• ברוכים הבאים לפורום הפונדק
    הפונדק הוא הקהילה הוותיקה והמובילה של מבוכים ודרקונים, משחקי תפקידים ומשחקי לוח בישראל.
    ההרשמה היא בחינם ולאחר מכן תוכלו לפרסם הודעות, למכור ולקנות משחקים, לחפש קבוצה למשחק ועוד!

הרשמה /

מה תשחקו החודש? מרץ 2023

• מחבר/ת הנושא מחבר/ת הנושא BadBug
  • תאריך התחלה תאריך התחלה
אז במה תבחרו להריץ/לשחק החודש? (אם זה קמפיין קבוע אתם מוזמנים לספר בקצרה על ההתקדמות בו).
מיועד לכל שיטות משחקי התפקידים, מה שבא לכם, תרגישו חופשי לשתף.
כותבים משהו? מכינים משהו? עובדים על פרוייקט בתחום? - גם אפשר.
נשמח לשמוע!

1. בסוכני משמר הקצה [בהנחיית rui rui ] העלילה מתקדמת בקצב! עצרנו שוד בנק מסוכן, בעודנו ממשיכים לגלות על הקשר בין הכתות של נורגורבר לפשע שמתרחש בעיר. לדמות שלי, המחויבות הקודמת של טורי לספרים המדממים מתחילה ללחוץ עליו, על אף הניסיון שלו לחפש דרך החוצה. בנוסף לכך, ביום שבת הקרוב נראה שנשאיר את הרול20 כבוי בעודנו עושים סשן פנים אל פנים!

2. במשחק הפלאים, המתחים הקבוצתיים ממשיכים כאשר אנחנו חופרים בעבר של הנובה ושל הסער (לשעבר מכפר), ובמקור לכוחות שלהם. הגענו למעבדה בה עבדה המדענית דבי ריגל, שתרמה לנובה את הלב שלה והעניקה לה את כוחותיה, וגילינו כי ככל הנראה המחקר שלה נגנב ומשומש בידי הנבלית העוצמתית בעיר- אמאטראסו. אבל אנחנו לא לבד במעבדה- והסשן הקרוב הולך להתחיל בקרב כנגד פרספונה (האקסית של רייג'ין), גאות, טוטם ועוד נבל מסתורי!

כמנחה:
"אי האימה בOSE" החבורה מגיעה אל המקדש בלב האי, מספיקה להלחם בשבט המומרים, מה יקרה עכשיו? עדכונים בקרוב ברשומות.

כשחקן:
משחק בקמפיין רציני של Call of Cthulhu בקמפיין "Horror on the Orient Express", עד עכשיו היו בעיקר חקירות ואיסוף מידע, אבל בסוף הסשן היו כמה תגליות מחרידות כגון
אדם שנראה מרחוק כנרדם על ספריו בספרייה אבל ממבט שני כל פניו ועורו בצוור ובידיים קולפו/גולחו.

קריאה:
יותר ממה שאני מסוגל להכיל, מנסה לקרוא -
ספרי משחק של קת'ולהו, כיצד להגן על המאורה שלך 5E,
Darksun ועוד ספר קריאה.
רוצה לבדוק קצת את Forbidden Lands.
קראתי קצת את Shadowdark החביבה שעכשיו במימון המון.

מיניאטורות וקראפטינג:
סיימתי עם בריכת החומצה למרות שהיו כמה בעיות בסוף שלא צפיתי...
בינתיים לא התפנתי לצביעה/קראפטינג, מקווה שאצליח למצוא לזה זמן בקרוב.

כשחקן:
הרפתקה אצל חבר, הדמויות זקוקות למספר פריטים כדי לחזור לחיים אחרי שנהרגו (סיפור ארוך), והן בינתיים השיגו שיער מהמכשפה בעלת השיער הירוק (סיפור ממש ארוך).
כמנחה:
גמרתי ליצור את כל הפרטים בשביל ההרפתקה הבאה שלי! עכשיו רק מחכה שאגמור לשחק אצל החבר מלמעלה, ואז נתחיל.
שונות:
כותב סיפור d&d בהמשכים לעיתון בית-ספר שאני עורך.
עובד על מעמד למיניאטורות בשביל חבר שקיבל את המיניאטורות הראשונות שלו. בינתיים ליטשתי קרש עץ, ואחר כך אקדח בו חורים למיניאטורות.

1) מנחה את כתר רקוב - עץ משחק (מו"ד 4, 4/4). הקבוצה מתאוששת מניצחון אדיר ותבוסה טראגית ומחכה לנשף חשוב, בו הם מקווים לחשוף בהצלחה בוגד ערמומי במיוחד. במקביל, כל אחד מגלה יותר על עברו ועל הסיבות שהובילו אותו הנה, אנושיות ומיסטיות כאחד - ובנוסף, על הדרך בה הוא מתמודד עם המאורעות הלא קלים האחרונים.

2) מנחה את "סוכני משמר-הקצה" (Agents of Edgewatch), בו הקבוצה משחקת שומרים במחלקה לא מתפקדת שמצויה בעיר גדולה. העוג הברברי העוג הברברי הקדים אותי וכתב מה קרה, וגם אני שמח מההזדמנות הנדירה לסשן פנים אל פנים עם הקבוצה.

3) סיימנו את נתיב ההרפתקאות "המסע ללהבה הקפואה". הדמות שלי הייתה סייר מתבודד ושתקן שצד עם חברו הטוב ביותר, שועל שלג - שהוא במקרה או שלא גלגול של אחד מאבותיו. the Nerubian the Nerubian, מאחל לך בהצלחה ודבר איתי בתום המסע כדי שנשווה רשמים :)

4) בונוס - התחלתי לכתוב את הלארפ השנתי שלי לדרקוניקון. החלטתי הפעם לעלות ל-25 שחקנים, אתגר כשלעצמו שידרוש כנראה יצירה של יותר מ-30 עלילות במשחק. הפעם, אני חוזר למיתולוגיה היוונית - אותה זכיתי להכיר ולאהוב כבר מגיל צעיר מאוד - ולאפוס הצבאי הגדול ביותר בה: מלחמת טרויה.

1) משחק תפקידים של הארי פוטר כשחקן. אני משחק את אלפונסו סטרלינג מסלית'רין, רודף בקבוצת הקווידיץ' וזומם מזימות קבוע.
2) פרויקטים - אדוני זניית'ראקס (שיטת משחק) ו"נווד באפור" (ספר קריאה). מתעכב איתם מאוד, כי שיעורי הלחנה... ובית ספר... ואירועים... וכו'.

כמנחה
הרפתקה חדשה של פאת'פיינדר בעולמות פראיים באיי הסערה. המשחק ממש מגניב והחבורה יותר בקטע של חקירה ודיפלומטיה ופחות בעניין של קרבות - שזה מדליק! אחד השחקנים משחק איתי ביחד כבר מעל 20 שנה, ופעם הוא היה ה Rules Lawyer של החבורה וגם חובב קרבות. כיף לראות איך הטעם משתנה לאורך הזמן.

כשחקן
בהרפתקה של BadBug BadBug באי האימה, ממש נחמד לחזור לילדות ולהרפתקה הזו, אם כי יש בהחלט אלמנט של נוסטלגיה - יש היום ארגזי חול באותו סגנון שהם מוצלחים בהרבה. אבל עדיין, אין על אי עם דינוזאורים!

חוץמזה
קצת עם הילדים, אם כי לא מספיק. הבן הצטרף לחוג מבוכים ודרקונים כי אני לא מספיק זמין :( מצד שני המדריך שלו התלהב שהוא שמע שאני כותב ומתרגם משחקי תפקידים ועכשיו רוצה לפגוש אותי :D

כמנחה:
בקבוצה הביתית, סיימנו "עונה ראשונה" של המשחק שלנו במשחקי הכס, כאשר וויסריה הפכה לליידי של המערב וסר טיילנד ללורד שלו - בעזרתו האדיבה של לורד טארלי (אחת משתי דמויות השחקן) ששכר מתנקש שיהרוג את לורד ג'ייסון, שהיה הלורד המקורי של המערב. בתמורה, וויסריה - בתו של המלך - הסכימה לפעול בחצר כדי להפוך את כיבוש רמות גנים והפיכה של אולדטאון לריבונה העליונה של הארץ הנהרות בכוח הזרוע לחוקית, ורק משהו אחד מטרגר את המשך העלילה - העובדה שאחות של הלורד של רמות גנים (שטוענת לכס רמות גנים בעצמה) נמצאת כעת בקץ סופה, טירה שעד כה הייתה ניטרלית ונראה שכעת כל כוח כף הזעם וארצות הסופה יעמוד מאחורי הכוחות המתנגדים לברית שיצרו דמויות השחקן. בנוסף לכך, בן ברית שהדמויות נטשו - דאימון חמום מוח, בעל הדרקון השני בגודלו בממלכות - עשוי להצטרף לצד היריב, וכוחות נוספים בוחשים בקלחת. יהיה מעניין.
מריץ בפורום את נפילת הממלכות, ג'ונתן עדיין נמצא בשיחה מאיימת עם אלקסיוס, בן אלמוות ששוקל להרוג אותו (ויכול לעשות את זה ברגע), בזמן שג'ונתן צריך לפלס את דרכו החוצה בטיעונים מתוחכמים.
מריץ (או אולי מאט) את המשחק במלסטרה ל I Am A Druid I Am A Druid ושחקנית נוספת, מקווה לעשות סשן החודש.

כשחקן:
משחק בפורום בבית קורביט בהנחיית dragonian dragonian את ג'ון אנריאן, בחור שההורים שלו מתו בשריפה שנגרמה מיותר מדי עצים באח - או שלא, והוא מנסה לגלות את האמת על מותם. בדיוק נכנסנו לבית קורביט ומתחיל להיות מאיים, אם כי אני עדיין לא בטוח אם ג'ון ימצא שם את הפתרונות שלו.
משחק בפורום בעיר ירח את רוברט, פושע שביצע משימה לא חוקית, קיבל כסף ועכשיו מנסה להתחמק מההשלכות.

בתכנון:
הקמת קבוצה ירושלמית של מו"ד 5, חסר לנו שחקן אחד ואנחנו מקווים להיפגש בימי שני בערב באזור קריית יובל. צרו קשר בפרטי אם רלבנטי.
עדיין מחפש קבוצה למסע בזמן, רק מישהו אחד שאני מכיר הביע התעניינות, אבל אני עדיין לא מתייאש (בינתיים).
אחרי סיום קריאת סדרת "מיומנויות אפלות" של קסנדרה קלייר הרצון להריץ משחק בעולם שלה מתעורר שוב, אני שוקל לכתוב שיטה על בסיס ק20 בשביל זה או אולי ליצור את זה כעולם עבור עו"פ. כך או אחרת, אני אצטרך לחשוב הרבה, ולמצוא שחקנים. זה כנראה יהיה אונליין, אז אם מעניין אתכם - צרו קשר!

כסופר:
הספר הרפתקאותיו של רגולוס האכזר נמצא בעיצומו של שיא הספר הראשון, ובכתיבה אני כבר כותב במרץ את השיא הראשון של הספר השני. זה בהחלט 18+, אבל אם אין לכם בעיה עם זה הספר מעולה (עד כמה שאני יכול להעיד עליו) עם ת'מות אפלות, וגיבורים לא-מוסריים במיוחד.

בסוף המשחקים בהרפתקאה הארוכה יותר בקת'ולהו תקופת העוצרות נדחו ובוטלו מעילות שונות, אבל שיחקתי עם חלק מהקבוצה ההיא בחד"פ קת'ולהו רגיל שהיה.. בסדר.

הפעילות העיקרית שאני עושה שקשורה למשחקי תפקידים זה לקרוא את כל הספרות הרלוונטית למכשף של רון אדווארדס, אוסף של סיפורי אימה, זוועה, וחרבות וכשפים. עד כה היה פוקח עיניים אם כי מבעית וקצת מראה את גילו בהיבטים מסויימים. בתקווה אעשה סקירה רוחבית כשאסיים עוד כמה חודשים - התחלתי בסוף שנה שעברה ואני בערך בחצי הדרך, אני חושב.

כשחקן:

1. שלושת המשחקים שעדיין קפואים ב- on-hold, שבכולם מדובר פשוט באותה קבוצה שעושה ג'אנגלינג והמנחה כרגע לא זמין אז הם בהפוגה: "עידנים מוזרים" (Strange Aeons) של פ"פ 1, עולמות פראיים: ארצות המוות ו"אגרוף הרודן" (The Tyrant's Fist) של פ"פ 1

2. השהיתי את השתתפותי באנתולוגיית ההרפתקאות של Ghosts of Saltmarsh, באמצע ההרפתקה השביעית באנתולוגיה (מתוך 8). הקבוצה בדיוק סיימה את ההרפתקה והתחילה את ההרפתקה השמינית והאחרונה באנתולוגיה... אני מקווה להספיק לחזור בזמן לפחות בשביל החצי השני שלה.

3. נותנים הזדמנות נוספת לפאת'פיינדר 2 עם המסע ללהבה הקפואה! כן, הנתיב שחברנו rui rui בדיוק סיים! (ותודה על התיוג). בדיוק התחלנו את המסע המדובר עם Hexploration והדמויות בדרגה 2.
הרכב השחקנים זהה לזה של הקבוצה מהרוחות של טיטמלח, אבל מנחה ושחקן הצריחו מקומות.

כמנחה:

1. לפני חודשיים אספתי כמה חברים למשחק פאת'פיינדר בעולמות פראיים והתחלנו את נגע הברקת השחורה. החבורה מצאה עובש עץ-קדם ושורש מוחמץ של זנב-עכברוש, וגם התמודדה עם קרב הבוס המצחיק ביותר בהרפתקה בפער (אני לא מפרט כי ספוילרים: ההפתעה היא חלק מהצחוק).
בחודש שעבר החבורה התכנסה שוב (עם שחקן נוסף: בן הזוג של שחקנית מהמפגש הראשון) להמשיך ולחפש פטריות תפרחת ברזל. המשימה הושלמה בהצלחה והעיירה ניצלה!
עכשיו יש דיבור רציני על "עליית שרי הרונות", אבל מפגשים פיזיים זה קשה כשכל אחד גר בעיר אחרת, אז נראה מה קורה. בכל מקרה לא נתחיל החודש משום שאחת השחקניות בכנס מדעי בספרד.

פרויקטים
1. אני אספר בשקט בשקט שהספר המתקדם לשחקן לפאת'פיינדר פראי כבר בשלב העריכה. לצערנו הוא התחיל באיחור כי הגרסה האנגלית הסופית נשלחה רק לפני כמה ימים, אבל העבודה מתקדמת במרץ.
זה אחלה ספר לכל מי שרוצה לקבל עוד מידע על הגזעים הבולטים בעולם המערכה גולריון, ויש מלא תוכן מכאני שמתאים גם למי שמשחק בעולמות מערכה אחרים. מקצוע האלכימאי עובד טוב יותר בעולמות פראיים מאשר בפאת'פיינדר 1. אני יודע שזה חשוב לכם, אז אני כותב את זה כאן במפורש. הוא טעים מאוד.

קריאה
1. בחודש שעבר נחת אצלי העותק הדיגיטלי של Demigods, משחק מנוע אפוקליפסה על חצאי-אלים שמתמודדים עם צרות מיתולוגיות. התחלתי לקרוא את השיטה אז, והשבוע אסיים.

הי! פעם ראשונה שאני רושם כאן.
לאחר הפסקה ארוכה מאוד, שנבעה מעומסי חיים (משפחה ועבודה מאוד דורשנית), שיניתי מקום עבודה והפחתתי משרה, וסוף סוף יש זמן אמיתי להקדיש גם לתחביב!
( "I could have gotten away with it if it wasn't for those meddling kids!").

די נרגש מכך! אז מה בתוכנית:
1- מתחיל להנחות לילד שלי ולחבריו (כולם בכיתה א') בואנור/ עולם המבוך! זו גם הכניסה שלהם לעולם משחקי התפקידים. אני קצת חושש, כי זמן רב לא הנחיתי, מעולם לא שיחקתי בשיטות עולם האפוקליפסה וכי אני רוצה ליצור רושם טוב למשחקי תפקידים, אך מאמין שאסתדר. קראתי רבות על כך, התייעצתי על כך מעט גם בפורום, ומאמין שאתייעץ עוד.

הרעיון המרכזי הוא עולם פנטזיה וסיפור די בסיסי: ממלכה ישנה שיורדת מגדולתה, לאחר עבר מפואר של עמידה מול כוחות אופל שהובסו, אך מאז בריתות התפוררו, קרעים התגלו, ולחימה/ תככים פנימיים יכולים להחליש את הממלכה בעת שאוייבם עתיקים זוממים לחזור. אין לי המוני פרטים, רק הבסיס ואבנה תו"כ משחק, גם בהתאם להתלהבות השחקנים.

הדמויות כולן יהיו מגוייסות חדשות של "משמר הלהבה הכסופה" (השראה מאברון, כולל הסימן)- ארגון עתיק ומכובד שהקימו גיבורי הממלכה העתיקה, לעמוד על המשמר מול הסכנות בחשיכה... מעין "ארגון לרוצים להיות גיבורים". מעניין אילו הרפתקאות יחוו?

2- מתחיל (בתקווה) לשחק בקבוצה בוגרת המנסה משחקים יותר נרטיביים. נשמע לי מאוד דומה בסגנון המשחקים שאלעד הן מציין בפוסטים שלו.
יותר מדי משאבי זמן, בעיקר בשל מורכבות השיטה.

3- בודק התכנות להשקיע זמן ב3 פרוייקטים, אם כי אני לא מאמין שאוכל להשקיע בהם הרבה כעת:
- מערכה שאני חושב עליה כבר שנים רבות, מעין שילוב של חקירת מסתורין, מיפוי איזורי ספר פראיים ומסוכנים, מערב פרוע בעולם פנטזיה, וכל זאת כ 150 שנה בעבר של נקודת ההתחלה המומלצת בעולם אברון, באיזור שעתיד להיות Droaam, ממלכת המפלצות.

- מערכה אחרת, גם בעולם אברון, המשלבת התחלה חדשה לאחר המלחמה, עם מזימות המשלבות פיננסים ופנטזיה בצורה מבעיתה.

- פיתוח של עולם מערכה שנבנה במוחי זמן רב, דווקא לא מאוד ייחודי, ומאוד טולקינאי כאווירה, אך פחות מסועב בתיאור, ובקונפליקט מרכזי דומיננטי, אלא יותר פתוח.

אך קודם כל- שתי קבוצות המשחק!

בקבוצה הביתית קמפיין "תהפוכות הלב" (המשוחק ב־Heart) אותו אני מנחה בעיצומו. חבורה של חוקרים יורדים ללב – מערות שהן מעין ממד מקביל חצי תבוני ומשבש מציאות – לנסות לברר כמה אמיתות על העולם, ואולי לשנות אותן. בלב הן נפגשות בכת אסורה שברחה מספייר (העיר האנכית, הדיקטטורית, שבנויה מעל הלב), ומסתבכים בפוליטיקה הפנימית שלה.

אומר את האמת, לא הולך לנו חלק עם Heart. השיטה מתפוצצת מרעיונות טובים, אך סובלת ברמת הארגונומיה, עם יותר מדי דפדופים בחוברת ופחות מדי פרוצדורות מסודרות ונגישות. רק כדי להבהיר: הדרישות שלי בתחום מאוד גבוהות. בהארט זה לא מתקרב להיות גרוע כמו שחוויתי בפאת'פיינדר, למשל, אבל זה עדיין יותר דפדופים מהרצוי מבחינתי ומבחינת השחקניותים שלי... קצת חבל. אנחנו חושבים מה לעשות... לא בטוח שנמשיך את הקמפיין.

בקבוצת הנערותים שאני מנחה אנחנו עמוק בקמפיין "מגמת הפלאים" (שמשוחק ב"פלאים"). השנה היא 2083. החבורה הם קבוצת תלמידותים ב"מגמת הפלאים", מגמה בתיכון שנותנת תעודת "פלא" ומאפשרת להשתמש בכוחות על במסגרת סוכנות גיבורים מאושרת. לאנשים בלי תעודה אסור להשתמש בכוחות שלהם, בגלל ממנגנון הפיקוח העולמי – שר"ף – שנוצר בעקבות "מלחמת האדירים", שבה פלאים נלחמו בגלוי לראשונה בהיסטוריה ושברו את העולם.

אבל כעת המדינה במרד. קבוצות של פלאים דורשות להגמיש את הכללים של שר"ף ולאפשר לאנשים להשתמש בכוחות שלהם. זאת גם הזדמנות לחברה הסודית "האדירים" – קבוצת פלאים שמאמינה בעליונות הפלאים ומבקשת לתת להם שליטה על בני האדם חסרי הכוחות – לפעול יותר בגלוי ולנסות לגייס חברים חדשים, בזמן שהם זוממים את תכניותיהם הסודיות..
שר"ף עצמה התגלתה כארגון מאוד בעייתי, שמביים עימותים אלימים עם מפגינים כדי להצדיק מעצרים נרחבים ולא חוקיים. במקביל, פלג סודי בשר"ף עובד על "מבצע עלטה" – שימוש בכלי כלשהו שיגרום לעצירה מידית של הכוחות בכל המדינה באופן שיאפשר לעצור פלאים רבים ולבצע הפיכה בשר"ף ובמדינה במקביל.

הקבוצה כבר בחושה עמוק בתוך הבלגן הזה. מגמת הפלאים נסגרה והם במחתרת יחד עם מספר סופר גיבורים מבוגרים מהם. אבל הם החליטו בשלב הזה דווקא להצטרף ל"אדירים". קיט, האופנוענית הקשתית חסרת הכוחות פותתה ע"י טריקסי, סוכנת של האדירים, להצטרף אליהם בהבטחה שהם יוכלו לתת לה כוח על (חוץ מזה, אולי קיט קצת מאוהבת בטריקסי!). החברים האחרים החליטו שהם חייבים להצטרף גם הם, אך הם רק מעמידים פנים בניסיון לחלץ את קיט. קיט עצמה, לאחר שהוכיחה את הברוטאליות שלה בקרבות אימון מול כמה מהלוחמים הטובים ביותר של האדירים, מגיעה למורגנה, מנהיגת האדירים, שעומדת לתת לה כוח על. אמארי – האמפתית הגאדג'טירית מתפרצת ומנסה לעצור את זה. מה יקרה?

נדע ביום רביעי הקרוב!

בלא קריטי אנחנו ממשיכים באנתולוגיית "אגם הפעמון" – סדרת משחקים בה אנחנו יוצרים עולם משותף חדש בעזרת משחקים שונים, שכל פעם מאירים פן אחר ממנו. אנחנו עכשיו בעיצומו של המשחק השני, אותו אנחנו משחקים ב"להבים בעלטה" ובינתיים הוא מאוד כיף ומאוד פרוע (רק הפרק הראשון עלה ובו אנחנו בעיקר בונים עולם ודמויות. בעיניי הוא מגניב, אבל האקשן יגיע בהמשך). למשחק הזה הצטרפה אלינו ענברק ענברק וזה ממש כיף!

לאחרונה חזרתי להנחות את Masks of Nyarlathotep של Call of Cthulhu לאחר יובש של כמעט 5 שנים (!!!) מהתחביב, אז זה כנראה מה שאני אעשה בכמה שבועות הקרובים.

זה גם קצת גרם לי לחזור לתחביב ולהתעניין בהוצאות חדשות ובינתיים מה שמעניין אותי זה:
  • מהדורה שישית של King Arthur Pendragon - לא יצא לי לשחק ובא לי פנטזיית פולקלור בריטית.
  • The Walking Dead Universe - נראה מעניין מאוד.
  • מהדורה שנייה של Pathfinder שתתחיל עם Age of Ashes.
זהו כרגע, נראה כבר מה עוד יהיה ישב את תשומת ליבי השנה.

המשחק השני, אותו אנחנו משחקים ב"להבים בעלטה"
להבים בעלטה היא שיטה פשוט מצוינת, אבל מניסיוני דורשת מנחה שמכיר אותה היטב- אחרת המשחק נעצר לפני כל פעולה.

וואו, נדיר לראות קבוצות קמפיין CoC, בהצלחה ותשתף חוויות מהקמפיין אם בא לך :)
זה המון הכנות ומחוייבת. צריך להכיר את הקמפיין על הפסיק, אז זה בעיקר מתיש.
כשקולטים את הקטע וזורמים עם זה, אז זה אחד המשחקים היותר מהנים וששיחקתי בהם.

להבים בעלטה היא שיטה פשוט מצוינת, אבל מניסיוני דורשת מנחה שמכיר אותה היטב- אחרת המשחק נעצר לפני כל פעולה.
אני מסתדר. אולי אני מכיר אותה היטב. פעם ראשונה שאני מנחה אותה. אני חייב לומר שהרושם שלי הוא שהשיטה מאוד פשוטה למשחק מהדפים המצוינים שלה, ושהפרוצדורות פרוסות בהם באופן מאוד נוח (הרבה יותר טוב מאשר בספר). אני גם מרגיש שיש משהו מטעה בריבוי המערכות שיש לה. הוא עלול לתת תחושה שזאת מערכת גלגלי שיניים מורכבת שבה חייבים שהכל יפעל כדי שהמשחק יפעל. זאת טעות אופטית. למעשה המשחק בנוי כסדרה של ארגזי כלים (משימה, דאונטיים, משחק הסיעות) שמידת הקשר ביניהם היא לבחירה השחקנים והמנחה, וכל חלק פועל לגמרי בסדר אם משהו הוזנח או זכה להתעלמות.

אני כן חושב שהמשחק הזה דורש כמה שינויי פרדיגמה משמעותיים מאוד. אני לא מופתע שקשה לפעמים להבין אותו. הוא מאוד פשוט להבנה אחרי שמבינים את הפרדיגמה, אבל להבין את הפרדיגמה זה לא פשוט.

זה המון הכנות ומחוייבת. צריך להכיר את הקמפיין על הפסיק, אז זה בעיקר מתיש.
כשקולטים את הקטע וזורמים עם זה, אז זה אחד המשחקים היותר מהנים וששיחקתי בהם.
בעקרון מבחינת קת'ולהו הרצתי חדפ"ים, משחק כנס, און ליין אבל אף פעם לא קמפיין.
לא מזמן הצטרפתי כשחקן לקמפיין, זו חתיכת התחייבות כי זה מסע ארוך, אבל בינתיים אני נהנה מההתרחשויות ומהקישורים שלהן להיסטוריה האמיתית שקרתה בשנים בהן מתרחש המשחק (סביבות 1923).

פרסומים ומזימות
פרסמתי את גרגויל באנגלית! למי שלא מכיר, שיטת OSR ישראלית שכתב תמיר לוי, שאני תרגמתי לאנגלית ופרסמתי במותג Stellagama Publishing. יש גם בדפוס! ובעוד כשבוע-שבועיים תהיה הרפתקאה מעולה לשיטה הזו, גם כן באנגלית. בית רדוף רוחות על החוף + הפתעות!

התחלנו מחדש לעבוד על סיום התרגום של כוכבים אין-ספור לעברית. נשאר הרבה פחות ממה שחשבתי. יפורסם בסופו של דבר בגרסה דיגיטלית חינמית כאן בפונדק.

זומם גם לתרגם שיטת מד"ב שלי, קצרה בהרבה, ולפרסם בארץ מסחרית. (כנראה Quantum Starfarer). יש כבר גרפיקה מלאה, ולתרגם שיטה של 15,000 מילים באנגלית (כ-12,000 מילים בעברית) זה לא ביג דיל בשבילי (עבודה של שבוע בקצב סבבה). זו שיטה מהירה, קלילה, ומגניבה.

ועכשיו עובד על גליון אפריל של "החרדון הלוחם בדרכים", הפנזין של חרבות וכשפים שאני העורך שלו ואחד מהכותבים בו.

משחקים
משחק בחד"פ\מיני-קמפיין של DCC. מהנה כרגיל. החוקים בהתחלה פשוטים והמבוך... ובכן... מוזר. במובן החיובי של המילה! התאהבתי בשיטה, אם כי בדרגות גבוהות היא דיי נעשית מסובכת. משחק פנים אל פנים.

משחק בחד"פ של מו"ד 5. פחות נהנה מהשיטה הזו אחרי שהתרגלתי ל-OSR, אבל עדיין כיף. שנינו (שני השחקנים) משחקים פאלדינים. קמפיין רול20 וזום.

משחק בקמפיין בעולם של רומח הדרקון, חוקי מו"ד קופסאות המקוריים. משחק כהן, ובדיוק חזרו האלים לעולם! קמפיין מהנה מאוד. סיימנו הרפתקאה ראשונה. קמפיין זום בלבד (חקר מבוך וקרבות ב-theater of mind, דפי דמות בגוגל דוקס, גלגול קוביות באפליקציה או פיזית כל אחד בעצמו).

זומם להריץ את מיני-קמפיין הפירטים החדש Secret of the Black Crag ("סוד הצוק השחור") שתמכתי בו בקיקסטארטר, ככל הנראה אחריו נעבור לאי האימה. חוקי פריאפיינדר בעברית! עם תוספות מעולמות פראיים באנגלית (חוקי מרדף, אני מסתכל עליכם).

פרסמתי את גרגויל באנגלית! למי שלא מכיר, שיטת OSR ישראלית שכתב תמיר לוי, שאני תרגמתי לאנגלית ופרסמתי במותג Stellagama Publishing. יש גם בדפוס! ובעוד כשבוע-שבועיים תהיה הרפתקאה מעולה לשיטה הזו, גם כן באנגלית. בית רדוף רוחות על החוף + הפתעות!
יכול להיות שכתבת על זה נושא כאן?

נושא ישן: שלום . לא היו תגובות חדשות בנושא זה במעל 60 ימים.
אין לפרסם תגובות אלא אם התגובה עדיין רלוונטית, אלא לפתוח נושא חדש.

התחילו לשחק עם פאת'פיינדר בעולמות פראיים

נושאים לוהטים

פוסטי פרופיל אחרונים

לפני שנה וארבעה ימים התחלנו את משחק הפורום המצוין של פרגרין השני -הצד האפל של הירח
בבקשה בבקשה לא שוב.
בדיוק כשאנחנו חושבים שראינו הכל באימה, מגיע סשן קת'ולהו מס' 70 - אימה באוריינט אקספרס.
מתחיל בפעם הראשונה את המסע המופלא של עולם הדיסק!
הרגע שמתי לב, אתמול בדיוק, לפני שנתיים הצטרפתי לפורום!
חזרה