• ברוכים הבאים לפורום הפונדק
    הפונדק הוא הקהילה הוותיקה והמובילה של מבוכים ודרקונים, משחקי תפקידים ומשחקי לוח בישראל.
    ההרשמה היא בחינם ולאחר מכן תוכלו לפרסם הודעות, למכור ולקנות משחקים, לחפש קבוצה למשחק ועוד!

הרשמה /
  • עליית שרי הרונות מתחילה!

תמכו עכשיו בפרויקט החדש של הפונדק עם שלוש הרפתקאות בערכה אחת, הדפסה שנייה של ספר הבסיס ואוגדן המפלצות, והמון משחקי תפקידים, קסם, והרפתקאות

קונצפט לסוג חדש של קסם.

• מחבר/ת הנושא מחבר/ת הנושא ironballs
  • תאריך התחלה תאריך התחלה

ironballs

פונדקאי ותיק
בהשראת סדרת ספרי Avatar - עלה לי רעיון לסוג חדש של דמות מטילת קסמים:

הדמות מטילה קסמים בצורה מאוד מיוחדת: הוא לא צריך רקע מאגי, או שמיימי כלשהו - היא יוצרת קסמים בצורה הרבה יותר בסיסית - יש לו את היכולת להתחבר למארג הקסם ולעצב אותו כרצונו לכל אפקט קסום שהוא יירצה.
הוא יכול ליצור קליע קסם, הקסמת אדם, רעידת אדמה, קומקום תה, שלד ששר בלדות - וכו' וכו'.

השאלה איך להפוך דבר כזה למקצוע מוגדר שניתן לשחק בו ?

חשבתי לעשות את זה כך שכל פעם שהוא מטיל קסם, ה DM קובע את העוצמה של האפקט הקסום, ועפ"י העוצמה המטיל מתעייף (כמובן שיש צורך ב DM ושחקן מנוסים). לאחר דרגה מסויימת של עייפות, כבר יש לו סיכוי שאם הוא ימשיך להטיל קסמים הוא ייתעלף, ואם הוא יינסה להטיל קסמים חזקים במיוחד - יכול להיות שהוא גם ימות.
הרעיון מאחורי זה - שהוא לא מוגבל באיזה קסמים הוא יכול להטיל: הוא יכול להטיל הכל - אפילו אפקטים שלא מוגדרים בשום מקום שהוא - הוא יכול להחליט שהוא ורצה להטיל קסם שגורם ל1ק4 כלבים לשיר ולרקוד עם כובע של ליצן על הראש :)

איך לגרום לזה לעבוד מביחנת המכניקה ?

הדרך הכי פשוטה היא פשוט לתת לקוסם X מאנה. כל אפקט שהוא מפעיל לוקח ממנו כמות כלשהי. אחרי שיורד לו חלק מהמאנה, הוא מתעייף וזה מתבטא בנזק הכנעה. אם הוא רוצה הוא יכול להשתמש בכמות הגדולה מהמנה שלו, ואז על כל נקודת מנה יורד לו נק"פ.
עד שהוא מת =]

אני מניח שהבעיה היא דווקא איך ליצור מערכת קסם גמישה עד כדי כך שהשחקן יכול להמציא קסמים על המקום. אאל"ט, הרבה אנשים כבר ניסו לעשות את זה בדרגות הצלחה שונות. אתה יכול לנסות לחפש פרויקטים כאלה כדי לקבל השראה.

האמת שזה פשוט מאוד. מגוון שיטות עשו זאת ודווקא כשמתבססים על מו"ד מאוד קל להשוות אילתורים של לחשים ולדעת מה הרמה שלהם.

אגב, אני באמת לא רואה הבדל בין הרעיון הזה לרעיון של אילתור לחשים רגיל עם מאנה (מבחינת מכאניקה, הכוונה).

אתה צריך לשים לב כמה המקצוע חזק יחסית למקצועות מאגים אחרים ואולי להשאיר אותם במשחק ולומר שהקסם מהסוג החדש מגיע לאנשים מסוימים (באקראיות, במעשים או כוח שעובר בירושה). אם ככה אז כדאי לתת למג החדש כמות קטנה של מנה- משהו שמספיק ל3 לחשים שחזקים כמו לחשים בדרג 1. אתה חייב להגביל את כמות המנה גם עם אתה רוצה להפוך את המג החדש למג היחידי. חבר שלי חשב על רעיון נחמד מאוד- אנשים מסוימים מקבלים כוח מולד להטיל לחשים (ואם אתה רוצה, אפשר לומר שהכוחות האלה באים מדברים ממשיים ועוצמתיים). הלחשים שהם יכולים להטיל יכולים לבוא מחמש מקורות אנרגיה קסומים: אש, מים, אדמה, אוויר ורוח (spirit). הם ארבעת היסודות, ורוח היא כוח שמשפיע על המחשבה. כמה לחשים המג יכול להטיל ליום אני כבר אמרתי. כל דמות מתמחה בשני סוגי כוחות לפי האופי שלה ואותם היא מטילה בקצת פחות מאנה. הטלת הלחשים בשיטה הזאת גמישה יותר- דמויות אומרות את סוג הכוח שהן רוצות, את ההשפעה שלו ואת הד"ק להתנגדות לו או כמה קוביות נזק (לדוגמה:כדור אש ששורף יריבים 1ק6 נזק). לפי הלחש השה"ם צריך להחליט כמה מנה תרד לדמות. החיסרונות בשיטה הזאת שיש איסור על סוגים מסוימים של קסם (זימון) ושהשה"ם צריך לחשוב לאיזה סוג כוח שייך הלחש הזה :orc?:  

אני חושב שקסם הרונות לא כ"כ שימושי, כי הוא תלוי בחפצים, וזה נותן לאנשים שמשתמשים בהם להראות חסרי כוחות- ושהכוחות האלה באים רק מהרונות.

מהציטוטים הבאים מההודעה שלך אני מבין שאתה מחפש משהו בסגנון אילתור לחשים, כמו שקיים למשל במערכת Ars Magica:

"...ולעצב אותו כרצונו לכל אפקט קסום שהוא יירצה..."

"...חשבתי לעשות את זה כך שכל פעם שהוא מטיל קסם, ה DM קובע את העוצמה של האפקט הקסום"

"הרעיון מאחורי זה - שהוא לא מוגבל באיזה קסמים הוא יכול להטיל: הוא יכול להטיל הכל - אפילו אפקטים שלא מוגדרים בשום מקום שהוא..."

אז אם באילתור עסקינן- בבקשה:

https://www.pundak.co.il/forums/threads/23165

נ.ב-
חשוב לי לציין שמה שרשמתי שם מותאם במיוחד עבור מו"ד, משום שכאשר פרסמתי את זה (לפני יותר משנה), התכוונתי שמיש שמשחק מו"ד יוכל לטעום קצת מעולם אילתור הלחשים. אם אתה מכוון למשהו שונה ממו"ד- אין בעיה: תגיד לי ואני אתאים את זה.
בסך הכל, כפי שתראה במה שכתבתי, הרעיונות הם מאוד פשוטים וחוץ-משחקיים, כך שליישם אותם על כמערכת שהיא לא מו"ד זה מאוד קל (מה גם שבמקור השיטות שמשצמשות באילתור הן ממילא לא מו"ד...).

מקווה שזה יעזור...
בארני

אני חושב שהדבר החשוב ביותר שצריך לעשות מבחינה מכאנית הוא למצוא שיטת קסם שמצד אחד תהיה ספונטנית אך יהיו לה רגולציות מסוימות.
אפשר לבצע את זה באמצעות קביעת רמות עוצמה, כאשר לכל אחת "מחיר" משלה ודוגמה לסדר הגודל של הלחשים בה.
בנוגע ל"עלות" הפיזית, אני חושב שמס' נקודות נזק הכנעה או קטלני מסוים לכל רמת עוצמה, כאשר יש התייחסות כלשהיא לתכונה מנטלית מסוימת(כמו למשל הוספת מתאם התכונה לנק"פ כאשר זה נוגע לנזק הנגרם מהטלת לחשים).

דרקון המוות אמר/ה:
ziog93 אמר/ה:
אפשר לבצע את זה באמצעות קביעת רמות עוצמה, כאשר לכל אחת "מחיר" משלה ודוגמה לסדר הגודל של הלחשים בה.

או בקיצור: מאנה לפי עוצמת לחש.

לו דווקא, ה"מחיר" יכול להיות נזק פיזי, כדי שיווצר אפקט של תשישות לאחר הטלת מספר לחשים או לחש עוצמתי במיוחד.

ziog93 אמר/ה:
דרקון המוות אמר/ה:
ziog93 אמר/ה:

או בקיצור: מאנה לפי עוצמת לחש.

לו דווקא, ה"מחיר" יכול להיות נזק פיזי, כדי שיווצר אפקט של תשישות לאחר הטלת מספר לחשים או לחש עוצמתי במיוחד.

אפשר גם להגיע לרמות יותר גבוהות כגון הלם ועילפון.

אני חושב שיש פה הסכמה כללית על שיטת מנה :mrgreen:
אתה יכול להגדיר כמה מנה לוקח כל כוח כללי, ואז לפי זה לעבוד. לדוגמא, עולה נקודת מנה לכל חצי ק"ג להרים בטלקינזיס, או בעצם, בלחשים שמזיזים דברים.
כשאין עוד מנה, יורד מהנק"פ.

נ.ב
לואס טרין, היית בקהילת מכ"ה MSN/סטארט?

שאלה שאתם צריכים לשאול את עצמכם לפני שכולם מזנקים וצועקים "מאנה!", זה האם המאנה נותנת לכם אפשרויות למגוון בלתי-מוגבל של השפעות (רמז: לא, היא מייצגת יחידות מתכלות של כוח קסם), והאם באמת צריך מכאניקה של מדגוון בלתי-מוגבל של אפשרויות?
אני חושב שההבדל בין זימון של ליצן מרקד ובין לחש שמרסק את מוחות היצורים באזור, הוא זניח. בסופו של דבר, שני הלחשים גורמים ליצורים הקרובים לעמוד במקומם בזעזוע, בוהים באויר, או בליצן.

תוכלו לומר שהליצן הוא מוחשי ויכול גם לדבר, לאכול תפוח וכו', אבל הוא נוצר בקסם ולכן כל פעולה שלו היא כביכול לחש אחר: לחש שמאפשר דיבור מרחוק\דרך יצור מזומן, לחש שמפרק תפוחים כאילו אכלו אותם וכו'.

לגבי מאנה ואילתור לחשים:
מובן שמאנה ויכולת אילתור הם שני דברים שונים.
אני לא יודע מה כתוב בכל ספרי ההרחבה שהועלו כאן, אבל אם מדובר רק במאנה אז ההערה כמובן במקום, ויש הבדל בין שיטת מאנה ולבין שיטה שמאפשרת לך לאלתר איזה לחש שתרצה.

לגבי "האם צריך אילתור לחשים":
אין ספק שאילתור הוא תוספת למשחק ולא בגדר חובה נחרצת. מהניסיון הרב שלי בתחומי האילתור השונים, אני יכול לספר שהשימוש באילתור משתנה משחקן לשחקן- יש כאלו שממש נחוץ להם שהליצן יזומן וירקוד סאמבה לפני שהוא מהמם את הקורבן, ויש כאלו שפחות אכפת להם מהאפקט אלא רק מהתוצאה הסופית, ולכן הם ישתמשו באילתור רק כדי להגשים תוצאה סופית שלא קיימת בלחשים קיימים אחרים.
מבחינת מכאניקה אפשר להתאים ולדרבן שחקנים לאלתר יותר או פחות- זה די קל אפילו (אם תרצו, אני אפרט איך). אבל חשוב להבין שככל שהאילתור פוחת, כך "הלחשים הקבועים" נכנסים יותר לתוקף.
שיטה של לחשים ידועים מראש ושיטת אילתור לחשים לרוב אמורות לפעול יחד ולהשלים אחת את השנייה. שוב, מניסיוני- זה מאוד נחמד ותורם לאווירה, כל עוד זה לא בא על חשבון לחשים ידועים מראש (משום שלא כל השחקנים יודעים לאלתר את כל הלחשים שהם מטילים).
לסיכום: אני הייתי ממליץ בעד. לגבי מה מינון הלחשים המאולתרים לעומת לחשים קיימים- זה כבר תלוי בשה"מ.

נושא ישן: שלום . לא היו תגובות חדשות בנושא זה במעל 60 ימים.
אין לפרסם תגובות אלא אם התגובה עדיין רלוונטית, אלא לפתוח נושא חדש.

התחילו לשחק עם פאת'פיינדר בעולמות פראיים

נושאים לוהטים

פוסטי פרופיל אחרונים

בדיוק כשאנחנו חושבים שראינו הכל באימה, מגיע סשן קת'ולהו מס' 70 - אימה באוריינט אקספרס.
מתחיל בפעם הראשונה את המסע המופלא של עולם הדיסק!
הרגע שמתי לב, אתמול בדיוק, לפני שנתיים הצטרפתי לפורום!
לאחר דחיות רבות, הצלחנו תחת מטר הטילים, לקיים עוד סשן מטלטל של קת'ולהו: אימה על האוריינט אקספרס.
עולמות השנה, פיזי או בזום?
חזרה