם הטבעות שלהם (לשרוד נהר זועם למשל).

בעיקרון בשדה הזה הכוחות די שקולים למען האמת, אבל בקרב פרונטאלי אין סיכוי לוולדמורט, כי יש כל כך הרבה בשר תותחים לסאורון, ומעבר לזה-סביר להניח שבגלל המודיעין הטוב בהרבה של סאורון גם לוחמת גרילה לא תעבוד כל כך.

אין לי ממש מושג איך המערכה תתפקד מצד אנשיו של וולדמורט, אני הייתי פורש, אבל אם הם היו נלחמים הם היו מנסים להימנע כמה שאפשר מעימות ישיר ובעיקר להישאר בחיים, והעימותים העקיפים שלהם ייכשלו בגלל המודיעין, ובעזרת כל המידע שיש לסאורון הוא יוכל לשלוח מאות אורקים לצוד את כל נאמניו של וולדמורט, אחד אחר השני.

מצדו של סאורון העניין ברור-לשלוח את האורקים לחסל אל אוכלי המוות, לשלוח את רפאי הטבעת לצוד את וולדמורט/לחפש את ההוקרוקסים, לנהל את המערכה ממקום בטוח שעליו שומרים אלפי אורקים ולדעת על כל דבר קטן שקורה בשטח.

זה נראה לי כמו עימות ממש לא שקול, וגם אם בשדה הקרב הקוסמים יכולים לעשות קסמים שיגנו עליהם מהתקפות האורקים ולנסות לטבוח בהם-זה לא יועיל, כי האורקים לא כל כך טיפשים, הם יבינו שהקרב אבוד ויעזבו, ואז האבדות יהיו משניות בלבד (ואם הקוסמים ייפנו לרדוף יש סיכוי סביר שהמנבה יישבר ואז האורקים יוכלו לחסל אותם, או שסתם ימותו עוד כמה אורקים, קח בחשבון שהקוסמים מתעייפים) זה נצחון חלקי בקרב בודד, ולסאורון יש מספיק אנשים כדי לצוד אותם בבודדים, כשהם לא יכולים להתכונן לזה.

בקיצור-אני חושב שסאורון ינצח.

וסליחה על החריגה משני העמודים, כדאי שהנושא ייסגר בקרוב או שנדבר על העניין הזה.

אני עדיין חושב שסאורון יאכל בלי מלח את וולדמורט ואני חושב שמיצינו אז אולי כדאי לעשות הצבעה ולמי שיהיו יותר קולות יוכרז כמנצח.

העוג הברברי אמר/ה:
נכון שוולדמורט פוץ, אבל לא כול אוכלי המוות שלו פוצים גם. חלקם ילכו לחפש את הטבעת אולי. ואם זה יקרה, לוולדמורט יש סיכוי ממש גבוה. כי אם אוכלי המוות משיגים את הטבעת, התעתקות להר וסאורון מת. לעומת זאת, אם סאורון משיג את הטבעת, הוא עכשיו יכול לקרוע את וולדמורט בקלות ומנצח.
בנוסף למרדף הזה, יש גם את ההורוקרוסים, שגם אליהם יש מרדף מי יגיע ראשון. בניגוד לטבעת, אם וולדמורט מגיע לזה ראשון הוא לא מנצח, אבל אם סאורון מגיע לשם ראשון הוא מנצח.

השאלה היחידה שנשארה היא מי יגיע ראשון.

בהצלחה עם מציאת הטבעת. אם קוסמים גדולים כמו גאנדלף, סארומן או פאקינג סאורון בעצמו לא הצליחו למצוא אותה במשך כל הזמן שבו היא הייתה אבודה, אני לא חושב שלוולדרמורט יש סיכוי קלוש.

בנוסף, אתם שוכחים שגם כעין לסאורון יש קסם. למרות שאני ממש לא בעד לקחת אותו בצורה הזאת (כי זה לחלוטין לא הוגן. למה שלא ניקח את וולדרמורט כטפיל על הראש של מישהו?), אני זוכר בבירור שבקרב על גונדור הוא פשוט זימן עננים שחורים עצומים שכיסו את כל השמיים. כן, את כל השמיים מהמגדל שלו במורדור עד העיר עצמה. ככה הטרולים שלו לא נפגעים מאור השמש. אם הוא יכול לעשות את זה בלי שום אביזר, אני מאמין שהוא יכול להשתמש בקסם חזק אפילו יותר. אבל אפילו זה מספיק - שמיים חסומים לאור, הקוסמים אבודים כי הם בני אדם ולא רואים טוב בחושך, אז הם לא יכולים לעוף. הם לא יכולים לעוף? אחלה, לשלח בהם טרולים שיזרקו עליהם אבנים. יש גג 200 אוכלי מוות, חצי שעה והעבודה גמורה.

שלא נתחיל בכלל לדבר על סאורון עם הטבעת. לאחד הקוסמים האלה יש חרב? לא חשבתי ככה. הקסם שלהם מול הקסם של סאורון זה כמו דג שנלחם בכריש.

"אבדה קדברה!"
*אלה בפנים*

עם הפלאנטיר זה בכלל שבור. אם זה לא עימות צבאי אלא מלחמה מתמשכת, יותר מחצי מאוכלי המוות יבגדו בוולדרמורט. מישהוו זוכר מה קרה ברגע שהכוחות של הוגוורטס התחילו לנצח? כל האפסים השתגרו משם למקום מבטחים. בניצחון הראשון של סאורון, הוא משחית יותר מחצי מהם לצד שלו. כל מי שנשאר בורח או מת, או פשוט גם מושחת כדי להישאר חי.

חוץ מזה אוכלי המוות לא כל כך חזקים כמו שאתם חושבים למשל בספר השביעי גברת ויזלי פשוט הרגה את את אחת מאוכלות המוות הכי חזקות וחשובות בסיפור עם לחש אחד תארו לעצמכם אז מה סאורון יכול לעשות עם הקסם העצום שלו :twisted: .
חוץ מזה וולדמורט גם כן לא כל כך חזק נגיד שיש לו את השרביט של דמבלדור אחד מחפצי המוות, הוא לעולם לא יוכל להגשים את כוחו האמיתי ולהשתמש ולהרבה זמן מפני שהשרביט לא שייך לו ולכן הוא מתנגד לו אז הקסם והמשרתים של סאורון (וכנראה אוכלי מוות יצטרפו לסאורון , תודה רוי) יביאו ניצחון גדול לסאורון.

לעזאזל, עננים. לא זכרתי שהוא יכול לעשות את זה.

בסדר, סאורון מנצח בכל החזיתות.
חלק קטן בי רוצה שהקרב הבא יהיה ריבר טאם מול הטרמינייטור-ששיחקה-סאמר-גלאו, כי זה משעשע וכי זה האמת די צמוד. מצד שני, אני לא יודע כמה שתי סדרות טלוויזיה שבוטלו בטרם עת פופולריות פה..

נושא ישן: שלום . לא היו תגובות חדשות בנושא זה במעל 60 ימים.
אין לפרסם תגובות אלא אם התגובה עדיין רלוונטית, אלא לפתוח נושא חדש.

התחילו לשחק עם פאת'פיינדר בעולמות פראיים

נושאים לוהטים

פוסטי פרופיל אחרונים

מתחיל בפעם הראשונה את המסע המופלא של עולם הדיסק!
הרגע שמתי לב, אתמול בדיוק, לפני שנתיים הצטרפתי לפורום!
לאחר דחיות רבות, הצלחנו תחת מטר הטילים, לקיים עוד סשן מטלטל של קת'ולהו: אימה על האוריינט אקספרס.
עולמות השנה, פיזי או בזום?
רכבת האוריינט אקספרס עוצרת בקונסטנטינופול אבל האימה ממשיכה לדהור.
חזרה