• ברוכים הבאים לפורום הפונדק
    הפונדק הוא הקהילה הוותיקה והמובילה של מבוכים ודרקונים, משחקי תפקידים ומשחקי לוח בישראל.
    ההרשמה היא בחינם ולאחר מכן תוכלו לפרסם הודעות, למכור ולקנות משחקים, לחפש קבוצה למשחק ועוד!

הרשמה /
  • עליית שרי הרונות מתחילה!

תמכו עכשיו בפרויקט החדש של הפונדק עם שלוש הרפתקאות בערכה אחת, הדפסה שנייה של ספר הבסיס ואוגדן המפלצות, והמון משחקי תפקידים, קסם, והרפתקאות

סוג קסם חדש - קסם הרונות-עודכן ושופר

• מחבר/ת הנושא מחבר/ת הנושא shr
  • תאריך התחלה תאריך התחלה

shr

פונדקאי ותיק
"האגדה מספרת שלפני שהאלים יצרו את העולם בצורת חומר הם יצרו אותו בצורת כתב על מגילת כלף אין סופית שעליה כתובה ההיסטוריה של העולם מאז היווצרו ועד ימינו והיא ממשיכה להיכתב כל רגע ורגע את מה שקורה בו בעולם המגילה כתובה בכתב האלים כתב קסום שהמשתמש בו יכול להיות עוצמתי מאוד כתב הרונות...
ברבות השנים בני האדם(וגם גזעים אחרים) לא ידעו דבר על כתב הרונות עד שלוחם אחד שמו רנקיליון נדד לבדו במעמקי האדמה לפתע נפלה עליו מפולת, מפולת שהיתה הורגת כל אחד אבל לא רק שרנקיליון לא מת אלא גם יכל להזיז את הסלעים הענקיים שהיו עליו ומחצו אות ועוד שמאז כל פגיעה שפגעה בו גם אם היתה אמורה להורגו לא הרגה אותו ועליו נותרו רק 3 צלקות באזור הלב...
כשהזדקן ידע שלא ימות ולכן רצה לעבור למישור אחר ולא לחיות יותר בעולם הזה. לפני שעבר סיפר לבניו את הסיפור. בנו הצעיר שהיה אשף הבין שקשור בדבר קסם עוצמתי ולכן אסף את אחיו כדי לפתור את התעלומה שהשאירה את אביהם בחיים הם הלכו למקום שבו נפלה המפולת ולאחר מאמצים רבים מצאו אבן ועליה חרותים סימנים הבן הצעיר ישב וחקר את הסימנים לילות וימים לאחר זמן ממושך פיענח את הסימנים לכדי קסם הרונות. הוא רצה להטיל קסם על האבן כדי לשמרה אבל כשהטיל אותו האבן מיד התנפצה לרסיסים.כיוון שזכר את הרונות לימד אותן את תלימידו והו לתמידו את שנפוץ קסם הרונות בעולם"

יש אנשים שרואים בקסם הרונות את קסם האלים ובכמה תרבויות פראיות מי שמשתמש בו נחשב לאל

קסם הרונות הינו קסם שמשתמת בסימנים בעלי משמעות להטלת לחשים עוצמתית
הקסם פועל כך:
לכל מסורת לחשים ישנם כמה רונות המיצגות אותה, הן נקראות רונות מסורת ומתחלקות לפי דרגי לחש כך שכל רונת מסורת מייצגת את המסורת בדרג הלחשלו היא שייכת.
בנוסף ישנן רונות שאינן קשורות לשום מסורת ויכולות לייצג כל דבר רונות אלה נקראות רונות קיום

כל הטלת לחש היא למעשה חיבור של רונות כך שיצרו את ההשפעה הרצויה חיבור כזה נקרא מארג רונות, רונת הבסיס של המארג היא רונת מסורת שקובעת את דרג הלחש(ניתן לצרף רונות מסורת נוספות דרג הלחש והמסורת שלו נקבע לפי רונת המסורת החזקה ביותר), לה מוסיפים רונות קיום שיוצרות את האפיון שלהלחש לבסוף השה"מ קובע את השפעת הלחש לפי הרונות שחוברו. כל מארג צריך להיות מורכב לפחות מ-3 רונות.
באופן רגיל המטיל מצייר את הרונות באויר אבל ניתן גם לצירם על הריצפה באמצעות אבקה או לחקוק אותן על חפץ כל שהוא.

למטיל הלחשים יש רשימה(תלוית דרגה) של הרונות שהוא יודע ובנוסף גם כמות מארגים מוגבלת ליום שאותה הוא יכול להטיל

החומר מאוד גולמי.את הצריך ליטוש גדול מאוד בשביל ליצור מזה משהו.
אני התחלתי ליצור מערכת שמאוד דומה לזאת,רק שבה הרונות נפרדות כמעט לחלוטין מלחשים רגילים.יצרתי כבר מקצוע בסיס המשתמש בה ומקצוע יוקרה,ובכל זאת הפרויקט רחוק מלהיות מושלם.אם אתה רוצה להיות רציני בזה,אתא תצטרך להשקיע בזה הרבה.ליצור מערכת קסם חדשה יהיה תהליך מאוד ארוך ומפרך - אם כי זה יהיה יותר קל ככל שהמערכת יותר מבוססת על לחשים.
אם אתה באמת רציני תתחיל בלערוך את הטקסט שלך,ותכתוב רשימה של רונות.

נשמע כמו ניסיון להמיר לד&ד את קסם הרונות של ספרי "מחזור שער המוות" - הקסם של הפיטרינים והסארטן.

אם כך - הקסם הוא עוצמתי מכדי לשמש שחקני D&D (אלא אם כן מדובר בקמפיין אפי).

הקסם מהסוג הזה הוא חזק ביותר, ובלתי נדלה - המשתמשיםבו יכולים להטיל קסמים מבוקר עד ערב בלי שייגמר להם מאגר הקסם.

אני תמיד ראיתי את סוג הקסם הזה כסוג של תיכנות. במקום שפת מחשב יש לך שפת רונות, וככל שאתה מתכנת (קוסם) יותר טוב, אתה יכול לכתוב תוכנות (קסמים) יותר טובים ויותר חזקים.

הרונות יכול להיות הסבר ויזולי לקסמים שדורשים תנועות ידים.
כתיבת רונות גם באוויר זה יותר מתאים לטקסים מאשר לקסמים בזמן קרב.
אבל רגע יש כבר מקצעות יוקרה שעושים את זה.

אני אוהב לראות רונות ככוח שנותן קסם לחפצים
כמו חרבות קסומות שמכוסות ברונות.
מלכודות קסומות שהרונות כתובות על הריצפה מוסוות.
וכן אוסף לוחות של רונות בתוך פסילים שמגדירים את הפעילות שלהם.

לפי דעתי רונות צריכות להיות חפצי קסם אבנים עם אותיות מוזרות עליהן אם שוברים אותן אז הרונה פעולת.
לדוגמה:
רונת מלחמה:
זוהי אבן שחורה שעלייה יש חצי עיגול זוהר ובתוכו עיגול שלם(גם זוהר) אם שוברים את הרונה הדמות מקבלת + 4 לנזק של ההתקפה הבאה שלה.
ויהיו סוגים רבים של רונות

יש חפצ"ק במדריך למאגיה שנקרא אריח ריפוי. במקור הוא משמש אאז"נ רק לשיחרור קסמי ריפוי, אבל בעזרת שינוי קל אפשר להסב את זה לכל קסם.

shr- הרעיון עצמו נחמד, אבל די מיותר. כל קסם יכול (או חייב) לבוא לידי ביטוי בצורת כתב כלשהי, כמו רונות. הרונות הן למעשה לא אלא כתב של קסם. אמנם הכתב עצמו הוא קסום, אבל זה עדיין ביטוי לסוג קסם אחר בצורת כתב ולא סוג קסם נפרד בפני עצמו. כמובן שאפשר להשתמש בהן כמקור לתיאור, אבל סוג קסם שלם זה בעייתי.

shr אמר/ה:
Shaman: מה זאת אומרת ליטוש מה לדעתך חסר?

מה שחסר זה בעצם.. די הכל.

ממש לא ברור אם כל מה שרצית לומר כאן זה שיש את הלחשים של מו"ד רק שבמקום מרכיבים קוליים, תנועתיים וכו'- פשוט מציירים את הרונות וזה יוצר את הלחש, או שיש לך רעיון לשיטת קסם חדשה- שיטה של יצירת לחשים וקסמים הפועלת ע"י שילוב של רונות הבאה להחליף את השיטה של מו"ד (ואם זו הכוונה אז כדאי שתפרט מהי השיטה, כי לא רשמת אותה).

נ.ב- אני אישית הייתי גם משקיע קצת יותר בפלאפ. הדרך שבה אבן נופלת על בן אדם וגורמת לו בגלל זה לחיות לנצח נראית לי תמוהה משהו ולא... מגניבה מספיק כדי להוות בסיס לשיטת קסם של רונות.
קצת יותר הרחבה- איך גילו, מי חקר, מי משתמש בזה היום, מה חושבים על זה, במה זה שונה מקסם "רגיל", איך הדמות "מוצאת" רונות, בעזרת מה מציירים אותן, האם יש מגבלות למספר הציורים ועוד... ורצוי שלא כל רעיון יבוטא במשפט אחד, אם אפשר.

בארני אמר/ה:
הדרך שבה אבן נופלת על בן אדם וגורמת לו בגלל זה לחיות לנצח נראית לי תמוהה משהו ולא... מגניבה מספיק כדי להוות בסיס לשיטת קסם של רונות.
הי, אם הוא היה ממציא את זה לפני 45-50 שנה, ושם המשפחה שלו היה לי, היית קורא לו גאון.
:?

בארני אמר/ה:
מה שחסר זה בעצם.. די הכל.

ממש לא ברור אם כל מה שרצית לומר כאן זה שיש את הלחשים של מו"ד רק שבמקום מרכיבים קוליים, תנועתיים וכו'- פשוט מציירים את הרונות וזה יוצר את הלחש, או שיש לך רעיון לשיטת קסם חדשה- שיטה של יצירת לחשים וקסמים הפועלת ע"י שילוב של רונות הבאה להחליף את השיטה של מו"ד (ואם זו הכוונה אז כדאי שתפרט מהי השיטה, כי לא רשמת אותה).

זה קסם חדש לגמרי כלומר הוא לא מתבסס על הלחשים של מו"ד אלא מאפשר ליצור השפעות קסומות ללא צורך בלחשים קבועים אלא בשילוב משתנה של רונות שגורמות להשפעה הרצויה.
כן אתה צודק אני צריך עוד לעבוד על זה הרבה ורק אז זה יהי מוכן וגמור

אם מישהו רוצה להציע משהוא הוא מוכן

ניסיתי לפתח משהו דומה בעצמי בימים האחרונים וחשתי חובה לשאול אותך משהו שיעזור לך להתמקד בעבודה ולעשות אותה נכון: האם הרונות הן מקור האנרגיה או מכתיב הצורה של הקסם?
יש שתי אפשרויות שניתן לפתח כפי שאני רואה זאת.
א. הרונות הן מקור אנרגיה. אני מצייר רונה של אש ואז באמצעות מוחי או מילות קסם כלשהן אני מכתיב לאנרגיית האש שהיא מפיקה לצאת מידי ככדור אש ענקי.
ב. הרונות הן מה שמכתיב את צורת הקסם. אני מכניס אנרגיה כלשהי לרונות המציינות: אש, כדור וכאב וכך נוצר כדור אש הגורם נזק לנוגעים בו.

ברגע שתבחר יהיה לך הרבה יותר קל לטעמי. בהצלחה.

אלי משהו כזה: כדי לצור קסם רונות מסוג מים צריך הקוסם לגעת במים ו"לצייר" את הסמל כדי לצור התקפה מסוג מים\קרח,
או לצייר את הסמל על האדמה כדי ליצור התקפה מסוג אדמה, באוויר כדי ליצור התקפה מסוג אוויר(כולל נפילת נוצה) או באוויר עם מקור הצתה כדי ליצור
התקפה מסוע אש(כיסודן).
כדי לצור לחשים עליו לצייר את הסמל על נייר.

masked אמר/ה:
אלי משהו כזה: כדי לצור קסם רונות מסוג מים צריך הקוסם לגעת במים ו"לצייר" את הסמל כדי לצור התקפה מסוג מים\קרח,
או לצייר את הסמל על האדמה כדי ליצור התקפה מסוג אדמה, באוויר כדי ליצור התקפה מסוג אוויר(כולל נפילת נוצה) או באוויר עם מקור הצתה כדי ליצור
התקפה מסוע אש(כיסודן).
כדי לצור לחשים עליו לצייר את הסמל על נייר.

לא לא ולא
הרונות לא צריכות אמצעי נוסף או מקור לכוח שלהן הקסם טמון ברונות עצמן וכאשר אתה כותב את הרונה אתה למעשה מזמן את הקסם שבה לטובתךכמו שלא צריך להיות קר בשביל להטיל קרן כפור כך לא צריך מים בשביל להטיל רונת מים. צריך את הרונה המתאימה שהיא מקור הקסם והיא תגרות לביאת מים

כבר לפני מלא זמן חשבתי על הרעיון הבא:
מטיל הרונות לומד מספר רונות ביום. יש מספר עצום של רונות. נניח והוא למד: אש, מים, מהירות, מרחק (120 מטרים), מרחק (60 מטרים), זימון 2* ופיצוץ. אז הוא יכול (בהנחה ויש לו שתי התקפות):
1)לזמן במרחק 120 מטרים אש קסומה שתופיע במהירות (חופשי) ויתפוצץ אחרי סיבוב.
2)לזמן גל של מים במרחק 60 מטרים שיתפוצצו ויהפכו לקיטור אחרי סיבוב.

נושא ישן: שלום . לא היו תגובות חדשות בנושא זה במעל 60 ימים.
אין לפרסם תגובות אלא אם התגובה עדיין רלוונטית, אלא לפתוח נושא חדש.

התחילו לשחק עם פאת'פיינדר בעולמות פראיים

נושאים לוהטים

פוסטי פרופיל אחרונים

בדיוק כשאנחנו חושבים שראינו הכל באימה, מגיע סשן קת'ולהו מס' 70 - אימה באוריינט אקספרס.
מתחיל בפעם הראשונה את המסע המופלא של עולם הדיסק!
הרגע שמתי לב, אתמול בדיוק, לפני שנתיים הצטרפתי לפורום!
לאחר דחיות רבות, הצלחנו תחת מטר הטילים, לקיים עוד סשן מטלטל של קת'ולהו: אימה על האוריינט אקספרס.
עולמות השנה, פיזי או בזום?
חזרה