• ברוכים הבאים לפורום הפונדק
    הפונדק הוא הקהילה הוותיקה והמובילה של מבוכים ודרקונים, משחקי תפקידים ומשחקי לוח בישראל.
    ההרשמה היא בחינם ולאחר מכן תוכלו לפרסם הודעות, למכור ולקנות משחקים, לחפש קבוצה למשחק ועוד!

הרשמה /

מאפיה זומבית - עץ משחק (ניצחון למאפיה!)

• מחבר/ת הנושא מחבר/ת הנושא rui
  • תאריך התחלה תאריך התחלה
נקסטורל אמר/ה:
פייטן- אתה רוצה לתלות מישהו שהצביע לך באקראי רק בגלל שיצא לו בקוביה 4? אני חושב שזה קצת מוזר...

אין לי בעיה שאלדרין מצביע לי.
אבל אם לא להצביע לו אז למי? בסופו של דבר אני בוחר אלדרין כי בינתיים יש לי סיבה קטנה להצביע לו, למרות שהוא עשה את זה באקריות.
וחוץ מזה, מזה משנה אם אני מצביע לו זה בסך הכל סיבוב שאין עוד חשדות ולא ידוע מי הרוצח.

הפייטן מסולאס אמר/ה:
נקסטורל אמר/ה:
פייטן- אתה רוצה לתלות מישהו שהצביע לך באקראי רק בגלל שיצא לו בקוביה 4? אני חושב שזה קצת מוזר...

אבל אם לא להצביע לו אז למי? בסופו של דבר אני בוחר אלדרין כי בינתיים יש לי סיבה קטנה להצביע לו, למרות שהוא עשה את זה באקריות.

אבל עדיין, לדעתי זו לא סיבה אמיתית להצביע לאלדרין, הרי הוא הצביע אקראי. לכן אי אפשר לקבל אף חשדה מההצבעות האקראיות, אם כבר, אתה מחשיד אותי.

הפייטן מסולאס אמר/ה:
וחוץ מזה, מזה משנה אם אני מצביע לו זה בסך הכל סיבוב שאין עוד חשדות ולא ידוע מי הרוצח.

טעות. זהו סיבוב שבו מנסים למצוא דברים מחשידים באחרים, מה שלדעתי מצאתי בך. לא ידוע מי המאפיונרים עד הסיבוב האחרון, לכן זה גם לא קשור בכלל.

מצב הצבעות:

עמית 1 (גאלאן)
דארקמו 2 (קינג, דארקמו)
טייגר 1 (נקסטורל)
אלדרין 2 (העוג הברברי, הפייטן מסולאס)
טומאץ' 1 (טייגר)
הפייטן מסולאס 1 (אלדרין)
דינרבלו 1 (עמית)
גאלאן 1 (טומאץ')

צריך 6 ללינץ'.

תזכורת לכולם - הצבעה לא מודגשת לא תיחשב, ובבקשה תאמרו משנה הצבעה אם כבר הצבעתם מקודם. זה יקל עלי לעשות את זה.
אם הצבעתם וביטלתם את ההצבעה, אז תאמרו שהצבעתם.
אם הצבעתם ואתם רוצים לשנות, אז בבקשה תכתבו במודגש 'משנה הצבעה לX.'

עוד הערה - אין רוצח אחד. יש שני מאפיונרים וחסם תפקידים, רופא ושוטר.

נקסטורל אמר/ה:
זה לא מוזר. יש לזה הסבר הגיוני להפליא- זו המאפיה הראשונה שלו.
לפייטן- להבא תדע שזה כשל שנקרא omgus (ראשי תיבות של oh my god you suck), זה מאד מחשיד לתקוף מישהו מסיבה כל כך כושלת (היחיד שאמור לרצות להביא ללינץ׳ מהיר הוא מאפיונר) ומקרב אותך מאד ללינץ׳ בכל מצב אחר

נקסטורל אמר/ה:
הפייטן מסולאס אמר/ה:
נקסטורל אמר/ה:

אבל עדיין, לדעתי זו לא סיבה אמיתית להצביע לאלדרין, הרי הוא הצביע אקראי. לכן אי אפשר לקבל אף חשדה מההצבעות האקראיות, אם כבר, אתה מחשיד אותי.

הפייטן מסולאס אמר/ה:

טעות. זהו סיבוב שבו מנסים למצוא דברים מחשידים באחרים, מה שלדעתי מצאתי בך. לא ידוע מי המאפיונרים עד הסיבוב האחרון, לכן זה גם לא קשור בכלל.

יכול להיות שלקחת את ההצבעה שלי יותר מידי ברצינות.
אבל אתה פתחת את זה:
בינתיים אני לא האשמתי אף אחד שהוא האזרח החשוד בעוד שאתה מנסה להטיל את זה עליי.
ולקחת את זה ברצינות כזאת רק כדי לנסות להפליל אותי, באמת :| איזה אזרח היה לוקח את את ההצבעה שלי ברצינות רבה?
הייתה לך הזדמנות קטנה להחשיד מישהו בשביל להסית את אור הזרקורים ממך.

ואני חייב להגיד לך שזה יותר מחשיד מההתנהגות שלי בינתיים.

וגם ל2much לא ניסיתי להביא לינץ׳ על אלאדרין רק הצבעתי לו.
ועם כבר כבר מדברים על שחקן חדש אני חושב שהמנחה של המשחק יעדיף לבחור מאפיונרים יותר דומיננטים בפורום הזה מאשר שחקן חדש שזה הפעם הראשונה שלו לשחק מאפיה ברשת, בשביל הכיף והאיכות של המשחק וגם מתוך עניין חברתי.

הפייטן מסולאס אמר/ה:
נקסטורל אמר/ה:
הפייטן מסולאס אמר/ה:
נקסטורל אמר/ה:

הפייטן מסולאס אמר/ה:

יכול להיות שלקחת את ההצבעה שלי יותר מידי ברצינות.
אבל אתה פתחת את זה:
בינתיים אני לא האשמתי אף אחד שהוא האזרח החשוד בעוד שאתה מנסה להטיל את זה עליי.
ולקחת את זה ברצינות כזאת רק כדי לנסות להפליל אותי, באמת :| איזה אזרח היה לוקח את את ההצבעה שלי ברצינות רבה?
הייתה לך הזדמנות קטנה להחשיד מישהו בשביל להסית את אור הזרקורים ממך.

ואני חייב להגיד לך שזה יותר מחשיד מההתנהגות שלי בינתיים.

וגם ל2much לא ניסיתי להביא לינץ׳ על אלאדרין רק הצבעתי לו.
ועם כבר כבר מדברים על שחקן חדש אני חושב שהמנחה של המשחק יעדיף לבחור מאפיונרים יותר דומיננטים בפורום הזה מאשר שחקן חדש שזה הפעם הראשונה שלו לשחק מאפיה ברשת, בשביל הכיף והאיכות של המשחק וגם מתוך עניין חברתי.
ואו ואו ואו. באתי להגיב הודעה לימודית על למה היום הראשון כן משנה, אבל ההודעה הזאת אומרת שהמצב שונה ממה שחשבתי.

קודם כל- היום הראשון משנה ועוד איך, והוא היום הכי חשוב במשחק. לא מאמין לי? אין בעיה, תגיד ואני אסביר לך למה הוא כן (אני רציני לחלוטין, זה חשוב בשביל המאפיות הבאות שלך).
דבר שני, המשפט "הייתה לך הזדמנות קטנה להחשיד מישהו בשביל להסית את אור הזרקורים ממך." זה חתיכת משפט רציני. ממתי אור הזרקורים היה על נקסטורל? מה קרה שאתה חושב שהוא ניסה להסית אותו אליך? אפשר הסבר בנוגע למשפט הזה? למה זה יותר מחשיד מההתנהגות שלך? למה זה מחשיד בכלל?

(בבקשה תתייחס לטענות שלי אחת אחת. כמו שאמרנו מההתחלה, אף אחד לא רוצה לקרוא הודעות באורך הגלות, ככה שלא כדאי לענות לכמה טענות באותה ההודעה, אלא אם התשובות שלך קצרות ותמציתיות, שזה לא תמיד רעיון טוב).

הפייטן, אתה הצבעת על מישהו מסיבות מוזרות, במקום להצביע הצבעה אקראית, בגלל זה, נקסטורל האשים אותך, ואמר שאתה טיפה מחשיד אותו, לאחר מכן, אתה התחלת להאשים את נקסטורל על כך שהוא מאשים אותך ללא סיבה, והוא מנסה להסית את אור הזרקורים לכיוונך, במקום להגיד שאתה חדש, או טיעון אחר שמתקבל על הדעת, האשמת אותו על כך שהוא "מפליל אותך", וזו תגובת מגננה מוגזמת.
ציטוט: "ולקחת את זה ברצינות כזאת רק כדי לנסות להפליל אותי, באמת, איזה אזרח היה לוקח את את ההצבעה שלי ברצינות רבה?"
במשפט הזה אמרת בדרך עקיפה שהוא מאפיונר, ואמרת שאף אזרח לא ייקח את ההצבעה הזאת ברצינות, אבל אין כזה דבר אזרח מקובל, אין דבר כזה אזרח "נורמלי", כולם משחקים אחרת, וככה זה.
כרגע אתה לא חשוד אצלי, כי זה המאפיה הראשונה שלך, אני פשוט רוצה שתסביר את צעדייך.

1. מה שהתכוונתי שפשוט סתם הצבתי לאלדארין ולא מתוח חשד בו.

2.אולי המשפט שלי היה קצת מנופח, אבל רציתי להגיד שבדרך כלל המאפיונר ינסה להאשים אחרים כדי שלא יחשבו שזה הוא או ינסה למצוא סיבות קטנות למה מישהו אחר כן חשוד. ובגלל שעד עכשיו נקסטרול מצא סיבה להאשים אותי שהיא די בדויה ,בכלל הטיעון שלי להצביע לאלאדרין הייתה יותר בקטע של הומור :) .

מצביע עמיתפ0123
- כי כמעט תמיד מי שנשמע הכי משכנע ומשחק מעולה הוא המאפיונר הכי טוב. הוא הצליח לשכנע אותי - ולכן אני חושד בו. זה למה במאפיה הקודמת הייתי בטוח שסול מאפיונר - הוא נשמע אמין מדי בשבילי

תוספת בשל תגובה שנכנסה באמצע:

היום הראשון הכי משנה כי ביום השני כבר מתו 2 ואם טעינו מאזן הכוחות הולך לרעתנו - 7:3 במקום 8:2, עם סיכוי שאנחנו בלי רופא, שוטר או שניהם.

אלדרין אמר/ה:
גאלאן,למה היום הראשון הכי משנה?
(ברצינות,לא בציניות)
(אני כותב את ההודעה הזאת עייף. קח בערבון מוגבל כל מה שרשום כאן, אולי אחר כך אני אקרא את זה שוב ואראה שהכל שטויות, אבל נכון לזמן כתיבת ההודעה זה נשמע נורא הגיוני.)
ביום הראשון אנחנו לא יודעים כלום. אנחנו יכולים ללמוד קצת מהלילה הראשון, אבל המידע הזה מתבסס בעיקר על החלטת המאפיונרים ולא על מה שאנחנו רוצים לגלות- ולכן במהלך היום הראשון אנחנו נלמד הרבה דברים, פשוט כי אנחנו חייבים ללמוד הרבה דברים. אין ספק שלא יהיה לינץ' עד שיהיה מושג כללי של מה קורה, כי אנחנו לא רוצים לגמור את היום בלי לצאת עם מידע. במילים אחרות, אנחנו יכולים להבטיח שנקבל מספיק מידע ביום הראשון בשביל שניתן למאפיונרים להרוג מישהו. ויש עוד משהו- אנחנו לא חושבים שום דבר על אף אחד עד סוף היום. אולי ביום השני אני כבר אחשוב על קינג ריבנג או נקסטורל או טומאץ' בתור מאפיונרים, ואני אראה כל פעולה שלהם בצורה חשודה- אפילו אם יש לי רק חשד בהם, זה מספיק בשביל לשנות את הדרך שבה אני מפרש את מה שאני רואה. ככה שלא רק שביום הראשון אנחנו מקבלים מידע שימושי, אנחנו גם ככל הנראה נפרש את המידע הזה בצורה אובייקטיבית יותר, ולכן נפיק מהמידע הזה יותר.

ביום הראשון אנחנו גם נבסס מושג כללי של מה קורה כאן. מאוד יכול להיות שנחשוב על תוכנית פעולה במהלך היום, וגם אם לא, כל אחד יחשוב על רשימת חשודים. אם כל זה לא מספיק, אנחנו *ממש רוצים* להרוג היום מאפיונר. אם זה חסם תפקידים אפשר להגיד שכבר ניצחנו (תוכנית ססק, למאפיונרים יש סיכוי די קטן לנצח), וגם אם זה "סתם" מאפיונר הרגע הורדנו להם מישהו שיכול לחשוב על דברים ולתכנן תוכניות. זה אומר שבימים הבאים הם יפעלו בצורה פחות יעילה, ולכן יהיה לנו יותר קל לנצח (אם נהרוג מאפיונר ביום השני, הוא כבר הספיק לדבר עם שאר המאפיונרים בלילה הראשון ולחשוב על תוכנית איתם).

פייטן-
1. מה?
2. אז זהו, שלא. אזרח שתורם לעיירה רוצה ללמוד כמה שיותר על שחקנים אחרים, ולכן שואל אותם שאלות ומדבר איתם. כמו שאאז"נ נקסטורל עשה. מה מאפיונר בזה?

דארקמו-
אני מצטער, התגובה שלך לא נכונה בצורה אבסולוטית. אם יש אמת אובייקטיבית וטהורה אי שם, אז היא שההודעה שלך שגויה. למה לעזאזל האדם המשכנע הוא האדם הרע? בטח, הוא מסוכן (כי הוא טוב בלשכנע), אבל זה לא הופך אותו למאפיונר. כל מה שזה אומר זה שהוא משכנע, וכנראה שהטענות שלו הגיוניות. אם נמשיך לפי ההגיון שלך, כולם צריכים להיות לורקרים- אם רק תפצח את הפה, אנשים עשויים להשתכנע ממך ואז להרוג אותך.
ואם כל זה לא מספיק, דוגמה ספציפית אחת לא אומרת כלום. אם יעשו ניסוי שבו נותנים לאדם אחד להחזיק בננה במשך שעתיים ולאדם השני לא נותנים, והאדם הראשון יחיה יותר זמן, זה יהווה הוכחה למשהו? אם, לעומת זאת, יעשו את אותו הניסוי בקנה מידה גדול- אולי החזקת בננות באמת עוזרת במשהו, ויש טעם להתייחס לניסוי הזה.

גאלאן אמר/ה:
אלדרין אמר/ה:
גאלאן,למה היום הראשון הכי משנה?
(ברצינות,לא בציניות)
(אני כותב את ההודעה הזאת עייף. קח בערבון מוגבל כל מה שרשום כאן, אולי אחר כך אני אקרא את זה שוב ואראה שהכל שטויות, אבל נכון לזמן כתיבת ההודעה זה נשמע נורא הגיוני.)
ביום הראשון אנחנו לא יודעים כלום. אנחנו יכולים ללמוד קצת מהלילה הראשון, אבל המידע הזה מתבסס בעיקר על החלטת המאפיונרים ולא על מה שאנחנו רוצים לגלות- ולכן במהלך היום הראשון אנחנו נלמד הרבה דברים, פשוט כי אנחנו חייבים ללמוד הרבה דברים. אין ספק שלא יהיה לינץ' עד שיהיה מושג כללי של מה קורה, כי אנחנו לא רוצים לגמור את היום בלי לצאת עם מידע. במילים אחרות, אנחנו יכולים להבטיח שנקבל מספיק מידע ביום הראשון בשביל שניתן למאפיונרים להרוג מישהו. ויש עוד משהו- אנחנו לא חושבים שום דבר על אף אחד עד סוף היום.
אי אפשר ללמוד בלי לחשוב - ולכן חושבים בעירבון מוגבל, בלי להיצמד לשום פרט, מדגישים פרטים שנראים לך חשובים ואם אתה במקרה מאפיונר (אני מקווה שאתה לא, כי אז אני יריתי לכיוון הלא נכון - ונכון לעכשיו אין לי סיבה לחשוד בך) אתה מנסה להסיט ממך את האש.

גם בהמשך חושבים בעירבון מוגבל, ולא מקבעים את המחשבות על אף אחד - אבל לא נמנעים מהאשמות סרק ובדיחות על האוואטר של המנחה. (טוב נו, רק האשמות סרק. תשכח מההערה על האוואטר)

גאלאן - בדרך כלל מאפיונרים זהירים יותר...
ואני אומר בדרך כלל, כי אין לי שום דרך להוכיח כלום.

אלדרין - עכשיו יום, כשרוי יגיד יגיע הלילה.

darkmo10 אמר/ה:
מצביע עמיתפ0123
- כי כמעט תמיד מי שנשמע הכי משכנע ומשחק מעולה הוא המאפיונר הכי טוב. הוא הצליח לשכנע אותי - ולכן אני חושד בו. זה למה במאפיה הקודמת הייתי בטוח שסול מאפיונר - הוא נשמע אמין.

כאב לי לקרוא את ההודעה הזאת, באמת.
דבר ראשון, שכנוע זה דבר אישי, אני למשל, חא השתכנעתי כמוך. נכון, הטענות של עמית נראות הגיוניות אבל הן חסרות טעם.
הפייטן עשה טעות תמימה של שחקן מתחיל (לא שאני ותיק) ואני אסביר אותה:
ביום הראשון כולם מצביעים הצבעות אקראיות=הצבעה בלי חשד. הפייטן לא חשד באלרדין, הוא רק עשה הצבעת מקמה טפשית שגררה אותנו לדעון הזה.

במשחק הקודם סול בקושי הגיב כך שהוא לא שכנע יותר מדי אף אחד.

מה זו הקפיצה הזאת על עמית? הוא רק הגיב ואתה ישר מצביע לו.

נושא ישן: שלום . לא היו תגובות חדשות בנושא זה במעל 60 ימים.
אין לפרסם תגובות אלא אם התגובה עדיין רלוונטית, אלא לפתוח נושא חדש.

התחילו לשחק עם פאת'פיינדר בעולמות פראיים

תוכן מומלץ

נושאים לוהטים

פוסטי פרופיל אחרונים

אם נשאר לי 45 ש"ח הנחה מהשובר מנחה, יש דרך לעשות איתם משהו/להעביר אותם למישהו אחר?
אפשר להכין דמות לכל משחק בדרקוניקון שמציין באיזה דרגה הוא?
Dark sun!!! שמישהו יעלה פוסט על ההכרזות של Wizards :)
יאללה, מתחיל לראות האודיסאה. נראה איך יהיה.
אשרו לי משחק אחד לדרקוניקון ועל השני עדיין לא הוחלט כבר כמה ימים.
מה זה אומר?
חזרה