• ברוכים הבאים לפורום הפונדק
    הפונדק הוא הקהילה הוותיקה והמובילה של מבוכים ודרקונים, משחקי תפקידים ומשחקי לוח בישראל.
    ההרשמה היא בחינם ולאחר מכן תוכלו לפרסם הודעות, למכור ולקנות משחקים, לחפש קבוצה למשחק ועוד!

הרשמה /
  • עליית שרי הרונות מתחילה!

תמכו עכשיו בפרויקט החדש של הפונדק עם שלוש הרפתקאות בערכה אחת, הדפסה שנייה של ספר הבסיס ואוגדן המפלצות, והמון משחקי תפקידים, קסם, והרפתקאות

סדרות פנטזיה שמשתפרות תוך כדי הקריאה

לא קראתי מלא פנטזיה, אבל מהבערך 20 סדרות שקראתי, קשה מאוד למצוא סדרה שמההתחלה נמצאת בקו עלייה. היחידות שאני מכיר ושלדעתי משתפרות מההתחלה עד הסוף או אפילו פשוט לא נופלות מתישהו הן:

שר הטבעות
הערפילאים (רק העידן הראשון, את השני אני לא סובל)
החוק הראשון
פרידיין (שזה YA אבל עדיין)

ו...די זהו. אלה לאו דווקא הסדרות האהובות עלי, אבל בכל שאר הדברים שקראתי תמיד או שיש ספר חלש, או שהסוף מאכזב או שאין סוף, בלי להזכיר שמות מסויימים. (אהמ רותפוס ומרטין). גם עכשיו אני עושה את דרכי דרך ששאו"ק ועולם הדיסק, ולאחת מהן אין סוף ובשניה יש כל כך הרבה ספרים שבלתי אפשרי שכולם מצויינים.

איזה דוגמאות יש לכם לסדרות, על אחת כמה וכמה ארוכות ששומרות על רמה? כי כרגע יוטיוב ממשיך לצעוק עלי מלאזאן.

Cradle.
סדרת פנטזיית cultivation של 13 ספרים, שמתחילה די בינונית ואז נהיית מדהימה. ממליץ בחום. לא סתם ציטוט משם הוא בחתימה שלי.

טרילוגיית ברטימאוס כמובן היא מצוינת. יצירת מופת מההתחלה ועד הסוף.

ובאמת, פרידיין כYA? הז'אנר הזה אפילו לא היה קיים כשפרידיין נכתבה.

כאילו, זה ישן יותר, אבל זה YA בעיני כמו נרניה. זה לא לפי החוקים של הז'אנר בהכרח, אבל זה כן מכוון יותר לילדים ומספר סיפור שיותר קל חהזדהות איתו בגיל הזה. שלא תבין אותי לא נכון, אני חושב שיש שם מלא רעיונות מאוד בוגרים, אבל זה בהחלט פנטזיה לילדים ונוער, עם רומנטיקה בצד וסיפור על ילד שמגלה את יכולותיו.זה פשוט לא YA מודרני, כמו שמסעות גוליבר זה עדיין פנטזיה, פשוט לא כמו שאנחנו מכירים אותה היום.

התחילו לשחק עם פאת'פיינדר בעולמות פראיים

נושאים לוהטים

פוסטי פרופיל אחרונים

מתחיל בפעם הראשונה את המסע המופלא של עולם הדיסק!
הרגע שמתי לב, אתמול בדיוק, לפני שנתיים הצטרפתי לפורום!
לאחר דחיות רבות, הצלחנו תחת מטר הטילים, לקיים עוד סשן מטלטל של קת'ולהו: אימה על האוריינט אקספרס.
עולמות השנה, פיזי או בזום?
רכבת האוריינט אקספרס עוצרת בקונסטנטינופול אבל האימה ממשיכה לדהור.
חזרה