• ברוכים הבאים לפורום הפונדק
    הפונדק הוא הקהילה הוותיקה והמובילה של מבוכים ודרקונים, משחקי תפקידים ומשחקי לוח בישראל.
    ההרשמה היא בחינם ולאחר מכן תוכלו לפרסם הודעות, למכור ולקנות משחקים, לחפש קבוצה למשחק ועוד!

הרשמה /

מאפיה ונילה: אף אחד אינו בן אלמוות [המשחק נגמר, ניצחון לעיר]

PeskyTiger אמר/ה:
אנטרקס:
קודם כל, לא השתקתי את זה.
אני חושב שיסכימו איתי רבים שזה מתפרש כנסיון להשתקה.

PeskyTiger אמר/ה:
אם אתה מיחס לי הרבה יותר השפעה מאדם אחר?
לא הרבה יותר, אבל אני כן חושב שאם מישהו אחר היה מאומר את מה שאמרתה אתה כולם היו קופצים עליו.

PeskyTiger אמר/ה:
אבל מנסיון שלי אנשים בני העיר שמחים לקפוץ על כל דבר כ"חשד" - שים לב שאמרתי להם שלדעתי הם צריכים להשתמש במילה הזו פחות.
חלק מבני העיר שמחים לקפוץ על כל חשד, וחלק מעלים חשדות בשביל להעלות את הדגים מעל פני המים. כך או כך, אין יתרון לבן עיירה לסיים או לסתור חשדות שהועלו כשהן לא עליו. אלה אם הוא יודע משהו לגבי המואשם (ויש רק שתי אופציות אפשריות בעניין).

אנטרקס אמר/ה:
PeskyTiger אמר/ה:
אנטרקס:
קודם כל, לא השתקתי את זה.
אני חושב שיסכימו איתי רבים שזה מתפרש כנסיון להשתקה.

PeskyTiger אמר/ה:
אם אתה מיחס לי הרבה יותר השפעה מאדם אחר?
לא הרבה יותר, אבל אני כן חושב שאם מישהו אחר היה מאומר את מה שאמרתה אתה כולם היו קופצים עליו.

PeskyTiger אמר/ה:
אבל מנסיון שלי אנשים בני העיר שמחים לקפוץ על כל דבר כ"חשד" - שים לב שאמרתי להם שלדעתי הם צריכים להשתמש במילה הזו פחות.
חלק מבני העיר שמחים לקפוץ על כל חשד, וחלק מעלים חשדות בשביל להעלות את הדגים מעל פני המים. כך או כך, אין יתרון לבן עיירה לסיים או לסתור חשדות שהועלו כשהן לא עליו. אלה אם הוא יודע משהו לגבי המואשם (ויש רק שתי אופציות אפשריות בעניין).
ממש מרגיז שאי אפשר לערוך..
* כל קשר בין הביטוי "להעלות את הדגים מעל פני המים" והמשתמש דג מקרי בהחלט

אנטרקס אמר/ה:
כך או כך, אין יתרון לבן עיירה לסיים או לסתור חשדות שהועלו כשהן לא עליו. אלה אם הוא יודע משהו לגבי המואשם (ויש רק שתי אופציות אפשריות בעניין).
ודאי שיש - כדי למנוע לינץ חפוז וללא ביסוס. אני מתפלא שאתה חושב אחרת.

PeskyTiger אמר/ה:
אנטרקס אמר/ה:
כך או כך, אין יתרון לבן עיירה לסיים או לסתור חשדות שהועלו כשהן לא עליו. אלה אם הוא יודע משהו לגבי המואשם (ויש רק שתי אופציות אפשריות בעניין).
ודאי שיש - כדי למנוע לינץ חפוז וללא ביסוס. אני מתפלא שאתה חושב אחרת.
ולמה זה אמור לעניין אותך? אם אתה בן עיירה פשוט, ובהנחה שאתה לא יודע שום דבר על השחקנים, הסיכוי שהלינץ' החפוז וחסר הביסוס הזה יהיה נכון הוא שווה לחלוטין. והאקראיות לא אמורה להפחיד אותך.
לכן אני מסיק שזה אמור לעניין אותך רק אם אתה יודע משהו על אחד השחקנים. הבעיה היא שקשה לדעת מה אתה יודע.

הוא שומר שבת, אז פשוט תספור את הקולות מאז הספירה האחרונה שהוא עשה, ועוד פרט חשוב - אשרדאלון בטעות השמיט את הקול של האנט לפסקי.

האמת שפספסתי את ספירת הקולות האחרונה שלו, היא מספיק טובה לצרכים שלי, לא קריטי.

אוקי, לגבי הטיעונים... אממ... ככה. אנטרקס, אתה סוג של מבלבל מה זה "לרחרח" עם הקול השני. קול שני עוזר לפתח דיון - נכון. יכול להיות שזאת באמת הייתה הסיבה של גארל לעשות את זה, לא יודע, שיגיב וידבר בזכות עצמו. אבל קול שני מתוך שבע בא "לרחרח" במובן של "לפתות החוצה את הקול השלישי" - שהוא כבר באמת החשוד. הבעיה הייתה שהתחילו לקפוץ על גארל עצמו, שזה די מוקדם. לכן, פסקי אמר את זה.
לבן עיירה כמובן כדאי להגן על מישהו אם הוא חושב שהוא לא מאפיה - כי המטרה שלנו היא להרוג מאפיונרים, ולכן אם אני חושב שמישהו הוא לא מאפיונר, לא כדאי להרוג אותו.
מה שכן, טוב לראות שמתפתח פה דיון בריא (יחסית) עם הרבה משתתפים. :)

אבל בינתיים אני לא ממש משתכנע מאף אחד מהטיעונים פה, איכשהו. ההצבעה השניה של גארל היא סה"כ שניה מתוך שבע, ולא הייתי מייחס לזה חשיבות כל כך גדולה. לגבי פסקי, נראה לי שהוא פשוט הביע את דעתו, מחשש ללינץ' חפוז. נראה לי דבר די הגיוני לעשות. אם כבר, יותר מחשידות אותי ההצבעות של אנטרקס ו-T_N_J. במיוחד של T_N_J, כי הטיעון על גארל בכל זאת מאוד חלש לטעמי. אבל זה לא משהו מספיק כדי שאחליף הצבעה בינתיים, וגם אני רוצה לחכות שגארל יגיד משהו בנושא.

הצבעתי לגארל מכיוון שבהתחשב בחוסר הניסיון של גארל, חשבתי שלא מאוד סביר שהוא חשב להצביע הצבעה שניה כדי לפתות את הקול השלישי. לכן, אני חושב שהוא מאפיונר, שכן הוא מנסה לקדם לינץ' על סתם מישהו.

עמוד 4: רואה דג? זה בדיוק מה שדיברתי עליו. אם כולכם, האזרחים, הייתם אומרים שההצבעה שלכם היא הצבעה רנדמולית במקום לתת סיבות טפשיות ביותר כדי שיהיה ברור שזה רנדומלי, אז כשגארל אמר את זה [אם הוא היה אזרח, הוא פשוט לא היה עושה את זה] הוא לא היה יכול פשוט לתקן את עצמו אחר כך ולהגיד שזה היה הצבעה רנדומלית.
בנתיים, כי עליו יש הכי הרבה חשד מבחינתי [רק כי הוא לא הסביר את ההצבעה שלו, לא כי הוא הצביע למישהו הצבעה שנייה או משהו], מצביע: גארל [ההדגשה הורדה בשל הצבעה אחרת בהמשך, כלומר זוהי לא ההצבעה הרלוונטית].

עמוד 5: הוא לא ניסה להשקיט את המהומה. הוא ניסה להגיד משהו. אתם אמרתם שהצבעה שנייה למישהו זה כן ביג דיל, הוא אמר שלא. לאם הייתה מהומה או לא הייתה מהומה אין שום קשר לזה.

עמוד 6: טי אנ ג'י, ראה את הפסקה הקודמת, בהקשר של המשפט השני של אנטרקס.

עכשיו, יש ארבעה אנשים שהצביעו לפסקי [אחד מהם לא הצביע לו אקטיבית, וזה ירשם לטובתו, אבל הוא, כמו שאנטרקס אמר בהקשר של דג, גורר לינץ עליו. מדובר על טי אן ג'י]: האנט - הצבעה שבהחלט יכלה להיות רנדומלית, ועכשיו יכול להיות שהוא סתם נסחף אחרי הטיעונים. ולכן אני מוציא אותו כרגע מהחשדות. אנטרקס - פירש בצורה מעוותת את הדברים של פסקי: הוא [פסקי] אמר שהצבעה שנייה זה לא ביג דיל ולא נסיון להביא לינץ, ואנטרקס פירש את זה לכולם כנסיון להשתיק אותנו ולסתום לנו את האף בעודנו מרחרחים. בנוסף, הוא אמר את הטענה מפורכת שאין סיבה לסתור חשדות קיימים. כאילו, WTF? אם אתה חושב שחשד מסוים לא מוצדק, זה מובן מאליו שצריך לסתור אותו. וכן אנטרקס, לינץ חפוז זה לא טוב לאף אחד חוץ מלמאפיה. לעיירה יש סך הכול בערך 4 לינצ'ים בערך לפני שהם מפסידים אם הם לא מצליחים למצוא אף מאפיונר. אסור לבזבז אף אחד מהם.
שקרצליך - פלוס מינוס אותו דבר כמו אנטרקס.
טי אן ג'י - הצדיק את אנטרקס ושקרצליך, אבל הצביע לגארל. אולי כדי שלא יקשרו בניהם, כי יש מה לקשר [בין טי אן ג'י לבין אנטרקס לשקרצליך]?

בכ"מ, אף אחת מהחשדות שלי לא חזקה במיוחד, אבל נראה לי שמספיק כדי להצביע: אנטרקס.

הממ. אולי אכן יש משהו בדברייך לגבי פסקי. בכל מקרה, החשדות שלי לגבי גארל לא ירדו בכלל - הוא נתן הצבעה שניה לדג ועדיין לא פרט את הסיבה, וזו לדעתי עילה משמעותית לחשד. כמו כן, אני רוצה לציין שלא הגנתי על שרקליך, רק סקרתי את מה שהוא אמר לגבי פסקי.

דבר ראשון, צריך להוריד את מפלס הלהבות פה מכמה סיבות: א) שני שחקנים פה עוד לא הצביעו (גאלאן ו-OMRI) ולמעשה הם לא פה עדיין, וגם מייק שומר על פרופיל נמוך. לא מגיע להם "פטור אוטומטי" מחשד על זה, וזו גם סיבה להתרחק מלינץ' בינתיים. שאדו, חוץ מהעובדה שפירשת את השם שלי לא נכון (כותבים את זה שרקליך, תודה :) ), פירשת את המילים שלי לא נכון. יש הבדל מהותי בין מה שאני אמרתי לבין מה שאנטרקס אמר. אנטרקס חושד בגארל ומכאן חושד גם בפסקי על שיצא להגנתו. אני חשדתי, ועדיין חושד, בדג, וחשבתי שגארל פשוט עם. אני פשוט חושב שיש לנו הרבה יותר מה להרוויח אם נדע את זהותו של פסקי. כלומר, אם הוא בכת, מבחינתי יש חשד כבד שגארל בכת ושדג חף מפשע. מצד שני אם הוא חף מפשע לא נגלה כלום. להרוג את גארל פחות פרודוקטיבי מבחינתי. אם הוא חף מפשע, נוכל להניח שפסקי חף מפשע, ואם הוא בכת נוכל רק להניח שדג איננו בכת. למרות שמבחינת רבים פה גארל חשוד יותר מפסקי, שכביכול לא עשה כלום, אני לא מסכים עם הטענה. גארל עשה על פניו מה שאני תכננתי לעשות, ואני מנסה להתעלם מהטענות שהוא חדש במאפיה ולכן לא יכול היה להמציא אסטרטגיה כזאת. האסטרטגיה הזאת לא דורשת נסיון ואף לא יותר מדי מחשבה, וקשה להאמין שהיא תגרום נזק אמיתי לעיר. לעומת זאת מה שפסקי עשה גרם יותר נזק לענ"ד, ואני רואה רק שתי סיבות למה להפסיק את הויכוח כל-כך מוקדם, ובאופן כל-כך מוחלט. האחת היא שזה היה נסיון ללמד את השחקנים חשיבה שמתאימה למשחק, והשנייה היא כמובן שהוא "מכיר" את גארל, ופה דווקא סביר שהם המאפיה ולא מקצוע אחר כלשהו שהעוסקים בו מכירים אחד את השני אם יש כזה. מחוץ לסיבות האלה, ההתערבות המוקדמת הזיקה לעיירה באופן שקשה לתרץ.

ואחרי סקירה נוספת יש לי מה להוסיף ואף לתקן. החשד שלי בדג מתחזק, אם לא מתבסס, משום ששמתי לב שהוא ממהר להתגונן כל פעם כשמישהו אפילו מזכיר את השם שלו בהקשר חשוד. פשוט עם לא אמור לפחד כל-כך. גם אם פסקי באמת רצה למנוע "לינץ' חפוז" לדעתי הוא עצר את זה מוקדם מדי, אבל אני נותן לו להנות מהספק בגלל המשחק הקודם שבו הצבעה שנייה גרמה לעליהום רציני. ועם זה שאני נותן לו להנות מהספק אני חושב שעדיף להצביע לו ולא לגארל. למה? מי שמתלבט ביניהם מילא חושב שגארל בכת. אם תהרגו את גארל ותגלו שהוא לא בכת, פסקי די בוודאות בן עיירה, אבל אם גארל בכת, אין מספיק נתונים על פסקי. אם תהרגו את פסקי והוא לא בכת, אתם לא יודעים כלום על גארל (אבל הוא נותר חשוד), אבל אם פסקי בכת, די בטוח שגארל בכת. ומכיוון שהחשד בפסקי מבוסס לדעתי במידה דומה לחשד בגארל, מי שמתלבט בין שניהם עדיף שיצביע פסקי, כלומר- הימור גבוה יותר, אבל פרס עצום (2 חברי כת). אני עצמי חושד בדג הרבה יותר מבפסקי או בגארל, ואני מספיק בטוח בחשד הזה כדי להמליץ לכולם לרדת כרגע גם מפסקי וגם מגארל, כי זה עלול להיות לינץ' מיותר- הרי כמה שאני חושד יותר בדג, אני חושד פחות בגארל ומכאן גם בפסקי. ולכן אני משנה הצבעה:דג. השניים שהצביעו לדג לפני- זה הזמן לבחון את ההצבעה מחדש.

שרקליך, על מה שאמרת כרגע על גארל ופסקי, אצטט את The Big Bang Theory (מצטט מהזכרון, נא לא להאשים): Are you just saying this or would you like to do the math?
במלים אחרות, בבקשה הבהר את מה שאמרת בצורה יותר מסודרת (ומפורמטת יותר טוב. פסקאות הן דבר בריא).

אני אתן את הדעה שלי לגבי מה שהולך פה: אנטרקס ושרקליך מנסים להוציא מהמשחק שחקן "חזק" - כלומר אותי.

1. אני נותן הסבר לשחקנים מתחילים, והם מאשמים אותי ב"סתימת פיות".
2. אנטרקס טוען שלעיר יש סיכוי שווה להרוויח מלינץ חפוז, ושלבן עיירה לא צריך להיו8ת אכפת מלינץ כזה - דיסאינפורמציה ברורה.
3. שרקליך מוצא את דג "החשוד ביותר", אבל מצביע לי. אחר כך, הוא משנה את ההצבעה לדג, אבל עדיין ממליץ להצביע לי. הצבעה "ויאש ואשית" ולא יציבה - בהחלט סקאמי.

אבל לפני שאני מצביע, הייתי שמח לשמוע מה לאחרים יש להגיד בעניין.

גיליתי שקצת קשה לנסח את זה בצורה קצרה וקולעת. לא סתם לקח לי שתי הודעות שמנות לכתוב את זה.
ובקצרה, אני חושב שפסקי הזיק לעיירה. הוא טוען שהוא רצה למנוע לינץ', בעוד שלמעשה הלינץ' המדובר עוד היה רחוק מאוד. אף אחד עוד לא הצביע לגארל בגלל ההצבעה שלו לדג, כך שסכנת לינץ' הייתה רחוקה למדי. בקצרה, פסקי חשוד כמעט כמו גארל. יותר מכך, החשד לגבי גארל ופסקי חופף: אם גארל פשוט עם סביר מאוד שגם פסקי פשוט עם, אבל אם גארל חבר כת, ופסקי חשוד כמעט כמוהו, זאת אומרת שיותר הגיוני להניח ששניהם חברי כת מאשר שרק גארל חבר כת.
אבל נראה לי באמת שטעיתי בחשבון. ההצבעה נראית שוות ערך (על פניו, משחקי אחוזים), ובכל מקרה אם מניחים שגארל אשם הגיוני להצביע גם לו וגם לפסקי. לא הבנתי את זה כי לא קיבלתי את ההנחה שזה שהם באותו צד (עיירה או כת) סביר הרבה יותר מששניהם בצדדים שונים. עם זאת, אני חושד בדג, מה שמסיר את החשד (עבורי) מגארל כמעט לחלוטין, ולפיכך גם מפסקי.
מאחר שאני רואה עכשיו את ההודעה של פסקי: המלצתי להצביע לך רק במקום להצביע לגארל (בדיעבד, טעות מתמטית). ההצבעה שלי נגדך מלכתחילה הייתה כי חשבתי שיש סיכוי לתפוס שני חברי כת במכה. חוץ מזה, יותר עניין אותי לראות מי יצא נגדך ונגד גארל מאשר נגד דג, שאני אכן חושב שהוא חבר כת. כשהתחלתי לחשוד מאוד בדג, עדיין חשבתי שאם הברירה היא בין גארל לבינך עדיף להוציא אותך, אבל סייגתי את זה בצורה שלא כל כך משתמעת לשתי פנים כשאמרתי שאני לא חושב שאיש מכם חבר כת. פשוט ניסיתי להפיק את המיטב מהחלטה שגויה לדעתי אם תתקבל.

שיט!כבר פעמים כתבתי הודעה מעולה והיא נמחקה לפני שהספקתי לשלוח..בעיה.רק כרגע אגיד שמכוון שאני לא יכול להסביר את הסיבות שלהם אני הולך להבציע לדג,אני פשוט לא מצביע כרגע.אחכך תקבלו הסבר, אבל עכשיו מחוייבות משפחתית.

לא מצביע באופן זמני, אם אני לא מגיב פה תוך 24 שעות, תעבירו אותי ל: מצביע:דג אלא אם זה גורם ללינץ.

האמת, פסקי די שכנע אותי. אנטרקס ושרקליך נראה לי זוג מאוד חשוד. שרקליך נותן הרבה האשמות ומכוון מאוד מאוד גבוה (שני חברי כת על היום הראשון - דבר שכמעט ואין שום סיכוי להגיע אליו עם אפס מידע). שרקליך, להגיד "אני הכי חושד ב-X אבל צריך להצביע ל-Y" זה טיעון די מוזר. הכי עדיף לעיר זה להצביע למי שחושדים בו הכי הרבה. ביום הראשון, לא כדאי לעשות תוכניות יותר מדי מתוחכמות על למצוא שני חברי כת או משהו כזה. עם זה נחכה עד שיהיה לנו יותר מידע מוצק בידיים - תפקידים של כמה אנשים פה.

אז, מצביע: שרקליך

נושא ישן: שלום . לא היו תגובות חדשות בנושא זה במעל 60 ימים.
אין לפרסם תגובות אלא אם התגובה עדיין רלוונטית, אלא לפתוח נושא חדש.

התחילו לשחק עם פאת'פיינדר בעולמות פראיים

תוכן מומלץ

נושאים לוהטים

פוסטי פרופיל אחרונים

לאחר דחיות רבות, הצלחנו תחת מטר הטילים, לקיים עוד סשן מטלטל של קת'ולהו: אימה על האוריינט אקספרס.
עולמות השנה, פיזי או בזום?
רכבת האוריינט אקספרס עוצרת בקונסטנטינופול אבל האימה ממשיכה לדהור.
זוועות על האוריינט אקספרס מסשן קת'ולהו האחרון שלנו.
הבן מכין את השולחן לחברים שלו - איזה אושר 😁
חזרה