• ברוכים הבאים לפורום הפונדק
    הפונדק הוא הקהילה הוותיקה והמובילה של מבוכים ודרקונים, משחקי תפקידים ומשחקי לוח בישראל.
    ההרשמה היא בחינם ולאחר מכן תוכלו לפרסם הודעות, למכור ולקנות משחקים, לחפש קבוצה למשחק ועוד!

הרשמה /
  • עליית שרי הרונות מתחילה!

תמכו עכשיו בפרויקט החדש של הפונדק עם שלוש הרפתקאות בערכה אחת, הדפסה שנייה של ספר הבסיס ואוגדן המפלצות, והמון משחקי תפקידים, קסם, והרפתקאות

האם המערכה האחרונה עדיין משפיעה על המשחקים שלכם?

אצלי אמנם חזרתי לחבורה השבועית של פאת׳פיינדר פראי, אבל חבורות המשחקי לוח שלי הפסיקו לתפקד ונראה שאין ממש עניין.
בכלל נדמה לי שגם במקומות אחרים אני מרגיש שיש איזה דעיכה בפעילות - אבל אולי אני מדמיין.

אז האם אצלכם הכל חזר להרגלו, או שנדמה שהפעם יש השפעה ארוכת טווח - או פשוט שחיקה של מלחמה שלא נגמרת ובלי סיום באופק (אלא אם טראמפ יחליט)?

אני חושב שההשפעה העיקרית היא לא ישירה. התחביב שלנו ידוע כאחד שקשה להרים ולשמר בין היתר בגלל קשיי תיאום לו"ז. כשאנשים מתחייבים לקבוצה, זה לרוב עבור יום קבוע פעם בשבוע-שבועיים. את הימים הקבועים הפנויים שלי קל לי לחזות חודשיים קדימה, אבל קשה יותר לדעת מה יהיה בעוד שנה. בגלל מעבר הזמן הארוך בו משחקים פחות או יותר קפאו, חלק מהסידורים השבועיים האלו השתנו אצל אנשים. עבודה חדשה, הורות, לימודים וכו' - דברים שאולי הקמפיין היה מסתיים לפניהם אילולא המלחמה.

אני שמח שהעלת את זה, כי יש לי תחושות דומות בקבוצות המשחק שלי, אני לא יודע אם זה בגלל המלחמה או בגלל אמצע-סוף קמפיינים, אבל ביותר מקבוצה אחת, יש תחושה של התרופפות שמתבטאת בחוסר מחויבות מלאה לימי משחק שנקבעו, איחורים, ביטולים וכו'
בגלל שאנחנו קבוצות של בוגרים (ילדים, משפחה, עבודה וכו') אנחנו משתדלים לגלות הבנה בכל קבוצה, אבל לאחרונה נראה שנחצו קווים...

המלחמה בהחלט טלטלה את הקמפיינים ועכבה אותם, אבל קשה לי לתלות הכל רק בה, כי גם כשהיא "הסתיימה"/"התעכבה" או איך שלא נגדיר את זה, דברים לא ממש חזרו למסלול שגרתי.

לגבי משחקי לוח/קופסה, אני מבין קטן מאד בהם, אבל דווקא בסביבה הקרובה שלי, אני מרגיש בהתעניינות מחודשת בהם.

התחילו לשחק עם פאת'פיינדר בעולמות פראיים

פוסטי פרופיל אחרונים

מתחיל בפעם הראשונה את המסע המופלא של עולם הדיסק!
הרגע שמתי לב, אתמול בדיוק, לפני שנתיים הצטרפתי לפורום!
לאחר דחיות רבות, הצלחנו תחת מטר הטילים, לקיים עוד סשן מטלטל של קת'ולהו: אימה על האוריינט אקספרס.
עולמות השנה, פיזי או בזום?
רכבת האוריינט אקספרס עוצרת בקונסטנטינופול אבל האימה ממשיכה לדהור.
חזרה