• ברוכים הבאים לפורום הפונדק
    הפונדק הוא הקהילה הוותיקה והמובילה של מבוכים ודרקונים, משחקי תפקידים ומשחקי לוח בישראל.
    ההרשמה היא בחינם ולאחר מכן תוכלו לפרסם הודעות, למכור ולקנות משחקים, לחפש קבוצה למשחק ועוד!

הרשמה /

כתר רקוב - עץ משחק (מו"ד 4, 4/4)

• מחבר/ת הנושא מחבר/ת הנושא rui
  • תאריך התחלה תאריך התחלה
נושא
תקצירי עלילה (א')
(ב')
(ג')
(ד')
הנפשות הפועלות (א')
(ב')
(ג')
(ד')
(ה')
(ו')
עץ ההרשמה מידע על ת'נדיאן
IN
אילידיה מתקרבת בין וירניק לשירו-סנשאי, מניפה את החרב שלה ומכוונת אל הפה של הוורג, שסוגר את שיניו וחוסם את המכה שלה בזעם ברור. "לעזאזל!" היא צועקת, ומסתכלת אל הצד השני של שדה הקרב, רואה את המג באוהל הבוער. "צא משם תלמיד-דסיה" היא משלבת את השם של המורה שלו וכינוי בעבורו וקוראת לו לצאת מן הלהבות.

META
פעולת תנועה- פסיעה ל-F12
פעולה רגילה- נשק קסום כנגד הוורג המדמם

התקפה: 2+10=12. החטאה.
פעולה משנית- כישרון להצלחה
איגנציוס יכול להחליק 2 משבצות כפעולה חופשית.

נשיכתו של הוורג מפילה את איגנציוס לאחור על האוהל הבוער, והוא מנופף וזועק בכאב בעוד הלהבות אוחזות בו. קריאתה של אילידיה חודרת אל תודעתו מבעד לבהלה ולכאב, ומשיבה אליו מעט מעשתונותיו.

איגנציוס זוחל אל מחוץ להריסות הבוערות, מתנשף, כאשר לפתע הוא מבחין כי המטה שלו לא עימו. הוא שב לחטט בהריסות של האוהל הבוער בבהלה הולכת וגוברת. בעוד הוא מחפש, הקטור יכול להבחין כי הקללות שהוא יורק מתחלפות בשברי מילים בלשון האסטרית. תוך כדי המלמול של איגנציוס, ענן אפור וקודר מתקבץ סביבו, עוטף את איגנציוס, האוהל וראשו של הוורג. הקטור מרגיש מעט ממשב הקור שבוקע מהענן, ורואה את הברקים הקטנים הנורים בתוכו. הוורג מיילל ונרתע לאחור - מבוהל, אך ללא פגע ניכר.

לאחר רגע קצר הענן מתפזר, ובמרכזו נגלה איגנציוס - נעמד בתמיכת מטהו, הקלתו ניכרת.

META
איגנציוס מדמם
פעולה חופשית - פוסע 2 צעדים אל K6 בזכות הכוח של אילידיה.
פעולה רגילה - רגשות סוערים: פרץ 2, 6 + 6 = 12 נגד התגובה של הוורג - פספוס.
פעולת תנועה - נעמד.

עריכה אחרונה:
IN
נראה שהוורג ליד הקטור כועס על המכה שפגעה בו, מחליט ללמד את האביר שיעור - הוא אוחז ברגלו ומטיח אותו במדורה, מגלגל אותו על האבק, אשר נכנס לעיניו של האביר. בשעה שמאמינה של סואולה עסוק ביריקת פיח מפיו, הוא מבין שהוורגים הללו חכמים בהרבה מחיות ממוצעות, ומאומנים בצורה מוצלחת במיוחד.

שלושת האחרים תוקפים ללא רחם את שירו-סנשאי - הוא מצליח לחסום אחד בקלות, בועט אותו ממנו בצורה שמאפשרת לוירניק לזנק על החיה הפצועה ולשלוח שני להבים שחותכים את גרונה אחת ולתמיד. כאב אוחז ברגלו הימנית כשהוא מרגיש את מלתעותיו של היצור הענק שלצידו נסגרות עליה, מושכות אותו בחוזקה בכדי להפילו. קראנג מנצל את ההזדמנות ושולח בעיטה ששוברת שני ניבים של היצור הענק, אשר שואג בזעם ובכאב בלתי נשלט.

"אתה יכול לשבור ניבים של אנשים?" וירניק נדהם.
"הגוף הוא הנשק החזק ביותר" משיב קראנג בקצרה, שומר על ריכוז בקרב.
"ולחשוב שאשפים כמוכם טורחים ללמוד שנים כשהוא פשוט יכול לעשות כמה שכיבות סמיכה ולדאוג לזה, הא?" וירניק מצחקק בעודו מביט באיגנציוס, אף כי הטון המקניט שלו מסמן שהוא לא באמת מאמין בכך.

META
התקפות נגד הקטור:
נשיכה גוררת - 23 נגד דרג"ש, בפגיעה 10 נזק והקטור מוחלק עד שלוש משבצות.

התקפות נגד שירו-סנשאי:
טקטיקת להקה - אם שני וורגים או יותר סמוכים למטרה, הם נחשבים למאגפים גם אם אינם בעמדות איגוף ממשיות.

נשיכה - 1 טבעי נגד דרג"ש, פספוס
נשיכה - 20 לא טבעי נגד דרג"ש, אם פגע 8 נזק.

מלתעות אימים - 17 נגד דרג"ש, פספוס; חצי נזק בפספוס. 11 נזק ושירו-סנשאי מופל שרוע.

שירו-סנשאי קם ומעיף מבט קצר אל וירניק, המום מהיכולת שלו להתלוצץ במהלך קרב. באימפריה זה היה נחשב כמעט חילול הקודש, אם כי הוא לא באימפריה כבר זמן רב.
מיד לאחר מכן הוא מכה בוורג הפרא במכה רחבה- רחבה מספיק בשביל לגרום לשריטה מדממת בפרווה של הוורג הסמוך לו.

META
פעולת תנועה
קם מהמצב השרוע
פעולה רגילה
ביקוע
נגד וורג הפרא - 17 נגד דרג"ש, בפגיעה 11 נזק, יחד עם 4 נזק לוורג הסמוך לו.

נק"פ: 23/45
מצבים: שירו-סנשאי כבר לא מדמם

IN
אילידיה מתרחקת מהוורג ומניפה סכין נוסף אל עבר היצור, נותרת ללא נשקים בידיה, אבל פוגעת בו, ואתם יכולים לשמוע כיצד היא אומרת כמה הבהרות מוזרות- שאלו מכם המבינים במאגיה מבינים שאלו הבהרות שבורות בלשון המאגית שמושלמות בידי הגלימה שלה בה הרונות משלימות את המילים במגושמות- והפעם זהו קסם אש. פעם נוספת, הנשקים של הקטור ושירו-סנשאי בוערים בידיכם. אילידיה זורקת לכיוונו של הוורג מאחוריה מיכל חומצתי, מקווה לשרוף אותו עם טיפה חומצתיות.

META
פעולת תנועה- פסיעה ל-F11
פעולה רגילה- נשקים בוערים על הוורג ליד שירו-סנשאי

התקפה: 12+9=21 נגד דרג"ש.
פגיעה: 4+6=10 נזק אש ועד סוף תורי הבא אני, הקטור ושירו-סנשאי מוסיפים 3 נזק אש לכול התקפת נשק או אש שאנחנו מבצעים.
פעולה משנית- רפש פתאומי על הוורג ליד הקטור.
התקפה: 5+5=10 נגד קשיחות. החטאה.

הקטור תופס את אחד מנחשולי המים וממלמל מילה בשפת היסודות. המים מתגברים בפרץ פתאומי והופכים לנהר של ממש. הנהר פורס את עצמו ויוצא קדימה, תופס את וורג הפרא וסוחב את החיה לכיוונו של הקטור, מונעת ממנו מלפגוע בשירו-סנשאי. אך הוורג לא מוותר, הוא נושך את הקטור ומפיל אותו אל פיח המדורה והאביר מתכסה באפר.
אך לא נראה שזה מפריע לו. הוא קם, עיניו עצומות. הוא מחזיק את חרבו בשתי ידיו כאשר הלהב פונה מטה. "איני זקוק לעיניי בכדי לפגוע באויביי" הוא אומר ומן החרב יוצאים עשרות אורות מרקדים, כל אחד תופס צורת חותם. חנית, כידון, חרב, מגל, מכוש, פטיש. עוד ועוד חותמים של נשקים מתפזרים מסביב להקטור. האביר מסובב את חרבו ומניף אותה אל השחקים ביד אחת בסוג של קריאה אילמת והחותמים מקשיבים. כל אחד מהם הופך לנשק המורכב מקסם טהור, קסם המתקיף את הוורגים שמסביב להקטור באכזריות, פוצע אותם בכוח, אש וכפור שהוענקו להקטור על ידי אילידיה. הקסם אפילו מנקה את ציודו של הקטור, מעיף את האפר משיריונו, את הפיח מגלימתו ואת השחור מפניו. לא נראה שמשהו יעצור את האביר.
META
הפרעה מיידית: הקטור משתמש בדקירה משנת מיקום על וורג הפרא.
התקפה: 17+10=27 נגד דרג"ש.
נזק: 6+8+5+3=22 נזק(מתוכו 3 הוא קור) ווורג הפרא משוגר לצידו של הקטור(כך שהוא בתוך האוהל הבוער).
הקטור כתוצאה מכך סופג את התקפת מלתעות אימים ונופל שרוע, מה שאומר שהוא מתעוור(הצלה לסיום).

פעולת תנועה: הקטור קם.
פעולה רגילה: משתמש בכוח חרב החותמים(ההתקפה אזורית ולכן אין לה מחסרים מכך שהקטור עיוור).
התקפה כנגד וורג רגיל: 17+10=27 נגד דרג"ש.
התקפה כנגד וורג הפרא: 15+10=25 נגד דרג"ש.
נזק: 2+5+3+3=13 נזק(מתוכו 3 הוא כפור ו3 הוא אש). שניהם מסומנים עד סוף תורי הבא(סימון שונה מן הרגיל שלי). אם הם תוקפים מישהו בהתקפה שאינה כוללת אותי הם חוטפים 4 נזק כוח.

הצלה כנגד העיוורון: 20 טבעי, הצלחה.

שלוותו של איגנציוס שבה אליו למגע מטהו והוא מביט על סביבתו בבלבול מסוים מה זה היה? משהו ממש לא תקין כאן... אבל הוא מדחיק את דאגותיו בעוד הוא מתרחק מהוורגים הזועמים ומזמן עליהם אחד מעמודי האש הנאמנים שלו, בעוד הרונות של המטה זורחות בעליצות וממקדות את עוצמת הלהבות אל עבר הוורג הגדול.

META
פעולה תנועה - הולך אל M7.
פעולה רגילה - פרץ חורך. 20 טבעי נגד התגובה של הוורג הפראי, 11 + 8 = 19 נגד התגובה של הוורג האחר ליד הקטור. בפגיעה, 6 + 4 + 7 = 17 נזק אש (פגיעה קריטית, כולל בונוס ק8 מהמטה) לוורג הפראי ו-4 + 4 = 8 נזק אש לוורג השני.

הוורג שנותר בודד על יד שירו-סנשאי חוטף מכות מכל הכיוונים - דם הדרקון חוסם אותו בסיוע קסם הלהבות של אילידיה, זאת בשעה שוירניק וקראנג מסיימים את העבודה; בן האנוש תוקע את זוג הסכינים שלו עמוק בגבה של החיה, זאת בשעה שקראנג מקבץ את שתי ידיו לאגרוף כואב במיוחד ומטיח אותו בעוצמה בגולגולת של היצור, תוחב את פניו באדמה. רגליו של הוורג נעות עוד רגע קצר בטרם הקטאנה של דם הדרקון מסיימת את העבודה.

בצד השני, אש ומים דואגים לחסל את הוורג העצום - אבחות החרב של הקטור פוצעות את החיה, אשר עולה בלהבות אכזריות כשאיגנציוס מזמרר את מילות הלחש בלשון האסטרית. החיה הגדולה האחרונה, מוכה וחבולה, עומדת לברוח משם בטרם אילידיה ווירניק שולחים סכינים לעברה - אחד קסום, השני נזרק במיומנות מרשימה - ופוגעים בו היישר בבטן, גורמים ליצור המגודל לקרוס ארצה באנקת כאב אחרונה.

קראנג מתנשף לרגע ומשחרר קנאק מצווארו, משחק בידיו. הוא מביט לרגע בשירו-סנשאי, ונראה שרוצה לומר דבר מה, עד שוירניק מקדים אותו.
"אומרים שאתם עשויים מפלדה שם, באימפריה. בחיי, אני מבין למה דוכסות וילאס רועדת מפחד מכם. התמודדת עם שלושה וורגים ושרדת לספר זאת" הערכה כנה נשמעת בקולו של האיש, ולא הציניות הביקורתית הרגילה שלו.
"מרשים" מוסיף קראנג כלאחר יד, מחליט להסתפק במילותיו הססגוניות של וירניק.

"עבודתנו לא תמה. עלינו לצאת במהירות אל עבר לנגו הסאטיר, בתקווה למצוא אותו חי" ממשיך חצי האורק לבסוף.
"אתה באמת חושב שלא דאגו לשלוח לי חוליית חיסול כזאת או אחרת?" וירניק מצמצם את מבטו בחוסר אמונה, מחווה לעבר האזור מסביב. "תקווה זה דבר מצחיק - רגע אחד הוורגים הללו קיוו לאכול ארוחת ערב לאור המדורה, רגע אחרי זה קיוו רק לצאת מהקרב הזה בחיים".
"אז אתה אומר לא לקוות?"
"אני אומר לדעת מה שווה ולא שווה לעשות" משיב וירניק. "כן, שווה ללכת ללנגו - אבל יותר מזה, שווה כבר להתחיל לדבר על הצעד הבא שלנו כנגד חברינו בני-הענקים. והצעד הזה, לדעתי, הוא לנצל את הזמן שהתחבולה הקטנה הזאת תקנה לנו כדי לחזור העירה ולבקש מלורד נורברט להתחיל לשלוח לפה אנשים. הכפר לא היה שורד את ארבעת הוורגים האלה והמלווים החינניים שלהם, אז מחנה שלם? גם אנחנו לא נוכל להגן מזה, אגרופים אגדיים ולחשי אש וכל זה" הוא מניף בידו באוויר.
"אם כך, אתה מציע שלא ללכת ללנגו?" מתקשה קראנג להבין. "אתה היית בע-"
"אני מתלונן, קראנג. אני מתלונן, זה הכל" וירניק הולך ושולף את סכינו מבטן הוורג. "זה משהו שבני אדם עושים, מדי פעם, כשהם לא עסוקים במדיטציה או משהו מלומד בסגנון. זה מאפשר לנו להתאוורר".

שירו שולף את הקטאנה מגופת הוורג, ממלמל מילים בדרקונית כשהוא מנקה את הלהב בתנועות אלגנטיות, טקסיות משהו.
"אפשר להתפצל. קבוצות קטנות יחמקו בקלות מבני הענקים, וכך נספיק למצוא את לנגו וגם להזעיק עזרה" הוא אומר בזמן שהוא מחזיר את החרב לנדנה.

אילידיה מוציאה את הסכינים שלה מהגופות של הוורגים. "בחיים לא ראיתי אביר נלחם ככה!" היא אומרת להקטור בהלם ברור "אתה חייב להראות לי איך אתה עושה את זה, או ממי למדת את זה. למה לא כול האבירים נלחמים ככה? זה נראה הרבה יותר יעיל!" היא אומרת, נראה שמתעסקת בהקטור בעיקר.

כאשר היא שומעת את הדיבורים, בנפנוף מסוים היא אומרת "אני עם שירו, לנגו לא אמור להוות סיכון שידרוש את כולנו. וירניק, אמרת שאתה יודע לאיזה אחד מהבתים באדמות החוף הוא ברח, תכוון אותנו לשם- עדיף שאתה תלך לארודר- הלורד נורברט חייב לך ותוכל לקבל מידע ממקורות המידע הקבועים שלך בנוגע להתפתחויות האחרונות בנוגע לקראולי ויתר הנושאים" היא אומרת, ואז חוזרת להתמקד בהקטור, בוחנת את החרב שלו והנדן שלה.

״ככה אני נזרק לכלבים?״ וירניק בועט בשעמום באבן, ולאחר מכן מתופף ברגלו על הקרקע. ״אני מניח שזה לא אישי, הא? טוב ויפה, אני אעשה משהו דומה למה שהצעת - אני אכין אותנו ליציאה מוקדמת. סוסים, אספקת מחנה, אפילו אשלח בז ללורד נורברט. אני לא רוצה לחצות את הדרך לבד אם יש אפשרות שהיא מלאה בבני הענקים״ הוא נשמע כנה באופן מפתיע במשפט האחרון.
״בזבוז של כוכב עולה״ ההערה המסכמת, הצינית, לא מאחרת לבוא.

״אם כך, נשים פעמנו ללנגו. וירניק, האם יש לך-״
״צלופח שלא יודע לחשמל לא ישחה זמן רב במים״ הוא מושיט חתיכת קלף מקומטת לקראנג. ״מפה בסיסית, אבל אתם תבינו״.
״חכה לנו בואת׳, אם כך. נשוב במהרה״ קראנג מסכם בקצרה בעודו מתחיל ללכת, ווירניק נע בזריזות בכיוון ההפוך.

META
ניתן להטיל טבע/תפיסה כדי לסייע לקראנג בחיפוש אחר הבית בו לנגו מסתתר.

"גם הקסמותייך היו מרשימות למדי, העלמה אילידיה" אומר הקטור לחצי האלפית בחיוך מנומס. הדם פשוט יורד מחרבו בעוד הוא מכניס אותו חזרה לנדנו, לא נותן לאילידיה יותר מדי זמן לבחון את החרב. אם כי היא יכולה להבחין שהנדן, מעבר לכך שהוא נראה טיפה ישן, בעל סמל של יד היוצאת ממי אגם ומחזיקה חרב. סמל השונה במעט מסמל בית נפטיס(אשר מתנוסס על שיריונו).
"קדימה ונזוזה ידידיי, מי יייתן והחוזה העיוור ידאג לכך שנמצא את הסאטיר נח בעצלנות ולא בורח מן זוממי זדון".
META
טבע: 17+4=21.

שירו מניח את ידו על כתפו של וירניק "אני בא איתך. אני יכול להציע ללורד כמה שכירי חרב אם הוא לא יכול לשלוח חיילים, ואשמח לתת לו את הדוח על הממצאים שלנו" הוא אומר.
הוא מחווה קידת פרידה לאחרים ויוצא יחד עם הצלופח.

שירו -

"תראה מה זה" הוא אומר בשעשוע בעודם הולכים, חבריהם מתרחקים מהם לכיוון השני. "רגע אחד אתה מנהל עיר, וברגע האחר יש לך לטאיש שומר. אני מתכוון, דם דרקון. יודע שזה רגיש אצלכם" הוא מרים את ידו בסליחה חצויה ושולח מבט לעבר הקטאנה של הלוחם, משתתק לרגע אבל לבסוף מוכרע על ידי סקרנותו.
"אני פשוט חייב לדעת... מאיפה למדת להילחם ככה? אני, אני הייתי מנסה לחמוק מהשיניים שלהם. אתה חסמת אותם עם החרב, ראש בראש" התלהבות נוצצת בקולו שהוא מצחקק במעט התרשמות, עדיין חסר אמונה.

"כמעט כולם לומדים להילחם באימפריה בשלב זה או אחר," אומר שירו 'גם הטבחיות בצבא יודעות לתת יופי של מכות עם המערוך כשצריך" הוא מגחך כשהוא נזכר.
"הייתי בצבא, אומנתי כחייל מהקווים הקדמיים - המוטו שלנו היה 'עמידים כקשקשי דרקון ונושכים חזק פי שניים ממנו'.
נתקלתי בגרועים יותר בעבר, אבל תמיד עם עוד חיילים לצידי. הצבא היה מסודר, הקרבות שהשתתפתי בהם כאן קצת מזכירים לי את שכירי החרב - קבוצה של אנשים שונים שחולקים רק טקטיקה. אמנם נראה שהחבורה הזו מיומנת ואמינה בהרבה משכירי החרב שנלחמתי לצידם, אבל זו עדיין חוויה שונה מלהילחם עם אנשים שאתה והם עברתם את אותו אימון ויודעים בדיוק מה החוזקות והחולשות אחד של השני" שירו מתאר, נסחף מעט בזמן שהוא נזכר בעבר.
מיד לאחר מכן הוא תופס את ראשו בכאב לרגע כשזכרונות מהלילה ההוא תוקפים אותו.

הקטור, אילידיה ואיגנציוס -

קראנג והקטור מסייעים למצוא את הדרך בעזרת המפה הבסיסית של וירניק, מתקרבים אל מה שנראה כבית קטן, לא רחוק מאם הדרך. הם זיהו מספר כאלו פה ושם, ולא ניכר שהבית הזה בולט בשום דרך אחרת... מלבד העובדה שהוא שרוף לחלוטין.
הם מגיעים לדלת הכניסה הראשית והמפוחמת, פותחים אותה ללא מאמץ בעודה מוותרת על מקומה ומתרסקת על הקרקע, ציריה נשברים. הבית קטן, מכיל קומת קרקע וקומה עליונה. הקומה התחתונה צנועה, ומברך אותם מטבח הרוס לחלוטין בשילוב של טרקלין אורחים קטן ובו כלל הכיסאות נשרפו לגמרי. אח שבעבר בערה כבויה כעת, ועשן מתפשט בכל הבית, כאילו לא יצא דרך הארובה.

שירו -

וירניק משתתק לרגע, כאילו חושש לשאול את השאלה הבאה, אך לבסוף עושה זאת.
"היית שם? בסנואופיק, אני מתכוון. לפני כמעט עשור, כשכבשתם אותה".

שירו חוכך בדעתו, מנסה להיזכר. לאחר כמה רגעים הוא אומר: "הייתי אז חייל צעיר, ממש אחרי שיצאתי מהטירונות והאימונים. סנואופיק הייתה מקום קשה לכיבוש. בדרך לשם שמענו שכוחות האימפריה נמצאים בעיצומה של המתקפה השלישית על חומות העיר, מתקפה שנכשלה בדיוק כשהגענו לשם. זאת הייתה הפעם הראשונה שנתקלתי בקרב אמיתי - חיילים פצועים בכל מקום, חובשים מתרוצצים ביניהם ובין הגופות, והריח - הריח היה נורא. אני זוכר את הקצין מצליף במי שסתם את האף או לא העז להסתכל. היינו שם בקושי שעה כששלחו אותנו להסתער על החומות. אמרו לנו שהעיר כבר עייפה, שכוחות המגן שלה הופחתו משמעותית ושהם ייפלו ברגע שהחומות ייכבשו, ותן לי להגיד לך משהו - זה היה רחוק מזה. המגנים של סנואופיק נלחמו בנו עד החייל האחרון, גם אחרי שכבשנו את החומות. הרבה חיילים מתו בניסיון לכבוש את החומה, ואני בחיים רק במזל - חץ פגע בי בחזה ברגע שעליתי לחומה אבל החטיא את הלב שלי, ככה שהצלחתי לשרוד עד סוף הקרב," שירו אומר, ממשש מבלי משים את חזהו, היכן שהצלקת הישנה נמצאת.
"מגני סנואופיק היו מלאי עוז, ועוצמת ההתנגדות שלהם מעוררת בי ובעוד רבים אחרים כבוד רב, ואני זוכר שלאמיצים ביותר מביניהם אפילו נתנו קבורה דרקונית" הוא אומר.
והיה אפשר לחשוב שאחרי קרב כזה אני לא אברח מאף קרב, אבל איכשהו המוות היה פחות ממשי אז מאשר באותו הלילה.

החבורה המאגית-
הקטור מסתכל בעצבות על הבית המפוחם, נראה שאכן איחרו את המועד. ״איגנציוס, איני רוצה לומר גסויות או אמירות שאינן בהן אמיתה, אך האם ייתכן שבזכות התמחותך באומנות הלהבה תוכל לשחזר את ההיסטוריה של המקום הזה?״

שירו -

"אני זוכר את זה היטב. אני הייתי בצד השני" הוא משתתק לרגע, ושירו-סנשאי מזהה מבט אחר על פניו של הצלופח החמקמק, מבט שמוכר לו היטב. מבט רדוף-קרב.
"הייתי אז בן עשרים וקצת, צמא לראות את העולם. שמענו שיש מלחמה בסנואופיק, אז באנו להרוויח כסף קל. הגענו קצת אחרי שעברתם את הרכס הצר, כשכבר היה ברור שמבחינת העיר זה להיות או לחדול. לא תפסנו את הרצינות... לא בהתחלה, בכל מקרה. במקרים כאלו, הרצינות תופסת אותך בסוף. אני זוכר את המתקפה השלישית, המתקפה ששברה אותנו. כל היום הארור ההוא חרוט לי בזיכרון כמו כוויה מאח בוערת. קריאות הקרב, סולמות שניסינו להעיף בחזרה לקרקע, אבני חומות צחורות שכבר הפכו לאדומות וחלקות מכל הדם. אתה אומר שהם היו אמיצים? אמת, הם היו. הם גם היו מפוחדים - על המשפחות שלהם, על החופש שהם עומדים לאבד... חירות היא הדבר האצילי ביותר שאפשר להילחם עליו, אולי מלבד אהבה. הם נלחמו עבור שתי הסיבות הללו" וירניק ממצמץ לראשונה זה זמן רב, כאילו חוזר אט אט מחלומו בהקיץ.
"ובכל מקרה, מה הכבוד עוזר להם עכשיו? הם מתים, וכל מה שאני זוכר מהם הוא השלג שירד על הקברים בסוף הקרב".

"הכבוד אכן לא עוזר הרבה למתים מלבד המורשת שהם מותירים אחריהם" מהנהן שירו בהסכמה.
"אבל יש כאלו שחיים כל חייהם בשביל כבוד, בשביל המשכיות. לא מדובר בכבוד אנוכי וטיפשי, אלא בכבוד שיהדהד לדורות הבאים, במעשים נאצלים ובשם שאתה קונה לעצמך. לא מעט בלדות ושירים נכתבו על זאבי השלג מסנואופיק, קראתי את רובן בשנים האחרונות, אבל לצערי אפילו המשוררים שלנו מתרכזים רק בכבוד שבקרב, ולא ברגעים הקשים שלו - בפחד, במוות, באנשים. אני יודע שחירות נראית הדבר כמו הדבר הטוב ביותר שאפשר להילחם עליו, אבל כאדם חופשי וחי שבחר בחיים, אני אומר לך שלפעמים זה לא נכון. לפעמים המוות עדיף מאשר לחיות כפחדן ובוגד" הוא אומר, קוטע את עצמו לקראת הסוף.
"בכל מקרה, נראה שהמצור סיים את הקריירה שלך כשכיר חרב. מה עשית אחר כך?" שואל שירו.

נושא ישן: שלום . לא היו תגובות חדשות בנושא זה במעל 60 ימים.
אין לפרסם תגובות אלא אם התגובה עדיין רלוונטית, אלא לפתוח נושא חדש.

התחילו לשחק עם פאת'פיינדר בעולמות פראיים

תוכן מומלץ

נושאים לוהטים

פוסטי פרופיל אחרונים

אם נשאר לי 45 ש"ח הנחה מהשובר מנחה, יש דרך לעשות איתם משהו/להעביר אותם למישהו אחר?
אפשר להכין דמות לכל משחק בדרקוניקון שמציין באיזה דרגה הוא?
Dark sun!!! שמישהו יעלה פוסט על ההכרזות של Wizards :)
יאללה, מתחיל לראות האודיסאה. נראה איך יהיה.
אשרו לי משחק אחד לדרקוניקון ועל השני עדיין לא הוחלט כבר כמה ימים.
מה זה אומר?
חזרה