• ברוכים הבאים לפורום הפונדק
    הפונדק הוא הקהילה הוותיקה והמובילה של מבוכים ודרקונים, משחקי תפקידים ומשחקי לוח בישראל.
    ההרשמה היא בחינם ולאחר מכן תוכלו לפרסם הודעות, למכור ולקנות משחקים, לחפש קבוצה למשחק ועוד!

הרשמה /

מאפיה זומבית - עץ משחק (ניצחון למאפיה!)

• מחבר/ת הנושא מחבר/ת הנושא rui
  • תאריך התחלה תאריך התחלה
King Revange אמר/ה:
א. אתה לא יכול להאשים את המאפיונרים שהיינו עיירה גרועה. לורקריזם היא אסטרטגיה מוכרת ואהובה. היא חוקית. פשוט צריך לדעת להבדיל בין דינרבלו לאלדרין. וזו אחריותה של העיירה. זה רק סגנון משחק.
עקבתי אחרי המשחק הזה ואני חייב לציין - לגמרי אחריותה של העיירה (ספציפית במשחק הזה היה הלינץ' על קינג שנבע מאי-הבנה של זמן הדד-ליין, אבל זו לא הנקודה).
אזרח פשוט יכול להיות שלם עם עצמו רק אם הוא חקר ובדק ושאל שאלות. אם המאפיה בטוחה שאתה השוטר, כנראה שעשית עבודה טובה. אם המאפיה בטוחה שהמנחה התבלבל ונתן לכולם להיות שוטרים - העיירה שיחקה אותה.

קינג- אבל לא רק המאפיונרים לורקרים. חלק נכבד מהעיירה גם לורקרים. אם נהרוג לורקרים אז כנראה נפסיד, פשוט כי רוב הסיכויים שנהרוג אחד משלנו כי יש כל כך הרבה כאלה.
אז צריך לוודא עם השחקנים מראש שהם מתכוונים להגיב בצורה נורמלית, או (ששוב) להיות לורקר זאת השיטה הכי יעילה במשחק

דארקמו- כן, אנחנו ״תוקפים״ את מי שמדבר. יש לך רעיון יותר טוב? איך אפשר לדעת משהו על מישהו אם הוא שותק? 

לפי דעתי הטעות התחילה כשגאלאן הצביע לי ואז קינג שם לב למה שהוא לא צרעך לשים לב עליו.

בכללי, אני לא יכול להגיד ששיחקתי טוב אבל נהנתי.

King Revange אמר/ה:
כל תרבות ה"יש דדליין, אני בטוח אצביע למישהו" רק הוכיחה שזה רעיון גרוע מאוד. איכשהו בכלל לא דיברנו על לורקרים במשך המשחק. טעות.
טומאץ׳ העלה את נושא הלורקרים, הצבעתי לאלדרין להרוג אותו בלילה השני, בדיוק בשביל שלא יעלו את נושא הלורקרים. אבל בכמה הודעת העלתי את הנושא (ומיד הסוואתי אותו בעוד הודעות אחרות שקשורות לדברים אחרים, וזה לא נראה חשוד)

כלל חשוב למאפיונרים- שחקו כאילו אתם אני עיירה, ככה אף אחד לא יחשוד

ברור שאם הייתה עיירה והייתה חושב שאני מאפיונר (ציניות).
אבל אתה הייתה חושב את זה רק אחרי שקינג העלה טענות.
אני אמרתי שלפי דעתי הטעות הייתה בהצבעה של גאלאן (אני לא אומר שזו אשמתו).

משחק המאפיה הכי טוב שראיתי היה כאשר המאפיונרים "חיפשו את המאפיונרים" כמו כל השאר. כל מאפיונר קיבל את ההודעה אבל לא בדק מי איתו בחבורה. הוא בדק את ההודעה רק בלילה. וככה זה הוסיף המון אמינות למאפיונרים.

לורקריזם זו שיטה משתלמת ביותר - תראו את התגובה של גאלאן. מתפשר, מוותר. פשוט צריך להבהיר שאני, בתור שחקן פרטי, אצביע לאנשים שאני רואה שלא הגיבו בכלל. כמה פשוט. ואז אנשים יגיבו יותר. וככל שיותר אנשים יעמדו על הנקודה הזו, יהיו פחות לורקרים. הצבעה היא כלי אפקטיבי.

סית', שיחקת כמו מאפיונר רגשני. ואחרי זה גם שלחת לי הודעות של "באשמתך הרגו אותי".

אה, לא.
לא כל מה שאתה אומר נכון. סתם שתדע, זה לקח חשוב לחיים.
ובעם האלף, לא הייתי רגשני. כל הבעת רגש שלי היית בצחוק. (חוץ מההודעה האחרונה שבה ידעתי שהמאפיה בשביל אבודה, אז לא היה לי אכפת).
קינג, אתה יכול להודות שטעית בשיפוט שלך, אתה לא חייב להיות תמיד צודק.
בנוגע להודעה, כן אתה הרגת אותי.

זה בעיקר השחקן שהורג את עצמו כי הוא לא היה טוב מספיק.

כל הבעת רגש שלך הייתה בצחוק... אבל אף אחד לא צחק מזה חוץ מעוג ואלדרין. אתה שיחקת בצורה גרועה כמעט כמוני.

לא אמרתי שהייתי טוב, מעולם לא אמרתי את זה.
משחק הבא קינג אני מציע לך לשחק פחות אגרסיבי, ואולי, רק אולי תבין שזה גם בסדר לשחק ככה.

אני לא מבין, אתה אומר ששיחקת גרוע? אישית, למרות שהרגת אותי, אני רואה את הדברים אחרת.

נו, בגלל הודעות כאלו צלבו אותך. הודעות מסוג אה-לא-אתה-טועה, בלי נימוק, הסבר או שאלה. ופתאום יש לך גם הצעה בשבילי: במשחק הבא לשחק פחות אגרסיבי. למה? כי סית' צעק את זה.

הערה: זה לא דיון על האופי או המראה של דארק סית'. זה דיון על אסטרטגיות כושלות ואסטרטגיות כושלות פחות. לורקריזם, סית'יות [או קינגיות, שזה לדבר לא לעניין ולספר סיפורים קורעי לב ולבכות כשמצביעים לכם. קינגיות בעצם], ועוד שיטות מהסוג הזה. וחבל שנוריד את זה לפסים אישיים.

קינג, אתה בהחלט משחק אגרסיבי. לא שזה דבר רע בהכרח, אבל לפעמים זה לא יוצא תמיד לטובת העיירה(חוקר גם אם אין *מה* לחקור, מתעקש להמשיך ולהאשים מישהו, וכו').

בכל אופן, בתחילת המשחק אמרתי לרועי בפרטי שאני לא מצפה שהמאפייה תנצח, בגלל שאין לה ממש מאפיונרים מנוסים. אני מופתע לטובה :)

גאלאן - לגבי הלורקרים, אני לא חושב שיש משהו שאפשר לעשות בכדי לעצור את זה... יש שחקנים שאתה מצרף למשחק ולא משנה באיזה צד הם משחקים הם לא יגיבו בכלל.

המשחק האגרסיבי הוא תמיד הימור רציני. יהיה לי מספיק זמן לפני שיורידו אותי או לא? הפעם - לא. אולי בפעם הבאה אני היה לורקר. עדיין אין חוק נגד זה.

סול (כמעט רשמתי גנדלף בטעות)- אני לא רוצה להתדרדר למצב כזה, אבל אפשר לשים חוק ברור של- אם אתה לא מגיב פעם ביום במשך x ימים (לא ברצף, בכללי), אתה עף מהמשחק. אם אתה יודע שלא תוכל לעמוד בזה, אל תרשם. אני חוזה מראש שזה לא יעבוד, אבל במשחק הרביעיי שיעשו את זה ירשמו רק אנשים שמתכוונים ויכולים להגיב פעם ביום. השיטה של קינג גם יכולה לעבוד- הורגים לורקרים. העיירה תפסיד, אבל עם הזמן להיות לורקר=למות, ואז יפסיקו להיות לורקרים.

King Revange אמר/ה:
או ליצור משחק עם הרבה פונים ומעט מתקבלים.
כן, אבל אני חושב שזה די סנובי להגיד לאנשים שאנחנו לא רוצים אותם במשחק, מלבד מקרים ממש קיצוניים (למזלנו אין כאלה בפורום). חוץ מזה, אם הם לא ישחקו- איך הם ילמדו? במאפיות הראשונות שלי הייתי לורקר ושחקן גרוע בכל קנה מידה. אם היו אומרים לי אז ׳לא׳, כנראה הייתי נשאר שחקן נוראי, וגם במאפיות הבאות לא היו מקבלים אותי.

קינג... זה קיצוני, אפילו לך. הדוגמה הכי טובה שאני יכול לתת למצב כזה זה אודין - הוא ניסה ללמד הרבה פה איך לשחק נכון, ואפילו אתה למדת ממנו (ומפסקי) את סגנון המשחק היעיל, גם אם אגרסיבי שלך.
לא היית לומד את זה מהתבוננות כמו שהיית לומד את זה מהחוויה עצמה.

King Revange אמר/ה:
ד. "עבדתי חצי יום"? במה? אתה משווה את זה לעבודה במשרה מלאה?
ניסיתי להגיד שגם אם אתה עובד חצי יום זה לא תירוץ להתלרקר.
Gandalf אמר/ה:
קינג, אתה בהחלט משחק אגרסיבי. לא שזה דבר רע בהכרח, אבל לפעמים זה לא יוצא תמיד לטובת העיירה(חוקר גם אם אין *מה* לחקור, מתעקש להמשיך ולהאשים מישהו, וכו').

בכל אופן, בתחילת המשחק אמרתי לרועי בפרטי שאני לא מצפה שהמאפייה תנצח, בגלל שאין לה ממש מאפיונרים מנוסים. אני מופתע לטובה :)

גאלאן - לגבי הלורקרים, אני לא חושב שיש משהו שאפשר לעשות בכדי לעצור את זה... יש שחקנים שאתה מצרף למשחק ולא משנה באיזה צד הם משחקים הם לא יגיבו בכלל.
הבעיה היא שהוא פחות היותר היחיד שמשחק אגרסיבי טוב, מה שמביא לזה שהוא מוביל את הלינצ'ים - תרחיק אותו מהמאפיונרים והמאפיה ניצחה.

ובקשר ללורקרים - אני הולך ללכת על השיטה של קינג וגאלאן - לינץ' אול לורקרז - כי כמעט תמיד יש מאפיונרים לורקרים וכי לורקרים פוגעים בעיירה יותר מתוכנית מעולה של המאפיונרים ולורקריזם הורס לי אישית את הנאת המשחק.

King Revange אמר/ה:
או ליצור משחק עם הרבה פונים ומעט מתקבלים.
אם היו הרבה פונים אולי הייתי מסכים איתך.

נושא ישן: שלום . לא היו תגובות חדשות בנושא זה במעל 60 ימים.
אין לפרסם תגובות אלא אם התגובה עדיין רלוונטית, אלא לפתוח נושא חדש.

התחילו לשחק עם פאת'פיינדר בעולמות פראיים

תוכן מומלץ

נושאים לוהטים

פוסטי פרופיל אחרונים

אם נשאר לי 45 ש"ח הנחה מהשובר מנחה, יש דרך לעשות איתם משהו/להעביר אותם למישהו אחר?
אפשר להכין דמות לכל משחק בדרקוניקון שמציין באיזה דרגה הוא?
Dark sun!!! שמישהו יעלה פוסט על ההכרזות של Wizards :)
יאללה, מתחיל לראות האודיסאה. נראה איך יהיה.
אשרו לי משחק אחד לדרקוניקון ועל השני עדיין לא הוחלט כבר כמה ימים.
מה זה אומר?
חזרה