למשל עלילות במורגן שהם לא אהבו, מאמרים שלא התאימו להם כל כך, בקשות לקצר או להאריך מאמרים (זה ספציפית אני מבין היום בתור עורך בעצמי, אבל אז זה נראה לי לא בסדר).

בודאות לא למוד״מ. אבל אני לא זוכר אם לרולמאסטר או ל-Hero.בעמוד 45 יש לנו כתבה באמת מעניינת של ערן בן סער על התאמה של הוריקסים, גזע אנשי האריה שהוזכר עוד לפני כמה גליונות וכמה שנים, למרוצללים. @ W Wickedbar - לאיזה שיטה הם נוצרו במקור? רולמאסטר או מוד"מ?
שנים אחרי האירוע הזה, כתב התביעה של TSR דלף לרשת וקראתי אותו. הוא היה דוגמא קלאסית לתביעת השתקה, כל שורה ושורה מהספרים של מיתוס צוטטה עם טענה שהיא מועתקת מאיפשהו ב-AD&D (למשל, שהמיומנות Medicine היא העתקה של הלחש ריפוי פצעים קלים), כשהרעיון היה של-GDW לא יהיה כסף לשלם למספיק עורכי דין שיכתבו תגובה לכל טענה וטענה. כמו כן, גיליתי שבטיעונים שלהם לא היה רק שגארי התחיל לעבוד על המשחק כשהוא עוד עבד ב-TSR אלא שהשם הנבחר לסדרת המשחקים היה בהתחלה Dangerous Dimensions (שזה נכון, כבר היו פרסומות של ״בקרוב״ עם השם הזה לפני שהחליפו את מימדים במסעות) וזה בקיצור DD, שכמובן בכוונה מזכיר את D&D.וגם עדכון עצוב על זה ש"מסעות מסוכנים" נקבר קבורת חמור על ידי TSR. כזכור, המשחק עצמו היה של GDW (שבוויז הקודם עודכנו על פשיטת הרגל שלה), אבל בגלל שTSR הגישה תביעה להפרת זכויות יוצרים כי גארי גייגקס התחיל לעבוד על הרעיונות שלו עוד כשעבד אצלה, הזכויות עברו אליה וזה היה סוף המשחק.

כארמה וברייבשאדו היו דמויות אמיתיות מקבוצה שלא החזיקה מעמד הרבה זמן, אם כי הגרסה הסיפורית שלהן לא ממש נאמנה למקור. אריק לא היה דמות שחקן, אבל יכול להיות שהוא היה דב״ש באחת ההרפתקאות שלהן. עבר יותר מדי זמן, אני כבר לא זוכר את כל הפרטים.כארמה וברייבשאדו בכלא ובשלב מסויים אריק בא לנסות לעזור להן להשתחרר ועושה עיניים למפקדת המשמר. @ W Wickedbar - אלה דמויות שהיו חלק מחבורת משחק במציאות או שהן נכתבו רק לצורך הסיפורים?
זוכרת, בהתחשב בכמה דברים שכן עברו את הצנזור ( עובדת התוהו שמסתובבת ומאשימה פלדינים תמימים באונס) זו היה אחד הדברים הכי מרתיעים בו.לא יודע כמה אנשים יודעים או זוכרים, אבל בערך מהתקופה ההיא והלאה היה על הכתיבה שלי יותר ויותר מגבלות. כשבסופו של דבר, שלוש וקצת שנים אחרי, הרמנו את אתר Demons, במורגן הראשון שכתבנו ל-Demon Times היא חוגגת בזעקות שימחה ש-״נו מור צנזור!״

בעיקר שהניינטיז נשמעים כמו חצי גיהינום-חצי סמים פסיכודליים בתוך מסטיק בזוקה.אני תוהה איך הקוראים הצעירים יותר, אלה שלא נולדו בכלל כשWIZ כבר היה משהו ששייך לעבר, רואים את "קפסולות הזמן" האלה.

אני יכול לאשר שתמכתי בגרסה המחודשת בקיקסטרטר ומאז שזה הגיע זה יושב לי על המדפים השונים תוך מעברי הדירות מבלי ששיחקתי בזה.המשחק עצמו יצא שנה קודם לכן ודי לא הצליח כלכלית עד שנזנח על ידי וויזארדס ומאז נמכר כמה פעמים בין חברות שונות. מסתבר שהוא עדיין מופץ בצורה כזו או אחרת לחובבי הז'אנר והמשחקים המיוחדג'ים והבלתי-שחיקים.

ינואר 1997 זה לגמרי בתוך עידן האינטרנט.לפני עידן האינטרנט ומהפכת המידע
כמו שאנחנו יכולים לראות ביומן הקריאה הזה, בארץ התקופה הפעילה-מאוד הראשונה בתחביב הייתה במחצית הראשונה של שנות התשעים, עם דעיכה מסויימת לקראת סוף העשור.אני חושב שבשנות התשעים הלהיט העיקרי היה עולם האפלה, ולמעט המשחק הזה היה עשור יחסית רדום ומשעמם

זו שאלה מצויינת לשאול באותו הגיליון בו מזכירים את טמ״י הראשון. אם לא יודעים - את כנסי טמ״י ארגנתי אני, ביחד עם אבי סבג, זיו קיטרו ולפעמים גם אמיר איתן, עבור חברת אוליב, ואני זוכר את סטטיסטיקות המשחקים כמעט בע״פ. בטמ״י הראשון, שמוזכר כאן, על כל שלושה שולחנות של AD&D היה שולחן אחד של מרוצללים. תוך שנתיים היחס הזה התאזן, ובכנסי טמ״י המאוחרים היתה כמות זהה של שולחנות AD&D ושולחנות של מרוצללים. אז כן, להיט רציני בארץ.@Wickedbar - מרוצללים היה להיט כמו שאפשר להתרשם מהדיבור עליו בWIZ? או שיותר אנשים דיברו עליו מאשר ממש שיחקו בו? היו באמת תוכניות לתרגם ספרים נוספים?
לי זה נראה קצת אחרת - שיטה חיה ומופצת עם חברה שתומכת בה ודוחפת אותה מצליחה להשיג רק תיקו מול שיטה מתה שהיא כבר "זומבי", בלי תמיכה ובלי תכנים חדשים.בכנסי טמ״י המאוחרים היתה כמות זהה של שולחנות AD&D ושולחנות של מרוצללים. אז כן, להיט רציני בארץ.
בפריפריה שגדלתי בה לא היו חברות חוגים ובאופן כללי בקושי היו חוגים (עישון אמנותי ופיצוח גרעינים לרוחק לא נחשב) אבל מאוחר יותר יצא לי לשמוע מאנשים שהכרתי מהמרכז שלהם דווקא היו כאלה.כבר בסוף שנות ה-90 היו כל-כך הרבה חוגי משחקי תפקידים שאפשר לדבר על חברות רציניות לעומת לא רציניות?!

ובכן, אבי סבג עוד משחק איתי בקבוצה, אז זה כבר שלושה.כמה מהצעירים שכתבו אז ב- WIZ באמת נשארו בתחביב? כי לפחות שניים נמצאים כאן.