• ברוכים הבאים לפורום הפונדק
    הפונדק הוא הקהילה הוותיקה והמובילה של מבוכים ודרקונים, משחקי תפקידים ומשחקי לוח בישראל.
    ההרשמה היא בחינם ולאחר מכן תוכלו לפרסם הודעות, למכור ולקנות משחקים, לחפש קבוצה למשחק ועוד!

הרשמה /

מאפיה זומבית - עץ משחק (ניצחון למאפיה!)

• מחבר/ת הנושא מחבר/ת הנושא rui
  • תאריך התחלה תאריך התחלה
מצב הצבעות:

עמית 1 (גאלאן)
דארקמו 1 (קינג)
טייגר 1 (נקסטורל)
אלדרין 2 (העוג הברברי, הפייטן מסולאס)
טומאץ' 1 (טייגר)
הפייטן מסולאס 1 (אלדרין)
דינרבלו 1 (עמית)
גאלאן 1 (טומאץ')
נקסטורל 1 (דארק סית')

צריך 6 ללינץ'.

אני מודע לזה שזה wifom, אבל אני חושב שבלי האשמות על כלום כולם ידברו על כלום (כי אף אחד לא מוכן לקחת את הסיכון להאשים על כלום) ונגמור את היום כשאנחנו לא יודעים כלום.

אני חושב שמאפיונרים בד"כ יותר זהירים מטאוניז. וכן, גם זה wifom.

darkmo10 אמר/ה:
אני מודע לזה שזה wifom, אבל אני חושב שבלי האשמות על כלום כולם ידברו על כלום (כי אף אחד לא מוכן לקחת את הסיכון להאשים על כלום) ונגמור את היום כשאנחנו לא יודעים כלום.

אני חושב שמאפיונרים בד"כ יותר זהירים מטאוניז. וכן, גם זה wifom.
יש הבדל בין האשמות לwifom. ההבדל המרכזי הוא שההאשמות לא דופקות את העיירה ברוב המקרים.
ברור שצריך להאשים, אבל להאשים בחוכמה. האשמה זה כלי, לא המטרה

Dark sith אמר/ה:
נקסטורל- זה לא מחשיד. אאז״נ אתה תקפת והוא התגונן ואיזה דרך יותר טובה להתגונן מאשר לתקוף את הצד השני? ההגנה הכי טובה היא התקפה. הוא תקף אותך ולכן אתה ״חושד״ בו? מה מחשיד בו בעצם?
״מצטער שאני שואל אני פשוט חדש״ זה של אלרדין לא של הפייטן.
דארק סית'- מה שמחשיד בו זה שהוא מיד תוקף ועושה מה שאני לכאורה עושה- מעביר את החשדות.
בנוסף היו כמה קטעים בהם הפייטן אמר שהוא חדש ולא יודע.

נקסטורל אמר/ה:
Dark sith אמר/ה:
נקסטורל- זה לא מחשיד. אאז״נ אתה תקפת והוא התגונן ואיזה דרך יותר טובה להתגונן מאשר לתקוף את הצד השני? ההגנה הכי טובה היא התקפה. הוא תקף אותך ולכן אתה ״חושד״ בו? מה מחשיד בו בעצם?
״מצטער שאני שואל אני פשוט חדש״ זה של אלרדין לא של הפייטן.
דארק סית'- מה שמחשיד בו זה שהוא מיד תוקף ועושה מה שאני לכאורה עושה- מעביר את החשדות.
בנוסף היו כמה קטעים בהם הפייטן אמר שהוא חדש ולא יודע.
למה זה מחשיד?

גאלאן - אבל כרגע כולם מפחדים להשתמש בכלי הזה. ותכל'ס, זה הכלי היחיד שאני מכיר להעמקת דיון לגבי מישהו - בהנחה שיש לי מה להגיד.

נקסטורל - אתה יכול לצטט את הקטעים שמחשידים אותך? זה יכול לעזור לכולנו - חומר מסודר למחשבה+הערות.
גאלאן אמר/ה:
למה זה מחשיד?
+1

darkmo10 אמר/ה:
גאלאן - אבל כרגע כולם מפחדים להשתמש בכלי הזה. ותכל'ס, זה הכלי היחיד שאני מכיר להעמקת דיון לגבי מישהו - בהנחה שיש לי מה להגיד.

נקסטורל - אתה יכול לצטט את הקטעים שמחשידים אותך? זה יכול לעזור לכולנו - חומר מסודר למחשבה+הערות.
גאלאן אמר/ה:
למה זה מחשיד?
+1
ממתי כולם מפחדים להשתמש בזה? מה קרה בחמשת העמודים האחרונים *חוץ* מזה?

אגב, שאלתי את נקסטורל שאלה. לא הנחתי הנחה. במילים אחרות, אני שואל למה לדעתו זה מחשיד- לא אומר שלדעתי זה לא מחשיד

הצטרפתי לשאלה כדי להדגיש את הצורך בהסבר.

אם לא היה לי משהו אחר לכתוב, לא הייתי מוסיף את זה.

וכן, כולם מאשימים - אבל בעירבון מוגבל מאוד. אולי אפילו מוגבל מדי. "אני חושד בו, אני אמשיך לשים עליו עין" וזהו - בלי יותר מדי דרישות להסברים וכד'.
נקסטורל-עדיין מחכה לתשובתך.

אני תומך בטענה שהיום הראשון הוא הכי חשוב ומוסיף את הטענה שביום הראשון למאפיונרים עוד אין תוכנית, ולכן קל יחסית לתפוס מאפיונרים לא מנוסים.

נקסטורל אמר/ה:
פייטן- מה שאתה אומר בעצם זה "נקסטורל הוא מאפיונר מרושע שקופץ על ההזדמנות להאשים אזרח נוב תמים כמוני" ואני מצטער לומר לך אבל אף אחד לא מאמין לך, וזה מחשיד יותר ממני שמנסה לעורר דיון, ומצליח בכך.
אני דווקא מאמין. אתה, לעומת זאת, מצטייר כמאפיונר שמחפש הריגה קלה. הרי ברור שהטעות שעשה הפייטן היא טעות מתחילים קלאסית, ואתה ששיחקת ביותר ממאפיה אחת, אמור לדעת זאת.

עוד נושא שצריך להתחשב בו הוא הלורקרים. בכל המאפיות שהשתתפתי בהן היה לפחות מאפיונר לורקר אחד- זו השיטה הכי אפקטיבית למאפיונר.
כרגע מי שלא מגיב הרבה הם:
קינג: הגיב הרבה בהתחלה, אבל עכשיו כמעט ולא. הדפוס הזה מעיד על זה שהוא עסוק.
דינרבלו: שיגר הודעה לא רלוונטית כלשהי לדארקמו10 ונעלם. חזר בעמוד 3 להודעה אחת כלום ונעלם. בכל זאת, אני לא ממש חושד בו, זה נראה לי כמו דפוס ההתנהגות שלי במאפיות קודמות.
העוג הברברי: הצבעה אקראית, ולא ראינו אותו יותר. אם מישהו מהם באמת לורקר, זה הוא.
טיגר: בכלל לא הגיב. לדעתי זה כי הוא פשוט לא בבית ביומיים האלו.

בגלל שזה רק יום וחצי-יומיים זה עוד לא ממש מחשיד, אבל אם עד מחר בערב הם לא יגיבו תגובה רצינית, זה יהיה.

טוב,קראתי את כל הסבטוחה הזאת עם הפייטן ואני מאמין,לפחות באופן אישי,שהוא לא מאפיונר אלא סתם עשה טעות של מתחילים(כמוני! :lol: )
וגם כי אני לא רוצה היחיד שהצביעו לו 2 :P לכן אני מבטל הצבעה לפייטן מסולאס
גלגול קוביה...
מצביע גאלאן!
ומה זה לורקר?אחד שלא מגיב הרבה?

לאלדרין-כן
אני כרגע חושב שאנחנו נוהגים נכון משום שקינג[אחד השחקנים הטובים במאפיה פה] כשהיה זומבי הוא התנגד להצבעות אקראיות ועכשיו אין לנו את הדיון המושתל על ההצבעה האקראית מכאן יוצא ש:
1.המאפיונרים לא משתמשים בדיון המושתל הזה
2.שקינג הוא כנראה לא מאפיונר[כרגע לא הגיב אבל בדרך כלל הוא פשוט יזרוק הערה שתתחיל את הדיון המושתל]
3.שיש דיון מושתל אחר[לדוגמה:הדיון על הנוביות של הפייטן שעליה אנחנו מתווכחים.]

דינרבלו אמר/ה:
לאלדרין-כן
אני כרגע חושב שאנחנו נוהגים נכון משום שקינג[אחד השחקנים הטובים במאפיה פה] כשהיה זומבי הוא התנגד להצבעות אקראיות ועכשיו אין לנו את הדיון המושתל על ההצבעה האקראית מכאן יוצא ש:
1.המאפיונרים לא משתמשים בדיון המושתל הזה
2.שקינג הוא כנראה לא מאפיונר[כרגע לא הגיב אבל בדרך כלל הוא פשוט יזרוק הערה שתתחיל את הדיון המושתל]
3.שיש דיון מושתל אחר[לדוגמה:הדיון על הנוביות של הפייטן שעליה אנחנו מתווכחים.]
זה שקינג אמר משהו בזמן שהוא היה מאפיונר לא אומר שככה כל המאפיונרים נוהגים, או שמשהו טוב\רע לעיירה.
ומה זה דיון מושתל?

מצב הצבעות:

עמית 1 (גאלאן)
דארקמו 1 (קינג)
טייגר 1 (נקסטורל)
אלדרין 2 (העוג הברברי, הפייטן מסולאס)
טומאץ' 1 (טייגר)
דינרבלו 1 (עמית)
גאלאן 2 (טומאץ', אלדרין)
נקסטורל 1 (דארק סית')

צריך 6 ללינץ'.

גאלאן-לא אמרתי את זה אמרתי שהם לא מנסים להשתיל את הדיון המושתל הספציפי הזה כי תראה מישהו פה מתנגד לזה?
[דיון מושתל-דיון שאחד מהמאפיונרים מצית בכוונה כדאי להסיח את דעתינו מדיונים שעשוים לפגוע בהם.]

אלדרין אמר/ה:
טוב,קראתי את כל הסבטוחה הזאת עם הפייטן ואני מאמין,לפחות באופן אישי,שהוא לא מאפיונר אלא סתם עשה טעות של מתחילים(כמוני! :lol: )
וגם כי אני לא רוצה היחיד שהצביעו לו 2 :P לכן אני מבטל הצבעה לפייטן מסולאס
גלגול קוביה...
מצביע גאלאן!
למה? עכשיו לגאלאן יש 2 הצבעות. זה בדיוק כמו קודם. וגם ככה הוא לא היחיד שהצביעו לו 2. האחר הוא... אתה.
לדעתי זו פשוט טעות של חוסר קריאה רצינית של חלקים לא חושבים בעץ. הדרך היחידה לפרש את זה כמאפיונרי, לבעלי דימיון רב, היא שהם צמד מאפיונרים שמחפים אחד על השני. קלוש.

אלדרין אמר/ה:
ומה זה לורקר?אחד שלא מגיב הרבה?
לורקר הוא בכללי שחקן לא פעיל. יש כאלה שקוראים "לורקר" גם לשחקן שמגיב, אבל לא שומר על פרופיל נמוך ולא נכנס בכלל לוויכוחים. רוב הלורקרים הם שחקנים בלי זמן/כוח להגיב, אבל יש גם אנשים ששומרים בכוונה על קצב תגובות נמוך, או אפילו פשוט לא מגיבים ומתרצים את זה בכל מיני אמתלות.
כשאתה מרכיב טיעון נגד לורקר, תבדוק את הנסיבות שבהן הוא הגיב את כמה התגובות האחרונות שלו, את תוכנן וכו', ותשאל את עצמך "האם זה אומר שהוא נמנע בכוונה מלהגיב?". עוד דבר מאד מאד לורקרי זה להגיב הרבה בעצים אחרים, או להיות מחובר הרבה לפורום, ולהגיב מעט בעץ המאפיה.

דינרבלו אמר/ה:
גאלאן-לא אמרתי את זה אמרתי שהם לא מנסים להשתיל את הדיון המושתל הספציפי הזה כי תראה מישהו פה מתנגד לזה?
[דיון מושתל-דיון שאחד מהמאפיונרים מצית בכוונה כדאי להסיח את דעתינו מדיונים שעשוים לפגוע בהם.]
הרעיון של הדיונים המושתלים מעניין, אבל לדעתי זו הפרזה בכוחם של המאפיונרים. רוב הסיכויים שהם לא שחקנים עד כדי כך ותיקים ומנוסים והם בכלל עוד לא סיכמו תוכנית.

למה? עכשיו לגאלאן יש 2 הצבעות. זה בדיוק כמו קודם. וגם ככה הוא לא היחיד שהצביעו לו 2. האחר הוא... אתה.
לדעתי זו פשוט טעות של חוסר קריאה רצינית של חלקים לא חושבים בעץ. הדרך היחידה לפרש את זה כמאפיוני, לבעלי דמיון רב, היא שהם צמד מאפיונרים שמחפים אחד על השני. קלוש.

קודם כל,מתי היו לגאלאן שני הצבעות?
בנוסף,ברור שגם לי הצביעו 2.זה בדיוק מה שאמרתי,שאני לא רוצה שרק לי יצביעו 2,אז אני מצביע לאחד נוסף.
ותודה על ההסבר על הלורקר.

נושא ישן: שלום . לא היו תגובות חדשות בנושא זה במעל 60 ימים.
אין לפרסם תגובות אלא אם התגובה עדיין רלוונטית, אלא לפתוח נושא חדש.

התחילו לשחק עם פאת'פיינדר בעולמות פראיים

תוכן מומלץ

נושאים לוהטים

פוסטי פרופיל אחרונים

אם נשאר לי 45 ש"ח הנחה מהשובר מנחה, יש דרך לעשות איתם משהו/להעביר אותם למישהו אחר?
אפשר להכין דמות לכל משחק בדרקוניקון שמציין באיזה דרגה הוא?
Dark sun!!! שמישהו יעלה פוסט על ההכרזות של Wizards :)
יאללה, מתחיל לראות האודיסאה. נראה איך יהיה.
אשרו לי משחק אחד לדרקוניקון ועל השני עדיין לא הוחלט כבר כמה ימים.
מה זה אומר?
חזרה