• ברוכים הבאים לפורום הפונדק
    הפונדק הוא הקהילה הוותיקה והמובילה של מבוכים ודרקונים, משחקי תפקידים ומשחקי לוח בישראל.
    ההרשמה היא בחינם ולאחר מכן תוכלו לפרסם הודעות, למכור ולקנות משחקים, לחפש קבוצה למשחק ועוד!

הרשמה /

משחק ילדים...

עליתי בדיוק על הרעיון שיפטור את הבעיה!תן להם ערכים שהם הערכים שיהיו להם כשהם יהיו גדולים,ועד אז הערכים עולים לפי הגיל.זאת אומרת שנניח לדני יש ערך מקסימלי 15 בכוח,והוא בן 12,אז יהיה לו כוח 12.כל פעם שגילו יעלה יעלה גם כוחו,עד גיל חמש עשרה,ואז הוא יישאר לנצח בכוח זה.

פלדריק אמר/ה:
עליתי בדיוק על הרעיון שיפטור את הבעיה!תן להם ערכים שהם הערכים שיהיו להם כשהם יהיו גדולים,ועד אז הערכים עולים לפי הגיל.זאת אומרת שנניח לדני יש ערך מקסימלי 15 בכוח,והוא בן 12,אז יהיה לו כוח 12.כל פעם שגילו יעלה יעלה גם כוחו,עד גיל חמש עשרה,ואז הוא יישאר לנצח בכוח זה.
אני חושב שקצת פספת את הקטע של *התחזקות* במו"ד.

פלדריק, הרעיון שלך לא סביר, גם כי אין שום קשר בין ערך התכונה לבין גיל הדמות בשנים וגם כי יש גזעים שמתבגרים במהירויות שונות, ולכן אלפים יהיו בכוח המקסימלי שלהם עוד בחיתוליהם.

העצה שלי?
4- כוח וחוסן. ילדים חלשים משמעותית ממבוגרים.
2+ זריזות.
2- תבונה, כישוריהם השכליים של הילדים פחותים מעט מאלה של מבוגרים.
2- חוכמה, ילדים פחות עירניים ממבוגרים.
גודל קטן בסיווג אחד מהגודל שהגזע שלהם אמור להיות.
נקודות מיומנות - חצי ממה שאמור להיות להם. מינימום נקודה לדרגה.

bakapit אמר/ה:
פלדריק, הרעיון שלך לא סביר, גם כי אין שום קשר בין ערך התכונה לבין גיל הדמות בשנים וגם כי יש גזעים שמתבגרים במהירויות שונות, ולכן אלפים יהיו בכוח המקסימלי שלהם עוד בחיתוליהם.

העצה שלי?
2+ זריזות.
2- תבונה, כישוריהם השכליים של הילדים פחותים מעט מאלה של מבוגרים.
אני לא מסכים לגבי התבונה. אני כרגע בן 15 וחצי, ואני בן אנוש (מן הסתם :P ), ואני לא חושב שבגיל 13 יכולת התפיסה שלי הייתה נמוכה יותר, אלא פשוט צברתי ידע ונסיון במהלך השנים (או, אם תרצה, השקעתי רמות במיומנויות ידע). לדעתי התבונה של ילדים מגיל 10 ומעלה לא צריכה להיות נמוכה משל מבוגרים, אבל חוסר הנסיון שלהם צריך להשתקף בכמות נקודות מיומנות נמוכה יותר.

טי אן ג'יי, אני מסכים איתך.. מה דעתך על דבר כזה:
2+ זריזות.
מחסר 2- לכל מיומנויות הידע, ילדים הם חסרי ניסיון ויודעים פחות מאשר מבוגרים.

לפי הספר עמ 138 דמות קטנה בעלת ערך כוח של 8 מסוגלת להרים מעל לראש כ 27קג'
שזה בערך המשקל של ילד בן 10. מי חושב שהוא מכיר ילד כזה ואם כן אז זה בהחלט נדיר.
כך שאני מעריך כוח של ילד בן 12 כמחצית מערך כוחו כבוגר.
תבונה היא ענין של נסיון היכולת לעשות את ההקשרים המתאימים ולתפוס את התמונה הגדולה לילדים חסר את זה.
חוכמה לילדים יש פחות ידע ופחות הבנה של העולם.
כריזמה עם כל ההתנגדות שלכם ילד מוכשר יכול להוביל קבוצה של ילדים אחרים אבל זה לא יצליח עם מבוגרים, ילדים קטנים מאוד יש בהם משהו חמוד וחסר ישע שמעורר את הרצון של המבוגרים לעזור להם. אבל מכאן ועד לקבל מהם פקודות או רצון להקשיב לדעתם הפוליטית \ חברתית\ תאולוגית \ פילוספית מה שתרצו זה תמיד יענה בחיוך מזלזל, איזה חמודי.
זריזות זה עניין של קורדינציה ולילדים אין מספיק מזה (תחשבו כמה פעמים בשבוע ילדים נופלים, חוטפים מכה ממשהו - הרבה. כמה זה קורה למבוגרים - כמעט ולא) זה שילדים זזים במהירות זה לא אומר שהם יודעים להתמודד עם הפתעות (אני אומר לדורשים שאני נוהג ברכב מהר אבל לא במהירות).
חוסן נו טוב ילדים יש להם מבנה חלש, זה בגלל שאין להם את המסה שהם מעלים בגיל ההתבגרות.

המשחק ילדים צריך להתמקד ברכישת מיומניות מקצוע לא להתקדם בדרגות ברגע שהם רכשו את מיומניות המקצוע אז הם מתחילים כבדרגה 1 גם אם עדין ילדים לא בוגרים ולזה יהיה החסרונות בנקודות יכולת כתלות בגיל שלהם.

פארסק אמר/ה:
לפי הספר עמ 138 דמות קטנה בעלת ערך כוח של 8 מסוגלת להרים מעל לראש כ 27קג'
שזה בערך המשקל של ילד בן 10. מי חושב שהוא מכיר ילד כזה ואם כן אז זה בהחלט נדיר.
כך שאני מעריך כוח של ילד בן 12 כמחצית מערך כוחו כבוגר.
תבונה היא ענין של נסיון היכולת לעשות את ההקשרים המתאימים ולתפוס את התמונה הגדולה לילדים חסר את זה.
חוכמה לילדים יש פחות ידע ופחות הבנה של העולם.
כריזמה עם כל ההתנגדות שלכם ילד מוכשר יכול להוביל קבוצה של ילדים אחרים אבל זה לא יצליח עם מבוגרים, ילדים קטנים מאוד יש בהם משהו חמוד וחסר ישע שמעורר את הרצון של המבוגרים לעזור להם. אבל מכאן ועד לקבל מהם פקודות או רצון להקשיב לדעתם הפוליטית \ חברתית\ תאולוגית \ פילוספית מה שתרצו זה תמיד יענה בחיוך מזלזל, איזה חמודי.
זריזות זה עניין של קורדינציה ולילדים אין מספיק מזה (תחשבו כמה פעמים בשבוע ילדים נופלים, חוטפים מכה ממשהו - הרבה. כמה זה קורה למבוגרים - כמעט ולא) זה שילדים זזים במהירות זה לא אומר שהם יודעים להתמודד עם הפתעות (אני אומר לדורשים שאני נוהג ברכב מהר אבל לא במהירות).
חוסן נו טוב ילדים יש להם מבנה חלש, זה בגלל שאין להם את המסה שהם מעלים בגיל ההתבגרות.

המשחק ילדים צריך להתמקד ברכישת מיומניות מקצוע לא להתקדם בדרגות ברגע שהם רכשו את מיומניות המקצוע אז הם מתחילים כבדרגה 1 גם אם עדין ילדים לא בוגרים ולזה יהיה החסרונות בנקודות יכולת כתלות בגיל שלהם.
על איזנ גיל אתה מדבר? 5? כי ילדים בגיל 12 הם כבר לא פחות נבונים ממבוגרים.
הנסיון שלהם נמוך יותר. ובקשר לכריזמה- כריזמה היא כוח האישיות. זה שמבוגרים מזלזלים בילדים יכול לבוא כמחסר לדיפלומטיה, אבל האישיות לא נעשית חזקה יותר כשאתה גדל, אז אין סיבה שלילדים יהיה מחסר כריזמה.

תבונה נובעת מידע וידע נצבר בשכבות.
ילד בן 12 כל עוד הוא לא מחונן לא מסוגל להתמודד עם חומר אקדמי.
מחונן שכלית הוא בעל INT 17-18

ותאמר לי בעזה מבדיקות הכריזמה, כנגד העולם ולא כנגד ילדים אחרים, ילדים יכולים להצליח לא פחות טוב ממבוגרים.
אפילו מול חיות למבוגרים יש יותר יכולת להתמודד מאשר ילדים. דוגמא יום יומית כלב אימתנינובח באמצע הדרך על מי הוא מאיים יותר ילד או מבוגר ממי הוא מאוים יותר ילד או מבוגר.

ואני אתן לך גם דוגמא אמיתית: ילד לא יכול לשגר כדורי אש ומבוגר... גם לא. די מעצבן ההשוואות של מו"ד למציאות. פארסק, אתה יותר מדי בזמן האחרון משווה דברים למציאות היומיומית. יש שיטות אחרות, אתה יודע, מו"ד היא לא אחת כזו שמציאות היא בעדיפות ראשונה.

זה באמת מעצבן, אז בואו ונבהיר את זה אחת ולתמיד - תבונה היא לא ידע. המיומנות ידע היא ידע (זה למה קוראים לה ככה). תבונה היא היכולת להסיק מסקנות, ללמוד, ולזכור. וזה דרך אגב למה מוסיפים תבונה למיומנות ידע - כי היא מייצגת את יכולת הלמידה שלך.
ואני בטוח שכולם מסכימים איתי שהזיכרון ויכולת הסקת המסקנות של ילדים לא משתפרת ככל שהם מתבגרים.

תראו אי אפשר ממש להחליט מה נותנת תבונה ומה זה קשור למיומניות זה פשוט ככה..
ובקשר למקצועות אני חושב שלא צריך לתת להם להיות מטילי לחשים כי בכל זאת הם רק בני 11....
לדעתי בתכונות כדאי לתת להם -2 כוח,חכמה ו+2 זריזות כי חכמה זה ההיגיון של הדמות וסביר להניח שילדים לא ממש הגיוניים...
ואת המקצועות אפזר לעשות בצורה כזאת:
אק"ד-לא לתת להם לשחק זה מסובך מידי
אשף-אפשר לתת להם לשחק כשוליה אבל הם רק לומדים איך פועלים הלחשים ולא לתת להם להטיל לחשים עד שהם ממש יודעים את הכל על לחש מסויים ואם כן אז מדרג 0.
ברברי-יכול זעם קיימת אבל חלשה יותר באופן משמעותי.
כוהן-הוא מרפא לא בקסם אלא בדיקת מרפא ד"ק 15 והוא מרפא במקום ק8 ק4.
מכשף לא מטיל לחשים הוא רק מתאמן על האופן שהם מוטלים.
לוחם, נוכל, סייר וטרובדור-הם לומדים את המקצוע ומקבלים מעט יכולות לפי החלטת השה"מ.

אז בעוד שאשף שצריך ללמוד שנים על גבי שנים כדי להטיל את הלחש הראשון שלו יכול להטיל לחשים, אבל המכשף שהכוח כבר נמצא בו אוטומטית רק מתאמן על לחשים? :roll:

אנשים, די כבר לדבר על שטויות!
התכונות של הילדים לא קריטיות. מה שכן קריטי, לעומת זאת, זה איך להריץ את זה כמו שצריך. יש לי רעיון כללי בראש כבר, אבל האם לדוגמה, עלי להשאיר את אפקט הפחד של הילדים לרולפליי בלבד? האם עליהם לקבל -2 (או משהו) כל פעם שהם נלחמים רק כי הם ילדים?
Troeble shooting, זה מה שאני מחפש.
תודה בכל מקרה...

נושא ישן: שלום . לא היו תגובות חדשות בנושא זה במעל 60 ימים.
אין לפרסם תגובות אלא אם התגובה עדיין רלוונטית, אלא לפתוח נושא חדש.

התחילו לשחק עם פאת'פיינדר בעולמות פראיים

תוכן מומלץ

נושאים לוהטים

פוסטי פרופיל אחרונים

אם נשאר לי 45 ש"ח הנחה מהשובר מנחה, יש דרך לעשות איתם משהו/להעביר אותם למישהו אחר?
אפשר להכין דמות לכל משחק בדרקוניקון שמציין באיזה דרגה הוא?
Dark sun!!! שמישהו יעלה פוסט על ההכרזות של Wizards :)
יאללה, מתחיל לראות האודיסאה. נראה איך יהיה.
אשרו לי משחק אחד לדרקוניקון ועל השני עדיין לא הוחלט כבר כמה ימים.
מה זה אומר?
חזרה