• ברוכים הבאים לפורום הפונדק
    הפונדק הוא הקהילה הוותיקה והמובילה של מבוכים ודרקונים, משחקי תפקידים ומשחקי לוח בישראל.
    ההרשמה היא בחינם ולאחר מכן תוכלו לפרסם הודעות, למכור ולקנות משחקים, לחפש קבוצה למשחק ועוד!

הרשמה /

על המכאניקה של דמויות קדושות

אני כמעט ולא משחק כוהנים (מעדיף א"קים) אבל תמיד קיבלתי את הרושם שהם מוגבלים.
כאילו,הקוסם הוא ה"שלד" הקרבי של החבורה. בלי הקוסם שמטיל סערות,מאגיות ומחפה על הלוחמים והברברים,הקבוצה בדרך כלל לא מצליחה להתמודד עם יריבים חזקים כמו באלור או דרקון חזק.
הלוחם הוא הפאוורהאוס של החבורה-הוא פשוט מסתער לקרב ומוחק את היריבים החלשים ומוחק את היריבים ה"חלשים" יותר- גובלינים,קובולדים וכו'.
והוא גם בתפקיד מפתח בקבוצה,למרות שא"ק וברברי גם יכולים למלא את המשבצת הזאת.
אבל תמיד הרגשתי (ואני מתנצל בפני כל חובבי-הכוהנים למיניהם) שהכוהן תפקידו ונחיצותו לחבורה הם בעיקר פלאפיים. (לדוגמה,שליח של הכנסייה המקומית מבקש מכוהן החבורה להוכיח את אהבתו לאל בסילוק בסיליסק מרושע השורץ במרתפי הכנסייה,מה שמוביל לגילוי ההשחתה של המים הקדושים ע"י כת מסתו
רית)
תפקיד הכוהנים בקרב הוא להישאר מחוץ לטווח אש הדרקון,ולהכיו את לחשי הריפוי שלו.

אבל האשף והאביר הקודש,יכולים להחליפו בתפקיד מרפא החבורה (יכולת הנחת-הידיים של הא"ק,והאשף יכול לסחוב עליו שיקויי ריפוי וכאלה)

demonlord אמר/ה:
אני כמעט ולא משחק כוהנים (מעדיף א"קים) אבל תמיד קיבלתי את הרושם שהם מוגבלים.
כאילו,הקוסם הוא ה"שלד" הקרבי של החבורה. בלי הקוסם שמטיל סערות,מאגיות ומחפה על הלוחמים והברברים,הקבוצה בדרך כלל לא מצליחה להתמודד עם יריבים חזקים כמו באלור או דרקון חזק.
הלוחם הוא הפאוורהאוס של החבורה-הוא פשוט מסתער לקרב ומוחק את היריבים החלשים ומוחק את היריבים ה"חלשים" יותר- גובלינים,קובולדים וכו'.
והוא גם בתפקיד מפתח בקבוצה,למרות שא"ק וברברי גם יכולים למלא את המשבצת הזאת.
אבל תמיד הרגשתי (ואני מתנצל בפני כל חובבי-הכוהנים למיניהם) שהכוהן תפקידו ונחיצותו לחבורה הם בעיקר פלאפיים. (לדוגמה,שליח של הכנסייה המקומית מבקש מכוהן החבורה להוכיח את אהבתו לאל בסילוק בסיליסק מרושע השורץ במרתפי הכנסייה,מה שמוביל לגילוי ההשחתה של המים הקדושים ע"י כת מסתו
רית)
תפקיד הכוהנים בקרב הוא להישאר מחוץ לטווח אש הדרקון,ולהכיו את לחשי הריפוי שלו.

אבל האשף והאביר הקודש,יכולים להחליפו בתפקיד מרפא החבורה (יכולת הנחת-הידיים של הא"ק,והאשף יכול לסחוב עליו שיקויי ריפוי וכאלה)
כל אחד יכול לסחוב עליו שיקויים.
להפך, דווקא האשף הוא השולי ביותר והכוהן הוא החשוב ביותר (ואני לא חובב-כוהנים, אלא נוכלים אבל בכל זאת מרפא הכי חשוב).
הכוהן (או כל מרפא אחר, כמו דרואיד) הוא עמוד השידרה של החבורה- הוא מרפא את האשף שנכנס יותר מידי ברצינות לקרב עם לחשי מגע, את הלוחם שעשה בחירה טקטית גרועה והסתער דרך המון אויבים חזקים, או את הנוכל שהקוביה אכזבה אותו עם 1 בפירוק מתקנים. הוא בדרך כלל שומר על הלוחם במצב בריאותי טוב, ומרפא את כולם אחרי הקרב. אחריו הלוחם, או כל "איש קרבות" אחר, שומר אויבים רחוק מהתחת של הדמויות, וגורם נזק. אחר כך יש נוכלי (נוכל, גשש, סייר שבנוי בצורה מסוימת, נינג'ה וכד') שהתפקיד שלו לא קרבי, אלא נועד להעביר את הקבוצה דרך החקירה, המבוך או הסיטאציה החברתית ע"י ציוד מיוחד ומיומנויות. בסוף יש גם סער, שגורם הרבה נזק אבל הוא לחלוטין לא נחוץ, והתמיכה, שמחזק את האחרים אבל גם לא ממש צריך אותו.
אפשר להסביר את כל השוני בזה שאנחנו משחקים 3.5 ואתה 4. ב3.5 האשף (בדרגות הגבוהות) הוא זה שעושה הכל טוב כמעט כמו המקצוע עצמו, אבל אף אחד לא צריך אותו.

King Revange אמר/ה:
דיברתי הנקודה היא שכל המערכת של מו"ד עובדת על המתח שבין יכולות פיזיות ליכולות קסומות. אתם מדברים על צד שלישי שעובד על יכולות קדושות. אני אומר שאין חיה כזו.
ואם אני אדבר איתך על מערכה טכנולוגית ויש מקצוע טכנולוג עם מכניקה משלו ליצירת חפצים on the fly וטיפול בחפצים במצבי לחץ? ("אני מכבה את זרוע הפטיש של המק כדי להזרים יותר שמן לרגליים שלו, אבל זה מצריך נעילה ידנית של הבוכנה. לוחם, תחזיק אותי חזק אחרת לא יהיה לכם טכנאי. כל השאר: תחזיקו לי אצבעות!")

אם יש יותר מדי קראנץ', תאסור מקצועות במשחק שלך. פשוט ככה.
"במערכה שלי אתם יכולים לבחור לוחם, נוכל או מכשף\אשף\Truenamer\Binder (ע"פ גישה החביבה עליך לקסם) - אבל יש כשרון ללוחם שנותן לו יכולת זעם וכולם יכולים לקחת כשרון שנותן אויב מועדף, כשרון של חיה מלווה, כשרון שנותן גירוש או גערה באל-מתים (ופותח גישה לכשרונות קדושה) וכשרון של משב מרענן שגנבתי ממהדורה 4 ומאפשר לדמות כזו לרפא את עצמה פעם ביום כפעולה חופשית בסך נק"פ של 2 נק"פ לדרגה + מתאם החוסן שלה.
אגב עכשיו לא צריך להיות מטיל לחשים כדי ליצור חפצי קסם - מבחינתי אם אתה משקיע מספיק ביכולות הנפחות שלך ומשקיע מספיק מאמץ בדמות עלות נק"ן - הנשק שלך כל כך מוצלח עד שהוא נעשה קסום"

המגוון לא מפריע לי. אין "יותר מדי קראנץ'". במחשבה שנייה, זה פשוט Awkward שיש כוהנים וקוסמים, ולשניהם יש אותה מערכת לחימה... והם נפרדים, בדיוק כמו אמגוש ומכשף, שלהם לפחות יש תירוץ להיות נפרדים - יש להם קראנץ' שונה.

King Revange אמר/ה:
המגוון לא מפריע לי. אין "יותר מדי קראנץ'". במחשבה שנייה, זה פשוט Awkward שיש כוהנים וקוסמים, ולשניהם יש אותה מערכת לחימה... והם נפרדים, בדיוק כמו אמגוש ומכשף, שלהם לפחות יש תירוץ להיות נפרדים - יש להם קראנץ' שונה.
אה, בטח. לכן פתחתי עץ על המכאניקה של דמויות קדושות. דיברנו על המכאניקה של אשף\מכשף\אמגוש ואיך הם נבדלים בפלאפ ובקראנץ', ופתאום פנג מפרסם פרוייקט מגניב שמבדיל יפה בין האשף למכשף. אני בודק אם יש לנו סיכוי לעשות משהו כזה עם המקצועות ה"קדושים" (בלי קשר למהדורה).

אז זהו, אני פשוט לא יודע מה יש לעשות עם הדמויות הקדושות כמו שהן עכשיו. מה שפנג עשה לא היה שינוי שיטה או מערכת קרב - הוא פשוט לקח את החלק היותר טוב בעיסה הבאושה והכין ממנו מוצר מוגמר ושימושי יותר.

במערכת הקרב של הדמויות הקדושות אני חושב שנצטרך ליצור משהו נוסף, גורם שלישי במשוואה של קסם/פיזי. משהו שלא יתפקד על יחידות לחש או על תוסף כוח להתקפה.

יש משהו כזה במהדורה 4?

לא. דברים שהייתי מאמץ ממהדורה 4 ל-3.5 הם אתגרי מיומנות, סרגל התקדמות של מחלה, מקצועות קרביים של אסטיאלז, טקסים, אביזרים ותבניות של חפצי קסם - אם היית ממיר מקצוע קדוש מ-4 ל-3.5 היית מקבל כהן שבמקום לחשים יש לו יכולות דמויות לחש לפי-רצון, אחת לחמש דקות ואחת ליום...

אבל אפשר או לבנות מכאניקה כלשהי, או להתבסס על המכאניקה של קסם הברית מ-ToM (נניח במקום להתחבר עם שרידי נשמה, אתה מתחבר עם רעיונות או תחומי שליטה או עם המשרתים הקרובים לאלוהות).

אני קצת מתקשה להבין מה הבעיה.
כל משחק (לא רק משחק תפקידים, בכללי) מורכב מסט בסיסי של חוקים ווריאנטים לאותם החוקים.
המקצועות במו"ד הם לא יותר מאסופות של וריאנטים שונים לחוקי הבסיס אשר כל מקצוע מסודר קצת אחרת.
יש הבדל אמפירי (ניתן לכימות) בין החבילה "כהן" לחבילה "אשף".
אפשר לטעון שההבדל לא גדול מספיק, או שהוא לא בא לידי ביטוי בחווית המשחק, אבל הוא קיים.

אני לא רואה את הטעם בפירוק החבילות האלו וחזרה לחוקי הבסיס עם מאגר של וריאנטים.
אם הבעיה היא משחקית, יהיה הרבה יותר פשוט לעבור לשיטת שתוכננה כך מלכתחילה (למשל שיטות אוניברסליות כדוגמת hero ו-GURPS).

אם מדובר על תרגיל לשם ההנאה שבמשחק עם השיטה, זה כמובן עניין אחר :)

אפשר לבסס את המכאניקה של כוהן על משהו אחוזי ("סיכוי לעתור לאל") או אולי צבירה של "נקודות כוח" לאורך כמה סיבובים - התפילות שלו איטיות יותר מקסמים של הקוסם, אבל אולי עושות יותר, או שאפשר לעשות אותן כ"חצי פעולה" או פעולה חופשית.

אני לא רואה איך זה עוזר לדיון, אבל...
לא, אבל לכל טקס יש מיומנות מפתח כאשר כהן מיומן בדרך כלל בדת, בעוד אשף מיומן במאגיה ולפעמים בטבע (ודרואיד בטבע ולפעמים בדת). הגישה של מהדורה 4 אומרת שהכהן לא מקבל כוח מהאל אלא עובר טקסי חניכה ולימודים שמעניקים לו כוח (זה נועד לאפשר התעלמות מהנטייה, כי יש פחות דגש על נטיה) וכן שכולם יכולים ללמוד טקסים אם הם משקיעים בזה כשרונות.

אייסל - לפחות חצי מאיתנו אוהבים לשחק עם המכאניקה.

ארר... יש לי את הספרים וקראתי אותם כמה פעמים, אם לזה אתה מתכוון.

קצת קשה לי להבין איך זה קשור. כלומר, כן, אני רואה איך זה משתלב, אבל אני לא אוהב את זה. זה לא נשמע לי כמו שיטה שקשורה בשיט לקדושה ולטומאה.

אני יותר מאמין שדברים כמו ציות לקודים מצפוניים וצבירת נקודות כוח מתאימה לכוהן. אני הולך עם פסקי.

זה יהיה קצת מסובך משום שאין לזה בסיס מוצלח קיים, אבל אני מאמין שזה אפשרי.

לגבי המכאניקה של קסם הברית, אני מסכים שהיא מתאימה יותר לקסם אנימיסטי (לעשות ברית עם רוח הדוב, רוח ההר, רוח הנחל).

קינג ריבנג', יש חוק חלופי שנקרא כשרונות אמונה, שמאפשר קבלת תוספים מסוימים כשהדמות מבזבזת נקודות אמונה, המתקבלות ע"י פעולה לפי עקרונות הדת (אם כהן של קורלון לדוגמא יגן על כפר אלפים מפלישה, הוא יזכה בX נקודות אמונה על כך שקידם את מטרות האל)
זה ממש ממש לא מספק, אבל אני חושב שאפשר להשתמש בזה בתור בסיס ליכולת רחבה יותר ומרכזית יותר בשביל כהנים

גאלאן אמר/ה:
קינג ריבנג', יש חוק חלופי שנקרא כשרונות אמונה, שמאפשר קבלת תוספים מסוימים כשהדמות מבזבזת נקודות אמונה, המתקבלות ע"י פעולה לפי עקרונות הדת (אם כהן של קורלון לדוגמא יגן על כפר אלפים מפלישה, הוא יזכה בX נקודות אמונה על כך שקידם את מטרות האל)
זה ממש ממש לא מספק, אבל אני חושב שאפשר להשתמש בזה בתור בסיס ליכולת רחבה יותר ומרכזית יותר בשביל כהנים
זה ממש ממש לא מספק. זה בערך מבטל את תפקיד המנחה במשחק. השחקן פשוט יכול לשחק לבד.

אני התכוונתי למערכת שבה השה"ם מחלק לשחקן נקודות אמונה על פי המעשים שלו. ככה זה גם יותר מאוזן.

אוקיי, הנה רעיון.

לכהן יש נקודות אמונה בכמות שתלויה בדרגתו. הוא יכול למלא מחדש את המאגר כאשר הוא מתפלל בשעה הקבועה המתאימה לאלוהות שלו.

בנוסף, מעשים מסויימים מאפשרים להכהן להשיב נקודות למאגר מחוץ לשעת התפילה (למשל כהן של ווי-ג'אס משיב נקודה אחת כאשר הוא עורך טקס אשכבה לכל מספר של יצורים שלא זכו לקבורה הולמת - כל אלוהות מציעה אופציה אחת או שתיים כאלו, לפי כמה המצב נפוץ).

לבסוף, ישנן נקודות רזרביות שהכמות שלהן אינה מוגבלת, אולם ניתן לצבור אותן רק עבור מצבים מאוד מסויימים (מצב אחד לכל אלוהות - לדוגמה עבור קאת'ברט, הדרישה היא לחשוף בכיר מושחת בכנסיה של אלוהות סדרית). המאגר הזה יכול לשמש את הכהן במקרה שהמאגר הרגיל התכלה, אולם הוא תלוי כמעט לגמרי בשה"מ (שיכול לבחור אם יש או אין בכיר מושחת בכנסיה, למשל).

נושא ישן: שלום . לא היו תגובות חדשות בנושא זה במעל 60 ימים.
אין לפרסם תגובות אלא אם התגובה עדיין רלוונטית, אלא לפתוח נושא חדש.

התחילו לשחק עם פאת'פיינדר בעולמות פראיים

תוכן מומלץ

נושאים לוהטים

פוסטי פרופיל אחרונים

אם נשאר לי 45 ש"ח הנחה מהשובר מנחה, יש דרך לעשות איתם משהו/להעביר אותם למישהו אחר?
אפשר להכין דמות לכל משחק בדרקוניקון שמציין באיזה דרגה הוא?
Dark sun!!! שמישהו יעלה פוסט על ההכרזות של Wizards :)
יאללה, מתחיל לראות האודיסאה. נראה איך יהיה.
אשרו לי משחק אחד לדרקוניקון ועל השני עדיין לא הוחלט כבר כמה ימים.
מה זה אומר?
חזרה