• ברוכים הבאים לפורום הפונדק
    הפונדק הוא הקהילה הוותיקה והמובילה של מבוכים ודרקונים, משחקי תפקידים ומשחקי לוח בישראל.
    ההרשמה היא בחינם ולאחר מכן תוכלו לפרסם הודעות, למכור ולקנות משחקים, לחפש קבוצה למשחק ועוד!

הרשמה /

מאפיה ונילה: אף אחד אינו בן אלמוות [המשחק נגמר, ניצחון לעיר]

אם הייתי באמת רציני בקשר לחשד שלי, הייתי מצביע בחזרה לגארל. זה סתם דבר די טיפשי לעשות, בהתחשב בזה שהצבעה רנדומלית אפשר לתת לכל אחד שעדיין לא הצביעו לו, מפסקי ועד vivo, ועוד די הרבה אנשים שלא הצביעו להם.

אבל זה בכל זאת חשוד.

להצבעות לא רנדומליות בדרך כלל מביאים טיעון...
אגב, לפני שאתם מתחילים לחפור על לינץ' או לא לינץ' - אשאר, מותר לוותר על לינץ'? בדרך כלל זה נעשה בעזרת כתיבת "מבציע: לא לינץ'" (מודגש, כמובן), ואם הרוב מצביע לזה אז לא עושים לינץ'.

האמת, אם גארל לא היה מצביע הצבעה שנייה, הייתי עושה את זה בעצמי. זו שיטה יעילה לראות מי דוחף ללינץ', בין אם זה המצביע השלישי, ובין אם זה מי שמציע לגרור את זה שהצביע הצבעה שנייה לכיכר העיר. גם אם זה היה מסתיים בלינץ' על גארל, שנכון לעכשיו אני מאמין שהוא פשוט עם, אני מאמין שהיה אפשר למצוא ברשימת המצביעים ללינץ' הזה את חברי הכת, מה שהיה חוסך לנו כמה שמות. אני לא חושב שיש טעם לוותר על הלינץ' היום. אנחנו סתם נמצא את עצמנו עם מינוס פשוט עם, או במקרה הגרוע מינוס שומר/רופא. אני מעדיף להתבסס על הנתונים המועטים שלנו ולנסות למצוא את חברי הכת. ובכן, דג חשוד בעיניי מכיוון שאני מפרש את מה שהוא עשה כדחיפה ללינץ' על גארל. זה שהוא לא הצביע לו בעצמו מראה בעיני שהוא מנסה להרחיק את עצמו מהלינץ', בכך שהוא לא יצביע לגארל ראשון. עם זאת, כבר יש עליו שני קולות ואין ראיות חזקות, מה שאומר שכרגע אני לא מצביע לו. פסקי מיהר מאוד לעזור לגארל מול דג, ואם הוא פשוט עם חבל שהוא לא נתן למיני-דרמה הזאת להתפתח קצת ולספק ראיות. אם נגלה שגארל חבר כת זה לא יגיד לנו שום דבר על פסקי, אבל אם נגלה שפסקי בכת גארל חשוד בעיני, כי חברי כת לא אמורים לבלום טיעונים כאלה נגד פשוט עם עוד לפני שהם תפסו תאוצה. כמו שאמרתי, אני תומך בלינץ' על היום הראשון, ולכן למרות שבעיני דג הכי חשוד, אני מצביע:פסקי. דג יהיה חשוד גם מחר (או מת), אבל אם נהרוג את פסקי ונגלה שהוא בכת, ישאר לנו עוד חשוד כבד (גארל) ויהיה די בטוח להניח שדג לא חשוד יותר. וזו בהחלט לא הזמנה לקפוץ על עגלת הלינץ'. תחשבו ואולי תגיעו למסקנות הפוכות משלי.

תחושת הבטן שלי אומרת פסקי. משלושה טעמים
1. הוא ניסה להשתיק את המהומה על גארל, ואפילו שלא מדובר פה על משהו שמתקרב ל7 עדיין גארל בחר בדג ספציפית, כשהיו לו עוד כמה וכמה אופציות ריקות והוא לא נימק את הבחירה הזאת.
2. אני חושב שהצבעה שנייה היא מצוינת בשביל להתחיל לרחרח, ופסקי משום מה החליט לסתום לנו את האף.
3. שימו לב שפסקי בחר להגיב רק אחרי שנהייתה מהומה. הוא לא רוצה ליצור אותה קודם לכן. כמו כל איש מפייה חכם הוא שתק ונתן לאחרים לנהל את העניינים עד שהוא זיהה שיש מקום נכון להכנס. מבחינתי זה מקדם חשד מאוד גבוה.

לכן אני כרגע מצביע פסקי

וואו. הולך לחצי יום ויש שני עמודים?! מעולה... לא חשבתי שהמאפיה הזו תתנהל ככה!

איזה מגניב! 8-) ואני עוד מנהל את זה! 8-) 8-) וכיף לי! 8-) 8-) 8-)

ולשאלות:
ODDin אמר/ה:
להצבעות לא רנדומליות בדרך כלל מביאים טיעון...
אגב, לפני שאתם מתחילים לחפור על לינץ' או לא לינץ' - אשאר, מותר לוותר על לינץ'? בדרך כלל זה נעשה בעזרת כתיבת "מבציע: לא לינץ'" (מודגש, כמובן), ואם הרוב מצביע לזה אז לא עושים לינץ'.
באופן עקרוני, אי אפשר לוותר על לינץ'. כל הקטע הוא שבכל יום מספר האזרחים אמור להתמעט, ובכל לילה מספר האזרחים חייב לפחות, להתמעט בפוטנציה [אנשי הכת תוקפים את הכומר. השומרים מגינים עליו, ולכן הוא כמעט ונמחק, אבל לא באמת]

ולפני ששבת המלכה נכנסת ואני מכבה את המחשב...
ההצבעות:
אנטרקס [אודין]
דג [מייק, גארל]
TNJ [פסקי]
אודין [דג]
פסקי [שרקליך, אנטרקס]

לא מצביעים: גאלאן, TNJ, האנט, עמרי, באקאפיט.

1. "מהומה" של שני אנשים שנובחים על העץ הלא נכון. או לפחות, מהסיבה הלא נכונה. אני מודע לזה שזה משחק של מתחילים,, אני מנסה לכוון אותם לכיוונים פרודקטיביים ולא לתפוס כל אות לא במקום כחשד.
2. כמו שאמרתי, הצבעה שניה לא אומרת כלום, לדעתי. ביחוד לא כשצריך שבעה ללינץ.
3. "שתק"? לא, אני מגיב די הרבה. הרבה יותר מאשר רוב השחקנים פה, למעשה. זה לא שהיו ריבים ארוכים שבחרתי להתערב רק באחד מהם - התערבתי כבר במקרה הראשון, שלדעתי הוא לא מוצדק.

Schrecklich אמר/ה:
האמת, אם גארל לא היה מצביע הצבעה שנייה, הייתי עושה את זה בעצמי. זו שיטה יעילה לראות מי דוחף ללינץ', בין אם זה המצביע השלישי, ובין אם זה מי שמציע לגרור את זה שהצביע הצבעה שנייה לכיכר העיר. גם אם זה היה מסתיים בלינץ' על גארל, שנכון לעכשיו אני מאמין שהוא פשוט עם, אני מאמין שהיה אפשר למצוא ברשימת המצביעים ללינץ' הזה את חברי הכת, מה שהיה חוסך לנו כמה שמות. אני לא חושב שיש טעם לוותר על הלינץ' היום. אנחנו סתם נמצא את עצמנו עם מינוס פשוט עם, או במקרה הגרוע מינוס שומר/רופא. אני מעדיף להתבסס על הנתונים המועטים שלנו ולנסות למצוא את חברי הכת. ובכן, דג חשוד בעיניי מכיוון שאני מפרש את מה שהוא עשה כדחיפה ללינץ' על גארל. זה שהוא לא הצביע לו בעצמו מראה בעיני שהוא מנסה להרחיק את עצמו מהלינץ', בכך שהוא לא יצביע לגארל ראשון. עם זאת, כבר יש עליו שני קולות ואין ראיות חזקות, מה שאומר שכרגע אני לא מצביע לו. פסקי מיהר מאוד לעזור לגארל מול דג, ואם הוא פשוט עם חבל שהוא לא נתן למיני-דרמה הזאת להתפתח קצת ולספק ראיות. אם נגלה שגארל חבר כת זה לא יגיד לנו שום דבר על פסקי, אבל אם נגלה שפסקי בכת גארל חשוד בעיני, כי חברי כת לא אמורים לבלום טיעונים כאלה נגד פשוט עם עוד לפני שהם תפסו תאוצה. כמו שאמרתי, אני תומך בלינץ' על היום הראשון, ולכן למרות שבעיני דג הכי חשוד, אני מצביע:פסקי. דג יהיה חשוד גם מחר (או מת), אבל אם נהרוג את פסקי ונגלה שהוא בכת, ישאר לנו עוד חשוד כבד (גארל) ויהיה די בטוח להניח שדג לא חשוד יותר. וזו בהחלט לא הזמנה לקפוץ על עגלת הלינץ'. תחשבו ואולי תגיעו למסקנות הפוכות משלי.

אם הייתי דוחף ללינץ', הייתי גם מצביע, וגם הייתי קופץ הרבה יותר. אני לא הייתי מנסה לקפוץ ללינץ' אם גארל לא היה מנסה לקפוץ ללינץ' עליי, וזה דבר שאני בהחלט לא רוצה שיקרה.

אם הייתי רוצה לדחוף ללינץ', למה לא הצבעתי הצבעה כפולה מתלכתחילה, והסתפקתי בהצבעה רנדומלית? הייתי ישר יכול להתחיל לזרוק חשודים לאוויר.

PeskyTiger אמר/ה:
1. "מהומה" של שני אנשים שנובחים על העץ הלא נכון. או לפחות, מהסיבה הלא נכונה. אני מודע לזה שזה משחק של מתחילים,, אני מנסה לכוון אותם לכיוונים פרודקטיביים ולא לתפוס כל אות לא במקום כחשד.
3. "שתק"? לא, אני מגיב די הרבה. הרבה יותר מאשר רוב השחקנים פה, למעשה. זה לא שהיו ריבים ארוכים שבחרתי להתערב רק באחד מהם - התערבתי כבר במקרה הראשון, שלדעתי הוא לא מוצדק.
1. שני כלבים נובחים ולא משנה על מה יגרמו לעוד כמה כלבים לנבוח כפעולת שרשרת.
2. נכון, ועדיין היא מובילה למהומות ומהומות מובילות לגילויים. לכן אני לא מבין למה היה לך צורך להשתיק את זה. יש לך הסבר? [מעבר ל'כדי ללמד אנשים מתחילים' זה לא עובד עלי]
3. צודק. משום מה דילגתי על ההודעה שלך ברשומון שלי. תורידו את הטיעון הזה.

PeskyTiger אמר/ה:
פתאום שמצביעים לך פעמיים זה כן נותן סיבה לנבוח? זה בסך הכל הצבעה שנייה מתוך 7. אין לך מה לדאוג :wink:

אני עם אנטרקס... המהומה הזאת יכלה לגרום לעוד אנשים לדבר. עוד אנשים מדברים = יותר סיכוי שמאפיונרים יעשו טעות. עוד אנשים מדברים = יותר אנשים שתופסים בעד ונגד גארל, מה שיכול לעזור אם בשלב מסוים יתגלה שהוא אכן מאפיונר.

hant אמר/ה:
האנט, האזרח התמים שנטבח בשל טעות של העיירה במאפיה הקודמת, חוזר לחיים לאחר שנשמת דוב עולה השמימה למלא את מקומו, אותו דוב אגב עשה זאת בהתנדבות וכי אם הוא במילא מת, למה לא לעזור לי בנדיבות ליבו לחזור ולהעניש את הורגיו, או כך לפחות סיפר לי כשהחלפנו דיבורי נימוסים בעוד מחזירים אותי לחיים, הוא היה איש(דוב) שיחה מצויין, וחבל לי עליו, לכן עלינו למגר את בני הכת!וכדאי להציל את כולם, כמובן...

האנט חוזר,הוא מקשיב לשאדו המדבר על הנושא,בעודו עסוק במחשבות רבות על עוף.איך בא לי עוף, חשב, או דג עסיסי.אבל מה שבאמת באמת בא לי לאכול,חשב, זה נמר צלוי היטב...

____________________________________________________________________________________

למרות ההרגשה המאוד חזקה שלי שדג הוא איש כת, הרגשות לא מספיקות בלי הכוחות כלשהן, וכרגע אין כאלה.אז ברנדמוליות מוחלטת בחרתי שאני מצביע: פסקי ואפילו כתבתי לזה תיאור חביב.צלש לי...

אשר, טעית בחישוב....אני גם הצבעתי לפסקי.והציטוט המצורך הוא הוכחה כי אני לא סתם מצטרף להזדמנות ללינץ,פשוט מצביע פסקי.בלי שום סיבה.

אם אתה חושב כמו אנטרקס ומצביע פסקי אז בסדר, אבל אם אתה סתם רוצה לבחור ברנדומליות כדאי שתבחר מישהו אחר, ככה שהסיכויים ללינץ' יפחתו.
אני כרגע לא מצביע לפסקי סתם כי אני מעדיף לחכות עוד. הוא הבן אדם שלדעתי כרגע יש הסיכויים הרבים ביותר שהוא מאפיונר.

יש משהו בדבריך..מצד שני, אני לא מוריד כרגע את ההצבעה שלי ממנו כי יש משהו בטענות נגדו, ואם אצא עכשיו ואחילט בשלב יותר מאוחר שאני אכן מצביע כנגדו, אתם תהיו בטוחים שאני המאפיונר כי הצטרפתי מהאחרונים כדי לגרום ללינץ, חוץ מזה, נוח לי איפה שאני, תודה.

מתי הוא אמר שהוא לא רוצה לינץ' היום?

בוא נראה. האנט מצביע לפסקי באופן רנדומלי. לאחר הויכוח בין גארל לדג, שרקליך חושב שפסקי מאפיונר, מצביע לו, ומפרט היטב למה:
Schrecklich אמר/ה:
שרקליך מגן על גארל
האמת, אם גארל לא היה מצביע הצבעה שנייה, הייתי עושה את זה בעצמי. זו שיטה יעילה לראות מי דוחף ללינץ', בין אם זה המצביע השלישי, ובין אם זה מי שמציע לגרור את זה שהצביע הצבעה שנייה לכיכר העיר. גם אם זה היה מסתיים בלינץ' על גארל, שנכון לעכשיו אני מאמין שהוא פשוט עם, אני מאמין שהיה אפשר למצוא ברשימת המצביעים ללינץ' הזה את חברי הכת, מה שהיה חוסך לנו כמה שמות. אני לא חושב שיש טעם לוותר על הלינץ' היום. אנחנו סתם נמצא את עצמנו עם מינוס פשוט עם, או במקרה הגרוע מינוס שומר/רופא. אני מעדיף להתבסס על הנתונים המועטים שלנו ולנסות למצוא את חברי הכת.

שרקליך מסביר למה הוא חושב מה שהוא חושב
ובכן, דג חשוד בעיניי מכיוון שאני מפרש את מה שהוא עשה כדחיפה ללינץ' על גארל. זה שהוא לא הצביע לו בעצמו מראה בעיני שהוא מנסה להרחיק את עצמו מהלינץ', בכך שהוא לא יצביע לגארל ראשון. עם זאת, כבר יש עליו שני קולות ואין ראיות חזקות, מה שאומר שכרגע אני לא מצביע לו. פסקי מיהר מאוד לעזור לגארל מול דג, ואם הוא פשוט עם חבל שהוא לא נתן למיני-דרמה הזאת להתפתח קצת ולספק ראיות. אם נגלה שגארל חבר כת זה לא יגיד לנו שום דבר על פסקי, אבל אם נגלה שפסקי בכת גארל חשוד בעיני, כי חברי כת לא אמורים לבלום טיעונים כאלה נגד פשוט עם עוד לפני שהם תפסו תאוצה. כמו שאמרתי, אני תומך בלינץ' על היום הראשון, ולכן למרות שבעיני דג הכי חשוד, אני מצביע:פסקי. דג יהיה חשוד גם מחר (או מת), אבל אם נהרוג את פסקי ונגלה שהוא בכת, ישאר לנו עוד חשוד כבד (גארל) ויהיה די בטוח להניח שדג לא חשוד יותר. וזו בהחלט לא הזמנה לקפוץ על עגלת הלינץ'. תחשבו ואולי תגיעו למסקנות הפוכות משלי.

אנטרקס גם הוא חושב שפסקי מפיונר, ונותן את הקול השלישי. הוא מפרט למה (ואומר אח"כ להתעלם מהטיעון השלישי, שכן הוא נוצר מחוסר תשומת לב).
אנטרקס אמר/ה:
תחושת הבטן שלי אומרת פסקי. משלושה טעמים
1. הוא ניסה להשתיק את המהומה על גארל, ואפילו שלא מדובר פה על משהו שמתקרב ל7 עדיין גארל בחר בדג ספציפית, כשהיו לו עוד כמה וכמה אופציות ריקות והוא לא נימק את הבחירה הזאת.
2. אני חושב שהצבעה שנייה היא מצוינת בשביל להתחיל לרחרח, ופסקי משום מה החליט לסתום לנו את האף.
3. שימו לב שפסקי בחר להגיב רק אחרי שנהייתה מהומה. הוא לא רוצה ליצור אותה קודם לכן. כמו כל איש מפייה חכם הוא שתק ונתן לאחרים לנהל את העניינים עד שהוא זיהה שיש מקום נכון להכנס. מבחינתי זה מקדם חשד מאוד גבוה.

לכן אני כרגע מצביע פסקי
הטיעון השני של אנטרקס נשמע הגיוני במיוחד, אם תשאלו אותי.

לסיכום, אמנם אנחנו יכולים לחשוב שאנטרקס מאפיונר בגלל שהוא נתן את הקול השלישי ללינץ' למישהו, אבל מצד שני, לא כל מי שנותן קול שלישי הוא מאפיונר. הוא נתן סיבות טובות ונימק את הבחירה שלו.

החשודים בעיני כרגע הם מייק וולפספיורי, בגלל שיתכן שהוא ניסה להזהיר את המאפיונרים בהתחלה מלבצע מהלך שהוא ראה כשגוי (לכו אחורה כדי לראות אם בא לכם), גארל מכיוון שהוא נתן לדג קול שני כביכול "בלי סיבה" - זה נראה לי חשוד למדי, ולא עיירתי במיוחד; קשה לי להאמין שהוא עשה את זה מתוך המניעים שציין שרקליך (לעורר גירוי, לראות מי "קופץ על הרכבת"), ופסקי טייגר בגלל שהוא מנע ויכוח שהיה יכול לתת רמזים, ואולי אף כדי להגן על עמיתו המאפיונר גארל?

קיצר, אני מצביע:גארל, וחושב שאם יתברר שהוא מאפיונר קיים סיכוי גדול שפסקי מאפיונר.

אנטרקס:
קודם כל, לא השתקתי את זה. כן אמרתי שזו טעות. אלא אם אתה מיחס לי הרבה יותר השפעה מאדם אחר? אני לא מבין למה אתה מנסה ליחס לזה יותר השפעה ממה שיש לזה באמת.
דבר שני, זה טוב ויפה שזה "לא עובד עליך", אבל מנסיון שלי אנשים בני העיר שמחים לקפוץ על כל דבר כ"חשד" - שים לב שאמרתי להם שלדעתי הם צריכים להשתמש במילה הזו פחות.
הם מתחילים, הצבעה שניה זה לא מעורר חשד -> ראיתי צורך לציין להם את זה. לא האשמתי את מי שהתקיף את גארל, לא אמרתי "גראל הוא בפירוש עיר, איך אתם לא רואים את זה". אמרתי :"הצבעה שניה זה לא סימן".

דג:
נובח? אני מגן על עצמי בפני האשמות שעלו עלי. משהו שכדאי שכל השחקנים ילמדו איך לעשות, במקום לפרוץ בטאנטרם של "למהכולםמצביעיםליזהלאפייראתםטועים".

חייב להסכים עם הסעיף האחרון של פסקי שהופנה לדג.כולם, תתחילו באמת להגן על עצמכם, כי אחרת אתם פשוטים מתנהגים בטיפשות, ובני עיירה שמתנהגים בטיפשות זה הרבה יותר גרוע ממאפיונרים שמתנהגים בחוכמה.

שבוע טוב,

hant

נושא ישן: שלום . לא היו תגובות חדשות בנושא זה במעל 60 ימים.
אין לפרסם תגובות אלא אם התגובה עדיין רלוונטית, אלא לפתוח נושא חדש.

התחילו לשחק עם פאת'פיינדר בעולמות פראיים

תוכן מומלץ

נושאים לוהטים

פוסטי פרופיל אחרונים

לאחר דחיות רבות, הצלחנו תחת מטר הטילים, לקיים עוד סשן מטלטל של קת'ולהו: אימה על האוריינט אקספרס.
עולמות השנה, פיזי או בזום?
רכבת האוריינט אקספרס עוצרת בקונסטנטינופול אבל האימה ממשיכה לדהור.
זוועות על האוריינט אקספרס מסשן קת'ולהו האחרון שלנו.
הבן מכין את השולחן לחברים שלו - איזה אושר 😁
חזרה