2MUCH אמר/ה:
רגע... הוא הזכיר כתבה על אשף. איפה היא? יש לו עוד כתבות?
השורה שבה הוא הזכיר כתבה על האשף? זה בעצם קישור לאותה הכתבה
כרגע יש לו על האשף עצמו, ממש בקצרה על מקצועות מאגיים אחרים ועל הכהן.
The Time אמר/ה:
במהדורה ארבע אף פעם לא שיחקתי כהן, אבל אני מתרשם שהכהן של מהדורה שלוש יותר מעניין מזה של ארבע בדרגות הגבוהות - מטילי הלחשים המלאים של שלוש הן הדמויות האהובות עלי, והדמויות של ארבע, למרות שהן אולי מאוזנות יותר, או מתוכננות יותר טוב, פשוט לא מדליקות אותי. כשאני עובר על רשימת הכוחות של הכהן אני רואה בעיקר גרסאות שונות של כוחות דומים, ואף מכאניקה שגורמת לי לומר "ואו, אני רוצה לבנות כהן, ואני רוצה שיהיה לה את הכוח הזה".
מצד שני, קראתי רק את ספר הבסיס של ארבע, ורוב המקצועות בו די שעממו אותי. אולי באסנשן מכשפי החוף עשו עבודה טובה יותר.
כן, הכהן הבסיסי במהדורה 4 עושה בעיקר אותם הדברים כל הדרגות- הוא פשוט עושה חזק יותר ויותר פעמים בהתקלות. יוצא הדופן זה הכוחות היומיים שיש מדי פעם איזה כוח שעומד בפני עצמו (כמו חותם הכבילה הנורא, שיכול להרוג פעם ביום את אורקוס

)
באסנטיאלז יש שני הבדלים עיקריים:
1. כוחות לפי-רצון והתקלות של הכהן באים מתוך רשימת כוחות מבוססת תחום-שליטה (קיימים שמש, סופה ומוות) והכוחות היומיים הם מרשימה "רגילה".
2. הכוחות היומיים הם עדיין "אותו הדבר כמו קודם אבל עם מספרים גדולים יותר" אבל בהתקלות יש יותר הבדל בין הדרגות (כהן סופה בדרגות גבורה סתם עושה רעמים כשהוא מרביץ, בדרגות מופת מפיל ברקים מהשמיים, בדרגות אגדה מעופף ומשגר אנשים בשדה הקרב)
אם כי היתרון האמיתי של האסנטיאלז זה דווקא במקצועות שאינם מטילי לחשים.
איך אני חושב שהכהן צריך לעבוד (לא מדבר על מהדורה ספציפית אלא בכללי)
1. שליטה בכלי נשק פשוטים ושריונות קלים מאוד\לבוש, יכולת לחימה בינונית (נק"פ\תוספי התקפה)
2. נסים. מחולקים אולי ל-5-6 "דרגים". מתחיל עם נס ליום ועם הזמן צובר עוד קצת נסים ליום. לא יודע אם צריך רשימה מוגבלת לפי אל, או מוגבלת לפי הדמות (כמו לחשי מכשף) או שהכל פתוח לכל הכהנים. נס חלש זה תוספת למהירות של הכהן, תוספת פתאומית לכוח הפיזי שלו או יכולת ללכת על המים. נס חזק יותר זה זימון ערפל או חיות, הפיכת מים ליין וריפוי מחלות. נס חזק במיוחד זה ליצור מגפה בשורות האויב, להפוך את הנהר לדם או שעורבים יביאו לך אוכל במשך חודש. נסים ממש מטורפים זה להפיל חושך על הממלכה כולה או לזמן מטאור מהשמיים.
3. כישורי מסדר ותחום שליטה. כוהן לומד קצת ממקצועות אחרים בכדי להשלים את ההכשרה שלו. הכוהנים של [אלוהות קסם כלשהי] לומדים להטיל לחשי מאגיה מוגבלים כי זו התורה שהאלוהות הורישה לבני התמותה. הם יודעים לתגבר מטילי מאגיה רגילים. כוהנים של אל המלחמה זוכים בשליטה במבחר שריונות וכלי נשק גדול יותר כי זה מה שהמסדר דורש מהם. הכוהנים של פיילור מסוגלים לגרש אל-מתים וליצור אור. החששינים יודעים להסתוות בהמון ולהשתמש ברעל כי ככה האלוהות שלהם עובדת וככה צריכים לעבוד גם הכוהנים. לא ייתכן שכל כוהן של אל המסיבות יהיה גם עם ריבוי מקצועות לטרובדור.
כישורי המסדר דומים לאלו של מקצועות אחרים, אבל לא תמיד חופפים להם - כלומר הכוהנים של זאהיר לא מקבלים התקפת פתע כמו נוכל אלא יכולת דומה שעובדת קצת אחרת.
4. טקסים. גם לאל הרעם יש טקסי אשכבה שהוא דורש מהכהנים להכיר. יש גם טקסים שפתוחים רק לאלוהויות מסויימות.