• ברוכים הבאים לפורום הפונדק
    הפונדק הוא הקהילה הוותיקה והמובילה של מבוכים ודרקונים, משחקי תפקידים ומשחקי לוח בישראל.
    ההרשמה היא בחינם ולאחר מכן תוכלו לפרסם הודעות, למכור ולקנות משחקים, לחפש קבוצה למשחק ועוד!

הרשמה /

משחק ילדים...

איתיליבנה

פונדקאי ותיק
...שזה גם משחק מילים מתוחכם כזה.
השאלה שלי היא מאוד פשוטה.
אני מתכוון להתחיל להריץ חוג מו"ד לילדי בני 11-12. אני רוצה להציג אותם למשחק לאט, לקחת את הזמן ולהפוך אותם לרולפליירים מכף רגל עד קודקוד. אחד השלבים הראשונים בדרך הוא, לדעתי, להריץ להם הרפתקה בה הם משחקים ילדים בני גילם (תחושת ההזדהות המוגברת תעורר רולפליי מוגבר). אני מכיר את החוקים היבשים במדריך לשחקן לגבי תכונות של ילדים, אבל זה לא מספיק מפורט. אני צריך ידע לגבי כשרונות, מיומנויות, מקצועות וכו'. אני שוקל לעשות הרפתקה שבה הם בעצם שוליות, ויוכלו לשחק גרסאות מוחלשות של המקצועות. "שוליית אשף", "שולייה של דרואיד" וכו'.
באופן כללי, ההרפתקאות שאני רוצה להריץ כבר מוכנות, אבל אם למישהו יש רעיון להתאמת התקלויות לבני 11 שיציע, אני פתוח להצעות. באופן כללי זו תהיה הרפתקת קובולדים, שבה הילדים נופלים בשבי של קובולדים, צריכים לברוח בעזרת דב"ש מבוגר או שניים, חומקים מהרבה קובולדים, פותרים חדרי פאזל קלילים כאלה, ואז מגלים שהם חייבים לגנוב את הכתר של מלך הקובולדים כדי להציל את העיירה. יש עוד סיבוכים אבל אני לא אתאר אותם פה, שכן כל ההרפתקה מבוססת בכבדות על הרפתקה מעט פאיזו הוצאה לאור בשם "הכתר של מלך הקובולדים". בהרפתקה המקורית של פאיזו משחקים הרפתקנים שצריכים להציל את הילדים השבויים, אך הטוויסט (העיקרי) שהכנסתי הוא שמשחקים את הילדים, ולא ההרפתקנים.
בבקשה תחסכו ממני הודעות של "לא כדאי להריץ הרפתקה שבה משחקים ילדים" ודברים בסגנון. אני החלטתי ואני איישם את זה, השאלה היא רק כמה אתם מוכנים לעזור לי.
תודה.

אה. חוק בית שלי לגבי לשחק ילדים זה להקטין את התבונה והחוכמה ב2, ולהגדיל את הזריזות ב2. זה מכיוון שהם יותר גמישים וזריזים ממבוגרים, אבל היכולת השכלית שלהם לא מושלמת.

לגבי רעיון השוליות-חכם ונחמד. אני הייתי מציע לך לתת להם לשחק דמויות במקצועות דב"ש, בהתאם למקצוע שלהם(שוליות לוחם יהיו אנשי קרבות, שוליות כוהן/אשף יהיו רופאי אליל עם הלחשים המתאימים, שוליות נוכל יהיו מומחים וכו'). אם לא בא לך לתת להם דבר כזה, אני מציע את השינויים האלה-
אק"ד-אין לי שום רעיון.
אשף-פחות לחשים, בלי יציר סוד.
ברברי-השפעת זעם חלשה יותר.
דרואיד-פחות לחשים, חיה מלווה קטנה יותר.
טרובדור-כנ"ל לגבי אק"ד.
כוהן-פחות לחשים, בלי גירוש.
לוחם-בלי כישרון בונוס.
מכשף-פחות לחשים, בלי יציר סוד.
נוכל-פחות נקודות מיומנות לדרגה(4+ תבונה יהיה טוב), התקפת פתע חלשה יותר(1ק4).
נזיר-מכה ללא נשק חלשה יותר(1ק4), בלי תוסף דרג"ש מהחוכמה בגלל שהם לא מנוסים מספיק בראייה פנימית.
סייר-בלי אויב מועדף.

אם אתה רוצה להציג יותר את העובדה שהם לא מלוטשים עד הסוף, ת מאפיינים של ריבוי מקצועות-אין זהב התחלתי, בלי נק"פ מקסימלי, בלי נקודות מיומנות *4, וכו'.

זה לא אמור להיות מאוזן. ילדים אף פעם לא יהיו כמו מבוגרים. רב הילדים לא מעזים ללכת מכות עם ילדים שגדולים מהם בשנתיים, אז בחמש שנים? אני ממליץ על מחסר -2 גם לכוח.

פנג הדרואיד אמר/ה:
הה הה, ילד שנכנס לזעם ומתחיל לכסח קובולדים... :P

ועכשיו ברצינות. מה שאני מציע זה שלפחות למקצועות מטילי לחשים (לא כולל סייר ואק"ד) פשוט מורידים יכולות מקצוע ויוצרים רשימה של לחשים חלשים שמתאימים לפואנטה. למכשף ואשף יהיו לחשים שגורמים מעט נזק, לדרואיד לחשי טבע ולכוהן לחשי ריפוי.
וכדי להדגיש את הכוונה שלי, רשימת לחשים לשוליית הדרואיד:
דרג 0:מעלה, הנחיה, גילוי רעל, מצפן
דרג 1:טיהור מזון ומשקה, יצירת מים, ריפוי פצעים משניים, הרגעת חיות
דרג 2:ידידות עם חיות, גרגרי מרפא, גילוי חיות וצמחים, מעבר ללא עקבות, ריפוי פצעים קלים
דרג 3:דיבור עם חיות, הפנוט חיות, הקסמת חיה, עור-קליפה, חיית שליח, צורת עץ, עמידות כנגד יסודות
דרג 4:דיבור עם צמחים, הקטנת צמחים, גידול צמחים, ריפוי פצעים בינוניים, נשימת מים, קריאה לברקים, עיצוב עץ
דרג 5:שליטה בצמחים, מעטפת נגד צמחים, רעל, זלעפות, ריפוי פצעים חמורים, חופש תנועה, דחיית רמשים
דרג 6:חיית ענק, צעד עץ, גלגול נשמות, שליטה ברוחות, תקשור עם הטבע, קיר קוצים, ריפוי פצעים אנושים, פקחות
דרג 7:אלון חי, דחיית עץ, שיחת אבן, מציאת הדרך, מעבר דרך צמחים, זרעי אש, עץ ברזל, קיר אבן, מעטפת נגד חיים
דרג 8:הליכת רוח, שליטה במזג האוויר, מטה עצנע, שינוי מתכת לעץ, ראיית אמת, מטה לחש, מרפא, קרן שמש, סופת קרח
דרג 9:סופת אש, דחיית מתכת או אבן, פיקוד על צמחים, מערבולת רוחות, צורות חיה, צמחנע, פרץ שמש,אבדון מזדחל
בכל אי דיוק בשמות הלחשים ולחשים לא קיימים הנמצאים ברשימה יש להאשים את הספר חוקים לשחקן מהדורה 3 שלי.

ת'ור אמר/ה:
פנג הדרואיד אמר/ה:
הה הה, ילד שנכנס לזעם ומתחיל לכסח קובולדים... :P

ועכשיו ברצינות. מה שאני מציע זה שלפחות למקצועות מטילי לחשים (לא כולל סייר ואק"ד) פשוט מורידים יכולות מקצוע ויוצרים רשימה של לחשים חלשים שמתאימים לפואנטה. למכשף ואשף יהיו לחשים שגורמים מעט נזק, לדרואיד לחשי טבע ולכוהן לחשי ריפוי.
וכדי להדגיש את הכוונה שלי, רשימת לחשים לשוליית הדרואיד:
דרג 0:מעלה, הנחיה, גילוי רעל, מצפן
דרג 1:טיהור מזון ומשקה, יצירת מים, ריפוי פצעים משניים, הרגעת חיות
דרג 2:ידידות עם חיות, גרגרי מרפא, גילוי חיות וצמחים, מעבר ללא עקבות, ריפוי פצעים קלים
דרג 3:דיבור עם חיות, הפנוט חיות, הקסמת חיה, עור-קליפה, חיית שליח, צורת עץ, עמידות כנגד יסודות
דרג 4:דיבור עם צמחים, הקטנת צמחים, גידול צמחים, ריפוי פצעים בינוניים, נשימת מים, קריאה לברקים, עיצוב עץ
דרג 5:שליטה בצמחים, מעטפת נגד צמחים, רעל, זלעפות, ריפוי פצעים חמורים, חופש תנועה, דחיית רמשים
דרג 6:חיית ענק, צעד עץ, גלגול נשמות, שליטה ברוחות, תקשור עם הטבע, קיר קוצים, ריפוי פצעים אנושים, פקחות
דרג 7:אלון חי, דחיית עץ, שיחת אבן, מציאת הדרך, מעבר דרך צמחים, זרעי אש, עץ ברזל, קיר אבן, מעטפת נגד חיים
דרג 8:הליכת רוח, שליטה במזג האוויר, מטה עצנע, שינוי מתכת לעץ, ראיית אמת, מטה לחש, מרפא, קרן שמש, סופת קרח
דרג 9:סופת אש, דחיית מתכת או אבן, פיקוד על צמחים, מערבולת רוחות, צורות חיה, צמחנע, פרץ שמש,אבדון מזדחל
בכל אי דיוק בשמות הלחשים ולחשים לא קיימים הנמצאים ברשימה יש להאשים את הספר חוקים לשחקן מהדורה 3 שלי.

הערה: אני לא חושב שמישהו יגיע לדרגה 17 שהוא עדיין ילד. אפילו לשמונה זה לא ממש הגיוני.

ילדים אולי לא חכמים, אבל הם נורא נבונים. הם קולטים דברים הרבה יותר מהר ממבוגרים ואין סיבה לתת מינוסים לתבונה.
ואם אתה רוצה שישחקו ילדים, אני בספק אם יהיו להם לחשים בכלל. במערכה מועטת בקסם (מומלץ בתור התחלה. לעשות את כל העניין של הקסם פלאי ואגדי) אתה יכול לספר לשוליית המכשף למשל על הדברים המדהימים שהוא ראה את המאסטר שלו עושה. ומי יודע, אולי הוא ינסה לרקוד ולשיר ולקוות לברק. אבל זה לא יקרה. הדמויות שלהם בתור ילדים צריכות להתבסס על לא יותר מאשר רולפליי וקצת מיומנויות. הלוחם לא מסוגל עדיין להלחם כדי לשרוד בקרב, האל עוד לא שם זין על הכהן והפלאדין, הסייר יודע מעט על הישרדות בטבע אבל מעולם לא עשה את זה לבד. וככה בעצם בהרפתקה הם מגלים את היכולות שלהם. כל מה שהם למדו בתיאוריה עד עכשיו מגיע לידי מימוש. הלוחם יאלץ להרוג מישהו (פעם ראשונה. מומלץ לשים על זה דגש.), הכהן יבכה לאל שלו עד שימאס לו והוא יעשה משהו, הסייר יציל את החבורה כשהוא ידליק להם מדורה בלילה.
מקווה שלא נסחפתי יותר מידי לדוגמאות, אבל זה מה שאני רואה בעיני רוחי כמשחק של ילדים שילך בצורה פשוט מעולה.

עם זאת, יש לזכור שבאים לשחק משחקי תפקידים בשביל לשחק מישהו שהוא לא אתה. לשחק ילד עלול להוריד מההתלהבות שלהם.

מה לגבי מכשפים?
הם נולדים עם הקסם אז הם לא יכולים ליהיות שוליה, אני מציע שמכשף ישאר אם הנתונים של מכשף אבל, הוא לא יכול לבחור לחש, הוא מגלגל לבדוק מה קרה, אולי הוא אפילו בטעות זימן איזה שד מהמישורים התחתונים...
הנה טבלאת הרנדומים הגדולה (דם דם דם דם...)
1-10% כישלון, אין לחש
11-20% לחש מדרג נמוך באחד
21-85% לחש רנדומלי
86-95% לחש מצליח (לבחירת המטיל)
96-100% לחש חזק בדרג או שניים(רנדומלי)
זה די הבסיס שאמור ליהיות, זה יכול ליהיות מגניב לעלילה לדעתי אם המכשף הקטן יפעיל בטעות כדור אש על דרקון או יזמן עכביש זעיר....

מכשף קטן לא אמור ליהיות מסוגל לשלוט בקסם שלו. זה נמצא אצלו טבעי, אבל עוד לא מלוטש. הוא מוזמן להגיד מה הוא מנסה לעשות. ויהיה 5% בערך שהוא יצליח. כל השאר זה תוצאות רנדומליות להחלטת שה"ם. אפשר גם להוסיף סתם דברים שיוצאים ממנו כשהוא מתרגש במיוחד ממשהו.

בקשר לילדים - לדעתי זה אמור להיות ככה:
קטן בסיווג גודל אחד.
2- כוח, חוסן ותבונה. 2+ זריזות.

בקשר למקצועות - שוליית אשף הגיוני בהחלט, אבל... אין טעם לשוליית דרואיד, שוליית מכשף או שוליית כוהן. תקרא לזה בשם אחר.
ולגבי המכאניקה של המקצועות.. אצל מטילי הלחשים פשוט תתן להם לחשים מוחלשים ותוריד כמה יכולות מקצוע. אצל הברברי הייתי נותן זעם מוחלש ותנועה מהירה, לסייר באמת צריך להוריד את האויב המועדף, וללוחם... אפשר להשאיר אותו כמו שהוא כל עוד השחקנים לא יתקדמו בדרגות מעל 3 או 4(ואני בספק אם זה יקרה.. בכל זאת הם ילדים).
ובקשר למכשף - אפשר לארגן את זה ככה שהכוח לא מלוטש וזה רעיון די מגניב, אבל צריך לשמור אותו מאוזן. נגיד.. 1-85 אומר שהקסם עבד, 85-90 אומר שהוא נכשל והמכשף מאבד את הלחש כאילו הוא הטיל אותו, וההשפעות של 90-100 יכולות להיות העצמה של הלחש בדרך כלשהי, נגיד 2+ לדרגת המטיל או משהו בסגנון.

יש דבר כזה שוליית מכשף.
זה סביר מאוד שמשף צעיר שלא שולט בכוחותיו פוגש מכשף מבוגר שמלמד אותי ועוזר לו,בהמון סיפורים זה ככה.
יש לזה גם משפט בספר לשחקן,אבל הבנתי שבעצם זה לא משנה כלום.

נקודות מיומנות: 1-2 לא יותר, לא הגיוני שלילד בין 12-11 יהיו יותר נקודות מיומנות מללוחם מתחיל. אלה אם הוא נוכל מתחיל או מקוצע אחר אם הרבה מיומניות.
אתה גם יכול להשתמש בשיטה אחרת, כל נקודת מיומנות שווה פחות,למשל חמישית מנקודה רגילה, דמויות רגילות מקבלות פי 5 נק' מיומנות (למשל לוחם10,דוראיד 20)וזורקים בק' מאה (ככה שיוצא שכל נקודה שווה חמישית מנקודה רגילה).
ואז פשוט השחקנים שלך מתחילים אם נקודות כמו המקצוע של לפני ההכפלה של החמש.

ההסבר לא משהו אני יודע :oops:

נראה לי שלמען האמת, כדאי לך פשוט לתת להם כמה נקודות מיומנות, תכונות גרועות יחסית ולהתחיל ככה את המשחק. לא להסתבך עם כלום, אולי לתת לשוליית האשף גילוי קסם כמה פעמים ביום, לשוליית המכשף איזה לחש קצת יותר חזק רק עם סיכויי הצלחה נמוכים, ואולי ללוחם תוסף התקפה 1+. הנקודה שלי היא, שהם ילדים, שאם הבנתי נכון הם לא בדיוק עברו הכשרה ארוכה. ולכן, הפתרון הפשוט הוא לעשות אותם מאוד חלשים. לא צריך יותר מזה.

ובתכונות גרועות אני מתכוון לגלגל תכונות כרגיל, ולתת מחסרים רציניים. לדוגמה, 6- לחוסן וכוח, ו-2+ לזריזות. הם בכל זאת ילדים, וילדים חלשים הרבה יותר ממבוגרים. לא איזה משהו קטן של 2-.

1-וככה, ילד חזק הרבה פחות מזוטון, שהוא בגודל שלו, וחזק טיפה יותר מחתול בית בתוצאת כוח ממוצעת. :?
2-ויש עוד עניין-טווח הדרגות בעולם. כלומר, בעולם שבו הדרגה הממוצעת ללא-קרבי היא 6, זה בהחלט אומר שילדים יהיו בדרגה 1-2.

רגע! אני אמנם לא מעודכן בחוקי המהדורה השלישית. אבל ממתי הממוצע בעולם הוא דרגה 6? העולם לא אמור ליהיות מורכב מאיכרים שעוד לא הגיעו ולעולם לא יגיעו לדרגתם הראשונה?

התכונות של ילדים אמורות ליהיות קצת יותר חלשים וזריזים מזוטון ממוצע. חוץ מזה הם לא אמורים ליהיות מסוגלים לעבור את דרגתם הראשונה במקרה הממש ממש טוב.
זה לא נראה כמו משהו שיעבור כמו שצריך מעבר להרפתקה \ שתיים ללא הרצת 5 שנים אוף פליי.

אחלה רעיונות הבאתם פה.
עשיתם לי חשק לחזור מההפסקת מ"ת שלי ולהריץ הרפתקה שבה השחקנים מתחילים כילדים.
זה נראה לי חובה לכל מערכה כעת. :)

הצעה שלי היא שהילדים הם בעצם דרגה 0, וכשהם מגיעים לגיל ההתחלתי הם מקבלים את הדרגה הראשונה.
למרות שזה בעייתי שהאשף יאלץ לעלות את הדרגה הרשונה שלו הרבה אחרי הנוכל, אז החבורה תתפרק כנראה.
בכל מקרה, דרגה 0 מגלגלים נק"פ וכשעולים דרגה מתייחסים לגלגול כאילו יצאה תוצאה מקסימאלית בקוביה.
עדיין אין תה"ב, ורק הצלה גבוהה תתן תוסף בסיס של 1.
לוחם - מקבל +1 להתקפה עד שהוא עולה לדרגה 1.
אק"ד - יכול לרפא 1 + מתאם כריזמה ביום, עד שהוא עולה לדרגה 1.
טרובדור - יכול לנגן רק את מתאם הכריזמה שלו (אם הוא חיובי, אז כדאי שיהיה) פעמים ביום, והוא נותן תוסף קטן יותר.
נזיר- אגרוף חזק אך בקצת פחות מדרגה 1, ואולי לתת רמזים לגבי הכישרון שהוא מתכנן לקחת בדרגה ראשונה (כמו הדיפת חץ במקרה :lol: )
נוכל - התקפת פתע חלשה, כמו שאמרו כאן.
סייר - יקבל את יכולת האויב המועדף אך רק את חלק מהתוספים.
אשף, דרואיד ומכשף - הטלת לחשי 0 בלבד, וגם כמו שאמרו (כי אני מסכים עם מי שאמר) - אשף/מכשף בלי יציר סוד, דרואיד חיה מלווה קטנה יותר (לסייר אין ד"א).

ד"א ממש אהבתי את הרעיון של המכשף שחש את עצמו.

wizinet אמר/ה:
ילדים אולי לא חכמים, אבל הם נורא נבונים. הם קולטים דברים הרבה יותר מהר ממבוגרים ואין סיבה לתת מינוסים לתבונה.
ואם אתה רוצה שישחקו ילדים, אני בספק אם יהיו להם לחשים בכלל. במערכה מועטת בקסם (מומלץ בתור התחלה. לעשות את כל העניין של הקסם פלאי ואגדי) אתה יכול לספר לשוליית המכשף למשל על הדברים המדהימים שהוא ראה את המאסטר שלו עושה. ומי יודע, אולי הוא ינסה לרקוד ולשיר ולקוות לברק. אבל זה לא יקרה. הדמויות שלהם בתור ילדים צריכות להתבסס על לא יותר מאשר רולפליי וקצת מיומנויות. הלוחם לא מסוגל עדיין להלחם כדי לשרוד בקרב, האל עוד לא שם זין על הכהן והפלאדין, הסייר יודע מעט על הישרדות בטבע אבל מעולם לא עשה את זה לבד. וככה בעצם בהרפתקה הם מגלים את היכולות שלהם. כל מה שהם למדו בתיאוריה עד עכשיו מגיע לידי מימוש. הלוחם יאלץ להרוג מישהו (פעם ראשונה. מומלץ לשים על זה דגש.), הכהן יבכה לאל שלו עד שימאס לו והוא יעשה משהו, הסייר יציל את החבורה כשהוא ידליק להם מדורה בלילה.
מקווה שלא נסחפתי יותר מידי לדוגמאות, אבל זה מה שאני רואה בעיני רוחי כמשחק של ילדים שילך בצורה פשוט מעולה.

עם זאת, יש לזכור שבאים לשחק משחקי תפקידים בשביל לשחק מישהו שהוא לא אתה. לשחק ילד עלול להוריד מההתלהבות שלהם.

אני מסכים עם הפסקה הראשונה שכתבת. לעומת זאת, אני דווקא חושב שחשוב שהם ישחקו ילדים קודם. כמו שאמרתי, אני רוצה להפוך אותם לשחקני תפקידים מדופלמים בסופו של דבר, ויהיה להם מאוד קשה לשחק כבר בפעם הראשונה מבוגרים שיכולים לצור מאות גובלינים בלי להזיע. אם הם יקחו את זה לאט- כלומר יתחילו בלשחק ילדים בעלי אופי שונה משלהם, ורק אז יעברו לשחק מבוגרים, אני אקבל תוצאות יותר טובות.
בנוגע לממוצע דרגה 6- מדובר במקצוע דב"ש. האיכר הממוצע, אם הוא עובד כל החיים שלו באותו מקצוע יום אחרי יום, יאסוף מספיק ניסיון כדי להגיע לדרגה 6 במקצוע "איש פשוט", שזה בערך כמו מקצוע הרפתקני בדרגה 3.

בנוגע ללחשים- בקושי יהיהו. זה דווקא יכול להיות מגניב שכל ההרפתקה הקוסם לא יוכל לעשות כמעט כלום, ואז בסוף ההרפתקה אני אתן לו לבצע לחש "קליע קסם" או "אור" מוצלח, והשחקן יהיה ממש מרוצה ומסופק. זה יהוה תהליך, כמו אצל כל המקצועות האחרים. המקצועות הלוחמים יאלצו להלחם "על אמת" בפעם הראשונה בחייהם, הכוהנים יגלו שמה שלימדו אותם במקדש\מנזר לא נכון תמיד, ושבמציאות הקשה והאלימה שבחוץ קשה לזכור את חוכמת החיים של אמונתם.

התכונות של ילדים כבר כתובות בסל"ש, אין טעם להתווכח על זה. ברמה העקרונית: -2 לכל התכונות חוץ מזריזות (שזוכה ב +2) ותבונה (שנשארת זהה). -6 לכוח זה ממש ממש מוגזם, אז אני לא מבין למה הזכרתם את זה פתאום.

אבל כמה נקודות מיומנות? כמה כשרונות (אם בכלל)? כמה נק"פ?

נושא ישן: שלום . לא היו תגובות חדשות בנושא זה במעל 60 ימים.
אין לפרסם תגובות אלא אם התגובה עדיין רלוונטית, אלא לפתוח נושא חדש.

התחילו לשחק עם פאת'פיינדר בעולמות פראיים

תוכן מומלץ

נושאים לוהטים

פוסטי פרופיל אחרונים

אם נשאר לי 45 ש"ח הנחה מהשובר מנחה, יש דרך לעשות איתם משהו/להעביר אותם למישהו אחר?
אפשר להכין דמות לכל משחק בדרקוניקון שמציין באיזה דרגה הוא?
Dark sun!!! שמישהו יעלה פוסט על ההכרזות של Wizards :)
יאללה, מתחיל לראות האודיסאה. נראה איך יהיה.
אשרו לי משחק אחד לדרקוניקון ועל השני עדיין לא הוחלט כבר כמה ימים.
מה זה אומר?
חזרה