Ogmios
פונדקאי ותיק
המקום הכי טוב להתחיל לחפש הוא באתר הרשמי של המשחק. תמצא שם קצת פרטים כללים על כל השבטים בחלוקה לקמרילה, סאבאת' ושבטים עצמאיים.אלף סייר אמר/ה:בגלל זה אמרתי בקצרה ,אני לא מבקש נתונים אני מבקש לספר בקצרה
המקום הכי טוב להתחיל לחפש הוא באתר הרשמי של המשחק. תמצא שם קצת פרטים כללים על כל השבטים בחלוקה לקמרילה, סאבאת' ושבטים עצמאיים.אלף סייר אמר/ה:בגלל זה אמרתי בקצרה ,אני לא מבקש נתונים אני מבקש לספר בקצרה
אור-ניומן אמר/ה:לא אמרתי שהוא צריך, רק שאלתי בשביל לדעת![]()
מקורם של השיי (תיקון קל, ברשותך: sidhe) אכן במיתולוגיה האירית (מילולית: "אנשי גבעות הפיות"). זהו שם כללי לכל משפחת הפיות הגאלית-קלטית שכוללת גם את הבינ-שיי (או באנשי), הדואיין שיי ("האנשים הקטנים"), הליניין שיי (מעין גרסה קלטית לסקבוס), האוס שיי (ביניהם נכלל גם אוגמה המקורי) ועוד ועוד ועוד.אלדריון אמר/ה:אור-ניומן אמר/ה:לא אמרתי שהוא צריך, רק שאלתי בשביל לדעת![]()
במשחק "Changeling: The Dreaming" בסדרת עולם האפלה (שנחשב בעיני רבים לאח חורג שלה) הדמויות הינן שלל של יצורי אגדה פייתים ממקורות שונים, בהם ה"בוגנים" שיכולים להזכיר עד מאוד הוביטים, וה"שי" (נכתב כShide), מהמיתולוגיה האירית\קלטית, אאל"ט (אוגמה?), שמזכירים במקצת את האלפים הטולקינאיים של סוף העידן השלישי (קרי, תקופת שרה"ט).
Ogmios אמר/ה:מקורם של השיי (תיקון קל, ברשותך: sidhe) אכן במיתולוגיה האירית (מילולית: "אנשי גבעות הפיות"). זהו שם כללי לכל משפחת הפיות הגאלית-קלטית שכוללת גם את הבינ-שיי (או באנשי), הדואיין שיי ("האנשים הקטנים"), הליניין שיי (מעין גרסה קלטית לסקבוס), האוס שיי (ביניהם נכלל גם אוגמה המקורי) ועוד ועוד ועוד.אלדריון אמר/ה:אור-ניומן אמר/ה:לא אמרתי שהוא צריך, רק שאלתי בשביל לדעת![]()
במשחק "Changeling: The Dreaming" בסדרת עולם האפלה (שנחשב בעיני רבים לאח חורג שלה) הדמויות הינן שלל של יצורי אגדה פייתים ממקורות שונים, בהם ה"בוגנים" שיכולים להזכיר עד מאוד הוביטים, וה"שי" (נכתב כShide), מהמיתולוגיה האירית\קלטית, אאל"ט (אוגמה?), שמזכירים במקצת את האלפים הטולקינאיים של סוף העידן השלישי (קרי, תקופת שרה"ט).
אלה הם הFaerie של לורד אוברון וליידי טיטאניה, של איינה ואלאכיה, של הרלקוויון ושל הSeelie Court ןהUnseelie Court (לא נעול על האיות).
Changeling דווקא קצת פקששו את המוטיב הזה, וקו המוצרים נסגר ונגנז עוד הרבה לפני הTime of Judgement.
אני מודה שאני לא מומחה כזה גדול לChangeling, אבל ההתרשמות האישית שלי ממנו (שחוזקה אח"כ בעקבות שיחות עם שחקנים אחרים הן בעולם האמיתי והן ברשת) היא שChangeling מתעקש לירות לכל הכיוונים.אלדריון אמר/ה:Ogmios אמר/ה:מקורם של השיי (תיקון קל, ברשותך: sidhe) אכן במיתולוגיה האירית (מילולית: "אנשי גבעות הפיות"). זהו שם כללי לכל משפחת הפיות הגאלית-קלטית שכוללת גם את הבינ-שיי (או באנשי), הדואיין שיי ("האנשים הקטנים"), הליניין שיי (מעין גרסה קלטית לסקבוס), האוס שיי (ביניהם נכלל גם אוגמה המקורי) ועוד ועוד ועוד.אלדריון אמר/ה:אור-ניומן אמר/ה:לא אמרתי שהוא צריך, רק שאלתי בשביל לדעת![]()
אלה הם הFaerie של לורד אוברון וליידי טיטאניה, של איינה ואלאכיה, של הרלקוויון ושל הSeelie Court ןהUnseelie Court (לא נעול על האיות).
Changeling דווקא קצת פקששו את המוטיב הזה, וקו המוצרים נסגר ונגנז עוד הרבה לפני הTime of Judgement.
תודה על תיקון האיות.
האיות שלך לCourts הנו נכון בהחלט.
אגב, למה כוונתתך בכך שהם פיקששו את הרעיון?