• ברוכים הבאים לפורום הפונדק
    הפונדק הוא הקהילה הוותיקה והמובילה של מבוכים ודרקונים, משחקי תפקידים ומשחקי לוח בישראל.
    ההרשמה היא בחינם ולאחר מכן תוכלו לפרסם הודעות, למכור ולקנות משחקים, לחפש קבוצה למשחק ועוד!

הרשמה /

מאפיה ונילה: אף אחד אינו בן אלמוות [המשחק נגמר, ניצחון לעיר]

דג נעצר באמצע הליכתו, ומסתובב לעבר שאדו. הוא נעמד בשקט ליד הבמה, ואז לאחר שנראה שאזר אומץ, הוא קורא: "ואיך נדע מי מאיתנו הוא כזה? הרי ברב עורמתם הרעילו חברי הכת אפילו את לבבינו ואת אמוננו זה בזה. הרי איש לא יודה בחברות בכת הנוראה הזו ואיש לא יודע האם חברו הוא אכן חבר בכת. איך נוכל לחסל אויב אימתני זה? הרי כל אחד ואחד מאיתנו עלול להיות המרגל שיוביל לכישלון?"

מוכר הירקות מגיע גם הוא אל הכיכר "כל מה שצריך הוא לאלץ אותם להגיע לנקודה שבה הם יהיו חייבים להחשף. אם כל אחד מאיתנו יגן על חברו נוכל לראות מי יהרג בלילה והמסקנה לגבי שומרו תהיה ברורה מאליה."

יו... עכשיו אתם תרצו שגם נקרא את החוכמות של "משחק הדמות" כדי לפענח אם יש שם משהו רלוונטי למשחק?

בקיצר, כדי להתחיל לעשות משהו מעניין, הצבעה אקראית... מצביע: אנטרקס. כי הוא כתב מעלי.

שאלת חוקים: למי מותר לדבר עם מי ומתי? האם לשומרים מותר לדבר? ביום? בלילה? אותה השאלה לגבי המאפיה.
בנוסף, האם השומרים מכירים את שאר השומרים? האם המאפיה מכירה את שאר המאפיונרים?

(בקשה לקהל: אל תנסו להסיק מהשאלות האלה שום דבר על התפקיד שלי. גם אם אני יודע את אחת התשובות - למשל, אם אני מאפיה או שומר וזה הוסבר לי בה"פ - אני שואל למען כל השחקנים, כדי שכולם ידעו את זה. או כדי שאשאר יגיד במודע שהמידע הזה סודי, שזה גם, עקרונית, בסדר.)

אודין אני לא חושב שאנשים סיבכו פה יותר מדי, בסופו של עניין מה שאני לפחות אמרתי היה די ברור:
צריך לגרום לזה שאנשי המאפיה יהיו חייבים לשנות את הצבעתם רגע לפני הלינץ'.

תוכל להסביר מהן הסיבות הברורות, מייק?

לכל קבוצה שבתוכה כולם מכירים את כולם, מותר לדבר.

למשל, לאנשים הפשוטים אין מידע אחד על השני, לכן הם לא יכולים לדבר.
אבל, לאנשי הכת ולשומרים מותר לדבר ביניהם, גם במהלך היום וגם בלילה = מעט יותר רמזים שאומרים לתפעל את המוח כמה שאפשר.

אודין, לדעתי משחק דמות יהיה הרבה יותר מצחיק ואינפורמטיבי/אנאינפורמטיבי מאשר סתם שיחות. ראית מה קרה בונילה הקודמת - אמנם היה קצר, קולע וטוב, אבל לא הייתה חשיבה בכלל, בלי קשר לפסקי שניהל את המשחק כמו גדול. אני לא רוצה שתתחילו לשוחח על פילוסופיות עכשיו כאילו אתם בני המאה ה9 לפנה"ס, אבל אני רוצה שתתחילו לשוחח ביניכם. ואם זה מה שיגרום להצתה, אז זה שווה את זה.

הצבעה אקראית... פוי, אני חשבתי שיהיה הרבה יותר נחמד לעשות שיחה בין הדמויות, להגיע למסקנות כלשהן, ומצידי, אז תוכלו להפסיק עם השיחות ה"אמיתיות", ולעבור להסקת מסקנות טהורה ותו לא. אבל אני מבקש, מעט חשיבה, בכל מקרה.

אממ, אשאר, אתה מערבב בין שני דברים. לא הייתה חשיבה כי... לא הייתה חשיבה. משחק דמות לא קשור. אם אתה רוצה דוגמאות, תסתכל במשחקים שרצים ב-mafiascum, שהם לא משחקי "תמה", אלא סתם משחקים פשוטים. הפלאף שם מסתכם בהודעות קצרות על איך הרגו מישהו ועל זה שקמים בבוקר בתחילת היום, אבל יש שם חפירות מפה ועד הודעה חדשה - בלי משחק דמות, חשיבה נטו.
והצבעה אקראית עוזרת לקדם דברים. שיחה נטו לא ממש מביאה לשום דבר על היום הראשון. עדיף להתחיל להצביע, אולי ליצור עגלה על מישהו, וככה לראות מה קורה. זה עבד במאפיה הקודמת ביום הראשון, אין סיבה שזה לא יעבוד שום. הצלחנו להרוג שם מאפיונר עם זה. :)
תזכרו בבקשה שהצבעה אקראית אינה לינץ' אקראי.

אתה יודע, שיחה זה לא דבר רע.

ובכלל, אם תחפרו, שיהיה לכם בכיף.

תזכרו, ברגע ששישה אנשים מצביעים לאדם אחד - הוא מחוסל. אי אפשר לבטל את ההצבעה השישית אחרי שהודגשה.

אז כרגע...
תחסלו אחד את השני!!!

בהצלחה ולילה טוב, הפודל נושף האש בעל הקשקשים האדומים הרבים ביותר בעולם,

א אש אשא אשאר אשארד אשארדא אשארדאל אשארדאלו אשארדאלון הדרקון האדום.

mike wolvesfury אמר/ה:
מצביע: דג
מסיבות ברורות כמובן
אתה מצביע לו בגלל רולפליי? XD

אני אוהב את ההוואי הימי ביניימי, אבל לא חושב שמאפיה צריכה להיות משחק תפקידים. מעט קטעי פלאפ פה ושם זה נחמד, אבל אני לא רוצה לשחק את הדמות שלי כל הזמן... חוץ מאם למישהו יש התנגדות, כמובן.

אז... משחק טוב לכולם, ובואו נקרע למאפיונרים האלה את הצורה. אה, סליחה. אנשי כת. :wink:

טוב, מה יש לנו בנתיים?

אני, דג, ואנטרקס, משחקים קצת אר פי ג'י ומסכימים שחייבים לעשות את זה!!!11אחד, אבל כל אחד מאיתנו מסרב בנתיים להצביע. אודין בא, ומצביע הצבעה רנדומלית לאנטרקס. מייק וולבספיורי בא, ומצביע הצבעה לדג, ולא נותן סיבה ממשית, גם לא הצבעה רנדומלית. T_N_J מדבר, אבל לא מצביע. פסקי טייגר בא, ומצביע הצבעה מסיבות טיפשיות בכוונה שכנראה הייתה רנדומלית לT_N_J.

אוקי, אני לא כרגע לא רוצה להצביע הצבעה רנדומלית, כי זה עלול לקשר אותי אחר כך למאפיונר או משהו, ולכן אני מצביע למי שעשה עד עכשיו את הדבר החשוד ביותר. מצביע: mike wolfspury.
כמו שאמרתי למעלה, הוא הצביע למישהו בלי סיבה בכלל.
אין עליך בכלל חשדות, וכל מה שאתה צריך לעשות כדי להוריד את ההצבעה שלי זה לתת סיבה להצבעה שלך, כולל להגיד שזה היה רנדומלי.

כמו שכתבתי ההצבעה הייתה מסיבה ברורה, מתחילים בהודעות רנדומליות, ומקווים שהמאפיה תעשה את הטעות הכי גדולה שבערך אפשר לעשות ושהיא תצביע פעמיים למישהו.
לא ציינתי את זה כי אני בעצמי קיוויתי שהם יעשו את זה...

אם זה ממש חשוב לך אז אני גם יכול להצביע לדג כי דג זה אוכל ואז זו סיבת אין פליי...

בוקר טוב לכולם (לא מבחינת עיירה, במציאות).
אשרדאלון, אני חושב שיהיה נחמד אם תכתוב בנושא העץ את היום/לילה שבו נמצאים, כמו שפסקי עשה.
אני עוד לא מצביע לאף אחד, כי אני לא רוצה לזרוק סתם הצבעות רנדומליות או הצבעות שלא חשבתי עליהן מספיק. אצביע בהמשך.

מייק, או שפשוט ממש לא חשבת, או שיש סיכוי גבוה, לדעתי, שאתה איש כת. "מקווים שהמאפיה תעשה את הטעות הכי גדולה שבערך אפשר לעשות ושהיא תצביע פעמיים למישהו"? אפילו אם זה נכון, עצם זה שאמרת את זה אומר לאנשי הכת שזו טקטיקה שהם לא צריכים לנקוט, ולכן הם כנראה לא יעשו את זה.
לסיכום, לדעתי זה היה צעד טיפשי, או נסיון להפליל את מי שיצביע פעמיים לאותו האחד, שלפי התכנון שלך (הכל תיאוריה, כן? אני לא אומר שאתה בטוח עושה את זה) יהיה בן עיירה, שכן הזהרת את אנשי הכת לא לעשות את הטעות הזו.

נושא ישן: שלום . לא היו תגובות חדשות בנושא זה במעל 60 ימים.
אין לפרסם תגובות אלא אם התגובה עדיין רלוונטית, אלא לפתוח נושא חדש.

התחילו לשחק עם פאת'פיינדר בעולמות פראיים

תוכן מומלץ

נושאים לוהטים

פוסטי פרופיל אחרונים

לאחר דחיות רבות, הצלחנו תחת מטר הטילים, לקיים עוד סשן מטלטל של קת'ולהו: אימה על האוריינט אקספרס.
עולמות השנה, פיזי או בזום?
רכבת האוריינט אקספרס עוצרת בקונסטנטינופול אבל האימה ממשיכה לדהור.
זוועות על האוריינט אקספרס מסשן קת'ולהו האחרון שלנו.
הבן מכין את השולחן לחברים שלו - איזה אושר 😁
חזרה