• ברוכים הבאים לפורום הפונדק
    הפונדק הוא הקהילה הוותיקה והמובילה של מבוכים ודרקונים, משחקי תפקידים ומשחקי לוח בישראל.
    ההרשמה היא בחינם ולאחר מכן תוכלו לפרסם הודעות, למכור ולקנות משחקים, לחפש קבוצה למשחק ועוד!

הרשמה /

כתר רקוב - עץ משחק (מו"ד 4, 4/4)

• מחבר/ת הנושא מחבר/ת הנושא rui
  • תאריך התחלה תאריך התחלה
נושא
תקצירי עלילה (א')
(ב')
(ג')
(ד')
הנפשות הפועלות (א')
(ב')
(ג')
(ד')
(ה')
(ו')
עץ ההרשמה מידע על ת'נדיאן
שירו -

"קריירה. הא. אני מניח שאפשר לקרוא לזה ככה" וירניק מקמץ מעט את גבותיו, כאילו תוהה אם ההגדרה נכונה.
"הגעתי הנה והתחלתי להרוויח כמו שצריך. ארודר נראתה כמו הבחירה המתאימה, עיר נמל שרחוקה מספיק מקריאת-כתר. עיר שאפשר לקחת ממנה ספינה מהירה אם בניו של הלועט יחליטו לחמוס גם את הממלכה הזאת" הוא אומר את המשפט האחרון בשקט, כאילו דיבר יותר לעצמו, אף כי לא נראה שהוא מתחרט על הדברים.
"התחתנתי אבל נותרתי רווק, ודאגתי לבנות את עצמי כאן. הכרתי את קראולי בשלב מסוים, גידלתי אותו כמו אח קטן. עכשיו אני קוצר את הפירות ודואג לגדל במקביל חדשים".

"קראולי נראה כמו בחור טוב, בסך הכל, אבל נראה שהמעמד שלו כמספר שתיים כבר לא מספק אותו, מהשיחה שלי איתו" מציין שירו.
"אני בטוח שלא נעים לך לשמוע את זה, אבל גם אחים עשויים לבגוד אחד בשני. האנשים היחידים שאפשר לסמוך עליהם באמת אלו האנשים שנלחמת לצידם, בדרך כלל" הוא אומר, ממלמל את המילים האחרונות לעצמו.
דם הדרקון חושב כמה רגעים ואז נזכר לשאול: "התחתנת ונשארת רווק - כל כך הרבה פעמים הזכרת את זה, שכבר חשבתי לשאול אותך אם אתה מתלוצץ או שיש משהו רציני מאחורי ההלצות הבלתי פוסקות?".

שירו -

"הוא לא בחור טוב" משיב וירניק ברוגע, מתייחס במודע רק לחלקו הראשון של המשפט. "לא כולם אבירים בשריון נוצץ, מדברים בשפה גבוהה ומצילים נערות מסכנות" דם הדרקון מקבל את הרושם שוירניק חושב על הקטור, אף כי הדבר לא נאמר בקול. "אבל אתה לא צריך להיות אדם טוב, בימינו. אתה יכול לנסות לחיות כאחד גם אם אתה לא באמת כזה טוב. זה מה שרובנו עושים, אני חושב. באשר לאחוות הלוחמים שלך, הרשה לי לציין משהו" הוא מרים את רגלו לרגע, מחווה במבטו על מגפו.
"המגפיים האלה שרדו איתי כמעט עשור - עברו עשרות תיקונים, אם לא יותר. הלכו לסנואופיק ובחזרה, אבל לא עם אותו המטייל. קיבלתי אותן כשהחייל לצידי לא קם יום אחד, בגלל הקור המקפיא שהיה באזור העמק הראשי. מעט לפני שהמתקפה על החומות התחילה, אם אתה זוכר את המארבים ולוחמת הגרילה" הוא מניח את רגלו. "לא הכרתי את שמו, ובכנות - זה לא עניין אותי; כל מה שהיה אכפת לי באותם רגעים הוא לזכות במעט חום. לפעמים, אתה לא טורח להכיר את הלוחם לצידך... רק את המגפיים שלו".

"בחור טוב לא אומר שהוא אדם טוב. זה אומר שהוא טוב במה שהוא עושה, לפי דעתי. הוא לא האדם שהייתי מדמיין מחלק צדקה, אבל אני לא מצפה ממנו להיות כזה, רק להיות טוב במה שהוא אמור לעשות. כמו שאמרת, אין צורך להיות טוב, אבל אני הייתי רוצה לשאוף לכזה" אומר שירו, מראות מבזיקים מול עיניו כשהוא מהרהר בשקט.
שירו כמעט מפספס את הדברים האחרונים של וירניק, אבל מתעשת כשהוא מראה לו את מגפיו.
"קשר עם לוחמים לוקח זמן. הוא לא קורה כשאתה נואש לשרוד, אלא כשאתה שורד עם עוד מישהו ביחד. להגיד לך שפיתחתי קשרים מעולים עם כל חבורות השכירים ששירתתי בהן? לא. אבל הקשרים האמיצים ביותר שלי נרקמו עם אלו שנלחמו לצידי, לא רק הניפו את החרב שלהם בסמוך אליי. לא כל החיילים הופכים להיות חברים, אבל מי שנלחם ביד עם האדם שלצידו בדרך כלל נקשר אליו בצורה זו או אחרת" הוא אומר, מעט נוקשה לגבי הצורה שבה וירניק כמעט ומלגלג על אחוות הלוחמים שתיאר.
"אבל לפעמים," אומר שירו, כאב הראש שלו מתחזק "עדיף לא להכיר אותם בכלל. ככה פחות כואב כשהם נופלים". דמעה בודדת זולגת על לחיו כשהוא נזכר בכל אותם חברים שאיבד, חברים שנטש, באותו הלילה.
עכשיו? עכשיו לבכות? אני לא צריך אותם, אני לא רוצה בזכרונות האלו! למה הם חוזרים כל פעם?! הוא תוהה לעצמו בזמן שהוא מוחה את הדמעה בזריזות.

שירו -

"כוחה של טראומה משותפת" וירניק צוחק ביובש, מיישיר מבטו. דם הדרקון לא בטוח אם הוא ראה את הדמעה, אך אם כן - נראה שבחר שלא להתייחס אליה במופגן. "אני מניח שאתה אומר לי שבעוד שנה מעכשיו נרקוד שיכורים בפסטיבל האביב ונשיר אחד לשני שירי אהבה?"

"שירי אהבה הם פחות הסגנון שלי, יותר שירה דרקונית. ותאמין לי, אתה לא רוצה שאני אכתוב עליך הייקו, האחרונים שלי די מזוויעים" אומר שירו, מביט קדימה ומנסה לרוקן את מוחו מכל מחשבה. נראה שזה עוזר לו להיפטר מהזכרונות בדרך כלל.
"וכמובן שזה תלוי בטראומות שנעבור, לא ככה?".

שירו -

"אני מצפה לכך בקוצר רוח" חלקיק מהחיוך השובב שלו חוזר, עיניו נוצצות לרגע. "אמרת שהלכת עם שכירי חרב בסביבה. מישהו שאתה מכיר, פועל בסביבה ואפשר לסגור איתו עסקה עתידית? לנורברט יש כסף, אנחנו נצטרך אפשרויות אחרי שנדבר איתו".

"יש שניים שפועלים באזור, לפי מה שאני זוכר - אמאגיל וממטירי התופת שלו ולידסיה ואדומי הלהב. אמאגיל מפקד על כוח שרובו קשתים בעלי קשתות מוצלבות, ויש לו ניסיון רב נגד פושטים, אם כי הוא חסר קו קדמי חזק. הוא מסתמך בדרך כלל על טקטיקה של "פגע וברח" שבה הוא נותן מטח אש ונסוג לאחור, או בטקטיקת השורות, בה הוא מסדר את החיילים שלו במבנה שכולל בין שלוש לחמש שורות כשכל שורה יורה בנפרד - כך הוא שומר על ירי בלתי פוסק, ובזמן ששורה אחת יורה השנייה טוענת.
לידסיה היא בעלת ניסיון מוכח במלחמות הירושה בנסיכות המפוצלת, ויש לה כוח אימתני של אבירים ועריקים מהצבאות השונים שנלחמים שם. היא מתבלטת בכוח עמידה חזק, אבל חייליה איטיים בשדה הקרב ולא מתאימים לתמרונים מהירים" אומר שירו.
"מנקודת מבט אישית - אמאגיל הוא בחור שחצן ונפוח, אבל הוא טקטיקן טוב ויודע לעשות את העבודה. לידסיה קצת מקובעת מדי בחשיבה שלה, אבל הכוח שלה מיומן מספיק. אני חושב שכדאי לפנות לאמאגיל - כוח אש מכריע יוכל לפגוע בבני הענקים עוד לפני שהם יפגעו בנו, ואנחנו בעיקר מורכבים מלוחמי טווח קרוב, אולי מלבד איגנציוס המלומד. גם לאמאגיל יש מעט לוחמי טווח קרוב, אבל הם יוכלו להוות סיוע בלבד, ולא יהיו הכוח המרכזי".

"כמו שמעיד אובדן השליטה שלי קודם, כל האימונים שלי הועילו מעט מאוד ואני מבייש את המורשת שלי, אבל אראה אם אני מסוגל לדלות כמה פרטים בכל זאת" משיב אינגציוס להצעתו של הקטור בעצב, יותר על עצמו מאשר על מה שארע במקום. לאחר מכן איגנציוס מתחיל להסתובב בחדר, טועם את העשן בלשונו, בודק את כיוון משב האוויר בבית ובוחן את סימני החריכה על הקירות. לבסוף, הוא מצייר רונה באפר של האח וממלמל לחש קטן שגורם לרונה לזרוח לרגע לפני שהאפר מתערבל והרונה נעלמת.

META
בדיקת מאגיה 18 + 11 = 29
בזמן שעבר אני מנצל גם שני פרצי ריפוי.

שירו סנשאי -

וירניק מקשיב ומהנהן, וניכר כי הוא מרוצה מהאפשרויות, לפחות במידת מה.
"יש לך היסטוריה משותפת עם מי מהם?"

איגנציוס -

הוא מבחין שהאש הינה מעשה ידי קסם, לא אדם, ופרצה ממש לא מזמן; החום עדיין נשמר באוויר. יתרה מכך, היא פרצה מבחוץ, הוא משוכנע בכך. המג מרחרח באוויר ושם לב שהעשן כאילו נכלא בבית; החלונות שרופים אך הזכוכית לא התנפצה, ולכן הכל אמור לצאת דרך הארובה...
אלא אם משהו חוסם אותה.

איגנציוס חושב על הממצאים בקול רם תוך כדי הבדיקה "טוב, זה די בבירור קסם טרי... אבל למה העשן נשאר כזה עבה? לעזאזל, משהו חוסם את הארובה." בהלה ממלאת את פניו והוא ממהר אל הדלת תוך קריאה "אנחנו צריכים לצאת החוצה, עכשיו! סיכוי סביר למלכודת!"

מחוץ לבקתה הוא מסביר "הלהבות הקסומות חדרו מבחוץ, ומשהו חוסם את הארובה - אני חושד שמדובר במה, או במי שהצית את הלהבות. אני חושב שלא כדאי להתמהמה שם כל עוד לא וידאנו מה טיב החסימה הזאת. בנוסף, ההריסות טריות - אם נמהר אולי עוד נוכל לתפוס את המציתים."

"שירתתי עם שניהם. אמנם עם לידסיה הייתי קצת יותר, אבל השתתפתי בכמה משימות של אמאגיל כחלק מהקו הקדמי שלו. לבחור יש הרגל רע לאסוף שכירים לא מנוסים ולהשתמש בהם כספק קו קדמי ספק בשר תותחים. שרדתי את המשימה הראשונה, והוא לקח אותי לכמה נוספות. עם לידסיה שירתתי ממש לפני שפניתי לארוות', אבל החלטתי שנמאס לי להילחם במלחמות הירושה חסרות הטעם שלהם והגעתי לכאן. אמאגיל, כמו שאמרתי, הוא בחור די נפוח, אבל אני מאמין שהוא זוכר אותי לטובה. לידסיה כנראה קצת פחות אוהבת אותי, אם היא בכלל תזכור אותי. עזבתי בדיוק באמצע הקמפיין שהיא והכוח שלה השתתפו בו, כשהיה חוסר בחיילים אחרי הקרבות הקשים" אומר שירו, מעווה את פניו קלות כשהוא נזכר בפגיון שהיא תקעה בשולחן אחרי שהיא שמעה שהוא עוזב, ביחד עם כמה מהשכירים שלה.
הם בטח ממשיכים להילחם בשודדים, איפה שעזבתי אותם בפעם האחרונה. הם העדיפו להרוויח כסף קל ולכן עזבו, לא בגלל שהם חיפשו משהו יותר... משמעותי.

החבורה המאגית-
״סבלנות ידידי, אין זה סביר שמדובר במלכודת״ אומר הקטור, נראה בטוח בעניין. ״לא נראה שישנה גוויה במקום והחלונות אינם שבורים. הדלת, בעוד מצבה היא רע, הייתה סגורה כשנכנסו. ומכך נובעת השאלה, להיכן מזג אדוננו הסאטיר? אני מציע שנבדוק מה תקוע בארובה, הדבר יכול לשמש כרמז בלפענח את מיקומו״.

איגנציוס עונה להקטור דרך הדלת הפתוחה "אתה מוזמן להישאר במלכודת המוות הפוטנציאלית הזאת, אם זה מה שאתה רוצה, אני אבדוק את העניין מבחוץ."

לאחר דברים אלה, איגנציוס מדקלם לחש קצר, מכה במטהו בקרקע ומזנק לאוויר - אבל רגליו החלושות בוגדות בו ואפילו בהינתן התנופה הקסומה הקפיצה שלו לא מרשימה במיוחד, והוא אוחז בקושי בגג בזרועותיו. להפתעתו, לאחר מספר ניפופי רגליים נואשים, הוא מצליח למשוך את עצמו אל הגג, משיב את נשימתו לפני שהוא ניגש לבחון את הגג והארובה.

META
מטיל את הלחש jump (מעניק בונוס 10 לקפיצה, ונחשב כאילו רץ לפני כן) וקופץ אל הגג.
גלגול אתלטיקה: 5 + 1 + 10 = 16, מה שמוביל לקפיצה של 3 רגליים שמספיקה רק כדי להיאחז.
גלגול אתלטיקה כדי לעלות על הגג: 20 טבעי (+1 אם זה רלוונטי)

עריכה אחרונה:
החבורה המאגית-
״קראנג, האם תועיל בטובך לסייע לו?״ שואל הקטור בעודו הולך אל הארובה, מעוניין לראות מה תוקע אותה. כמובן, הוא לא עושה זאת בטיפשות, הוא מקשיב לאזהרותיו של המג המלומד. הקטור מניף את ידו ומגן קסם נפרס אל מולו, אמור להגן עליו במקרה ומשהו יזנק אליו מן הארובה.

META
אילידיה מנצלת 2 פרצי ריפוי כדי לחדש את עירויי הריפוי שלה.
IN
אילידיה בינתיים מנצלת את הזמן שלה בחוץ. אם כולם בודקים כבר את הארובה, היא מאמינה שהם ימצאו משהו, והיא תנצל את הזמן המהיר לחפש אחר משהו אחר- עקבות. אם מישהו ברח מהזמן הזה בזמן האחרון, כי כמו שאיגנציוס אומר- הקסם הזה טרי- סיכוי טוב שיהיו כאן את עקבותיו. המיומנויות שיש לה מניס פרדי, ומהמסע שהיא עשתה שם ללב הארץ, עוקבת אחרי הרמזים הקטנים ביותר של האדמה- לא מאכזבות אותה.

META
טבע: 20+11=31.

איגנציוס, אילידיה והקטור -

בטרם מצליח קראנג לעזור למג, האיש מצליח להרים את עצמו ולעלות על הגג, נאנק לרגע מגודל המאמץ כשידיו מושכות אותו, אך מבצע זאת לבסוף ללא בעיות. הוא והקטור מגיעים לארובה בזמן זהה יחסית - היא שחורה לגמרי, כאילו נשרפה מבפנים, אך איש מהם לא מותקף, אף על פי ששניהם בוהים אל תוך החשיכה. איגנציוס חושב שהוא רואה קצה של משהו לא ברור, מעין צללית כזאת או אחרת, אף כי היא אינה נעה. הוא יוצר אש בידיו ומכניס בזהירות את כף ידו מעט עמוק יותר לארובה ולבסוף מזהה את הדבר - קרניים, צמודות לראשו של מה שנראה כמו סאטיר שלא זז.

אילידיה, בנתיים, מזהה עקבות של שלושה אנשים שהגיעו לבית - לא ניכר שהדבר התבצע לפני זמן רב. ניכר ששניים מהם טשטשו על עקבותיהם בדרכם החוצה, אף כי השלישי לא עשה זאת באותה הדייקנות. היא מצליחה למצוא נתיב לעצים, אך לעקוב אחריו ידרוש להתפצל מהקבוצה.

שירו-סנשאי -

וירניק מהנהן בעודם מתקרבים לכפר, אף כי לא הגיעו אליו עדיין.
"יש הרבה כמוך? דם דרקון מחוץ לאימפריה שלכם, אני מתכוון. לא יצא לי לראות יותר מדי - פה ושם לטאה, אתה יודע, אבל לא משהו קבוע. אתם סוג של שבט שם ביחד, או חמישה שבטים בתוך שבט, אני מניח. לא מפוצלים בדומה לבני אנוש" הוא מושך בכתפיו, קולו מציין את העובדה בהיעדר ביקורת ממשית.

איגנציוס שותק לרגע, מזועזע מהמראה הגרוטסקי, ולבסוף עונה להקטור "אני... אני חושב שמצאנו את לנגו... או מה שנשאר ממנו, לפחות" לאחר רגע הוא מוסיף "נראה שצדקת הפעם - זו לא מלכודת. מה שכן, אולי כדאי שבכל זאת תפתח את החלונות לאוורור, כמות כזו של עשן יכולה להזיק."

נושא ישן: שלום . לא היו תגובות חדשות בנושא זה במעל 60 ימים.
אין לפרסם תגובות אלא אם התגובה עדיין רלוונטית, אלא לפתוח נושא חדש.

התחילו לשחק עם פאת'פיינדר בעולמות פראיים

תוכן מומלץ

נושאים לוהטים

פוסטי פרופיל אחרונים

אם נשאר לי 45 ש"ח הנחה מהשובר מנחה, יש דרך לעשות איתם משהו/להעביר אותם למישהו אחר?
אפשר להכין דמות לכל משחק בדרקוניקון שמציין באיזה דרגה הוא?
Dark sun!!! שמישהו יעלה פוסט על ההכרזות של Wizards :)
יאללה, מתחיל לראות האודיסאה. נראה איך יהיה.
אשרו לי משחק אחד לדרקוניקון ועל השני עדיין לא הוחלט כבר כמה ימים.
מה זה אומר?
חזרה