• ברוכים הבאים לפורום הפונדק
    הפונדק הוא הקהילה הוותיקה והמובילה של מבוכים ודרקונים, משחקי תפקידים ומשחקי לוח בישראל.
    ההרשמה היא בחינם ולאחר מכן תוכלו לפרסם הודעות, למכור ולקנות משחקים, לחפש קבוצה למשחק ועוד!

הרשמה /

על המכאניקה של דמויות קדושות

הרעיון של 'נקודות אמונה' הוא מעניין: עם מגוון שימושים קבוע-יחסית לרובן (כמו ריפוי, סיוע, חיזוי וכו') ועוד כמה אפשרויות נוספות בהתאם לאופי האלוהות (אם אתה סוגד לאובד-היי, תוכל לזמן חיות; אם אתה סוגד לאולידמארה, תוכל להיהפך לבלתי נראה...)

מצד שני, אם אתה רוצה כוהן עם מכאניקה חדשה (כי הנקודות מאוד מזכירות לי את הפסיונים למיניהם) שבדומה לאשף יכול לעשות מה שבא לו (אבל, צריך לזכור שתפקיד הכוהן בקבוצה הוא בין היתר גם לרפא ולתגבר), יש לי שני רעיונות בשבילך:

1. שאמן הדרקונים: כן כן, אתה קורא נכון. הבחור שלנו מקבל את הכוח מהאלים על ידי תפילות קצרות ("הנחה את זרוע עבדך, היירוניוס!") שהן הטריגר הפלאפי לכל היכולות המיוחדות שלו.
אם מחליפים את הרעיון של טוטם דרקוני באל נבחר, קיבלת בחור שמסוגל לסייע לקבוצה במגוון דרכים (ההילות שלו- והוא מכיר יותר אספקטים של האל ומכיר אותם יותר טוב כשהוא עולה בדרגות), להילחם לא רע, לרפא (החל מדרגה שישית, אבל אפשר למצוא לזה פיתרון) ולפוצץ את האויבים (מדרגה רביעית ולא טוב כמו אשף, אבל לא רע בכלל). יכול להיות שידרשו כמה שינויים רציניים ויהיה צריך להתאים לכל אל נטייה, מיומנויות מקצוע ועוד כמה יכולות מקצוע, אבל זה בהחלט אפשרי עבור כוהן שסוגד לאל יחיד (ראה ההצעה הבאה).

2. הכובל: מתאים במיוחד לכוהנים של פנתיאון: הכוהן פשוט בוחר באל אחד מתוך הקבוצה וזוכה במספר יכולות קשורות. אני לא מכיר את המכאניקה של הכובל ב100% ולכן לא רוצה להתחייב, אבל בסך הכול אתה מקבל דמות שיכולה לתפקד כדמות חמישית מעולה ("אה, אנחנו עומדים להילחם מול דרקון כחול? שתי דקות, תפילה לזאוס ואנחנו מסודרים"). יהיה צורך בשינויים מכאניים כדי להפוך אותו לbooster קבוצתי, וכמובן ליצור את הפנתיאונים הנדרשים, אבל זה כבר תלוי עולם מערכה.

הרעיון הוא ליצור שוני בין הכוהנים. יהיה מגוון יחסית מצומצם של כוחות שכל כוהן יכול לקחת, אבל רוב הכוחות שלך יתבססו על האל שלך.

כלומר, יהיו תחומים אפורים, ותחומים של אלים ספציפיים.

קצת קשה לי להסתדר עם בוסטרים. הם בדרך כלל יעילים לעצמם כמו בלאטה, ובמצבים שבהם הם נפגעים הלך על הקבוצה.

בוסטרים הם בערך הדבר הכי יעיל שיש לעצמם. כוהן, דרואיד ואפילו טרובדור(!) יכולים להיות די קטלניים כשהם ממקדים את עצמם בשיפור עצמי, שכמובן בא על חשבון הדברים האחרים שלהם.

הנה דוגמא:
קח דרואיד בדרגה שלישית עם חוכמה 15, זריזות 14, חוסן 13 וכוח 12. תן לו את הכישרונות 'לחימה בשני כלי נשק' ו 'יוזמה משופרת'. צייד אותו בחרב מעוקלת מ"א, במגל מ"א ובשריון עור מחוזק +1. תן לו צבוע בתור חיה מלווה. לקראת קרבות רציניים, הדרואיד שלנו מטיל על עצמו (ועל הצבוע, שיתוף לחשים) כוח שור, עור קליפה ועל הצבוע גם ניב קסום, ואפילו נשארים לו עוד שני לחשי ריפוי מדרג 1.
התוצאה: הוא אמנם לא לוחם ולא ברברי, אבל יודע לעמוד על שלו בקפא"פ לא רע בכלל (וכמובן, יודע גם לעשות הרבה דברים אחרים). וזה עוד לפני צורת הפרא.

King Revange אמר/ה:
- את מסע דווקא הייתי משאיר. בניית מחסה, האחוזה של מורדנקניאן...

עם כל השאר אין לי אלא להסכים.

נקודה שהייתי רוצה לעבור עליה היא הקוד האתי של הכוהן. לכל אל אמור להיות קוד של 5 נקודות או פחות שאסור לסטות ממנו. משם והלאה זו החלטת מנחה.

לכל כוהן יש מאגר מינימום ומאגר מקסימום בכל דרגה, שגדל עם הזמן. הכוהן תמיד מתחיל עם המינימום אבל יכול לקבל עוד נקודות עד המקסימום.

לעניין היכולות העל טבעיות - אני חושב שתחומים זה רעיון טוב.

מה נשאר לעשות בחלק התאורטי?
נשאר לקבוע מה הקוד האתי שמעלה או מוריד נקודות אמונה עבור האלוהויות השונות (אם כי בתור התחלה אני מציע לעשות 3-4 קודים "ג'נריים" לפי ארכיטיפים של דמות כוהן). אחר כך לכתוב כמה כוחות כוהן ולהחליט מהן רמות העוצמה השונות הזמינות בכל דרגה ובסוף להחליט איך עובדת בדיוק המתמטיקה, כנראה תוך התבססות על המקצועות הפסיוניים.

עבור הקוד האתי, אני מציע בתור התחלה לכתוב 3-4 קודים ג'נריים שמתאימים למגוון רחב של אלוהויות. נניח "קוד הצלבן" מתאים לכמעט כל אלוהות של כוח או של מלחמה, "קוד האיזון" מתאים לרוב האלוהויות הניטרליות ו"קוד הדרשן" מתאים לאלוהויות של דיבור או דיפלומטיה (החל בפיילור וכלה באולידומרה).

קוד האיזון
קוד האיזון מייצג שמירה על סדרי הקוסמוס ועל האיזון שבין הכוחות השונים ביקום. הוא מתאים לכל אלוהות ניטרלית טהורה (בראש ובראשונה בוקוב ואובד-היי) וגם לווי-ג'אס ולפיילור.
כוהן שנאמנותו היא לקוד האיזון צובר נקודות אמונה במצבים הבאים:
1. צבורת נקודות נמוכה - הכהן מצליח לעצור קרב באמצעות דיבורים בתורו הראשון בקרב (גם אם הוא משתמש באיומים).
2. צבורת נקודות נמוכה - הכהן מגיע להסכם דיפלומטי המקובל על שני הצדדים, ולא משנה אם הוא אחד מהצדדים או שהוא משמש כמתווך.
3. צבורת נקודות גבוהה- הכהן מספק קבורה ראויה לכל הנופלים בסיום קרב (יתרון זה אינו תקף עבור נופלים המשתייכים לגזע תפלץ). קבורה ראויה דורשת לפחות חצי שעה של עבודה בחפירת קבר מאולתר או בהקמת מדורת-קבורה, או על ידי שילוח סירה בערת על פני המים, ועוד חמש דקות של נאום או תפילת אשכבה עבור כל נופל.
הכוהן מאבד נקודות אמונה צבורות במצבים הבאים:
1. אובדן נקודות נמוך - הכהן מחבל בנסיונות גישור דיפלומטי.
2. אובדן נקודות גבוה - הכהן משחית ומחלל גופות או משמיד סימני תרבות שאינם קסומים (כגון ספרים, יצירות אומנות, קמעות, דגלים וכדומה).
חוק בל יעבור:
כוהן אשר מניע בעצמו את התהליכים המובילים למלחמה בין עמים, גזעים או לאומים אשר שרר ביניהם שקט, או אשר משחיט את הטבע והתרבות באמצעות כוחות התפלצים והמחוזות המרוחקים, מאבד את כוחותיו ונעשה כוהן לשעבר.

צבא של איש אחד
נס דרג 1 (תחום כוח)
טווח: אישי
פעולה חופשית
הצלה: אין
הכהנים של אלוהויות הכוח והמלחמה מסוגלים למעשים אדירים יותר משגוף בן-תמותה מסוגל. ההשראה האלוהית של אלי הכוח, ההאבקות והספורט מאפשרת לכוהן לשבור קירות, לכופף פלדה או לזנק למרחקים עצומים. נס הצבא של איש אחד חביב במיוחד על הכוהנים של קורד, של מוראדין ושל גרואומש.
כפעולה חופשית, הכהן מסוגל לזכות בתוסף הקסמה 8+ לערך הכוח שלו וכן בהפחתת נזק 2\- למשך סיבוב אחד. במהלך סיבוב זה, גובה ומרחק הקפיצה שלו אינם מוגבלים בידי הגודל שלו או בידי מהירות התנועה שלו - כאשר הוא קופץ, הוא עשוי לעבור מרחק גדול יותר משמהירות התנועה שלו מאפשרת בדרך כלל.

משחית זה בת"ף.

קוד האיזון קצת קשה לי. הנקודה באיזון, וזה משהו שחקרתי שנים, היא שהמעשים שמביאים לאיזון נראים לא מאוזנים. כלומר, כדי להשיב מאזניים לאיזון אתה צריך להוסיף משקל לצד אחד *בלבד*.

הייתי אומר שחוק בל יעבור הוא באמת עידוד למלחמות, אבל אתה לא מציג פה כוהן של איזון, זה כוהן של שלום :P

אבל בסדר, הבנתי את כוונתך.

הבעיה הרצינית היא, למי יהיה כוח להמשיך את זה באמת. אני מודה שזה יהיה לי קצת קשה לעשות את זה.

אני לא מסכים שזה כהן של שלום. שים לב שהאיסור הוא על יצירת תהליכים המובילים למלחמה היכן שכבר ישנו שקט. אם יש עימות, הכהן בהחלט יכול להתערב לטובת צד אחד, לחסל לבדו שבט גובלינים שלם וכו', ואז החוקים הם שכדאי לו לספק לגובלינים שהוא חיסל קבורה נאותה בכדי להשקיט את נשמותיהם ואת האלים של הגובלינים (ולקבל נקודות אמונה), ושלא כדאי לו להרוס את הסממנים לתרבות הגובלינית- שריפת כתבים גובלינים, חילול מזבחות, השמת הדגל או המנהגים הגובליניים ללעג (ואיבוד נקודות אמונה).

אבל כן, במקרה שיש אופציה ליצור הסכם שכופה על כל הצדדים להתקיים במקביל, זו העדיפות של הכהן של איזון.

אני גם חושב שזו מכה לכתוב לכל אל קוד כזה, ולכן מציע 3-4 קודים ג'נריים. חוץ מזה של האיזון כדאי כמו שאמרתי "צלבן" שמתאים למלחמה, כיבוש, גבורה, השמדה וכו' ואני יכול לדמיין גם קוד כלשהו של אומנויות או מעשים אדירים שמתאים לקורד\אולדימרה\קורולון לארת'יאן (נניח צבורת נקודות נמוכה אם אתה מציג בפומבי איזה הישג שלך כגון יצירת חפץ או מהלך אתלטי כלשהו... משהו כזה).

herp derp.

the Nerubian אמר/ה:
אני גם חושב שזו מכה לכתוב לכל אל קוד כזה, ולכן מציע 3-4 קודים ג'נריים. חוץ מזה של האיזון כדאי כמו שאמרתי "צלבן" שמתאים למלחמה, כיבוש, גבורה, השמדה וכו' ואני יכול לדמיין גם קוד כלשהו של אומנויות או מעשים אדירים שמתאים לקורד\אולדימרה\קורולון לארת'יאן (נניח צבורת נקודות נמוכה אם אתה מציג בפומבי איזה הישג שלך כגון יצירת חפץ או מהלך אתלטי כלשהו... משהו כזה).
אני חושב שזו לא מכה. יש בערך, בספירה מהירה, מקסימום 9 אלוהויות גנריות. זו לא תהיה בעיה.

...ושוב, מי ישב ויכתוב את זה? אני לא רוצה להשאיר אותך לבד פה, ואני לא בטוח שיהיה לך בכלל כוח לעשות את זה...

עד כמה זה מעניין ועד כמה תרמתי פה בכלל?

יאללה, בואו ניתן לזה צ'אנס. לפחות כרגע, די חף ממכאניקה של ממש (רק "צבירה נמוכה", "צבירה גבוהה" וכו' שבכלל לא קבעתי להם מספרים כי עדיין לא החלטנו איך תהיה המתמטיקה של נקודות האמונה...)

הרעיון מאד נכון אבל אני חושב שהביצוע שגוי.
מה ימנע משחקנים לחבל בניסיון גישור דיפלומטי ואז לקבור את הגופות בצורה נאותה, או ללכת לחפש גופות כל פעם שעולים רמה בשביל מקסימום נקודות?
אני חושב שכאן הדבר הכי נכון הוא לתת לשה"מ ללמוד טוב את הפלאף של האל. כל מעשה של השחקן ימדד ע"י השה"מ ויעניק או יוריד נקודות שעל פיהם ניתן לבצע דברים. אני חושב גם שיש מקום גדול לא לגלות לשחקן אם אכן הוא יענה ע"י האל, או לכל הפחות לתלות את זה בידע:דת ולהשאיר רמזים לפי הצלחה מול ד"ק יותר גבוה ככל שהנס הדרוש הוא יותר חזק.
אם יש שחקן שבאמת בכל תנועה שלו מזכיר את האל שלו, אני לא רואה סיבה שתיהיה מיגבלה לנקודות שהוא יוכל להשיג. אם השה"מ רואה שהוא עושה את זה בצורה מנצ'קינית הוא פשוט לא מקבל נקודות.

ד"א
מה שקינג אמר לגבי האיזון מאד נכון. לפעמים צריך לעודד למלחמה שתמנע מאחד הצדדים להשיג יתרון ניכר על השאר.

yellow_acid אמר/ה:
ד"א
מה שקינג אמר לגבי האיזון מאד נכון. לפעמים צריך לעודד למלחמה שתמנע מאחד הצדדים להשיג יתרון ניכר על השאר.
רק ציטטתי את אחד משלושת האבות, אלטאיר. שני האבות האחרים, מי ייתן ויזכו למנוחה, היו אומרים דברים אחרים.

yellow_acid אמר/ה:
הרעיון מאד נכון אבל אני חושב שהביצוע שגוי.
מה ימנע משחקנים לחבל בניסיון גישור דיפלומטי ואז לקבור את הגופות בצורה נאותה, או ללכת לחפש גופות כל פעם שעולים רמה בשביל מקסימום נקודות?
קוראים לזה "מנחה". אם המנחה מטומטם, כל החוקים שבעולם לא ימנעו מהשחקנים לנצל ולפרוץ.

החוק הזה צועק abuse me הרבה יותר חזק מכל חוק אחר שראיתי. כשאתה מחלק נקודות לפי רול פליי זה אמור להיות תלוי לפי שיקול דעת השה"מ בלבד, ולא להיות כתוב שהתנהגות מסוימת תביא ניקוד. כשחושבים על זה, זה גם די חונק מהרול פלי כשרשום לי בחוקים שאני צריך לומר א או ב בשביל עוד כוח, ושאם הגעתי למכסה מסוימת אין לי טעם להמשיך עם זה (או לפחות לא באותה תדירות). אם תתמקדו בניסים עצמם, ובעוד השפעות של הנקודות אמונה האלו, ותשאירו את החלוקה שלהם לשיקול דעת זה יתן הרבה יותר אפשרות רול פלי לשחקנים, יהיה יותר נגיש לכל עולם מערכה, וגם יהיה הרבה יותר מקיף.

נ.ב
אני חושב שזה לא ראוי להשוות את האבות הקדושים, קל וחומר את השם יתברך בעצמו לדמויות ממשחק מחשב. ואפילו בצחוק.

yellow_acid אמר/ה:
נ.ב
אני חושב שזה לא ראוי להשוות את האבות הקדושים, קל וחומר את השם יתברך בעצמו לדמויות ממשחק מחשב. ואפילו בצחוק.
אל תדאג, אני מאמין לא פחות ממך. זה פשוט משעשע אותי.

yellow_acid אמר/ה:
החוק הזה צועק abuse me הרבה יותר חזק מכל חוק אחר שראיתי. כשאתה מחלק נקודות לפי רול פליי זה אמור להיות תלוי לפי שיקול דעת השה"מ בלבד, ולא להיות כתוב שהתנהגות מסוימת תביא ניקוד. כשחושבים על זה, זה גם די חונק מהרול פלי כשרשום לי בחוקים שאני צריך לומר א או ב בשביל עוד כוח, ושאם הגעתי למכסה מסוימת אין לי טעם להמשיך עם זה (או לפחות לא באותה תדירות). אם תתמקדו בניסים עצמם, ובעוד השפעות של הנקודות אמונה האלו, ותשאירו את החלוקה שלהם לשיקול דעת זה יתן הרבה יותר אפשרות רול פלי לשחקנים, יהיה יותר נגיש לכל עולם מערכה, וגם יהיה הרבה יותר מקיף.
חייבים קוד כללי. אם לא יהיה כזה, כל מנחה ישבור את הראש בקיר פעמיים לפני שהוא יתחיל עם זה.

אולי, אבל הוא צריך להיות יותר כללי מאשר מה שהוצג כאן. אני אפילו היתי הולך בכיוון של נתינת מספר דוגמאות לאחד האלים הג'נרים ומשם המנחה ימשיך.
ואין מה לעשות, זאת מכניקה שבנויה על רול פלי ולא כל מנחה או קבוצה בנוים לזה. אם תעשה את זה מותאם לכל אחד אתה מאבד את הנקודה.

גם אם כן תכין את זה, בסופו של דבר כל אחד יוכל לקחת את שיטת הניקוד והניסים בלבד ואת קבלת הניקוד להפוך לרול פלי נטו בלי הגדרות לפי שיקול דעתו. כמו שאני רואה את זה וככה גם הבנתי ממך ההגדרות הם רק האכלה בכפית למי שאין לו כוח לעשות את זה. השאר הוא עיקר הפרויקט.
לכן אני חושב שראוי לשים את רוב המאמצים בשאר, ובסוף להציג הדרכה למנחה המתחיל איך להכניס את זה בצורה קלה לשליטה ומעקב במשחק שלו (ע"י קוד כללי או דוגמאות או כל רעיון אחר).

ידעתי שאתה מאמין ולא מתכוון לבזות ח"ו, התכונתי לומר שהשם יתברך והאבות הקדושים הם לא נושא לשעשוע שלנו. אפילו שזה רק בצחוק.

נושא ישן: שלום . לא היו תגובות חדשות בנושא זה במעל 60 ימים.
אין לפרסם תגובות אלא אם התגובה עדיין רלוונטית, אלא לפתוח נושא חדש.

התחילו לשחק עם פאת'פיינדר בעולמות פראיים

תוכן מומלץ

נושאים לוהטים

פוסטי פרופיל אחרונים

אם נשאר לי 45 ש"ח הנחה מהשובר מנחה, יש דרך לעשות איתם משהו/להעביר אותם למישהו אחר?
אפשר להכין דמות לכל משחק בדרקוניקון שמציין באיזה דרגה הוא?
Dark sun!!! שמישהו יעלה פוסט על ההכרזות של Wizards :)
יאללה, מתחיל לראות האודיסאה. נראה איך יהיה.
אשרו לי משחק אחד לדרקוניקון ועל השני עדיין לא הוחלט כבר כמה ימים.
מה זה אומר?
חזרה