עיצוב מגניב מאוד! לא תרצה לספר קצת גם על העולם? (למרות שתתי-מקצועות "גנריים מעולם" נמכרים טוב יותר).
לוחם מפקד –
קונספט מוכר ואהוב.
נקודות פיקוד – משהו שם לא מסתדר בניסוח של המשפט האחרון. אולי הוא צריך להכנס לסוגריים מייד אחרי החישוב?
יכולת פקודה להטיל לחש – אני לא בטוח לגבי האיזון של המחיר שלה. היחס ברמות העוצמה בין לחשים מדרגים שונים הוא בקפיצות של שתי דרגות ולא בקפיצות של דרגה אחת (כי זה הקצב שבו full caster מתקדם), ואתה יודע את זה כי העלות של הטלת הלחש command היא 2 נקודות על כל דרג לחש.
יכולת פקודה לרוץ/לסגת! – שים לב שלפי החוקים, הפעולה מאוץ/dash לא כוללת תנועה. מה שהיא עושה זה "להכפיל את קצב התנועה שלך בתור", ולכן יהיה נכון יותר לנסח את הפקודה כ-move up to their speed.
רענון טקטי – שתי יכולות בדרגה 10? כמו כן, נכתב שם בטעות order point ולא command point.
קריאת הצלה – גם כאן יש טעות בשם של המשאב המיוחד.
קוסם המדבריות –
רעיון מגניב!
בעיה כללית – הנתיב מאוד מכוון לקוסם שנלחם עם חרבות, אבל הוא שולט רק בשריונות קלים (אז הוא צריך גם להשקיע בזריזות גבוהה), הנק"פ שלו נמדד בק6 ואין לו איזו יכולת צמצום נזק מוקדמת כמו שיש לנוכל לדוגמה, או יכולת העצמת נזק של נשקים קלים כמו שיש לסייר או לנוכל (או המון המון התקפות כמו שיש לנזיר). רשימת הלחשים שלו די סטנדרטית לקוסם ולא בהכרח כזו שעוזרת לו לשרוד הרבה יותר טוב בשורה הקדמית של הקרב. כדאי לחשוב איך למנוע ממנו להיות "מעיך" מדי בשורה הקדמית.
קסם כוח – זה קונספט ממש מצוין עבור מהדורה 5, אבל במהדורה 5.5 הוא בעייתי מאוד במשחקים שמתחילים בדרגה 1 (כי אז הקוסם צריך לבחור להיות גרוע במשך שתי דרגות עד שהוא יכול להתחיל להטיל לחשים עם הכוח שלו).
מאפיין בדרגה 2 – לא סטנדרטי לא במהדורה 5 ולא במהדורה 5.5. אולי אפשר להכניס את האפקט הזה בתור היכולת combat technique?
מכת דיונות – יכולת מאוד חמודה שמזכירה קצת את smith evil של מהדורה 5. אבל היא מגיעה בדרגה 18(!), כך שמצד אחד היא לא באה מוקדם מספיק כדי להפוך את המקצוע לרלוונטי בקרב פנים אל פנים ומצד שני לא נראית מספיק שבורה ומגניבה בשביל capstone ability.
כוהן העבר –
רעיון מעניין.
רשימת לחשים – תיקון לא קיים כבר ברשימת הלחשונים של כוהן? וגם הוא לא נשמע מספיק מהותי לאופי הדמות.
יכולות של דרגה 1 – היכולת להיות טוב יותר בגלגולי היסטוריה מאוד תמתית למקצוע, אבל היא בפירוש לא מחזיקה יכולות כוהן לדרגה 1. להשוואה, כוהן טבע מקבל להיות טוב יותר בשתי מיומנות מתוך רשימה קצרה, וגם מקבל שליטה בשריונות.
מדריך רוחני – זו יכולת מאוד חזקה (זה כמו הלחש נשק רוחני אבל גורם יותר נזק, לא דורש פעולה נוספת מעבר להפעלה הראשונית, לא דורש ריכוז ולא מוגבל במרחק). על פניו נדצה שיכולת חזקה כל כך צריכה להיות ה-core ability שכל היכולות האחרות סובבות אותה, אבל זה לא ממש המצב בהמשך המקצוע וקצת חבל. כמו כן, נדמה שיחסית למדריך רוחני הוא לא ממש עוזר על דרך ההדרכה (למרות שאפשר לתת לו שליטה בשתי מיומנויות שאין לכוהן ואז שהוא יגלגל במקום הכוהן).
להחיות את העבר – אין לחש שעושה את ההשפעה הזו? (ושמכיל בתוכו מגבלות מובנות שונות שימנעו פתרון אוטומטי של כל תעלומת רצח?)
נוכל מעקמוח –
זה קונספט מעניין לארגון, אבל אני לא משוכנע שנוכל זו הדרך הנכונה. מה הופך את המקצוע נוכל למתאים ביותר למסדר המעקמוח, פרט חעובדה שנוכל מצקשר לפשיעה והמעקמוח לקונספירציות?
הערה כללית – נראה לי שדרוג הקושי של היכולות עם זריקת הצלה צריך להיות 8+ וכו' ולא 10+ וכו'.
יכולת מחיקת זיכרון – אני יכול לחשוב על כל מני מצבים שיכולת כזו לא תהיה שימושית במיוחד מלבד אפקט ההלם, אבל גם על מצבים שוברי משחק לגמרי בגלל יכולת כזו.
קריאת מחשבות – מגניב!
מומחיות בתובנה – ואם יש לי מומחיות במיומנות הזו?
שליפת סודות – יכולת מגניבה מאוד, ובעיני צריך להחליף בינה ובין מחיקת הזכרונות.
עריכת זיכרון – אם אני מבין נכון, הלחש מוטל בדרג 5 במחיר נקודה אחת, בדרג 6 במחיר 2, וכן הלאה עד לדרג 9 במחיר 5 נקודות?
מחיקה מוחלטת – זו יכולת שבורה לגמרי שאפילו אין לה עלות, אבל זו דרגה 17 אז לא נורא. מצד שני, אם המטרה נמחקת לחלוטין מהמציאות בלי להשאיר זכר, אז למה בכלל צריך להטיל נס או משאלה כדי להחזיר אותה לחיים? על פניו אין מי שיידע שהוא צריך להטיל את הלחשים הללו, וזה בפני עצמו קושי משמעותי בהשבה שלה.