• ברוכים הבאים לפורום הפונדק
    הפונדק הוא הקהילה הוותיקה והמובילה של מבוכים ודרקונים, משחקי תפקידים ומשחקי לוח בישראל.
    ההרשמה היא בחינם ולאחר מכן תוכלו לפרסם הודעות, למכור ולקנות משחקים, לחפש קבוצה למשחק ועוד!

הרשמה /
  • שעות אחרונות לעליית שרי הרונות

היום בערב מגיע לסיום מימון ההמון של עליית שרי הרונות - שלוש הרפתקאות בערכה אחת, הדפסה שנייה של ספר הבסיס ואוגדן המפלצות, והמון משחקי תפקידים, קסם, והרפתקאות

שיטת Vampire

• מחבר/ת הנושא מחבר/ת הנושא Anonymous
  • תאריך התחלה תאריך התחלה
הבה נגדיר את זה כך... זה דומה לאדם שמן וגרגרן שמכריחים אותו לחיות על קרקרים במשך תקופה ארוכה ובמשך התקופה הזאת שמים לפניו צלי בשר עסיסי. מדובר בייסורי תופת עבור
הערפד - ב-"וומפייר", אני מניח כי זה יתורגם לפרנזי גרוע במיוחד.

אני מבין שהקטע בזה הוא שהערפד הורג את בני מינו בסופו של דבר, הבנתי את הקטע הזה ועם אני ישחק אני בחיים לא יעשה דבר כזה, רק לדעת עם בעיקרון הוא יכול ואת הידע הזה כבר סיפקתי תודה רבה לכל מי שענה לי!

אור-ניומן אמר/ה:
אני מבין שהקטע בזה הוא שהערפד הורג את בני מינו בסופו של דבר, הבנתי את הקטע הזה ועם אני ישחק אני בחיים לא יעשה דבר כזה, רק לדעת עם בעיקרון הוא יכול ואת הידע הזה כבר סיפקתי תודה רבה לכל מי שענה לי!

לא לא!
בני מינו הם לא בני האדם!
בני מינו הם הערפדים, ומהם אסור לו להזין! חוקי הקאמרילה קובעים בפירוש שקניבליזם נחשב למעשה שיטנה ויביא לציד דמים כנגד המרצח, יש להפריד בבירור בין שתיית דמו של אדם לבין שתיית דמו של ערפד!

pitfiend אמר/ה:
אור-ניומן אמר/ה:

לא לא!
בני מינו הם לא בני האדם!
בני מינו הם הערפדים, ומהם אסור לו להזין! חוקי הקאמרילה קובעים בפירוש שקניבליזם נחשב למעשה שיטנה ויביא לציד דמים כנגד המרצח, יש להפריד בבירור בין שתיית דמו של אדם לבין שתיית דמו של ערפד!

אבל בטח דם ערפד הרבה יותר משביע וטעים... :twisted:

בטח יותר משביע וטעים, וגם מעניק לערפד ששותה אותו כוח רב. למעשה ערפד שמרוקן לגמרי ערפד אחר זוכה לשאוב את נשמתו של אותו ערפד קורבן ולהשיג את כוחו. מה גם שאם ערפדים צעירים שותים את כל דמם של ערפדים עתיקים מהם, הם יתחזקו לכדי כוחם של בני דורות קדומים יותר מהם.

אבל חל איסור ברור על קניבליזם בקרב הערפדים, וישנם שופטים מיוחדים, עתיקים ורבי כוח שדואגים לשמור שכך יהיה (Justicars).

pitfiend אמר/ה:
בטח יותר משביע וטעים, וגם מעניק לערפד ששותה אותו כוח רב. למעשה ערפד שמרוקן לגמרי ערפד אחר זוכה לשאוב את נשמתו של אותו ערפד קורבן ולהשיג את כוחו. מה גם שאם ערפדים צעירים שותים את כל דמם של ערפדים עתיקים מהם, הם יתחזקו לכדי כוחם של בני דורות קדומים יותר מהם.

אבל חל איסור ברור על קניבליזם בקרב הערפדים, וישנם שופטים מיוחדים, עתיקים ורבי כוח שדואגים לשמור שכך יהיה (Justicars).

אבל מדוע העתיק מכולם לא שותה את דמם ל החלשים ממנו (מן העתיק ביותר אחריו, ויורד בהדרגה)?

בסך הכל, הערפדים הם יצורים אנושיים במהותם למרות שהם כבר אינם מגדירים את עצמם כאנושיים. הם לא יהססו להרוג אדם אך הם כן יהססו להרוג אחד מסוגם. אם קלאנים ערפדיים יכולים להעביר את המהות שלהם ב-"חביקה", אני חושב שהם יכולים להעביר עוד כמה דברים כמו טאבו נגד רצח ערפדים.

ממש מצחיק רן, בדיחת השבוע. יש לי כמה שאלות:
1. מה היכולות של ערפד?
2. איך נהפך קין לערפד?
3. מה קורה לאחד שלא שותים את כל הדם שלו?
4. אמרתם שאסור לעשות קניבליזם על ערפד אבל בעיקרון כל אחד שותה דם ערפד, זה פשוט לא נראה לי הגיוני
5. יש סימני זיהוי לערפד? עם כן, קורה שערפד לא מזהה ערפד אחר?

בתקווה שהמומחים יענו לי

אור-ניומן אמר/ה:
1. מה היכולות של ערפד?
2. איך נהפך קין לערפד?
3. מה קורה לאחד שלא שותים את כל הדם שלו?
4. אמרתם שאסור לעשות קניבליזם על ערפד אבל בעיקרון כל אחד שותה דם ערפד, זה פשוט לא נראה לי הגיוני
5. יש סימני זיהוי לערפד? עם כן, קורה שערפד לא מזהה ערפד אחר?

בתקווה שהמומחים יענו לי

1. היכולות של ערפד רבות ומגוונות, למעשה ישנם 13 שבטי ערפדים שונים וכל אחד מהשבטים שולט ביכולות דם אחרות, ישנן כמה יכולות דם משותפות לכולם כמו "ריפוי על ידי דם" וגם "העצמת יכולת".

2. קין נהפך לערפד בגלל שהוא הרג את אבל ונענש ע"י האל, אם נדייק אפילו עוד יותר - לפי ספר נוד (לא.. לא כזה נוד, נוד כמו ארץ נוד - מהמילה לנדוד) היו אלא המלאכים העליונים שבאו לקין לאחר ששלח אותו אביו - אדם - לגלות וביקשו ממנו לבקש מחילה על מעשיו ושהאל יסלח לו, אבל לילית - האישה הראשונה שנוצרה ע"י האל שסירבה להיענות לבקשת אלוהים לשרת את אדם החליטה להפנות עורפה ולברוח, היא שכנעה את קין להתנגד לאל וחיזקה את ליבו, ובתגובה המלאכים הגדולים אחד אחרי השני העניקו לו שלל של קללות. הערפדות היא למעשה סידרה של כמה קללות קשות במיוחד, שמועברות מאדם אחד לשני ע"י "החיבוק".

3. אם אתה לא שותה את כל הדם של הקורבן הוא עלול להתמוטט חסר הכרה, לכשיתעורר לא יזכור דבר או יאמין שהכל היה חלום, למרות שישנם ערפדים שלא מסוגלים לשלוט בעצמם (זריקה כושלת בקובייה) ו"החיה" משתלטת עליהם והם שותים הכל. וישנם ערפדים שלא איכפת להם כלל לרוקן את הקורבן - כמו חברי סיעת הסאבאת' המעוותים.

4. לא ממש הבנתי את השאלה, אבל לערפדים מותר לפי החוקים שלהם להזין אך ורק מבני אנוש כשדמו של ערפד אסור בתחלית האיסור!

5. ישנם סימני זיהוי שונים לערפדים, לעיתים לכל שבט יש סימן זיהוי משלו (למשל הלאסומברה לא משתקפים במראה). ישנם ערפדים שכאשר הם "נולדים מחדש לאפלה" מקבלים כל מיני תכונות אפלות, כמו מגע ידיים קר או פרחים נובלים בקירבתם. אבל בעיקרון ערפדים ניראים ככל שאר בני האדם (מלבד בני שבט הנוספרטו שנוצרים מכוערים, ובני שבט הטזמיצי שהופכים את עצמם למעוותים מרצון).

אני חושב שב4 אור התכוון לכך שכדי להפוך לערפד אתה צריך לשתות את דמו של ערפד אחר.
עוד שאלה - מה קורה כאשר ערפד נותן לערפד אחר את דמו מרצון? (בטוח שיש כמה חריגים כאלו)

ran-newman אמר/ה:
אני חושב שב4 אור התכוון לכך שכדי להפוך לערפד אתה צריך לשתות את דמו של ערפד אחר.
עוד שאלה - מה קורה כאשר ערפד נותן לערפד אחר את דמו מרצון? (בטוח שיש כמה חריגים כאלו)

א. הטקס של "החיבוק" לא נקרא לתת דם, כי הקורבן עדיין לא ערפד, רק לאחר ששתה מדם יוצרו החדש הוא עובר לאפלה.

ב. יכול להיות שבמקרים מסויימים ערפדים יתנו מדמם לאחר במטרה מסויימת (דוגמא תהיה ניתנת הדם של אקתרינה במשחק המחשב לג'וזף שומר המנהרות בכדי לאפשר לקריסטוף מעבר מתחת לעיר פראג) אבל אף ערפד, לפחות לא אחד שפוי (אפילו לא מאלקוויאן) לא ייתן לערפד אחר לשתות את כל דמו, כי שאיבת הנשמה הוא העינויי הכי גדול - יותר אפילו ממותו הסופי של ערפד.

4. מותר לשתות מדם של ערפגד אחר ,אסור לעשות דיאבלרי:

דיאבלרי- לשתות את כל הדם ואת הנשמה של הערפד האחר.
הסיבה לחוק הזה היא מאוד פשוטה , דיאבלרי היא הדרך המהירה ביותר להתחזק,הערפדים הזקנים והשולטים לא רוצים שהצעירים יתחזקו וידיחו אותם , יש פרצות חוקיות שמאפשרות לזקנים לשתות את הצעירים:
למשל נסיך יכול להכריז על BLOOD HUNT שזה מצוד שבסופו שותים את הקורבן.
חוק הזהב הוא פשוט -אם אתה מספיק חזק או בעל השפעה אתה מעל החוק.

5.ההילה של ערפדים היא חיוורת אחד הכוחות מאפשר לקרוא את ההילות של אנשים, דרך מאוד פופולרית לזיהוי ערפדים.
בנוסף כל ערפד חדש חייב להציג את עצמו לפני הנסיך המקומי.

דרך אגב ערפדים הם מאוד לא חלשים בתור ערפד מתחיל יש כמה קומבינציות מאוד נבזיות לדוגמא:

4 OBSCUFATE -בלתי נראה
2 PROTEIN - עושה נזק עכבד שלא מתרפא ושלא ניתן לספיגה.

בכל מקרה העיקרון ב VAMPIRE הוא פשוט ,צומחת בתוכך מפלצת ,מפלצת שניזונה מאנשים ושמשתלטת עליך ,כמה שאתה יותר מתחזק ככה אתה יותר מפחד ממה שאתה הופך להיות.
האימה היא אימה פנימית ,לא חיצונית, הדמות אמורה להגיע למצב שהיא מפחדת מעצמה.[/b]

וכאן הקאטצ' הכי גדול במכניקה של וומפייר - הדמות לא *אמורה* כלום, לכל הרוחות, יש לי מלקייוויאן שכלפי חוץ הוא שפוי לחלוטין, ורואה את קיומו כערפד ואת החיה כברכה ולא כקללה. הוא אדם נכון מאוד, ולא סובל בצורה טראגית ונוראית מעצם קיומו או מהדרישה שלו לדם אדם (שגם על התזונה שלו הוא מתענג, ללא הצורך להרוג אנשים כמובן) - הוא פשוט הסתגל לקיומו כערפד, ועכשיו מחפש דרכים להתקדם החיים שלו, לאו דווקא למעלה בסולם הכוחות או הקאמארילה או הסאבאת' או אפילו האינקונו. הוא לא מודע לרוב זה, הוא פשוט עוד אחד ממאות הניאונייטס שצצים בכל מקום, ולמען האמת אף אחד לא מתעניין בו. הוא עושה את שלו, וזהו.

סבל טראגי ועמוק? לא. משחק מעניין של דמות שצריכה להתמודד עם קשיים פסיכולוגיים (מלקיוייאן, כבר אמרנו?) בהחלט. אנשים הם יצורים סתגלתנים בצורה מדהימה, אם הם נותנים לעצמם הזדמנות.

איך אתה נהפך לחלק משבט? מי יצר את כל אחד מהשבטים?(מין הסתם הוא עדיין חי...)
ומה קורה לערפד ששותים ת כל דמו? העם הוא מושמד?(ערפדים אינם יכולים למות אז השתמשתי במילה זו...)או שהוא חוזר לשורות בני האדם בידיעה שיש ערפדים או שהוא חוזר לשורות האדם בלי ידיעה על עולם האפילה?

אור-ניומן אמר/ה:
איך אתה נהפך לחלק משבט? מי יצר את כל אחד מהשבטים?(מין הסתם הוא עדיין חי...)
ומה קורה לערפד ששותים ת כל דמו? העם הוא מושמד?(ערפדים אינם יכולים למות אז השתמשתי במילה זו...)או שהוא חוזר לשורות בני האדם בידיעה שיש ערפדים או שהוא חוזר לשורות האדם בלי ידיעה על עולם האפילה?

א. אתה נהפך לשבט כלשהו מרגע שנולדת מחדש לאפלה ע"י בן לאותו שבט - כלומר אתה משוייך לשבט של היוצר שלך... ישנם שניי שבטים שגם מעבירים ב"חיבוק" קללה ייחודית כמו המלקיוויאן שמעבירים שיגעון תורשתי והנוספרטו שמעבירים עיוות פיזי.

ב. השבטים נוסדו ע"י 13 הערפדים העתיקים ביותר הקיימים מלפני המבול (המבול של נוח) הם נכדיו של קין (ידועים גם כדור ה3) והם ככל הנראה בתרדמת עמוקה (אחרית הימים מנבאת על היום בו יקומו מקברם...), כל צאצא ערפדי לערפד עתיק אחד מבין ה13 המקוריים נחשב אוטומטית לחבר בשבט שיצא מאותו ערפד - ישנו רק יוצא דופן אחד לעניין הזה והוא הטרמיר, שהם מכשפים שהפכו את עצמם לערפדים ע"י שאיבת נשמתו של אחד העתיקים האלו והם שבט ייחודי.

ג. ערפד יכול למות, מצב זה נקרא המוות הסופי, כדורים לא יהרגו ערפד, וכך גם לא נשקים חדים למיניהם או כל דבר דומה. אבל אש, אור השמש, מים קדושים או טלפיו של איש זאב יכולים לחסל ערפד ולהביא עליו את "המוות הסופי". ערפד ששותים את כל דמו מוצא את המוות הסופי, ונשמתו נספחת אל הערפד ששתה את דמו...

אבל אנחנו נכנסים כאן לפרטים שעדיף שתקראו בספר, כיוון שכאן לא תמצאו את הפרטים שאתם רוצים.

לכן, אם מעניין אותכם מה שנכתב ונקרא עד פה, מומלץ לקנות את הספר.

נושא ישן: שלום . לא היו תגובות חדשות בנושא זה במעל 60 ימים.
אין לפרסם תגובות אלא אם התגובה עדיין רלוונטית, אלא לפתוח נושא חדש.

התחילו לשחק עם פאת'פיינדר בעולמות פראיים

נושאים לוהטים

פוסטי פרופיל אחרונים

בדיוק כשאנחנו חושבים שראינו הכל באימה, מגיע סשן קת'ולהו מס' 70 - אימה באוריינט אקספרס.
מתחיל בפעם הראשונה את המסע המופלא של עולם הדיסק!
הרגע שמתי לב, אתמול בדיוק, לפני שנתיים הצטרפתי לפורום!
לאחר דחיות רבות, הצלחנו תחת מטר הטילים, לקיים עוד סשן מטלטל של קת'ולהו: אימה על האוריינט אקספרס.
עולמות השנה, פיזי או בזום?
חזרה