טוב, אני לא יודע למה ואין לי שום תירוץ להגנתי - אבל השיעמום והסקרנות ניצחה והמשכתי את המסע אל תוך מחוזות לא נודעים בתרבות האנימציה היפנית ונתקלתי בסידרה בשם Lovely Complex ש... בניגוד מוחלט לקיטלוג שלה כסידרה המבוססת על מאנגה shoujo (קהל היעד הוא דווקא המין הנשי) היא יצירת מופת שראיתי מעטים כמוה בעבר למרות הנטיה הטיבעית שלי להעדפת כותרים שמכוונים לקהל היעד שלי.
רק כדי להעשיר את היכרותכם עם התחום, להלן קיטלוג סדרות האנימה לפי קהלי יעד:
Shoujo מכוון בעיקר למין הנשי, בעיקר לגילאי הטיפש עשרה (10-18).
shounen מכוון בעיקר למין הגברי, בעיקר לגילאי הטיפש עשרה (10-18).
Josei מכוון בעיקר למין הנשי, בעיקר לבוגרים (18-30).
Seinnen מכוון בעיקר למין הגברי, בעיקר לבוגרים (18-30).
ויש עוד סוגים כמובן...
ההבדלים הישירים בין הסדרות הן למשל המינון בשימוש באלימות, דם, רמיזות מיניות וכדומה.. וכמובן הנושאים בהן עוסקות הסדרות והמין של הדמויות הראשיות. למשל סידרה המכוונת לקהל היעד הגברי תפיק בעיקר סדרות עטורות קרבות ותערב מוטיבים של כח ועוצמה או רמיזות מיניות לרוב בעוד שסדרות המכוונות לקהל היעד הנשי תתרכזנה יותר בסיפורי אהבה, רומנים וקומדיות.
מהבחינה הזאת לא תמצאו ב-Lovely Complex דם, אלימות או רמיזות מיניות בוטות, אבל תמצאו סיפור שופע הומור על זוג תלמידי תיכון, האחת גבוהה מהממוצע (172 סנטימטר) והאחר נמוך מהממוצע (156 סנטימטר) המפתחים רגשות זה כלפי זה למרות ההבדלים הברורים בגובהם והלעג הרב שהדבר מקנה להם. לא בשונה מכל אנימה אחר בסגנון מדובר ברומן קומי שמטרתו לרגש, להצחיק ולבדר את הקהל - היות וקהל היעד המרכזי של המאנגה המקורית הוא דווקא בנות - הסידרה דואגת לקחת את הצופה למסע ב'רכבת הרים' של רגשות בעוד הדמויות מנסות להתגבר על הקשיים הברורים ולהתאהב.
אם אתם שואלים אותי - למרות שלפעמים סדרות shoujo או Josei מתבטאות במתיקות יתר ולכן לא ממש מדברות לזכר הממוצע חובב האנימה - אני די מתנגד לקיטלוג והחלוקה היפנית המסורתית. זה לא שהצופה הזכרי לא מסוגל להתחבר לסיפור אהבה או לצחוק מקומדיה פשוטה - הוא פשוט יעדיף לרוב שיהיו ברקע רובוטים ענקיים עם חרבות עצומות, שישפך הרבה דם ויראו הרבה מחשופים... אבל לא באמת, מה אין לנו רגשות? זה כל מה שמעניין אותנו?
בעמוד הבא
תוכלו לצפות בכל הפרקים של הסידרה המרתקת הזאתי, אני נותן לה 9 מתוך 10 למרות קהל היעד הסותר שלה:
http://animegreatest.com/LovelyComplex/LovelyComplex-list.htm
אם מישהו מכם ה'גברים החסונים ומחוסרי הרגש' בכל זאת ישבור לרגע את חומת האגו ויעז לצפות בסידרה - אני אשמח לשמוע את דעתכם עליה. יתרון שיש לה על הרבה סדרות אחרות בסגנון הוא שלא תראו ורדים ולבבות בכל פינה כמו שבמאים מסויימים נוטים לדחוף כשהם נסחפים יותר מדי.