• ברוכים הבאים לפורום הפונדק
    הפונדק הוא הקהילה הוותיקה והמובילה של מבוכים ודרקונים, משחקי תפקידים ומשחקי לוח בישראל.
    ההרשמה היא בחינם ולאחר מכן תוכלו לפרסם הודעות, למכור ולקנות משחקים, לחפש קבוצה למשחק ועוד!

הרשמה /

מאפיה ונילה: אף אחד אינו בן אלמוות [המשחק נגמר, ניצחון לעיר]

נתחיל בזה שהמילה דיסאינפורמציה היא אומנם בשפה גבוהה, אבל אל תטעה לחשוב שהיא נעימה לאוזן.

1. אני לא אמרתי אפילו פעם אחת שהצבעה אקראית מביאה סיכוי שווה לעיירה. אני אמרתי שאם אתה בן עיירה ואין לך חשד במישהו אחר (ואז לא אמרתה שיש לך, וגם אני לא רואה איך שכן יהיה לך) אין סיבה שלא להצביע לגארל. לעומת זאת, יש אופציה שאתה וגארל מפיונרים, וגם יכול להיות שאתה וגארל שוטרים ואז זה מנמק למה אתה מעדיף להצביע לאחר.

2. למרות הגיבוי שקיבלת, ולמרות שאתה יודע לנסח את עצמך מעולה, אני עדיין חושב שהאמירה הכל כך נחרצת לגבי 'שני קולות זה לא סיבה לעליהום' מחשידה וכמעט מפלילה.
למעשה אתה סותר את עצמך. אם 2 קולות זה לא משהו מדאיג, למה זה היה לך כל-כך קריטי להעיר על זה? הרי אפילו עוד לא נוצרה מהומה, ואף אחד אפילו לא הצביע לגארל בנתיים בגלל זה. מילא אם זה היה מתגלגל ועוד 2 3 קולות היו הולכים פתאום אל גארל, אז הגיוני ואפילו במקום היה שתאמר משהו. אבל זה לא היה ככה. בסך הכל 2 אנשים שלא הבינו יותר מדי את המהלך התחילו לשאול שאלות. למה זה כל-כך הטריד אותך? (זאת אגב פעם שלישית שאתה מתחמק מהשאלה בניסוחים יפים)

3. ההודעה האחרונה של פסקי נשמעת ממש כמו חייה שנדפה אל הקיר.
מה זאת אומרת "מנסה להעיף שחקן חזק מהמשחק"? אני לא פחות חזק ממך אסטרטגית.

-אשאר כשאתה חוזר שלח פרטיות לאנשים שלא מגיבים.

אנטרקס, פספסת את ההודעה שלי, נראה לי.
אמרתי לך כבר, פסקי הגן על גארל, נכון, אבל הוא לא הגן על גארל כי הוא רצה להגן על גארל. כלומר, שאם היו מביאים את אותו הטיעון נגד מישהו אחר הוא עדיין היה עושה את מה שהוא עשה. שוב, הטיעונים שלכם נגד גארל היו שהוא הצביע הצבעה שנייה בלי לתת שום סיבה. עכשיו הוא חשב שהטיעון הזה לא מצדיק לינץ, כי לדעתו היה סיכוי שגארל בן עיירה כמו שיש סיכוי שכל אחד אחר כזה, ולכן הוא העיר שהוא חושב ככה וגם הסביר למה הוא חושב ככה.
לדעתי אתה טועה. לדעתי לא כל מהומה עוזרת. אולי בעצם כן, אבל מהומות מסוימות עוזרות פחות ממהומות אחרות, והן באות על חשבונן, ולכן דווקא כן יש סיבה להשקיט מהומות אם יש לזה סיבה טובה.

אבל עכשיו, אתה ושרקליך [כן, קראתי את ההודעה שלך] הייתם באותה דעה לאורך כל המשחק, וגם טי אן ג'י [אל תדאג, קראתי גם את ההודעה שלך], למרות שכמו מה שכבר אמרתי, הצביע שונה מכם וגם עכשי והסכים חלקית איתי [אולי] כדי שלא יקשרו בניכם, כי [אולי] יש מה לקשר.

אבל נכון, הדעות של שרקליך קצת יותר שונות מהדעות שלך [אנטרקס], לטובה, ולכן הצבעתי לך, ולא לו. ולטי אן ג'י יש לי הכי פחות חשדות כלפיו משלושתכם, כי הוא הסכים איתי חלקית ובפועל לא מצביע כמוכם.

כרגע יש לי 3 אפשרויות בערך למאפיה [האפשרויות הן לפי סדר החשד, והאנשים בכל אפשרות גם כן לפי סדר החשד]]:

1:
אנטרקס
שרקליך
טי אן ג'י
גארל [המהירות שבה חשדתם בו והמהירות שבה ירדתם ממנו מחשידה במקצת, אבל יש סיכוי נמוך שיש 4 מאפיונרים, ולכן גם סיכוי נמוך שהוא מאפיונר]
+- [לא בטוח כמה מאפיונרים יש, אם יש 2 אזי טי אן ג'י וגארל לא כלולים באפשרות, אם יש 3 אז רק גארל לא כלול, ואם יש 4 אז כולם כלולים. ככה זה יהיה בכל האפשרויות]

2:
אנטרקס
שרקליך
מייקוולבספיורי/עומרי/מישהו קצת לא פעיל אחר [זאת יכולה להיות אסטרטגיה טובה למאפיה: שני מאפיונרים פעילים ואחד לא]
+-

3:
מייק וולבספיורי [הפעם הזאת שניהם באותו החשד]
גארל [הפעם הזאת שניהם באותו חשד]
האנט/עומרי
האנט/עומרי
+-

שוב, גם החשד שבאפשרות הראשונה לא מי יודע מה חזק, אבל זה החשד הכי חזק שלי בנתיים.

ולכן אני עדיין מצביע אנטרקס [הדגשתי בהודעה הקודמת].
לדעתי יש פה כבר מספיק חשד כדי לעשות לינץ, ולכן אני מציע לכם להצביע לו.

רק כי אני נחמד:

1 אנטרקס [שאדו]
3 דג [מייק, גארל, שרקליך]
1 TNJ [פסקי]
1 אודין [דג]
1 פסקי [אנטרקס]
1 גארל [T_N_J]
1 שרקליך [אודין]

7 ללינץ.

לא מצביעים: גאלאן, עמרי, באקאפיט, האנט.

שימו לב איך האפשרויות ספק תאוריות שלי מתאימות לפה.

אנטרקס אמר/ה:
1. אני לא אמרתי אפילו פעם אחת שהצבעה אקראית מביאה סיכוי שווה לעיירה. אני אמרתי שאם אתה בן עיירה ואין לך חשד במישהו אחר (ואז לא אמרתה שיש לך, וגם אני לא רואה איך שכן יהיה לך) אין סיבה שלא להצביע לגארל. לעומת זאת, יש אופציה שאתה וגארל מפיונרים, וגם יכול להיות שאתה וגארל שוטרים ואז זה מנמק למה אתה מעדיף להצביע לאחר.
אמרת שמבחינתי ומבחינת כל בן עיירה זה לא צריך לשנות למי להצביע. זו או טעות (שאני פחות מאמין), או שקר גס (שאני יותר מאמין) - הצבעה רנדומלית תיתן סיכוי הרבה יותר גבוה ללינץ על בן עיר ממאפיונר. לא אמרתי שום דבר לגבי הצבעה על גארל - אמרתי ששתי הצבעות על מישהו זו לא סיבה לחשד, כי זה לא מדאיג.

אנטרקס אמר/ה:
2. למרות הגיבוי שקיבלת, ולמרות שאתה יודע לנסח את עצמך מעולה, אני עדיין חושב שהאמירה הכל כך נחרצת לגבי 'שני קולות זה לא סיבה לעליהום' מחשידה וכמעט מפלילה.
למה? אתה חושב ששני קולות זו כן סיבה לעילהום?

אנטרקס אמר/ה:
למעשה אתה סותר את עצמך. אם 2 קולות זה לא משהו מדאיג, למה זה היה לך כל-כך קריטי להעיר על זה? הרי אפילו עוד לא נוצרה מהומה, ואף אחד אפילו לא הצביע לגארל בנתיים בגלל זה. מילא אם זה היה מתגלגל ועוד 2 3 קולות היו הולכים פתאום אל גארל, אז הגיוני ואפילו במקום היה שתאמר משהו. אבל זה לא היה ככה. בסך הכל 2 אנשים שלא הבינו יותר מדי את המהלך התחילו לשאול שאלות. למה זה כל-כך הטריד אותך? (זאת אגב פעם שלישית שאתה מתחמק מהשאלה בניסוחים יפים)
אני עונה, ועונה כל פעם את אותה תשובה: הרגשתי שמתחילה הידבקות למשהו "חשוד" שהוא לא באמת חשוד, בגלל שיש פה שחקנים מתחילים. הרגשתי, כשחקן יותר מנוסה, צורך להבהיר את זה. לא הייתי מודאג מהקול השני על גארל, הייתי מוטרד לגבי ההיטפלות לפרט הלא משמעותי של קול שני על מישהו. למה הייתי מוטרד אם קול שני זה לא מטריד? כי ההיטפלות לתפל תסיט אותנו מהעיקר, וזה גרוע גם בתחילת המשחק כשאין דאגה ללינץ.

אנטרקס אמר/ה:
3. ההודעה האחרונה של פסקי נשמעת ממש כמו חייה שנדפה אל הקיר.
נתחיל בזה שהביטוי "חיה שנדחפה לקיר" היא אומנם בשפה גבוהה, אבל אל תטעה לחשוב שהיא נעימה לאוזן.

מה זאת אומרת "מנסה להעיף שחקן חזק מהמשחק"? אני לא פחות חזק ממך אסטרטגית.[/quote]
זאת אומר שכמו שאני ואתה יודעים, אני יותר מנוסה במשחק מרוב השחקנים, וגם בעל כתיבה רהוטה יותר -> אני מטרה מועדפת.

עומרי, לעזאזל... פסקי עקרונית סיכם את זה די טוב. הפעולה שאתה עושה מאוד מאוד מזיקה לעיר. הצבעה רביעית למישהו (אם להאמין לספירת הקולות של שאדו) זה לא משהו שעושים בקלות הדעת. לינץ' חפוז על מישהו זה לא משהו שטוב לעיירה. האנשים היחידים שזה טוב להם הם מאפיונרים. אז... ברוך הבא לרשימת החשודים שלי. למרות שאני חושש, בכל זאת, שאתה פשוט בן עיירה גרוע, ולכן אשאר עם מטרות יותר רציניות.

ואישית, אני חושד בעיקר באנטרקס ובשרקליך. את הטיעונים על דג אני בקושי מבין, למעשה. מישהו מוכן להסביר לי אותם שוב? והנקודה של שאדו אכן נהיית מעניינת. אנחנו הגענו ל-3 (כבר 4, למעשה) הצבעות על דג, עם טיעונים... מעורפלים משהו. קצת מהיר, לא?

אני הצבעתי לדג משתי סיבות. הראשונה היא שנראה שהוא מנסה להוביל מהלך בזק על גארל, והשנייה היא שהוא מגן על עצמו באופן שנראה כמעט היסטרי כל פעם כשיש נגדו חשדות. מייק וגארל טוענים להצבעה רנדומלית ואני בהחלט מצפה לשמוע את הסיבות שלהם אם הם ממשיכים להצביע לדג.

Shadow123 אמר/ה:
עמוד 4: רואה דג?

עכשיו, יש ארבעה אנשים שהצביעו לפסקי [אחד מהם לא הצביע לו אקטיבית, וזה ירשם לטובתו, אבל הוא, כמו שאנטרקס אמר בהקשר של דג, גורר לינץ עליו. מדובר על טי אן ג'י]: האנט - הצבעה שבהחלט יכלה להיות רנדומלית, ועכשיו יכול להיות שהוא סתם נסחף אחרי הטיעונים. ולכן אני מוציא אותו כרגע מהחשדות. אנטרקס - פירש בצורה מעוותת את הדברים של פסקי: הוא [פסקי] אמר שהצבעה שנייה זה לא ביג דיל ולא להצביע: אנטרקס.

קראת מה הלך פה?? אני הראשון שהצבעתי לפסקי, עוד בשלב הרנדומליות, אבל להיסחף אחרי הטיעונים?אני היתי הראשון!!!!תקרא את העץ טוב יותר לפני שאתה מסיק מסכנות מפגרות.

Shadow123 אמר/ה:
אנטרקס, פספסת את ההודעה שלי, נראה לי...
3:
האנט/עומרי
האנט/עומרי
....לדעתי יש פה כבר מספיק חשד כדי לעשות לינץ....

בהמשך לפסקה הקודמת, אשמח לשמוע מה לעזאל מניע אותך להאשים אותי במאפיונריות? אתה יודע מה: רק עצם העובדה שאתה לוקח אדם שאין כל חשד בו וטוען טענות גדו כדי לגרום בעתיד ללינץ מחשיד אותך אצלי.אני בהחלט שוקל לשים את הקול שלי עליך, אני פשוט יודע שאם נטעה ואתה אזרח תמים (וטיפש) אז זה ירבוץ לי על המצפון, הרבה זמן.
___________________________________________________________________________________________

האנט הממום משלל הטענות שם לב שמעלים את שמו, הוא מקשיב לשיחה,מרוסק בנפשו.
הם שלחו אותי פעם אחת לגרדום,מיד לאחר שתפסתי את המאפיונר הראשון!והיתי רק אזרח תמים..אני מתחיל לחוש בדה ז'ה וו מתקרב..
___________________________________________________________________________________________
המשך דברי יגיע בהמשך,היה לי הרבה מה להגיד,בעוד אתם מטיחים האשמות חסרות פשר אחד בשני, תתבגרו ותתפסו את המאפיונר- ותנו לזמן לעשות את שלו.הכל מתקדם ואין צורך ללכת ללינץ כרגע.

שבוע טוב

hant

hant אמר/ה:
Shadow123 אמר/ה:
עמוד 4: רואה דג?

עכשיו, יש ארבעה אנשים שהצביעו לפסקי [אחד מהם לא הצביע לו אקטיבית, וזה ירשם לטובתו, אבל הוא, כמו שאנטרקס אמר בהקשר של דג, גורר לינץ עליו. מדובר על טי אן ג'י]: האנט - הצבעה שבהחלט יכלה להיות רנדומלית, ועכשיו יכול להיות שהוא סתם נסחף אחרי הטיעונים. ולכן אני מוציא אותו כרגע מהחשדות. אנטרקס - פירש בצורה מעוותת את הדברים של פסקי: הוא [פסקי] אמר שהצבעה שנייה זה לא ביג דיל ולא להצביע: אנטרקס.

קראת מה הלך פה?? אני הראשון שהצבעתי לפסקי, עוד בשלב הרנדומליות, אבל להיסחף אחרי הטיעונים?אני היתי הראשון!!!!תקרא את העץ טוב יותר לפני שאתה מסיק מסכנות מפגרות.
קודם כל, אני קראתי את כל העץ הזה פעמיים, בניגוד לכמה מישהוים מסוימים אחרים פה.
ההצבעה הראשונה שלך הייתה רנדומלית [אלא אם כן אתה מאפיה, זה מה שאתה אומר?], ואז לא הורדת את ההצבעה שלך כי חשבת שיש משהו בטיעונים. זה, האנט, נקרא להיסחף אחרי הטיעונים [אלא אם כן אתה או מאפיה, או מטומטם].

Shadow123 אמר/ה:
אנטרקס, פספסת את ההודעה שלי, נראה לי...
3:
האנט/עומרי
האנט/עומרי
....לדעתי יש פה כבר מספיק חשד כדי לעשות לינץ....

בהמשך לפסקה הקודמת, אשמח לשמוע מה לעזאל מניע אותך להאשים אותי במאפיונריות? אתה יודע מה: רק עצם העובדה שאתה לוקח אדם שאין כל חשד בו וטוען טענות גדו כדי לגרום בעתיד ללינץ מחשיד אותך אצלי.אני בהחלט שוקל לשים את הקול שלי עליך, אני פשוט יודע שאם נטעה ואתה אזרח תמים (וטיפש) אז זה ירבוץ לי על המצפון, הרבה זמן.

אני יודע שיש לך בעיות בהבנת הנקרא, האנט, אבל אתה ברשימה החשוד האחרון. היו לי שלוש אפשרויות [בנתיים] למאפיה, ובכל אחת 3-4 אנשים. אתה היית באפשרות הכי פחות סבירה והיית האיש הכי פחות סביר בה. על מה אתה מתלונן?!? החשד נגדך [מצידי] הוא אפסי.
ואני אגיד לך למה החשד הזה.
היו לי שלוש אפשרויות למאפיה: הראשונה, השנייה [שאת הסיבות אליהן אני לא אפרט פה שוב כי הן לא רלוונטיות], והשלישית, שהייתה אוסף של אנשים לא פעילים, אולי בכוונה, שהצביעו לאנשים בלי סיבה, או עם סיבה לא טובה במקרה שלך [ולכן אתה אחרון באפשרות הזאת, כי יכול להיות שסתם נהגת בטיפשות]. נכון, זאת לא סיבה מספיקה לגמרי להאשים מישהו במאפיונריות, ולכן האפשרות הזאתי הייתה האפשרות השלישית והכי פחות סבירה.

ממש סליחה שלא הגבתי פשוט בזמן האחרון אני המון לא בבית אז אני לא יכול להתחבר

אוקי, ממש אבל ממש התבלבלתי, טיעונים משכנעים לא חסר למרות שגם יש הרבה "לא בתוקף", לדעתי פסקי לא מאפיונר למרות שזו בהחלט לא הגנה עליו, אני רק אומר שהטיעונים שלו נשמעים משכנעים למרות שכמו שחשבתי במאפייה הקודמת, פסקי (אז הפנתי את זה נגד אודין) הוא שחקן מאפייה מנוסה ובהחלט יכול להיות שהוא עובד הרבה בשביל להוליך אותנו שולל, עומרי די מחשיד אבל לא נראה לי שזו סיבה לקרב עליו את הגרדום, האנט נראה לי חף מפשע למרות שאולי זה פשוט רגשות אשם בגלל מה שעשיתי לו בפעם הקודמת... וביקיצור מי שהבין מה כתבתי כל הכבוד לו כי אני פשוט לא יכול לנסח יותר נורמלי

ובשביל לעשות קצת משחק מצחיק: העריק האפל שאף אחד לא זוכר איך קוראים לו (הוא קפץ לשיחכה, מה אתם רוצים?) מקשיב בעניין למה שנאמר בכיכר ומציין בליבו "אולי נצביע לדג, די מתחשק לחם עם טונה" (דג אל תחשוב שאני באמת רוצה להצביע לך אבל אשר ביקש משחק תפקידים בשביל הצחוק וככה מכשף מרושע שמת לאכול לחם עם טונה היה חושב... )

לא פעילים??סליחה?אני לא פעיל?

אתה חי בסרט, הודי.

גאלאן, החלק האחורן של ההודעה שלך היה טיפשי- במקומך גם אם זה הומור לא היתי אומר כזה דבר, אנשים יחשבו שאתה במאפיה, ואולי אתה באמת בה...

נושא ישן: שלום . לא היו תגובות חדשות בנושא זה במעל 60 ימים.
אין לפרסם תגובות אלא אם התגובה עדיין רלוונטית, אלא לפתוח נושא חדש.

התחילו לשחק עם פאת'פיינדר בעולמות פראיים

תוכן מומלץ

נושאים לוהטים

פוסטי פרופיל אחרונים

לאחר דחיות רבות, הצלחנו תחת מטר הטילים, לקיים עוד סשן מטלטל של קת'ולהו: אימה על האוריינט אקספרס.
עולמות השנה, פיזי או בזום?
רכבת האוריינט אקספרס עוצרת בקונסטנטינופול אבל האימה ממשיכה לדהור.
זוועות על האוריינט אקספרס מסשן קת'ולהו האחרון שלנו.
הבן מכין את השולחן לחברים שלו - איזה אושר 😁
חזרה