• ברוכים הבאים לפורום הפונדק
    הפונדק הוא הקהילה הוותיקה והמובילה של מבוכים ודרקונים, משחקי תפקידים ומשחקי לוח בישראל.
    ההרשמה היא בחינם ולאחר מכן תוכלו לפרסם הודעות, למכור ולקנות משחקים, לחפש קבוצה למשחק ועוד!

הרשמה /
  • עליית שרי הרונות מתחילה בעברית!

תמכו עכשיו בפרויקט החדש של הפונדק עם שלוש הרפתקאות בערכה אחת, הדפסה שנייה של ספר הבסיס ואוגדן המפלצות, והמון משחקי תפקידים, קסם, והרפתקאות

חידון

השאלה הנכונה היא, האם "לא מזיקה" אומר שאין בה את השיקוי המיוחל?
או שיכול להיות שכן?
ובכל מקרה, אני די בטוח שהשיקוי נמצא בפינה הצפון-מערבית, והשד (למקרה שמתחשק להם להילחם במשהו) נמצא בפינה הדרום-מערבית.
נעשה כך:
1 2 3
4 5 6
7 8 9
1 - יין
2 - רעל
3 - שיקוי קסמים
4 - מים
5 - יין
6 - רעל
7 - רעל
8 - מים
9 - שד
נכון?

אה, וד"א, זה די פשוט, אבל יש בעיות בניסוח.
קודם כל - טור מזרחי ולא שורה מזרחית.
דבר שני - שורת הפסדים ושורה לא מזיקה, אלו ביטויים לא נכונים לדעתי.
דבר שלישי - תשתדל שהכתב עצמו יהיה כמה שיותר מורכב כזה. אניגמתי כזה.
ואם יש לך מישהו שיודע שפות, תכתוב אותו בשפה שהם לא יודעים.. ^_^

עריכה2: אלכסון לא נחשב ליד.. XD צריך להבהיר את זה. פיספסתי את זה. אז צריך להחליף את 3 עם 8. נראה לי P=

הנה חידת היגיון אחת (היגיון- לא מתמטיקה):

6 = IX

צריך להוסיף תו אחד בלבד לצד אחד של המשוואה כדי שהמשוואה תהיה נכונה (הכוונה היא שצריך להוסיף כל סימן, מספר וכד' שהוא כדי שהמשוואה תהיה נכונה. ניתן גם להעביר תו קיים מצד אחד לצד השני, אם רוצים).

ולא- האלכסון הזה (/) שיורד על ה = והופך אותו ללא-שווה לא נחשב כאן...

תעביר את ה-1 לצד ימין של המשוואה, ואז יש לך 16, שבבסיס הקסדצימלי שווה ל-10, או X. או שתשים על יד ה"=" את הסימן <, וזה יהיה נכון.

או שבכלל לא התכוונת למשהו מחוכם, ופשוט אמורים לשים S בצד שמאל כדי שיצא six.

doctor arbitration אמר/ה:
אנערף.. C.. C++, זה לא באמת משנה. כדי להסביר את הקוד: בשורה הראשונה מאפסים משתנה שהוא מערך. בשורה השניה מגדירים pointer שמצביע אליו.
ווא יא פושע קטן שינית את זה!

בכל מקרה, זה מה שחשבתי, רק זכרתי משומה שמערך נככתב עם ()..
בכל מקרה, אין לי מושג XD

Crozius Arcanum! אמר/ה:
תעביר את ה-1 לצד ימין של המשוואה, ואז יש לך 16, שבבסיס הקסדצימלי שווה ל-10, או X. או שתשים על יד ה"=" את הסימן <, וזה יהיה נכון.

או שבכלל לא התכוונת למשהו מחוכם, ופשוט אמורים לשים S בצד שמאל כדי שיצא six.

אהה... כן, צריך לשים S בצד שמאל וזהו..
בקשר לשאר הבסיסים והמילים המפוצצות- אני אפילו לא הבנתי מה זה אומר..

אז הנה הסבר מפורט:

אם אתה לוקח את ה I ומעביר אותו לצד ימין, אז יוצא ש
X = I6
או בעצם
X = 16

X בספרות רומיות זה 10. 10 בבסיס הקסא-דצימלי (שיש 16 ספרות ולא 10 ספרות כמו בבסיס דצימלי) זה 16 בבסיס דצימלי.

QED

אני אתן פתרון לחידה שלי, כי היא באמת מתחכמת.. הנקודה היא שביבי הוא איש ימין והוא בחיים לא היה מצביע למערך.

הנה חידה משעשעת ומעט (טוב, ממש) טריקית. מה הבעיה בשורות הקוד הללו:

int a[10] = [0]
int* bb = a

תפסת אותי. מה הבעיה בשורות הקוד? כי בC זה חוקי לגמרי (בהנחה שהסיינטקס נכון).
a הוא מצביע לint, וגם bb. אחרי ההשמה הזו [bb [i זהה ל [a[i.
כמובן , אם אתה רוצה מצביע ל*מערך* הוא צריך להיות **int .

אז הנה הסבר מפורט:

אם אתה לוקח את ה I ומעביר אותו לצד ימין, אז יוצא ש
X = I6
או בעצם
X = 16

X בספרות רומיות זה 10. 10 בבסיס הקסא-דצימלי (שיש 16 ספרות ולא 10 ספרות כמו בבסיס דצימלי) זה 16 בבסיס דצימלי.

QED

אני אתן פתרון לחידה שלי, כי היא באמת מתחכמת.. הנקודה היא שביבי הוא איש ימין והוא בחיים לא היה מצביע למערך.
חחח חזק!

PeskyTiger אמר/ה:
ב"שורת הפסדים" , הכוונה היא ל"לא ניצחת" או "אתה מת"?
הכוונה היא "אתה מת" (או יותר מדויק "משהו שיפגע בך")

ווד אלף:
צדקת אחרי העריכה...
1. צודק, יתוקן.
2. אני לא מבין, אתה מוכן להסביר למה? ^^"

ותודה בקשר לכל שאר העיצות שכתבת D:

אם מישהו עדיין לא קרא את הפתרון של ווד אלף (פסקיטיגר?) ומוכן להשקיע בחידה שלי כמה דקות, אני מאוד אשמח =)

Wood-Elf אמר/ה:
Ogmios אמר/ה:
PeskyTiger אמר/ה:
Ogmios אמר/ה:
אבל כמו שאתה בטח יכול לנחש, לא תכנתתי C מאז שהיא נחשבה לשפה שאפשר לעשות איתה משהו, אז אפסיק להתווכח. אני אנסה לשחק עם זה קצת עם הקומפיילר בעבודה (בבית, מן הסתם, אין לי שיקוצים כאלה על המחשב).

כאן, אולי? :)
אויש, זה.
"שיקוץ" - כל תוכנה קשורת עבודה שבטעות מצאה את דרכה למחשב הביתי שלך. לתוך הקטגוריה הזו נופלים קומפיילרים, תוכנות חיבור מרחוק כמו WebEx או VirtualRoom, ואפילו bookmark לאתר הבית של החברה שלך.

"נחשבה לשפה שאפשר לעשות איתה משהו" - שים לב לגוף השלישי של המשפט הזה. תרצו או לא, C כבר שנים נחשבת לשפת נישה, שטובה מאד לדברים מסויימים, אבל איטית מידי (מבחינת זמן פיתוח, לא ביצועים סופיים של קוד) לרוב הצרכים. מה לעשות, התעשיה משתנה עם השנים.

ובכלל, משחקים מזעזעים עם va_args ו-va_list חתומים על לפחות אחד מהבונוסים השנתיים שקיבלתי במהלך הקריירה, אז מי אני שאגיד משהו רע על low level :orcwink:
דווקא בקהילת הקוד הפתוח, C++ עדיין הולכת חזק. כמדומני, KDE, אחד משולחנות העבודה הנפוצים ביותר בלינוקס (אני די בטוח ש"הנפוץ ביותר"), מפותח בC++. והוא אוכל בלי מלח את ויסטה, וOSX ומה שאתה רוצה, זה פשוט אחד שולחנות העבודה הטובים ביותר.
ויש עוד אינסוף דוגמאות לדברים שמפותחים בC++. בגלל שהקוד פתוח, הוא מתגלגל מדור לדור, ודברים שבעבר פותחו בC++ נשארו בשפה הזו, כי אין סיבה לשנות את זה.
Desktop תמיד יהיה פרוייקט נישה - תכל'ס, כמה כאלה כבר צריך?
מן הסתם אין הרבה סיבות לכתוב מחדש קוד שכבר כתוב, אבל c++ היא כבר מזמן לא ה-language of choice כשמתחילים לכתוב משהו חדש.

Ogmios אמר/ה:
Wood-Elf אמר/ה:
Ogmios אמר/ה:
PeskyTiger אמר/ה:
Ogmios אמר/ה:
אבל כמו שאתה בטח יכול לנחש, לא תכנתתי C מאז שהיא נחשבה לשפה שאפשר לעשות איתה משהו, אז אפסיק להתווכח. אני אנסה לשחק עם זה קצת עם הקומפיילר בעבודה (בבית, מן הסתם, אין לי שיקוצים כאלה על המחשב).

כאן, אולי? :)
אויש, זה.
"שיקוץ" - כל תוכנה קשורת עבודה שבטעות מצאה את דרכה למחשב הביתי שלך. לתוך הקטגוריה הזו נופלים קומפיילרים, תוכנות חיבור מרחוק כמו WebEx או VirtualRoom, ואפילו bookmark לאתר הבית של החברה שלך.

"נחשבה לשפה שאפשר לעשות איתה משהו" - שים לב לגוף השלישי של המשפט הזה. תרצו או לא, C כבר שנים נחשבת לשפת נישה, שטובה מאד לדברים מסויימים, אבל איטית מידי (מבחינת זמן פיתוח, לא ביצועים סופיים של קוד) לרוב הצרכים. מה לעשות, התעשיה משתנה עם השנים.

ובכלל, משחקים מזעזעים עם va_args ו-va_list חתומים על לפחות אחד מהבונוסים השנתיים שקיבלתי במהלך הקריירה, אז מי אני שאגיד משהו רע על low level :orcwink:
דווקא בקהילת הקוד הפתוח, C++ עדיין הולכת חזק. כמדומני, KDE, אחד משולחנות העבודה הנפוצים ביותר בלינוקס (אני די בטוח ש"הנפוץ ביותר"), מפותח בC++. והוא אוכל בלי מלח את ויסטה, וOSX ומה שאתה רוצה, זה פשוט אחד שולחנות העבודה הטובים ביותר.
ויש עוד אינסוף דוגמאות לדברים שמפותחים בC++. בגלל שהקוד פתוח, הוא מתגלגל מדור לדור, ודברים שבעבר פותחו בC++ נשארו בשפה הזו, כי אין סיבה לשנות את זה.
Desktop תמיד יהיה פרוייקט נישה - תכל'ס, כמה כאלה כבר צריך?
מן הסתם אין הרבה סיבות לכתוב מחדש קוד שכבר כתוב, אבל c++ היא כבר מזמן לא ה-language of choice כשמתחילים לכתוב משהו חדש.
לגבי השורה השניה אני מסכים.
לגבי השורה הראשונה - הרבה.
כל שולחן עבודה נותן לך פיצ'רים אחרים, מראה טיפה אחר (למרות שבסופו של דבר כולם יכולים להיראות אותו דבר), ומיועד לדברים אחרים.
KDE זהו שולחן עבודה מורכב שמכיל המון פיצ'רים ואפקטים, ומיועד להיות יפה, יעיל ובעצם הכי טוב. אבל הוא כבד בטירוף (במידות של לינוקס, כן? אני עדיין יכול להריץ פנטיום3 עם 128 זכרון עם KDE).
GNOME מיועד להיות קל ופשוט, אבל יפה וחלק.
ויש עוד המון סוגים, שולחנות עבודה קלים, שולחנות עבודה שמתאים לעיסוקים מסויימים, וכו'.

נושא ישן: שלום . לא היו תגובות חדשות בנושא זה במעל 60 ימים.
אין לפרסם תגובות אלא אם התגובה עדיין רלוונטית, אלא לפתוח נושא חדש.

התחילו לשחק עם פאת'פיינדר בעולמות פראיים

נושאים לוהטים

פוסטי פרופיל אחרונים

מתחיל בפעם הראשונה את המסע המופלא של עולם הדיסק!
הרגע שמתי לב, אתמול בדיוק, לפני שנתיים הצטרפתי לפורום!
לאחר דחיות רבות, הצלחנו תחת מטר הטילים, לקיים עוד סשן מטלטל של קת'ולהו: אימה על האוריינט אקספרס.
עולמות השנה, פיזי או בזום?
רכבת האוריינט אקספרס עוצרת בקונסטנטינופול אבל האימה ממשיכה לדהור.
חזרה