• ברוכים הבאים לפורום הפונדק
    הפונדק הוא הקהילה הוותיקה והמובילה של מבוכים ודרקונים, משחקי תפקידים ומשחקי לוח בישראל.
    ההרשמה היא בחינם ולאחר מכן תוכלו לפרסם הודעות, למכור ולקנות משחקים, לחפש קבוצה למשחק ועוד!

הרשמה /
  • עליית שרי הרונות מתחילה!

תמכו עכשיו בפרויקט החדש של הפונדק עם שלוש הרפתקאות בערכה אחת, הדפסה שנייה של ספר הבסיס ואוגדן המפלצות, והמון משחקי תפקידים, קסם, והרפתקאות

למה (לי) זה כיף לאלתר עם הרפתקאות מוכנות

בעקבות שיחה בווצאפ על מנחים.ות שמתחילים לשחק בפעם הראשונה רציתי לשתף את סגנון ההכנה וההרצה שלי של משחקים מהשנים האחרונות - לאלתר עם הרפתקאות מוכנות. זה רלוונטי במיוחד בעיניי גם למי שלא הנחה מעולם, שלעתים קרובות נרתע מלהתחיל להנחות. בכלל שמתי לב למגמה שהרבה המלצות לחדשים בתחביב שולחות אנשים לשחק במועדון/חנות/חוג כזה או אחר במקום ללמוד איך להריץ משחק לבד עם החברים.

כיום אני מנחה את עליית שרי הרונות (שיעול, עכשיו במימון המון - עליית שרי הרונות) ולפני זה היה לי קמפיין ארוך של מורדי הגיהנום והרצתי משחקים עם הרפתקאות נוספות (כמו ערכת ההתחלה של הטבעת האחת או מבוכים ודרקונים 5). עבורי להשתמש בהרפתקה או קמפיין מוכן כבסיס למשחק הביתי שלי, ביחד עם אילתור חופשי של מה שקורה בסשן עצמו וכמובן התאמת הסיפור והרקע לדמויות של השחקנים זה שילוב מנצח.

בזכות ההרפתקאות המוכנות אני משקיע מעט מאוד זמן בהכנה למשחק, בין עשר דקות אם אני מגיע הביתה אחרי העבודה לחצי שעה אם יש משהו משמעותי בסשן הקרוב. מאידך, במהלך הסשן אני תמיד משתדל לזרום עם השחקנים וגם לתעד מה קרה במפגש כדי שהמעשים של הדמויות ישפיעו. ראו את הרשומות שאני כותב :)
אז אם אני מסתכל על המדריך למנחה העצלן, אני בהחלט עצלן - אבל במקום להשתמש בשיטה שלו, אני מתבסס על הרפתקאות מוכנות. היתרונות הם אדירים בעיניי - הם מגיעים עם סיפור מוכן, כל הרקע והדב"שים שאני צריך, וגם את כל הנתונים והמידע שאני צריך כדי להריץ את ההרפתקה עצמה. אני לא צריך כמעט לאזן קרבות, לחפש יריבים או להמציא מפות. לא שאני לא רוצה, פשוט אין לי זמן לדברים האלו ביומ-יום. הרפתקאה מוכנה נותנת לי בדיוק את זה.
עוד יתרון שקל לקרוא סקירות וגם טיפים על איך להריץ ולשפר הרפתקאות מוכנות, אז נוצר כאן מצב של חוכמת ההמונים - מה שפשוט לא קורה בהרפתקה שמכינים לבד. בהרפתקאות שאני כותב, לא רק שצריך לכתוב אותן, אלא שהסיכוי שאני אופתע ואפול על משהו שלא חשבתי, יותר גבוה בהרבה. בהרפתקה מוכנה פופולרית יש כבר אחרים שיודעים להמליץ על מקומות פחות טובים ואיך להתמודד איתם.

אם מעולם לא הנחית, הרפתקה מוכנה זה מעולה. אם הנחית אבל אין לך זמן להכין את המשחק, גם אותו דבר. אפילו אם יש זמן, שווה לנסות הרפתקאות מוכנות - מבחינתי זה השילוב המנצח ביחד עם אלתור תוך כדי המשחק והתאמת הסיפור לדמויות.

אני לא יודע, אני מוצא שהרפתקאות מוכנות דורשות ממני הרבה יותר עבודה מלהכין הרפתקה משלי.
קודם כל, אני צריך לקרוא אותן מההתחלה ועד הסוף לפני שאני מריץ אותן, שזו השקעת זמן לא מבוטלת. ובדרך כלל אני מוצא שהן לא מושלמות ודורשות ממני לעשות שינויים קטנים פה ושם.
העניין הוא כשאני עושה את השינויים האלה, וכשאני מאלתר במהלך ההרצה, אני צריך גם להזהר שלא לפגוע בעלילה העתידית. כשאני זה שכותב את ההרפתקה, דברים הרבה פחות חקוקים בסלע או במתכת ויותר קל לשנות אותם. זה גם לא "בזבוז" אם אני צריך לוותר על רעיון שהיה לי לעתיד, בעוד זה בהחלט "בזבוז" אם אני לא יכול להשתמש בחלק מההרפתקה המוכנה בגלל שאלתור שלי הפך אותו ללא הגיוני.

הדבר היחיד שאני מסכים בנוגע אליו הוא היתרון של קרבות מוכנים. במיוחד בשיטות כמו מו"ד או אפילו הקוסמיר (שאני מריץ כעת הרפתקה מוכנה בה) שלעצב קרב יכול לקחת שעה ויותר, בטח כשאין כלים טובים למנחה כמו שיש במו"ד מה' 4. גם העניין של תגמולים לדמויות יכול להיות יתרון נהדר, אם כי הוא לא מופיע בכל הרפתקה.

התחילו לשחק עם פאת'פיינדר בעולמות פראיים

נושאים לוהטים

פוסטי פרופיל אחרונים

מתחיל בפעם הראשונה את המסע המופלא של עולם הדיסק!
הרגע שמתי לב, אתמול בדיוק, לפני שנתיים הצטרפתי לפורום!
לאחר דחיות רבות, הצלחנו תחת מטר הטילים, לקיים עוד סשן מטלטל של קת'ולהו: אימה על האוריינט אקספרס.
עולמות השנה, פיזי או בזום?
רכבת האוריינט אקספרס עוצרת בקונסטנטינופול אבל האימה ממשיכה לדהור.
חזרה