• ברוכים הבאים לפורום הפונדק
    הפונדק הוא הקהילה הוותיקה והמובילה של מבוכים ודרקונים, משחקי תפקידים ומשחקי לוח בישראל.
    ההרשמה היא בחינם ולאחר מכן תוכלו לפרסם הודעות, למכור ולקנות משחקים, לחפש קבוצה למשחק ועוד!

הרשמה /
  • עליית שרי הרונות מתחילה בעברית!

תמכו עכשיו בפרויקט החדש של הפונדק עם שלוש הרפתקאות בערכה אחת, הדפסה שנייה של ספר הבסיס ואוגדן המפלצות, והמון משחקי תפקידים, קסם, והרפתקאות

חידון

מישהו יודע מה זה אמור להביע?
Dark Capt.Igal אמר/ה:
X שלור 7 253 קוד 676 אין מזל הפוך

קרב 266 נוהל543 רצח000 תהיה7

מות 632 ברור 030 תהיה 3.003 בדיקה 013 תהיה 0

מגדל 0 תהיה 333 הסבר 0 תהיה 311 שובר 330 קוד 201 הבדל 033

רצח 033
מות 6.01 חדר 302 רבוע 6226

מות 222,3 רוגע 000 למה 5

כמה תגובות מרוכזות:
PeskyTiger אמר/ה:
הפתרון של ה XOR נחמד יותר, כי הוא יעבוד לכל משתנה שיש לו הצגה בינארית. C יתן לך לעשות את זה להכל עם קצת שכנוע.
לא יודע מה איתך, אבל אני לא מכיר משתנים שלא מוחזקים בביטים :orcwink:
מה שכן, שפות גבוהות יותר פשוט לא ייתנו לך להפעיל כזה אופרטור על משתנים שהם לא מספריים במהותם. C (או C++, אותו דבר, ושלא יספרו לי שטויות על שפת OO), כמו שציינת, תיתן לך לעשות בערך הכל אם תתעקש מספיק עם cast-ים. מה שכן, זה יכול להיות מבאס קצת לעבור ככה על struct גדול בית אחרי בית (או ב-chunk-ים של X בתים, אותו סיפור)

PeskyTiger אמר/ה:
אם אני לא טועה ,הפתרון של החיבור והחיסור יעבוד גם במקרי קצה כל עוד מדובר בשלמים ושפת התכנות לא שמה עליהם בדיקות זמן ריצה.
מאד תלוי בשפה עצמה, אבל לרוב זה לא עובד. ה-K&R שלי לא לידי, אבל עד כמה שאני זוכר, ב-C, לדוגמה, int+int מחזיר int, ולא עובר promotion. אאז"נ, כך זה ברוב השפות.
חוצמזה, גם בשפות שאתה צודק לגביהן, תמיד תמגיע למקרה הקצה שבו אין לך לאן עוד לעשות promotion. לדוגמה, עם נמשיך עם C, נסה להחליף את ULONG_MAX ב-ULONG_MAX-1.

molejo אמר/ה:
הסתמכת על זה ש- X xor 0 = X
X^0 זה ממש לא X. אתה מתבלבל עם OR.

אני חושב שתחרות חידות עם ניקוד והכל יכולה להיות דבר מגניב, יגאל אם אתה צריך עזרה בלארגן את זה תשלח לי בפרטי.
בקשר לחידה- תנסה להסביר את החידה שוב, לא הבנתי אותה לגמרי..
והנה חידה משלי:
יש לך 2 פתילים, כל אחד מהם יכול לבעור במשך שעה. אתה צריך למדוד שלושת רבעי שעה. אין לך שעון או שום דרך אחרת לדעת את השעה, ויש לך מצית שבעזרתה אתה יכול להדליק את הפתילים, איך אתה עושה את זה?
מי שמכיר לא לגלות.

יגאל זה מוכר.. מעבירים את הכבשה ואז חוזרים מעבירים את החסה לוקחים חזרה את הכבשה ואז ומעבירים את הזאב חוזרים ומעבירים את הכבשה....

אחת אחרת שראיתי פעם אבל אני לא זוכר את הפיתרון
אותו מצב, זה שיש 3 מיסיונרים ו3 קניבלים, הם רוצים לעבור לצד השני, רק שעם יהיה יותר קבינלים ממיסיונרים הקניבלים יאכלו את המיסיונרים, עכשיו בסירה יש שתי מקומות, וכיאילו מישו מסיונר או קניבל חייב להשיט אותה...
אין לי מוסג מה הפיתרון.. תחשבו לבד...

אוגמה, כנראה אתה התבלבלת, כי x xor 0 תמיד שווה לx. אם x=1 אז 1xor0=1, ואם x=0 אז 0xor0=0.

באקאפיט הנה הפתרון שלי לחידה שלך: לוקחים חבל אחד, ומבעירים אותו בשני קצותיו. כשהוא מסיים לבעור עברה חצי שעה. מיד לוקחים את החבל השני, מקפלים אותו לשניים, ומדליקים את שני קצותיו ואת הקפל באמצע. כשהוא מסיים לבעור עברה עוד רבע שעה.

Ogmios אמר/ה:
מאד תלוי בשפה עצמה, אבל לרוב זה לא עובד. ה-K&R שלי לא לידי, אבל עד כמה שאני זוכר, ב-C, לדוגמה, int+int מחזיר int, ולא עובר promotion. אאז"נ, כך זה ברוב השפות.
חוצמזה, גם בשפות שאתה צודק לגביהן, תמיד תמגיע למקרה הקצה שבו אין לך לאן עוד לעשות promotion. לדוגמה, עם נמשיך עם C, נסה להחליף את ULONG_MAX ב-ULONG_MAX-1.

לא צריך promotion. הגלישה תקזז את עצמה כל עוד הערכים הסופיים הם בטווח. כל עוד התוכנה לא תקרוס לך בגלל הגלישה, שום דבר רע לא יקרה. ורק כדי לוודא, ניסיתי את מה שרשמת.

וואנג- צודק. יש לי פיתרון טיפה שונה, אבל עובד בדרך דומה מאוד לשלך. מבעירים חבל אחד בשני קצוותיו, וחבל אחד מקצה אחד, כשהחבל שהבערת משני הקצוות מסיים לבעור מדליקים את החבל השני מהצד השני שלו, כשהוא מסיים לבעור עברה רבע שעה, שני הפיתרונות נכונים.
עכשיו עוד חידה, אבל יותר מסובכת:
אתה נמצא בהצטלבות דרכים, יש שתי דרכים שאתה יכול ללכת אליהן. באחת נמצאת מפלצת נוראה, ובשניה יש אוצר, אתה לא יודע איזו דרך מובילה לאוצר ואיזו דרך למפלצת. בהצטלבות יש שומר שיודע רק שתי מילים בשפה שלו, תיק ותק. אחת מהמילים היא "כן" והשנייה- "לא", ואתה לא יודע מה זה מה. יש לך שאלה אחת בלבד לשאול אותו ולפיה אתה צריך לדעת לאיזה דרך ללכת כדי להגיע לאוצר.

וואנג - צודק, אסור לי לכתוב בכאלה שעות. מצד שני, זה גם נכון עם OR, ככה שלא טעיתי לגמרי.

פסקי - נשמע לי מפתיע משהו, אבל כמו שאתה בטח יכול לנחש, לא תכנתתי C מאז שהיא נחשבה לשפה שאפשר לעשות איתה משהו, אז אפסיק להתווכח. אני אנסה לשחק עם זה קצת עם הקומפיילר בעבודה (בבית, מן הסתם, אין לי שיקוצים כאלה על המחשב).

לגבי המסיונרים והקניבלים - כל מה שצריך לעשות הוא לייצר מצב שבו אחד מהקניבלים לא יכול להפריע - כלומר לדחוף אותו על הסירה.
מצב התחלתי:
גדה א - 3 קניבלים, 3 מסיונים
קניבל A לוקח את קניבל B לגדה השניה ומשאיר אותו שם:
גדה א - 1 קניבל, 3 מסיונרים
גדה ב - 1 קניבל
סירה - 1 קניבל
הקניבל חוזר ולוקח איתו מסיונר אחד, ומשאיר אותו בגדה ב
גדה א - 1 קניבל, 2 מסיונרים
גדה ב - 1 קניבל, 1 מסינר
סירה - 1 קניבל
עוד פעם הקניבל חוזר ומביא מסיונר
גדה א - 1 קניבל, 1 מסיונר
גדה ב - 1 קניבל, 2 מסיונרים
סירה - 1 קניבל
הקניבל הולך ומביא את המסיונר השלישי
גדה א - 1 קניבל
גדה ב - 1 קניבל, 3 מסיונרים
סירה - 1 קניבל
הקניבל לוקח את הסירה, מביא את הקניבל האחרון מגדה א, ושניהם יורדים בגדה ב.
QED.

באקפיט, שוב משו מוכר, שהיה בכמה סרטים ותוכניות למען האמת.. אתה פשוט שואל עם היית החבר שלך, מה היית עונה לשאלה מה הדרך הנכונה?
עם שואלים את השקרן- הוא ישקר, זאת אומרת שהוא יצביע על הדרך הלא נכונה.. כי זה מה שחבר שלו לא היה עושה
עם שואלים את הדובר אמת- הוא גם יצביע על הדרך הלא נכונה.. כי זה מה שחבר שלו כן היה עושה

ואז פשוט הולכים בדרך ההפוכה...

Ogmios אמר/ה:
אבל כמו שאתה בטח יכול לנחש, לא תכנתתי C מאז שהיא נחשבה לשפה שאפשר לעשות איתה משהו, אז אפסיק להתווכח. אני אנסה לשחק עם זה קצת עם הקומפיילר בעבודה (בבית, מן הסתם, אין לי שיקוצים כאלה על המחשב).

כאן, אולי? :)

Dark Capt.Igal אמר/ה:
[מסתכן בלהשמע כמו מנהל]ספאם.[/מסתכן בלהשמע כמו מנהל]
חידה 1:
לכל אחד בממלכה יש רעל בעוצמה שונה. למלך יש את הרעל החזק ביותר ובכמות לא מוגבלת. מי ששורד הוא זה ששותה רעל חזק יותר, המנטרל רעל קודם. חובה לשתות את הכוס הראשונה שמוגשת לך ע"י בעל רעל חלש מזה שלך. הטעם הוא חסר ריח, טעם וצבע. מישהו רוצה לרשת את המלך, אך זה בלתי אפשרי, כי צריך רעל חזק יותר מזה של המלך. כיצד אפשר לרשת את המלך בכל זאת?
חידה 2:
50 גמדים, בעלי מצנפות [או זקנים?] אדומות וכחולות, נכנסים לחדר בזה אחר זה וחייבים להסתדר בשורה שבה האדומים מימין והכחולים משמאל. כיצד יעשו זאת, בלא תיקשורת מילולית או גופנית, בעוד שהגמד הנכנס אינו יודע איזה מצנפת [או זקן?] לראשו?

קופיל אמר/ה:
Dark Capt.Igal אמר/ה:
[מסתכן בלהשמע כמו מנהל]ספאם.[/מסתכן בלהשמע כמו מנהל]
חידה 1:
לכל אחד בממלכה יש רעל בעוצמה שונה. למלך יש את הרעל החזק ביותר ובכמות לא מוגבלת. מי ששורד הוא זה ששותה רעל חזק יותר, המנטרל רעל קודם. חובה לשתות את הכוס הראשונה שמוגשת לך ע"י בעל רעל חלש מזה שלך. הטעם הוא חסר ריח, טעם וצבע. מישהו רוצה לרשת את המלך, אך זה בלתי אפשרי, כי צריך רעל חזק יותר מזה של המלך. כיצד אפשר לרשת את המלך בכל זאת?
חידה 2:
50 גמדים, בעלי מצנפות [או זקנים?] אדומות וכחולות, נכנסים לחדר בזה אחר זה וחייבים להסתדר בשורה שבה האדומים מימין והכחולים משמאל. כיצד יעשו זאת, בלא תיקשורת מילולית או גופנית, בעוד שהגמד הנכנס אינו יודע איזה מצנפת [או זקן?] לראשו?

החידה הראשונה אי אפשר להבין ממנה כלום.. מה לעזאזל התכוונת?

החידה השניה זה חצי אדום חצי כחול? או שלא יודעים את החלקים

עוד חידה... שלושת האנשים הכי חכמים בעולם עומדים בשורה, כאשר האדם האחרון רואה את השתים שמלפניו האדם השני רואה את האחד שמלפניו והראשון לא רואה אף אחד....
עכשיו מתוך כמות של 3 כובעים שחורים ו2 לבנים שמים להם כובעים על הראש, כאשר כמו שאמרתי האחרון רואה את הצבע של הכובעים של התיים האחרים אבל לא את שלו, השני רואה את הצבע כובע של האדם הראשון אבל לא את שלו, והראשון לא רואה שום כובע
אומרים להם שמי שידע איזה כובע הוא לובש לא ימות.. אחרי מספר דקות הראשון [ זה שלא רואה שום כובע אחר] צועק שהוא יודע.. איך הוא ידע ואיזה צבע כובע היה לו?

יש לי רעיון אדיר. בואו נפסיק סתם לזרוק חידות לאוויר לפני שפתרנו את החידות הקודמות. כמו למשל את החידה של באקאפיט, שבה יש רק שומר אחד ולא שני שומרים, וזה לא שהוא משקר, זה שלא יודעים אם הוא אמר כן או לא.

יש 2 פיתרונות לחידה של באקפיט-
1)שואלים אחד מהם "אם הייתי שואל את האיש השני מה הדרך לגן עדן, מה הוא היה אומר?" ובסטייל. נניח שהאיש הצביע על הדרך הימנית, אז צריך ללכת בדרך השמאלית!
הסבר-נניח ששאלנו את דובר האמת. הוא יודע שהדרך השמאלית היא לגן עדן, ויודע שהשקרן יצביע על הדרך הימנית, אז הוא מצביע על הדרך הימנית גם.
אם האיש שנשאל הוא השקרן, הוא גם יודע מה הדרך וגם מה דובר האמת יצביע-אבל הוא שקרן, אז זו הדרך הלא נכונה!
2)דורכים לאחד אל הרגל, יורקים בעין, וכאלה. אם הוא אומר משהו סטייל "הוא ירק לי בעין הבן אלף הזה!" או משהו, הוא דובר האמת. הה?הה?ההההההה!

קופיל:
חידה 1: ניתן למלך מים , ונשתה רעל איטי לפני התחרות.
חידה 2: לא כל כך הבנתי. 50 בסך הכל, 50 מכל צבע? כל הפעולות שלהם חייבות להיות סימולטנית, או שאפשר לחלק לתורים? אם גמד קם והולך לצד אחר של החדר, זו תקשורת?

נושא ישן: שלום . לא היו תגובות חדשות בנושא זה במעל 60 ימים.
אין לפרסם תגובות אלא אם התגובה עדיין רלוונטית, אלא לפתוח נושא חדש.

התחילו לשחק עם פאת'פיינדר בעולמות פראיים

נושאים לוהטים

פוסטי פרופיל אחרונים

מתחיל בפעם הראשונה את המסע המופלא של עולם הדיסק!
הרגע שמתי לב, אתמול בדיוק, לפני שנתיים הצטרפתי לפורום!
לאחר דחיות רבות, הצלחנו תחת מטר הטילים, לקיים עוד סשן מטלטל של קת'ולהו: אימה על האוריינט אקספרס.
עולמות השנה, פיזי או בזום?
רכבת האוריינט אקספרס עוצרת בקונסטנטינופול אבל האימה ממשיכה לדהור.
חזרה