• ברוכים הבאים לפורום הפונדק
    הפונדק הוא הקהילה הוותיקה והמובילה של מבוכים ודרקונים, משחקי תפקידים ומשחקי לוח בישראל.
    ההרשמה היא בחינם ולאחר מכן תוכלו לפרסם הודעות, למכור ולקנות משחקים, לחפש קבוצה למשחק ועוד!

הרשמה /

על המכאניקה של דמויות קדושות

קצת בעייתי.

- אז הכוהן יכול למלא את המאגר כרצונו בערך. כל יום שעה אחת, ויש לך מכונת השמדה.
- צריכות להיות יותר אופציות לדוגמה [כדי שהשה"ם יוכל להחליט כמו שצריך. והוא צריך להחליט].
- איך אני משפר את המאגר? כלומר, זה יהיה ממש מפגר אם רק באמצעות עליית דרגה המאגר שלי גדל. זה בערך כמו לומר ללוחם שעל כל מעשה טוב הוא יקבל כישרון. זקנות יתחילו לחצות את הכביש בתעופה.

מעבר לכך, אני חושב שהרגע המצאת מודל יותר שימושי ויעיל. אלא אם כן זה TOM ולא הבחנתי לב לדמיון :flame:

King Revange אמר/ה:
- אז הכוהן יכול למלא את המאגר כרצונו בערך. כל יום שעה אחת, ויש לך מכונת השמדה.
בניגוד מוחלט לאיך שהכהן עכשיו? כל יום שעה אחת ויש לו רשימת לחשים מלאה! הו לא!

King Revange אמר/ה:
- איך אני משפר את המאגר? כלומר, זה יהיה ממש מפגר אם רק באמצעות עליית דרגה המאגר שלי גדל. זה בערך כמו לומר ללוחם שעל כל מעשה טוב הוא יקבל כישרון. זקנות יתחילו לחצות את הכביש בתעופה.
להיפך. אם המאגר משתפר לפי הדרגה, זה כמו לומר ללוחם שהוא מקבל כשרונות נוספים לפי דרגה. אם המאגר משתפר בכל פעם שאתה נותן פרח לבחורה ברחוב... טוב, זה כבר כן כמו לומר ללוחם שהוא מקבל כשרון על כל זקנה שחוצה את הכביש וזה מטומטם.
רוצה פלאפ? "יותר מדיי כוח אלוהי עלול לשרוף אותך!".

King Revange אמר/ה:
ויש לך מכונת השמדה.
לא, עכשיו צריך לחשוב מה עושים עם הנקודות האלו. אם אני כהן של פיילור בדרגה 1, בטח יש לי 3 נקודות במקסימום ואני יכול לרפא או ליצור אור בעלות של נקודה אחת...

the Nerubian אמר/ה:
בניגוד מוחלט לאיך שהכהן עכשיו? כל יום שעה אחת ויש לו רשימת לחשים מלאה! הו לא!
כי הכוהן של עכשיו הוא סבבה. וכי אמרתי שאני אוהב את הכוהן של עכשיו :|
the Nerubian אמר/ה:
להיפך. אם המאגר משתפר לפי הדרגה, זה כמו לומר ללוחם שהוא מקבל כשרונות נוספים לפי דרגה. אם המאגר משתפר בכל פעם שאתה נותן פרח לבחורה ברחוב... טוב, זה כבר כן כמו לומר ללוחם שהוא מקבל כשרון על כל זקנה שחוצה את הכביש וזה מטומטם.
רוצה פלאפ? "יותר מדיי כוח אלוהי עלול לשרוף אותך!".
כן, אבל המאגר צריך להיות יותר גמיש מרשימת כשרונות של לוחם. אם נגיד את זה ככה, לכוהן יהיה מאגר מינימלי שיגדל בכל דרגה, והוא יוכל לגדול בעוד כמה נקודות בהתאם למעשים שהוא עושה. כמו נק"פ זמני.
the Nerubian אמר/ה:
לא, עכשיו צריך לחשוב מה עושים עם הנקודות האלו. אם אני כהן של פיילור בדרגה 1, בטח יש לי 3 נקודות במקסימום ואני יכול לרפא או ליצור אור בעלות של נקודה אחת...
כלומר, להשאיר אותו כמו שהוא עכשיו. חשבתי שכל הרעיון היה שאנחנו מגמישים את המערכת של הכוהן, לא משאירים אותה כמו שהיא. לתת לו לבחור לחשים עם הנקודות האלה לא ישנה כלום בעצם.

[מצד שני, ליצור משהו אחר זו חתיכת עבודה]

אני לא בטוח שהמילה הנכונה היא "מגמישים", אבל בהחלט מדובר על הבדלה במערכת.
אפשר אולי לקבוע שיש מאגר קבועה שמתחדש בתפילה וכל השאר נצבר מעבר למקסימום כמו נק"פ זמני או במאגר נפרד מהמאגר הרגיל, אבל אז כדאי לבדוק אם זה מעודד את השחקן לפעול "נכון" ככהן.
לגבי מה הכהן יכול לעשות... לא ציפית למטאורים ומגפות בדרגה הראשונה, נכון? אני לא חושב שיש בעיה אם כוהן של פיילור יכול ליצור הילת אור שגם פוגעת באל-מתים ולרפא זיהומים בדרגה הראשונה.

קינג, בשביל להכין מכניקה צריך להבין קודם מה אתה רוצה. אז הטלת לחשים דמוית אשף פסלנו, ואם היית רוצה משהו פלדיני היית אומר פלדין. זה משאיר גרסאת וורלוק לכהן (שקיימת, ונמצאת בקישור בעץ קישורים שימושיים באנגלית), או משהו חדש. המשהו החדש הזה דורש, מן הסתם, שתבהיר מה אתה מצפה מהכהן לעשות (לזמן הילת אור שפוגעת באל מתים? לרפא? לתת באפים? משהו אחר?)

כוהן צריך לעשות את מה שהוא עושה עכשיו, בצורה אחרת.

the Nerubian אמר/ה:
אפשר אולי לקבוע שיש מאגר קבועה שמתחדש בתפילה וכל השאר נצבר מעבר למקסימום כמו נק"פ זמני או במאגר נפרד מהמאגר הרגיל, אבל אז כדאי לבדוק אם זה מעודד את השחקן לפעול "נכון" ככהן.
אתה גם יכול להקטין לו את המאגר. תזכור. תלוי בדרך של הדמות.

the Nerubian אמר/ה:
לגבי מה הכהן יכול לעשות... לא ציפית למטאורים ומגפות בדרגה הראשונה, נכון? אני לא חושב שיש בעיה אם כוהן של פיילור יכול ליצור הילת אור שגם פוגעת באל-מתים ולרפא זיהומים בדרגה הראשונה.
אז זהו, שהשיטה לא בנויה למשהו מעבר לאור וריפוי זיהומים בדרגה 1. לא יכול להיות כוהן שיעשה יותר מזה. אין לי רעיונות.

King Revange אמר/ה:
כוהן צריך לעשות את מה שהוא עושה עכשיו, בצורה אחרת.
King Revange אמר/ה:
כלומר, להשאיר אותו כמו שהוא עכשיו. חשבתי שכל הרעיון היה שאנחנו מגמישים את המערכת של הכוהן, לא משאירים אותה כמו שהיא. לתת לו לבחור לחשים עם הנקודות האלה לא ישנה כלום בעצם.
אתה די סותר את עצמך. אתה רוצה לשנות את מה שהכוהן עושה, או רק איך שהוע עושה את זה. אם רק את השיטה, אז מה שנרוב כתב עושה את העבודה. אלא אם אתה רוצה שיטה אחרת אבל אז הייתי מציע לך לחשוב מה אתה רוצה שהשיטה הזאת תעשה בדיוק (דמוי אשף, מכשף, וורלוק, משהו שונה) ומה האופי שהיא אמורה לתת לכוהן (באפר, מרפא, ארטילריה, לוחם,...)

אני לא סותר את עצמי. את ה"להשאיר אותו כמו שהוא עכשיו" כתבתי כי רציתי להראות שלא עשו באמת שינוי. לא הבנת אותי כמו שצריך.

adidasv111 אמר/ה:
ומה האופי שהיא אמורה לתת לכוהן (באפר, מרפא, ארטילריה, לוחם,...)
שם המשחק הוא מגוון. כמו שאשף יכול להיות כל אלה [והוא יכול. זו עובדה], כוהן צריך לעשות משהו בסגנון.

הרעיון הוא להמציא מערכת נוספת של תת-חוקים בתוך השיטה של מו"ד 3.5. יש מערכת של חוקים פיזיים בסגנון חרב +18 קסומה מעופפת, ויש מערכת של חוקים קסומים בסגנון לחש שיכול לעשות בערך הכל. אני רוצה משהו נוסף. אבל אין לי רעיונות. ככה שזה לא באמת הולך להשתנות.

רק רציתי להעלות נקודה.

משהו שתמיד סקרן אותי - איך הכוחות הקדושים עובדים באברון? רוב מו"ד מניח מראש שקיימים אלים והם עונים למשאלות הכוהנים שלהם ושו"ת, אבל באברון, למיטב הבנתי, לא ממש ברור מה מעמדם של האלים. הכהנים שם עובדים מכאנית כרגיל?

מה שאף פעם לא הבנתי בפלאף של הכהן זה שאם הכוח שלו זה מהאלים, למה זה תלוי בדרגה? זה לא אמור להיות לפי כמה אני עושה את רצון האל והולך בדרכו? זה לא אמור להיות תלוי בכמה אני טוב בדברים מסוימים אלא בהנהגה שלי.

לדעתי לגנן שמקדיש חייו לצמחים יש יותר סיכוי להטיל לחשי כהונה של אובד היי מאשר כהן רמה 10 שהולך במבוכים והורג מפלצות בשביל האוצר.

אני חושב שאפשר לשנות את המערכת הזאת מספיק בשביל ליצור הבדל, אבל גם בלי יצירת מכניקה חדשה לגמרי, ע"י משחק עם המשתנים- טקסי כהן יקחו יותר זמן (פעולת סיבוב מלא ללחשים פשוטים, כמה פעולות ללחשים רציניים יותר), אבל הם יהיו עם אפקט מתמשך. אין ריפוי פצעים קלים, יש משהו בסגנון של "אתה מקבל X נק"פ זמני, בונוס Y לפעולות מסוימות וריפוי מהיר 1 למשך Z סיבובים" זה אומר שהכהן מטיל הרבה פחות לחשים בקרב, אבל כל אחד מהם נותן השפעה של כמה לחשים, והם מאוזנים בגלל שקל מאוד לעצור אותם- הכהן יצטרך לגלגל ריכוז כמעט כל סיבוב בגלל הנזק שגורמים לו.
ברור, עכשיו זה ממש מעפן אבל אם מתעסקים עם זה מספיק אפשר לעשות דברים שהרבה יותר מרגישים "לחשי קדושה" מאשר ריפוי פצעים קלים

The Time אמר/ה:
משהו שתמיד סקרן אותי - איך הכוחות הקדושים עובדים באברון? רוב מו"ד מניח מראש שקיימים אלים והם עונים למשאלות הכוהנים שלהם ושו"ת, אבל באברון, למיטב הבנתי, לא ממש ברור מה מעמדם של האלים. הכהנים שם עובדים מכאנית כרגיל?
זה לא שלא ברור מה מעמדם של האלים - לא ברור אם האלים באמת שם. או בעצם, ברור רק למי שמאמין בהם.
הספר הבסיסי של אברון של 3.5 אומר שהכוח הקדוש בא מכוח האמונה האדוקה של הכהן, אם כי אני אישית מעדיף את הגישה של מהדורה 4 בעניין, שהכוח מגיע דרך טקסים דתיים וסודות בסגנון הקבלה, מה שהופך את הקסם הקדוש באברון לדומה יותר לקסם מאגי.
על כל פנים, באברון כהן יכול להיות בנטייה שונה מזו של האלוהות המועדפת עליו. הדת המונותאיסטית היחידה באברון היא דרך השלהבת הכסופה והיא מזכירה מאוד את הנצרות הקתולית בימים האפלים שלה. נוסף לכך, ישנו המקביל שלה לאנטי-כרייסט, "הצל שבלהבה" שהוא הצד החלש והמרושע של השלהבת שמחפש להתחזק. בעצם לשלהבת יש שלושה היבטים ששניים מהם טהורים והשלישי מרושע, וכשהשלהבת לוחשת אל המאמינים, קשה לדעת איזה היבט הוא הלוחש והכהנים מעדיפים להקשיב ללחישות שמתאימות ביותר לנטיות הטבעיות שלהם (למרות שהדת עצמה מוגדרת "סדר-טוב").
הדת השלטת היא האחווה הנשגבת, אבל היא מפוצלת לאחווה עצמה (אלוהויות היצירה והקדמה שעוזרות לתרבות להתפשט) ולשישיה האפלה (אלוהויות הפרא והיצרים האפלים של האדם - לאלוהויות בשישיה האפלה אין שמות אלא רק כינויים, משום ששמות הם דברים שהתרבות בעלת השפה מעניקה לדברים). כהן של אונתר, אל היצירה ובעלי המלאכה, יכול להתפלל באותה המידה אל "הטורף", אל הסופות והים, בכדי שירחיק את הסופות מהבית שלו. הכהנים של האחווה הנשגבת נאמנים כמעט תמיד לאלוהויות האחווה, אבל גם אם אתה מרושע ונצלן זה לא אומר שאתה רוצה שהמגיפות של "השומר" או הסופות של "הטורף" ישמידו את כל התרבות.
קיצר, הדתות של אברון מאגניבות.

קינג ריבנג' - אפשר לכתוב את זה בפורמט אחר לגמרי כמעין יכולות על טבעיות שהכהן בוחר מתוכן. אפשר גם להוסיף לתפילות\ניסים מאפיינים משלהן - למשל שאפשר להפריע לכהן להתרכז ולהפעיל אותן, אבל ששדה נוגד קסם בכלל לא משפיע עליהן או שלא ניתן להטיל כנגדן לחש-נגד.

the Nerubian אמר/ה:
קינג ריבנג' - אפשר לכתוב את זה בפורמט אחר לגמרי כמעין יכולות על טבעיות שהכהן בוחר מתוכן. אפשר גם להוסיף לתפילות\ניסים מאפיינים משלהן - למשל שאפשר להפריע לכהן להתרכז ולהפעיל אותן, אבל ששדה נוגד קסם בכלל לא משפיע עליהן או שלא ניתן להטיל כנגדן לחש-נגד.
זו נקודה בעייתית שאני לא יודע מה לעשות איתה. אמנם הכוחות של הכוהן לא נחשבים לקסמים למטרות שדות נוגדי קסם ודברים דומים, אבל מבחינת מגניבות זה ראוי שאפשר יהיה להשתמש בהם כלחש נגד.

מה שאתה מציע... מרשים. מאגר של נקודות, שמשתנה עם הזמן, מתוכו הכוהן בוחר X, Y Z יכולות על טבעיות. אי אפשר לבטל אותן באמצעות הפגת קסם, אפשר להפריע לכוהן או לעזור לו [מעגל הורה וכאלה]...

עכשיו העניין הוא כזה: כמה מסובך יהיה להכין את זה, ולא פחות מזה - כמה מסובך יהיה להשתמש בזה?

מסובך להכין - פחות ממה שנדמה לך, אם כי בהחלט דורש מחשבה מתמטית. אפשר להתבסס על נקודות כוח פסיוני ופשוט לצמצם את הכמות המקסימלית בתמורה ליכולת לחדש ולצבור נקודות.
הבעיה האמיתית זה לקבוע מתי הכהן מקבל נקודות נוספות וזה תלוי באלוהות או בתחום השליטה שהוא בוחר, והם צריכים להיות מאוזנים זה לזה. אני חושב שצריך לאפשר לכהן לחדש במהלך או בסיום כל התקלות מספר נקודות ששווה לבערך 75% מכמות הנקודות שהוא צפוי לנצל באותו פרק זמן (בהתאם לכמות המשאבים שקבוצה אמורה לנצל במהלך התקלות).

אמרתי שאי אפשר לנגוד את כוחות הכהן בלחשי-נגד. אם לכהן עצמו יש יכולת לנגוד לחשים (כוח סביר בהחלט בתחומי שליטה של הגנה ושל קסם), זה כבר חלק מהיכולת עצמה.

טקס מעגל זה רעיון מגניב, אבל אני חושב שכדאי להתבסס על קסמי מעגל של ממלכות נשכחות (שגם מוצג עם אחד ממקצועות היוקרה בסל"ש) זה צריכה להיות יכולת שלא כל כהן מפעיל אלא רק אם יש לו הכשרונות ואולי גם מקצוע היוקרה המתאימים.

אם הכהן בוחר יכולות על-טבעיות: נראה לי הגיוני לבחור תחומי שליטה "חשובים" מהסל"ש, כלומר להשאיר בחוץ את אלו שנראה שאפשר לוותר עליהם. לכל תחום שליטה לתת נניח 2 יכולות לדרג וגם לתת 2-3 כוחות לדרג שזמינים לכל הכהנים. כל כוהן בוחר כרגיל 2 תחומי שליטה של האלוהות שלו וזה נותן לו כוח מתת כרגיל וקובע את הרשימה שמתוכה הוא בוחר את הנסים המתאימים לדמות. פלאפית, זה בעצם האל שבוחר עבורך את הכוחות של הכהן.
תחום שליטה שהייתי מעיף הוא "מסע". את "קסם" ו"ידע" הייתי מאחד ל"ידע נסתר". לא בטוח לגבי השאר.

עוד אופציה זה להסיר את דרישות הנטייה, אבל לקבוע קוד התנהגות כאשר "חטאים" קטנים מפחיתים את הנקודות במאגר וחטאים רציניים עושים אותך כוהן לשעבר. אבל זה כבר עניין אחר שהוא מנותק מהמתמטיקה של המקצוע.

- את מסע דווקא הייתי משאיר. בניית מחסה, האחוזה של מורדנקניאן...

עם כל השאר אין לי אלא להסכים.

נקודה שהייתי רוצה לעבור עליה היא הקוד האתי של הכוהן. לכל אל אמור להיות קוד של 5 נקודות או פחות שאסור לסטות ממנו. משם והלאה זו החלטת מנחה.

לכל כוהן יש מאגר מינימום ומאגר מקסימום בכל דרגה, שגדל עם הזמן. הכוהן תמיד מתחיל עם המינימום אבל יכול לקבל עוד נקודות עד המקסימום.

לעניין היכולות העל טבעיות - אני חושב שתחומים זה רעיון טוב.

מה נשאר לעשות בחלק התאורטי?

נושא ישן: שלום . לא היו תגובות חדשות בנושא זה במעל 60 ימים.
אין לפרסם תגובות אלא אם התגובה עדיין רלוונטית, אלא לפתוח נושא חדש.

התחילו לשחק עם פאת'פיינדר בעולמות פראיים

תוכן מומלץ

נושאים לוהטים

פוסטי פרופיל אחרונים

אם נשאר לי 45 ש"ח הנחה מהשובר מנחה, יש דרך לעשות איתם משהו/להעביר אותם למישהו אחר?
אפשר להכין דמות לכל משחק בדרקוניקון שמציין באיזה דרגה הוא?
Dark sun!!! שמישהו יעלה פוסט על ההכרזות של Wizards :)
יאללה, מתחיל לראות האודיסאה. נראה איך יהיה.
אשרו לי משחק אחד לדרקוניקון ועל השני עדיין לא הוחלט כבר כמה ימים.
מה זה אומר?
חזרה