• ברוכים הבאים לפורום הפונדק
    הפונדק הוא הקהילה הוותיקה והמובילה של מבוכים ודרקונים, משחקי תפקידים ומשחקי לוח בישראל.
    ההרשמה היא בחינם ולאחר מכן תוכלו לפרסם הודעות, למכור ולקנות משחקים, לחפש קבוצה למשחק ועוד!

הרשמה /
  • שעות אחרונות לעליית שרי הרונות

היום בערב מגיע לסיום מימון ההמון של עליית שרי הרונות - שלוש הרפתקאות בערכה אחת, הדפסה שנייה של ספר הבסיס ואוגדן המפלצות, והמון משחקי תפקידים, קסם, והרפתקאות

שיטת Vampire

• מחבר/ת הנושא מחבר/ת הנושא Anonymous
  • תאריך התחלה תאריך התחלה
לא אמרתי בשום אופן שחיי ערפד טובים ויפים, אמרתי שיש להם גם כמה מעלות. ערפד יכול להיות קטלני למכשף כמו שהוא קטלני לכל אדם אחר. יש לי עוד הרבה מה להגיד בעניין, אז אנא פנו לאיי-סי-קיו שלי(327-132-382)ונמשיך לדבר שם כי אני לא רוצה לנעול את הת'רד הזה, הוא ממש מעניין.

מה זה השטויות שרצות כאן?!
הערפד הוא היצור הכי חלש בעולם האפלה?!

כל ערפד שמתחיל את המשחק הוא חלש - זה נכון, ואנשי זאב הם בהחלט מכונה קטלנית ומשומנת של הרג - ומכשפים עליונים הם כוח אדיר. אבל ערפדים שזה עתה נוצרו הן לא בסיס השוואה.

איזהו איש הזאב שיכול לעמוד מול בני הדור ה5 וה4? איזהו המג שיכול להביס ערפד בן למעלה מ800 שנה?

הערפדים רק נראים חלשים יחסית לשאר היצורים כי אתם רגילים יותר מדי לערפדים הצעירים כביכול אותם neonates שכולנו משחקים עימם בתחילה, אבל אתם מזניכים לגמרי את כוחם של הזקנים והרי אם יש יתרון אחד לערפדים על כל שאר הגזעים האפלים - זהו חיי הנצח שלהם, והיכולת שלהם להתחזק ולהעצים עם כל עשור וכל מאה שחולפת...

סוף סוף מישהו שמסכים איתי! האמת שלא ידעתי שערפד מתחזק כל עשור אבל לא משנה, עכשיו בואו נסגור את הריב הזה. יש לי שאלה: העם הערפדים של dark ages שונים מהערפדים של vampire the maskure? פשוט הזמנתי בטעות את dark ages ואני חייב לדעת...

לסיפור שיפריח את המחשבה של הערפדים חלשים אני אפנה אותך לסדרת המשחקים למחשב (בקרוב ספרים) של Blood Omen,Blood Omen:Leagecy of Kain,Leagecy of Kain:Betrayer,ו Leagecy of Kain:Defilance.

המשחק עצמו באיכות גבוהה וכך גם העלילה שלו.
שמספרת על איכר שנהרג וחוזר לחיים כערפד ובונה לעצמו אימפריה...העלילה מאוד ארוכה אני אספר לך אותה כשתהיה לי הזדמנות.

אל תספר אותה, תן להם לשחק במשחקים הנהדרים, ולהבין לבדם. רק חבל על רזיאל, סבל במשך כל העסק ובסוף התפגר. פשוט זנות.

בכל מקרה, אנשים - תבינו, אתם *לא* משחקים ערפדים מהדור הרביעי והחמישי, הסיכוי שתפגשו אחד כזה הוא אפסי, וההשפעות שלהם דומות יותר לכוח טבע מאשר לדמויות אמיתיות, לפחות זה היה הרעיון. אתם לא משחקים אדונים בקאמארילה או את אלו שמושכים בחוטים בסאבאת' או אפילו אלדרים של האינקונו.
אתם משחקים את הניאונייטס, את הדברים הקטנים שרצים בסביבה ועושים מה שהם רוצים (או לפחות חושבים ככה... אהמ אהמ...) את אותם חבר'ה שאמנם יש להם כמה כוחות מגניבים, אבל עדיין לא יכולים להתמודד מול חבורה של בני אנוש בקרב אחד על אחד או לספוג מטח שלם של כדורים ולהמשיך לרוץ כאילו כלום. אתם לא משחקים את אלוקארד (הלסינג, מישהו?).
ערפד הוא יצור של חשיכה, של חמקנות, העולם מסוכן לגבי ערפד אפילו יותר משהו מסוכן בשביל בני אדם - כיוון שהם צריכים להקים לעצמם מחסה ליום, להתחמק מאש ולשרוד כאשר כל שאר התושבים העל טבעיים כמעט רואים בהם משאב לניצול (כולל ערפדים אחרים) או פשוט כמשהו שיש להרוס (ראה ערך אנשי זאב) - אין הרבה ערפדים שמסוגלים להתמודד עם איש זאב עצבני בקרב אחד על אחד, ואפילו העתיקים יותר יפחדו להתעסק עם קבוצת צייד מלאה.
שלא לדבר על טכנו-מייג'ס וכן הלאה.
ערפדים נמצאים בתחתית הסולם, לפחות אלו שאתם משחקים. העוצמתיים ביותר מזמן לא פעילים, או לפחות ככה כולם חושבים.

פנורד.

אני לא מבין הרבה אבל לא *כל* עולם האפלה מלא בציידים,קוסמים,אנשי זאב יש גם בני אדם רגילים,שלא מודעים לכל והערפדים יכולים לשחק איתם כמה,שהם רוצים יכולים להיות ערפדים במשטרה,במשללה,בבתי חולים ואף אחד לא יהיה מודע לזה.אז הערפדים בעצם יכולים להתחיל תהליך השתלטות על העולם.

תקנו אותי אם אני טועה.

מישהו כאן פיספס את הנקודה במשחק הציידים.
מי אמר לך שהערפדים לא שולטים בעולם מראש? הכוונה, הם נמצאים בכל מקום, מושכים בחוטים מתוך האפילה, מי את החושב שארגן את מסעות הצלב? וסאלאח-א-דין? או לצורך העניין את הגושים השונים בפוליטיקה העולמית? זה אמנם נתון יותר להחלטת המנחה - כמה בני אדם שולטים בעסקים וכמה עמוק מושרשים היצורים העל טבעיים השונים, אבל ההנחה הכללית היא שמגוון יצורים על טבעיים, בעיקר מאגים וערפדים כבר נמצאים מאות שנים במאבק על משאבים ושליטה בעולם, בינם לבין עצמם, בנין לבין יצורים אחרים - הכדור ממזמן כבר לא בידיים של בני תמותה רגילים.
אצל הציידים, הרעיון במשחק מוקצן אפילו יותר - ערפדים *בכל מקום* שולטים *בכל דבר* והלילה בטוח בערך כמו קפיצת ראש לתוך הר געש פעיל. האנושות היא הכוח החזק ביותר במשחק, אל תיתן לדבר להטעות אותך, בני האדם הרגילים ה"טפשים" הם הכוח האמיתי היחיד - אם האנושות אי פעם תגלה את היצורים האחרים, ותצא במסע להשמיד אותם, אף אחד לא יצא מזה שלם - לא משנה כמה אנשי זאב יש, כמה מאגים יש, כמה ערפדים יש - בני האדם הם הכוח האמיתי.
לכן כולם יושבים בצללים, לכן זהו עולם של אפילה.
כמובן, שיש כאלו שחושבים אחרת...

אני מניח שלא חסרים, אבל אותם משמידים די מהר, לא חסרים סאבאת'ניקים שמחפשים דם בשביל הכיף, או מלקייוויאן, טוב, אף אחד לא יודע מה הסיפור של המלקייוויאן, אפילו לא הם עצמם. חבורת פסיכים.

יש כאלו, אבל לשחק אותם זה עניין די דבילי, כי אתה תתפגר מאוד מהר - כול העולם ינסה להשמיד אותך, ערפדים, ציידים, בני אדם, המשטרה.
כולם. והם יצליחו, אל תדאג לזה, הם יצליחו.

אלף סייר אמר/ה:
אני לא מבין הרבה אבל לא *כל* עולם האפלה מלא בציידים,קוסמים,אנשי זאב יש גם בני אדם רגילים,שלא מודעים לכל והערפדים יכולים לשחק איתם כמה,שהם רוצים יכולים להיות ערפדים במשטרה,במשללה,בבתי חולים ואף אחד לא יהיה מודע לזה.אז הערפדים בעצם יכולים להתחיל תהליך השתלטות על העולם.

תקנו אותי אם אני טועה.

אינפרנל הקדים אותי לתשובה - הערפדים לא מנסים לשלוט בעולם בני התמותה, הם כבר שולטים בו... המלחמה האמיתית שלהם היא נגד שאר בני מינם או יצורים על טבעיים אחרים.

אינפרל לפחות העביר את הנקודה שאני ניסיתי להעביר, אם כי לי אף אחד לא מקשיב.
זה אף פעם לא משנה אם יש אחרים- יותר חזקים, יותר גדולים. זה משנה רק מה אתה משחק. ואתה משחק ערפד שנמצא בקצה של שרשרת מזון מאד-מאד ארוכה של טורפים מסוגים שונים, בין השאר בני מינו ובני האדם רגילים.

אבל לרוב זאת בכלל לא הפואנטה של המשחק- אםא אם משלבים את עולם האפלה עם משחקי קונספירציה. ומפייר נועד להיות משחק אימה אישי, בו כל דמות תוך כדי המשחק אמורה להתמודד עם השדים שלה. בדרך כלל לערפד צעיר אין בכלל זמן לחשוב על דברים ברומו של העולם- כמו מה עם ערפדים עתיקים וקבוצות צייד של אנשי זאב. ערפד צעיר מתעסק בעיקר בעצמו ובכמה ערפדים אחרים שנמצאים במעמדו או מעליו- הערפד שהפך אותו לכזה, השליטים של העיר בה הוא מתגורר וכיו"ב.
בתור מנחה, לא הייתי מציג בפני ערפד מתחיל בעיות כמו אנשי זאב, מכשפים, פיות או אפילו ציידים- הייתי משאיר אותו להתמודד עם עצמו ועם הסביבה הקרובה שלו. זה מה שלפי דעתי מוציא באמת את אווירת האימה של המשחק.

תודה אלף סייר על הלינק
------------------------------------------------------------------------------------
קודם כל יש לי שאלה: העם קין עדיין חי? תראו, ערפדים לא תמיד בתחתית שרשרת המזון ולדעתי הם עולים על הרבה מעוד יצורים, כולם אמרו לי לקרוא מה קורה לערפדים שחיים יותר מדי זמן על דם חיות: מישהו יכול להגיד לי מה קורה להם?!
תודה רבה, אור ניומן

אור-ניומן אמר/ה:
תודה אלף סייר על הלינק
------------------------------------------------------------------------------------
קודם כל יש לי שאלה: העם קין עדיין חי? תראו, ערפדים לא תמיד בתחתית שרשרת המזון ולדעתי הם עולים על הרבה מעוד יצורים, כולם אמרו לי לקרוא מה קורה לערפדים שחיים יותר מדי זמן על דם חיות: מישהו יכול להגיד לי מה קורה להם?!
תודה רבה, אור ניומן

א. כשאתה מזמין את ספר השיטה של וומפייר דה מסקארייד תבקש מהם במילים ברורות בכדי למנוע בלבול Vampire the Masquerade revised core rulebook וזה ימנע כל אי הבנה לעתיד.

ב. קין, הערפד הראשון והעתיק מכולם, נעלם מהעולם אחרי המבול של נוח ולא נראה עוד לאחר מכן, יש שאומרים שהוא עדיין מסתובב בינינו ונמנע מלהתחבר אל בני האדם או צאצאיו, יש שאומרים שהוא עזב את עולמנו ועלה לרמה אחרת של רוחניות... ויש שמנבאים את חזרתו באחרית הימים (Ghaenna).

ג. כשערפדים מזינים עצמם רק על דם של חיות, קורה להם בדיוק מה שקורה לאדם שמנסה לחיות רק על חסה. דמיין את האוכל הכי מגעיל ופחות מזין שיש ותאר לעצמך שמעתה ועד נצח אתה צריך לאכול רק את זה... עכשיו תבין למה ערפדים לא חיים לרוב על דמם של עכברושים.

אור-ניומן אמר/ה:
לא הסברתם לי מה לעזעזל קורה! מה קורה עם אני אוכל 50 שנה חסה? זה יעזור לכם לענות לי?!
בעצבנות רבה, אור ניומן!

לא קורה כלום, זה פשוט מגעיל, גם בעיני הערפד. כמו שאמרתי, נסה לחיות על חסה רקובה כל חייך וניראה אותך אחרי כמה שנים מזנק לטרוף את צלע הכבש העסיסי הראשון שיקלע בדרכך.

יש גבול כמה זמן ערפד יכול להזין עצמו רק על עכברושים וחיות אחרות, הוא יזדקק בסוף גם לדם אנושי, הוא לא יוכל לעמוד יותר בפיטוי...

אור-ניומן אמר/ה:
תודה על הארת העיניים, עכשיו אני מבין, אבל בעיקרון הוא יכול, פשוט יהיה לו מאוד מאוד מאוד(המשך יבוא)קשה נכון?

למעשה אפילו בלתי אפשרי, דם של חיות מאוד לא מספק ומחייב את הערפד לחסל הרבה מאוד מהחיות האלו, בסרט "ראיון עם ערפד" שמבוסס על סיפרה של אן רייס, לואי (גיבור הסרט שנהפך לערפד) מצליח להחזיק רק כמה חודשים (זה היה חודשים נכון?) בהזנה מעכברושים, כי הוא סירב לשתות את דמם של אנשים, אבל בסוף גם לואי שמצפונו ייסר אותו לא יכול לעמוד עוד בפני הפיטוי... ואז הוא ולסטט הלכו ורוקנו שתי זונות :wink:

אור-ניומן אמר/ה:
אבל זה לא שיקרה לו משהו, הוא פשוט לא יוכל להתאפק בסופו של דבר.

מה אתה רוצה לומר בזה?
אני מבטיח לך שאם הדמות שלך במשחק נומר, תתעקש להתעלם מיצרי הדמות, ותחליט להזין רק מעכברושים, אני בטוח שהמנחה לא יהסס להכריח אותך לזרוק מדי פעם זריקת קוביות (בדר"כ Stamina) בכדי לבדוק אם הדמות מסוגלת לעמוד בפיתוי.

יצרים הם דבר חזק במיוחד אצל הערפד ו"החיה" דורשת דם.. דם של בני אנוש...

נושא ישן: שלום . לא היו תגובות חדשות בנושא זה במעל 60 ימים.
אין לפרסם תגובות אלא אם התגובה עדיין רלוונטית, אלא לפתוח נושא חדש.

התחילו לשחק עם פאת'פיינדר בעולמות פראיים

נושאים לוהטים

פוסטי פרופיל אחרונים

בדיוק כשאנחנו חושבים שראינו הכל באימה, מגיע סשן קת'ולהו מס' 70 - אימה באוריינט אקספרס.
מתחיל בפעם הראשונה את המסע המופלא של עולם הדיסק!
הרגע שמתי לב, אתמול בדיוק, לפני שנתיים הצטרפתי לפורום!
לאחר דחיות רבות, הצלחנו תחת מטר הטילים, לקיים עוד סשן מטלטל של קת'ולהו: אימה על האוריינט אקספרס.
עולמות השנה, פיזי או בזום?
חזרה