• ברוכים הבאים לפורום הפונדק
    הפונדק הוא הקהילה הוותיקה והמובילה של מבוכים ודרקונים, משחקי תפקידים ומשחקי לוח בישראל.
    ההרשמה היא בחינם ולאחר מכן תוכלו לפרסם הודעות, למכור ולקנות משחקים, לחפש קבוצה למשחק ועוד!

הרשמה /
  • עליית שרי הרונות מתחילה!

תמכו עכשיו בפרויקט החדש של הפונדק עם שלוש הרפתקאות בערכה אחת, הדפסה שנייה של ספר הבסיס ואוגדן המפלצות, והמון משחקי תפקידים, קסם, והרפתקאות

סדרות

Prison Break, Heroes, Lost, Fringe, 24, Jericho
South Park סדרה ממש קורעת אבל אני לא עוקב אחריה כמו האחרות.
העונה החדשה הצמיחה סוף סוף סדרה ברמה גבוהה מאוד אחרי שנת בצורת,( אחרי הרצף של אבודים, נמלטים, גיבורים) והלא היא Fringe, בנו שם משהו טוב ללא ספק.

טוב, אני לא יודע למה ואין לי שום תירוץ להגנתי - אבל השיעמום והסקרנות ניצחה והמשכתי את המסע אל תוך מחוזות לא נודעים בתרבות האנימציה היפנית ונתקלתי בסידרה בשם Lovely Complex ש... בניגוד מוחלט לקיטלוג שלה כסידרה המבוססת על מאנגה shoujo (קהל היעד הוא דווקא המין הנשי) היא יצירת מופת שראיתי מעטים כמוה בעבר למרות הנטיה הטיבעית שלי להעדפת כותרים שמכוונים לקהל היעד שלי.

רק כדי להעשיר את היכרותכם עם התחום, להלן קיטלוג סדרות האנימה לפי קהלי יעד:
Shoujo מכוון בעיקר למין הנשי, בעיקר לגילאי הטיפש עשרה (10-18).
shounen מכוון בעיקר למין הגברי, בעיקר לגילאי הטיפש עשרה (10-18).
Josei מכוון בעיקר למין הנשי, בעיקר לבוגרים (18-30).
Seinnen מכוון בעיקר למין הגברי, בעיקר לבוגרים (18-30).
ויש עוד סוגים כמובן...

ההבדלים הישירים בין הסדרות הן למשל המינון בשימוש באלימות, דם, רמיזות מיניות וכדומה.. וכמובן הנושאים בהן עוסקות הסדרות והמין של הדמויות הראשיות. למשל סידרה המכוונת לקהל היעד הגברי תפיק בעיקר סדרות עטורות קרבות ותערב מוטיבים של כח ועוצמה או רמיזות מיניות לרוב בעוד שסדרות המכוונות לקהל היעד הנשי תתרכזנה יותר בסיפורי אהבה, רומנים וקומדיות.

מהבחינה הזאת לא תמצאו ב-Lovely Complex דם, אלימות או רמיזות מיניות בוטות, אבל תמצאו סיפור שופע הומור על זוג תלמידי תיכון, האחת גבוהה מהממוצע (172 סנטימטר) והאחר נמוך מהממוצע (156 סנטימטר) המפתחים רגשות זה כלפי זה למרות ההבדלים הברורים בגובהם והלעג הרב שהדבר מקנה להם. לא בשונה מכל אנימה אחר בסגנון מדובר ברומן קומי שמטרתו לרגש, להצחיק ולבדר את הקהל - היות וקהל היעד המרכזי של המאנגה המקורית הוא דווקא בנות - הסידרה דואגת לקחת את הצופה למסע ב'רכבת הרים' של רגשות בעוד הדמויות מנסות להתגבר על הקשיים הברורים ולהתאהב.

אם אתם שואלים אותי - למרות שלפעמים סדרות shoujo או Josei מתבטאות במתיקות יתר ולכן לא ממש מדברות לזכר הממוצע חובב האנימה - אני די מתנגד לקיטלוג והחלוקה היפנית המסורתית. זה לא שהצופה הזכרי לא מסוגל להתחבר לסיפור אהבה או לצחוק מקומדיה פשוטה - הוא פשוט יעדיף לרוב שיהיו ברקע רובוטים ענקיים עם חרבות עצומות, שישפך הרבה דם ויראו הרבה מחשופים... אבל לא באמת, מה אין לנו רגשות? זה כל מה שמעניין אותנו?

בעמוד הבא תוכלו לצפות בכל הפרקים של הסידרה המרתקת הזאתי, אני נותן לה 9 מתוך 10 למרות קהל היעד הסותר שלה:

http://animegreatest.com/LovelyComplex/LovelyComplex-list.htm

אם מישהו מכם ה'גברים החסונים ומחוסרי הרגש' בכל זאת ישבור לרגע את חומת האגו ויעז לצפות בסידרה - אני אשמח לשמוע את דעתכם עליה. יתרון שיש לה על הרבה סדרות אחרות בסגנון הוא שלא תראו ורדים ולבבות בכל פינה כמו שבמאים מסויימים נוטים לדחוף כשהם נסחפים יותר מדי.

Ziggy StarDust אמר/ה:
העונה הרביעית של פריזון ברייק (אפשר כבר להשמיט את פריזון) זה חרא צרוף, אבל אני בכל זאת ממשיך לצפות בה. פרק 7 הראה כיוונים קצת יותר מעודדים, אבל זה עדיין שובר את כל מה שהיה עד עכשיו.
למעשה, מהעונה השלישית התחילה ההדרדרות. הבריחה מסונה הייתה פשוט עלובה. הם לא עשו שם כלום, רק קצת חפרו ויצאו דרך הגדר. הדבר היחיד שהראה נקודת אור זה המחשבה של סקופילד על ההזדחלות מתחת לכלי הרכב, אבל חוץ מזה כלום.

לדעתי העונה השלישית עוד הייתה טובה מאוד (לא מצויינת ,נהדרת ומתוחכמת כמו העונה הראשונה והשנייה,אבל מהנה למדי). העונה הרביעית פשוט סבירה.

גיבורים זו סדרה מצויינת נוספת.
ויש גם את 24, שהיא חביבה ופחות ממולצת מנמלטים (פריזון ברייק).

אני יודע! עד שתסיים לראות את הסידרה לא תוכל להישאר אדיש, אני מבטיח, לא רק תפול מצחוק אלא גם אולי תמחה דימעה - האמריקאים מסכימים שקטלוג סדרות לפי מינים הוא טעות ולכן מעלימים את הסיווג כשאנימה יוצא לDVD בארה"ב, אני גם לא רואה שום סיבה שיצירות מופת כאלה יבלעו תחת סטיגמת ה-Shoujo המאיימת.

נושא ישן: שלום . לא היו תגובות חדשות בנושא זה במעל 60 ימים.
אין לפרסם תגובות אלא אם התגובה עדיין רלוונטית, אלא לפתוח נושא חדש.

התחילו לשחק עם פאת'פיינדר בעולמות פראיים

נושאים לוהטים

פוסטי פרופיל אחרונים

בדיוק כשאנחנו חושבים שראינו הכל באימה, מגיע סשן קת'ולהו מס' 70 - אימה באוריינט אקספרס.
מתחיל בפעם הראשונה את המסע המופלא של עולם הדיסק!
הרגע שמתי לב, אתמול בדיוק, לפני שנתיים הצטרפתי לפורום!
לאחר דחיות רבות, הצלחנו תחת מטר הטילים, לקיים עוד סשן מטלטל של קת'ולהו: אימה על האוריינט אקספרס.
עולמות השנה, פיזי או בזום?
חזרה